Fitness - moj način života

ponedjeljak, 14.05.2012.

Djevojke učvrstite svoje tijelo i riješite se suvišnih kilograma!




Gdje se najviše debljate?

Puna stražnjica – istraživanje provedeno na Oxford sveučilištu je ustanovilo da puna stražnjica pomaže zaštititi vas od dijabetesa i srčanih bolesti. Kako? S obzirom da se masne naslage nakupljaju upravno na stražnjici, onda se ne nakupljaju oko organa gdje je to štetno.

Lelujav trbušćić – Istraživači s Harvarda pak su ustanovili da ljudi koji masne naslage nakupljaju najviše oko struka imaju puno veću šansu da dožive sindrom nemirnih nogu, neugodan osjećaj u nogama i potrebu za stalnim pomicanjem nogu. Ako se ne liječi, bolest može značajno poremetiti spavanje, izazivajući veliki umor, dnevnu pospanost i iscrpljenost bolesnika što narušava kvalitetu života i njegovo cjelokupno zdravlje. Masne naslage na trbuhu štete i zbog pritiska sala na unutarnje organe te zbog većeg rizika od cirkulatornih bolesti.

Naslage na bokovima – istraživači s prestižnog Northwestern sveučilišta su pronašli poveznicu između pojave mentalne "magle" (rastresenosti i zaboravljivosti) u vrijeme menopauze i žena koje imaju više naslaga na bokovima.

Jaka bedra – vjerovali ili ne, jedno istraživanje iz Danske je ustanovilo da osoba s tanjim bedrima ima veći rizik od srčanih bolesti i ranije smrti. Druga studija provedena na Sveučilištu u Adelaideu je otkrilo da jače noge (u odnosu na ostatak tijela) znače bolji metabolizam i manji rizik od dijabetesa.

Velike grudi – Istraživači s Harvarda i Sveučilišta Toronto pronašli su poveznicu između veličine ženskih grudi i rizika za dijabetesa tipa 2 (što veće grudi, to veća šansa za dijabetes).

Saveznici mršavljenja: voće i povrće!

Osobe koje muku muče s viškom kilograma ne konzumiraju dovoljno voća i povrća, što znači da jedu nedovoljne količine vlakana koja olakšavaju probavu i produljuju osjećaj sitosti.
Analizirajte svoje korake i razmislite: jedete li pet porcija voća i povrća svaki dan? U jogurt ubacite šaku bobičastog voća, bananama započnite dan, a za pauzu na poslu pojedite jabuku. Jednako tako kada ste gladni grickajte mrkvu, kojom ćete ujedno i dobro očistiti zube i spriječiti zadah iz ustiju.
Umjesto čipsa i čokolade, na stoliću u dnevnom boravku i kuhinjskom stolu držite zdjelu s voćem.

10 zlatnih pravila!

1. Postupno mijenjajte svoje prehrambene navike.
2. Klonite se napasti.
3. Budite realistični.
4. Vježbanje uvrstite u redovni tjedni raspored.
5. Uživajte u malim uspjesima.
6. Začinite vježbanje.
7. Čuvajte se besmislenog grickanja.
8.Jedite svaka četiri sata.
9.Pijte puno vode
10.Nagradite se povremeno



Domagoj.

14.05.2012. u 11:11 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.



  svibanj, 2012  
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Svibanj 2012 (19)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Blog je napravljen u svrhu promoviranja zdravog načina života.

Fb kontakt

Domagoj Matić

e-mail:

fitness7491@gmail.com.

web shop - suplementi

Budivelik.hr