Bilješke uz financijske izvještaje - Bilješke.NET

< veljača, 2011  
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28            

Veljača 2011 (2)
Siječanj 2011 (4)
Prosinac 2010 (1)

Opis bloga
Blog je namijenjen računovođama i računovodstvenim i knjigovodstvenim servisima. Prati novosti iz računovodstva s posebnim osvrtom na financijske izvještaje i bilješke koji se uz njih pišu i predaju. Ovdje se također mogu naći i novosti vezane za program Bilješke.NET koji automatizira pisanje bilješki korištenjem unaprijed definiranih predložaka.

Linkovi
Bilješke.NET
Automatizirana izrada bilješki uz financijske izvještaje

Raverus
Autor programa Bilješke.NET

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr

07.02.2011., ponedjeljak

FINA - GFI-POD Excel datoteka za 2010.

FINA je s današnjim datumom objavila GFI-POD Excel datoteku – godišnji financijski izvještaj poduzetnika v. 2.0.0. Spomenutu datoteku možete preuzeti s FINA-inih web stranica. Započeli smo s poslom prilagodbe programa Bilješke.NET kako bismo što prije podržali novoizdanu GFI-POD Excel datoteku.
- 18:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.02.2011., četvrtak

Bilješke.NET - Besplatna probna verzija dostupna za preuzimanje

Od danas je svima zainteresiranima za automatiziranu izradu poreznih prijava, obrazaca i bilješki uz GFI-POD dostupna probna verzija programa Bilješke.NET. Probna verzija programa Bilješke.NET pokriva sve funkcionalnosti naprednog paketa jedino što se kreirani dokumenti ne mogu printati, kopirati ili izvoziti van samog programa. Sve ostalo:

automatizirano kreiranje bilješki uz financijske izvještaje
automatizirano popunjavanje poreznih prijava
automatizirana izrada obrazaca kao što su TZ, OKFŠ i drugi
automatizirana izrada odluka o raspodjeli dobiti / pokriću gubitka
i još više od 40 različitih predložaka

dostupno je potpuno besplatno i bez ikakve obaveze na kupnju! Probna verzija traje 10 dana od dana instalacije...

Više na stranicama www.raverus.com i www.biljeske.net
- 19:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.01.2011., ponedjeljak

Izmjene i dopune Pravilnika o porezu na dohodak

U 'Narodnim novinama' br. 123/10 objavljene su izmjene i dopune Pravilnika o porezu na dohodak. Pročišćenu verziju Pravilnika kao i pripadajuće obrasce potražite na stranicama Porezne uprave - Pravilnik.

Obrazac DOH možete automatizirano popunjavati i u programu Bilješke.NET
- 17:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.01.2011., srijeda

Puna primjena OIB-a

U sklopu reforme državne uprave donošenjem Zakona o osobnom identifikacijskom broju započet je postupak uvođenja osobnoga identifikacijskog broja (OIB-a) u pravni sustav Republike Hrvatske.

Cilj uvođenja OIB-a bio je da se stvori jedinstveni identifikatora osoba, koji bi bio zakonski prihvaćen od strane svih javnopravnih tijela Republike Hrvatske. Stvaranjem jedinstvenog identifikatora osoba u svim službenim evidencijama posljedično se stvaraju i preduvjeti za informatičku razmjenu podataka između javnopravnih tijela. Jedino informatičkom razmjenom podatka javnopravna tijela ekonomično i efikasno razmjenjuju potrebne podatke iz službenih evidencija za pravodobnu i dosljednu provedbu svih upravnih, poreznih i kaznenih postupaka. S obzirom na navedeno OIB je prepoznat kao jak instrument koji će kroz brzu i pravodobnu razmjenu podataka:

- omogućiti sustavnu borbu protiv korupcije usporedbom trenutačnog stjecanja imovine te postojećih opravdanih izvora sredstava za njezino stjecanje,
- stvoriti pravedan sustav socijalnih davanja temeljen ne samo na dohodovnom već i na imovinskom cenzusu, te time omogućiti otkrivanje nelegalnih zahtjeva za socijalnim naknadama,
- omogućiti pravedan porezni sustav koji će usporedbom prijavljenih prihoda i primitaka s nabavkom imovine ili utroškom sredstava za potrošnju ukazivati na realnost prijavljivanja poreznih obveza,
- omogućiti praćenje neprijavljenih, a oporezivih transakcija kao alata u borbi protiv sive ekonomije te navedenim stvoriti pravni sustav temeljen na pravednosti i povjerenju poreznih obveznika i građana u učinkoviti porezni i pravni sustav Republike Hrvatske.

Više o tome pročitajte na stranicama Porezne uprave.
- 17:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.01.2011., utorak

Izmjene Pravilnika o porezu na dobit

U 'Narodnim novinama' br. 123/10 objavljen je Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o porezu na dobit. Pročišćenu verziju Pravilnika i novi PD obrazac možete pronaći na stranicama Porezne uprave - Pravilnik.

Obrazac PD možete automatizirano popunjavati i u programu Bilješke.NET.
- 17:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.01.2011., ponedjeljak

Novi ID obrazac

Sukladno izmjenama Zakona o porezu na dohodak tijekom 2010. godine s 01.01.2011.godine izmjenjen je ID obrazac. Kako je 2010. godina bila specifična po tome što su neki porezno prizanti izdatci (za uplaćenje premije osiguranja) ukinuti tijekom porezne godine, tek su s 01.01.2011. nastupili preduvjeti za izmjene ID obrazca, tj. na istome se više ne iskazuju kao izadatak uplaćenje premije osiguranja (dosadašnje točke 2.2.1. , 2.2.2. i 2.2.3.). Međutim, konačni obračun plaće koji se radio prilikom zadnje isplate u 12. mjesecu 2010. godine u sebi može sadržavati i porezno priznate izdatke koji su bili dopušteni u prvih 6 mjeseci 2010. godine. Iz ovoga proizlazi da se novi ID obrazac primjenjuje samo kod iskazivanja onih isplata pri čijem obračunu nisu korišteni ovi naknadno ukinuti porezno priznati izdaci. Kod većine poduzetnika to znači da se novi obrazac primjenjuje za isplate koje se vrše u 2011. godini.
- 14:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.12.2010., srijeda

Izmjene Pravilnika o strukturi i sadržaju godišnjih financijskih izvještaja

Više o izmjenama i dopunama Pravilnika pročitajte u pročišćenom tekstu na stranicama Propisi porezne uprave.
- 11:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #