četvrtak, 10.11.2005.

Elektra

(Elektra)
SAD 2004, 101 min, akcija
Redatelj: Rob Bowman
Uloge: Jennifer Garner, Goran Višnjić, Terence Stamp

Na velike ekrane iz stripa stigla je Elektra koja je nekon sudjelovanja u Daredevilu, iako mrtva, zaslužila vlastiti film. Podučena vještini 'Kimagure' i oslonjena na svoje 100% uspješne borilačke tehnike Elektra se suočuje s tajnom svoje ličnosti i borbom koja traje stoljećima, a kojoj je sad ona u središtu. Suočit će se s ubojicama svoje obitelji i na borilačkom podiju susresti gotovo nepobjedive protivnike.

Film je zapravo glup, ali mi nije žao sto sam ga gledao. Budući da obavezno gledam sve filmove o superjunacima bio bi mi osobni grijeh propustiti ga, pogotovo Elektru čiji su stripovi poput filozofskih djela, prepuni pitanja o životu i smrti, o stvarnosti i mašti...
Film kao da želi govoriti o tome i biti malo drugačiji, ali se ne usudi da ne bi otjerao one koji žele laganu zabavu i razbijačinu za jedno popodne. Film je napravljen u Hollywoodu i ne smije iznevjeriti svoje korijene. Zato je glup, ali nije težak za gledanje.

Posebno mi se sviđaju Elektrini neprijatelji, protivnici očito prejaki za nju, iako ih ona sređuje sve po redu prilično naivno i glupo. To je moja glavna i velika zamjerka film: što borbe logički ne funkcioniraju. No ipak, ipak čestitam glumici što je te borbe odradila sama bez dublera vježbajući malo za svoju ulogu tako da i dok se bori možemo vidjeti njezino lice, a ne kao kod dublera gdje vidimo samo pokrete, a lice moraju sakriti. Ili se glavni glumac spremi za krupni plan da bi pokazao lice u žaru borbe.

Goran Višnjić je odglumio dosta dobro, (bolje nego u Spartaku) samo što se ne zna ljubiti ili se toliko skoncentrirao na svoj izgled lica dok je odrađivao svoj filmski poljubac, a kamera je slikala njegov položaj tijela pa je ispalo malo statično i bedasto. Elektrin kostim također nije bas tako super kao sto su ga reklamirali.
Ocjena: 6/10

- 22:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>