Felix&Windows

petak, 30.12.2005.

Wireless ...

Kratko, obzirom da je danas ... zadnji ( da ne kazem posljednji ) ovogodisnji radni dan:-).

Naravno svima, bas svima zelim sretnu i uspjesnu 2006. godinu!

Ali kad vec pisem, grijeh je ne napisati o racunalima sto god, tocnije mrezama ponesto ... Iskustvo godine ove, uvjerilo me da Wireless ( bezicna ) mreza postaje sve boljom uz izuzetno prihvatljivu cijenu ...

Stoga svima koji imaju potrebu za umrezavanjem u vec useljenom poslovnom prostoru ( ako naravno nisu u "limenim" i armirano betonskim zgradama ), toplo preporucam takove mreze ( uz koristenje 128-bitne enkripcije i imena mreze / SSID / koja nije opce poznata i lako otkrivajuca, cime se uspjesno stitite od zloupotrebe ). Preporuka je to posebice manjim tvrtkama ( mreze 5-10 racunala ).

Iskustvo s D-Link opremom ( nije skupa ), vise je nego dobro ... a posebice sam spreman pohvaliti Gigabyte LAN PCI Wireless mrezne kartice ( 108Mbps ), rade jako dobro cak i kad opticka vidljivost i nije Bog zna kakova.

Pozeli li netko popis ne skupe, a provjerene ( instalirane i u radu testirane ) Wireless opreme rado "podjelim" svoje ( treba li ikomu :-) ? ) iskustvo.

Pozdrav, lijepi svima!- 10:10 - Komentari (2) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 24.10.2005.

Naš T-Com

Kratko jer vremena nemam previše ... No teško mi ne "pohvaliti" T-Com i njegov odjel za podršku korisnika ... famozni tlf. 0800 9000 :-).

Priča ide ovako:
Ako imate mrežu računala ( makar ta mreža imala dva računala ) i ona korisiti DSL Router ( ne imenovana proizvođača, svejedno je ) i zamolite T-Com i njegove operatere da pomognu pri aktiviranju ADSL usluge ... odgovor je slijedeći: "Žao nam je, ne pružamo podršku za mrežu!"

Za nevjerovati ?!

Na sreću, korisnika i mene ( naravno ) podesio ja i bez njih :-).

Lijep pozdrav svima!


- 11:07 - Komentari (2) - Isprintaj - #

srijeda, 05.10.2005.

Spysheriff - kobojagi spyware removal tool

Ne znam hoce li komu koristiti, no steti ne bi trebalo ...

Proteklih nekih:-) mjeseci na dvije platforme ( Win98/WinXp ), susreo se s problemom samoinstalacije ( naravno zbog nepaznje korisnika racunala s internet pristupom ) SpySheriff-a.

"Rucne" akcije poput brisanja Registry-a, deinstalacije pomocu Add or Remove Programs i jos poneke akcije brisanja su bezuspjesne :-(.

Stoga lijepo preporucam slijedeci URL http://www.bleepingcomputer.com/forums/How-to-remove-SpySheriff-Winstallexe-Spysheriffexe-tx22402-0.html#entry130094.

Budete li uredno "skinuli" pobrojane alate ( HijackThis, ...., Cleanup! ) i slijedili naputke do neba dosadni SpySheriff biti ce uspjesno maknut bezuvjetno i zauvijek.

Toliko, pozdrav svima strpljivim u citanju svega ovoga :-).

p.s.
Ne znam kakova su vasa iskustva s raznim AV programima, no za pohvaliti je NOD32, aod anti spy-a, vrlo dobra iskustva su mi i s Microsoft AntiSpyware beta ... koja se uredno ( ukoliko raspolazete licenciranom verzijom Windowsa ) da "skinuti" s www.microsoft.com.


- 12:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 29.07.2005.

Petak je :-).

Sto meni i nije posebice znacajno ... no ipak dobro je.

Ovoga puta pisem post "iz nicega", bez pravoga razloga i bez ( Bogu hvala ) informatickih problema ( koji se ionako nikoga bas nisu dojmili ).

Za ne vjerovati mi je da nema nekoga od info profesionalaca blog-era, koji bi ovim putem htio "podjeliti" svoja znanja i biti od pomoci ... Naravno, vise nego voljan sam ( u okviru mojih znanja i mog' osobnog iskustva ) pomoci svakomu tko pomoc ( racunalnu ) treba ili tek podjeliti racunalna iskustva/muku.


Toliko od malenkosti moje ovog toplog ( volim ljeto, mrzim zimu :-) ) dana ... Pozdrav svima, posebice dvijema damama ovog bloga ... giorgino & oboje69:-).


- 11:34 - Komentari (8) - Isprintaj - #

utorak, 12.07.2005.

Ha:-)

Poslije poduzeg vremena uspjelo mi objaviti post ...

Tako da, muke po Workgroupu iz prethodnog posta su proslost, odnosno, stvar radi.
Ne pitajte kako, jer toliko toga "cackao" po tomu.
Da vjerujem u duhove ( a ne vjerujem ) pomislio bih da je "Casper dobri duh" to popravio umjesto mene.

Ostaje mi sad poraditi na novoj Wireless mrezi i njenom pristupa na Internet uz nadam se dobru suradnju s T-Com administratorima, obzirom da moja/tvrtkina iznajmljena linija podrazumjeva njihovu adminstraciju Router-a.

Eh, da, vjernim ( hrabre njih dvije, kad mene mogu citati :-) ) i hrabrim citateljicama ( giorgino & oboje69 ) posebni pozdravi lijepi!

Sugestije ( oboje69 ) o potrebi dotjerivanja Blog-a, su vise nego primjerene ... No ponekad se u mom "info-svijetu" silom prilika toliko bavio formom, a ne sadrzajem, da sam s vremenom postao sklon minimalistickom dizajnu svega i svacega, a u korist svrhovitosti.
Nadam se da mi je to za oprostiti?!

Lijep dan ljetni svima ...

- 11:24 - Komentari (5) - Isprintaj - #

Na srecu vasu :-).

Mrzim ovu kisu, onako uz put :-).

Zahvaljujem na javljanju oboje69 ... kritika prihvacena, no lijen sam za uredjenje ( graficko sminkanje ) Blog-a, sadrzaj mi se cini vaznijim :-), mada sumnjam da itko osim tebe i giorgino cita ove moje nebuloze.

Ja ponovno imam info-nevolju pred sobom ...

Donedavna je u mrezi racunala moje tvrtke sve uredno radilo ako bi na bilo kojemu od klijentskih racunala pokusali uraditi View Workgroup, kako bi dobili pregled racunala u mrezi a potom pristupili zeljenom dijeljenom folderu. Odnedavna, "stvar" ne radi ... Uredno se mogu Ping-ati sva racunala po svojoj IP adresi, kao i uredno Map-irati svaki od dijeljenih foldera no definitivno View Workgroup Computers ne radi :-(.

Pokusao spas i rijesenje pronaci na forumima i MS Suport stranicama ... na zalos bez rezultata, ponudjena rijesenje problema nisu urodila plodom.

Inace, svijestan problema ( ogranicenja ) u radu s Workgroup-om umjesto domenom i domenskim serverom ( trenutno je preko 80 racunala unutar jedne Workgroup ).

Problem se da rijesiti izmjenom/preimenovanjem postojece Workgroup-e , no ne bih to htio tako, ako je ikako moguce.

Poruka s kojom se suocim svaki puta kad pokusam pristupiti popisu racunala unutar radne grupe je:

"This list of servers for this workgroup is not currently available"

Napomena, nema DHCP servera u mrezi, Domain ili slicnog servera ... Rijec je o jednakopravnim racunalima definiranih svojim imenom i IP adresom.

Eto, hvala onima koji procitaju, ako vec ne pomognu:-), a pozdrav srdacni svima:-)!

- 11:23 - Komentari (1) - Isprintaj - #

petak, 06.05.2005.

Zadovoljan ja :-)

U funkciji mi je od prije neki dan Windows 2003 Server ... IBM xSeries_ 206 ... finih radnih perfomansi ... i lijepa dizajna, ako je to uopće važno :-).

U mojoj tvrtci je to 5-i server ..... sad se naravno pravim vazan :-) ...

1. RS/6000 - AIX OS + Supra DB;
2. IBM xSeries_206 - Windows Server 2003 + Oracle DB
3. PC Dual proc - Windows Server 2000 + SQL DB
4. PC - Windows Server 2000 + MSDE DB
5. PC - Windows Server 2000

Svi su dio jedinstvene mreze i iako s različitim platformama i bazama lijepo međusobno surađuju. Naravno uz pomoć nas dva administratora ...

Isuse, a ja nekada bio programer i dopadalo mi se to ... volio sam taj način ( programerski ) razmisljanja i rada ... ali promjenilo se to ...

K vragu, i dalje sam uvjeren da ovo nikog ozbiljnog i (za)ozbiljno ne zanima, no briga me baš, ja napisao sto sam htio:-). Tko zna, možda jednom, pročitam komentar istomišljenika/istopatnika :-)?!

Za sada me ionako jedino čita giorgino :-) .. na čemu ja zahvalan.- 09:49 - Komentari (5) - Isprintaj - #

utorak, 19.04.2005.

Bez veze ...

Ponekad ( a u zadnjem desetljeću, počesto ) imam osjećaj da život zna biti bezveznim i nepravednim ?!

Ili, je on uvijek isti, a mi drugačiji ?!

Ustvari, "umoran" sam tek ...

Čak niti i o računalima pisati ne mogu :-) ...

Pozdrav svima :-).

Baš bezvezan ( ovaj moj ) Blog ...

- 09:58 - Komentari (4) - Isprintaj - #

utorak, 12.04.2005.

:-) ... umjesto naslova ...

Još uvijek se osjećam pomalo "nestretnim" što nitiko, ama baš nitko ne piše blog "okrenut" računalima i svemu što uz njih ide.

A uz računala idu i ljudi, zar ne, pa i njihove računalne sreće i nesreće ?!

I dalje, uredno čitam meni najbolji/najdraži blog ( BigMamma ) ... i čekam "istomišljenika/istomišljenice, glede meni drage ( za drugačije, a posebice osobne teme, nemam niti petlje ) teme.

Ne znam što napisati još ... veselim se predstojećem iskustvu ... novom Win 2003 serveru, Oracle-u i pravom ( IBM ) serverskom računalu ... uz činjenicu, da uskoro kreće i "projekt" Wireless-a ... biti će to nova radna iskustva koja će vjerujem meni ( pomalo ostarjelom ) informatičaru pružiti prigodu ( tvtrke je po drugi puta u privatizaciji na Hrvatski način :-) ), da kad me netko od novih vlasnika odluči šutnuti nogom u str***cu potražim novi posao uz ( kakve - takve ) dobre preporuke...

Pozdrav svijetu i giorginu ( za sad jedinoj vjernoj čitateljici/komentatorici ) :-)!
- 10:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 31.03.2005.

Nisam dugo :-)

Dan prije prvoga travnja i vremena od podvale odlučio napisti ponešto.

Ovog časa, nemam informatičkih tegoba :-) ( za ne vjerovati jel' da ) ... tek želju da napišem ponešto, a tako i tako, nikom to nije zanimljivo nije. Meni to neobično/neočekivano, baš:-)?!

Imam sreću, pa moja tvrtka ( nema velikih limita u pristupu Internetu, a i da ih ima ovdje ja adminstrator :-) ) ide dalje ( političari bi rekli ) u informatizaciji i čekaju me nova iskustva ... Poput izgradnje Wireless mreža i susreta s novom bazom ( do sad se "prtljao" s SQL i SUPRA bazama ) ... Oracle-om. Na kraju ništa od svega, neću znati dobro i do kraja, no sad što je tu je, iskustva nova uvijek su dobrodošla, čak i kad si u ( najboljim :-) ) poznijim informatičkim godinama.

Ostaje mi još nadati se da će netko od Vas mladih a informatički pismenih smoći želje i volje, kada se već nekog slijedećeg puta javim s meni teško ili nikako riješivim problemom na Windows ( a bogme i na Unix također ) platformi pružiti ruku/slamku spasa :-).

Od mene dovoljno ( čak i previše :-) ) za ( ovako ) neobvezan Post. Pozdrav.

p.s.
Da nije slučajno problem u "neušminkanosti" mog Bloga ?

Ma, k vragu, zar ( dobar ) Blog dobrim ne čine njegove teme i sadržaj ??

Naravno, znam da postoje Forumi ( možda oni i jesu za to prikladniji ) na kojima se puno piše o računalima ... i računalnim nevoljama.

- 07:37 - Komentari (3) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 21.03.2005.

Antivirusna jadikovka :-).

Prvi proljetni dan ...

Svima kojima Imendan je danas ( za Vesne znam da je ) čestitam im Imendan.

Lijepo mi ovo sunce, današnje.

Kratko samo, ako se netko susreo u svome poslu s virusom Win32/Parite ( a riješiti ga se ne može ) evo URL sa kojega se može skinuti alat za "počistiti" ga.

http://www.bitdefender.com/bd/site/virusinfo.php?menu_id=1&v_id=137#
U dnu stranice je Link za Download. Slobodno poslužite se:-).

Virus nije tako zločeste naravi, no nije niti za zanemariti, jer okači se, nećete vjerovat' na sve, baš sve izvršne datoteke.

Nije tragično, ali na smetnji je.

Naravno, efikasnost Removal tool-a ću tek provjeriti doma po završetku redovitog mi posla. Želim vjerovati u njegovu učinkovitost.

Toliko od malenkosti moje ...

Svima, baš svima ... lijep prvoproljetni dan želim:-)!
- 12:30 - Komentari (8) - Isprintaj - #

petak, 18.03.2005.

Nije gripa, a virusno je :-)

Pitam se, pitam ... poradi čega pošast virusa/crva/trojana i ostalih malicioznih računalnih bedastoća ( mladi prosječni korisnici posebice ) ne uzimaju za ozbiljno ??

Podosta, danas, besplatnih AV ( AntiVirus ) Software-a postoji, a i kupnja jednogodišnjih licenci nije tako (pre)skupa. Stoga, nemoj te zanemarivati svoje računalo i njegovu zaštitu, lijepo molim...

Kako je nekad ( noćas meni ) oteško ( i vremenski dugo ) "počistiti" te ničemu korisne i nadasve štetne "stvari" s računala, pojma nemate...

Sad ( ma i prije :-) ), zapitah se, tko i čemu piše viruse, što je draž/čar programiranja ( ne varajte se ... nisu to vrsni informatičari ... podosta alata za koje ne treba mudrost velika sposobna je generirati takove ničemu korisne programe ) takovih bedastoća.

Obaćao da je pominjati ( prečesto ) neću :-) ... No sad će meni najdraža Blog-erica, reći "Biž' ća" piši o životu/življenju :-) ... I bih, kad bih o njem' imao što važnoga i dobrog/mudrog reći ...

Stoga, držim se ja računala ( barem nikad dušu ne vrijeđaju ... ljudi to čine ), s njima je meni ipak lakše :-).

Lijep Vam dan posljednji tjedna ovog:-)!

- 08:32 - Komentari (4) - Isprintaj - #

utorak, 15.03.2005.

Lijep sunčan informatički dan ...

Istina, nisam doznao čemu snijeg služi, no nimalo tužan poradi toga ... Važno je da ga više biti neće.

Sad mi nedostaje Info problem :-)?!

Za pisati o nečemu drugome/osobnom nemam petlje :-).

Stoga, sačekam ja moju informatičku nevolju ( što slijedom stvari, neminovno je ).

Još uvijek ( utopistički ) vjerujem i pojavu nekoga tko "me čita" i još uz to voljan je podjeliti znanja i iskustva ( informatička, naravno ... ).

Vraćam se u "tišinu" ureda svoga.

- 10:27 - Komentari (4) - Isprintaj - #

petak, 11.03.2005.

Sunce, prozor ( Window ) zima i ja ...

Petak je, a nikakovih novih Windows tegoba nemam ... za ne vjerovat' :-)?!

Lažem :-), priznajem nije to lijepo ...

Ustvari imam ( problem ), sve Blog-ove uredno i lako čitam ( dobijem ih u svoj njihovoj 'punoći' na ekran unutar IE ), izuzev meni najdražeg Blog-a, onog kojeg pise BigMamma ... jedva pročitah danas sto je ( lijepoga ) napisala.

Postajem frustriran svojim problemima i nesposobnošću riješiti ih ... Jel' to znak ( providnosti ) kako bih s nepunih 23 god. informatičkog staža trebao/morao okreniti se nečemu drugomi meni i mojim godinama primjerenijem ... ili ... vrag će ga znati ... živim od toga i volim taj posao...Ha, znači li ovo sunce ( na prozorčiću :-) ) i kraj zime ( i topljenje meni mrskog snijega ) ili je to tek još jedna od mojih utopijskih želja:-)?!

Moram pročešljati sad postavke/restrikcije moga IE-a ...

Kraj ...

- 08:55 - Komentari (3) - Isprintaj - #

srijeda, 09.03.2005.

Koš

Ha, pišem tek da se piše ...

Eh, da problem iz prošloga Blog-a, je riješen, tako da smo kolega ( mlađi ) i ja ( stariji ) , nakon uzaludnog surfa i traženja Utility-a,te milijun nasumičnih pokušaja oživljavanja 'umrlog' Memory Stick-a, jednoglasno odlučili baciti ga u koš za otpatke :-).

Ne inventivno, priznajem, ali ipak je to nekakovo riješenje muke zvane 'Memory Stick & Write Protect' ... :-)).

Hvala BigMammi i Hajdučici na čitanju :-).

Još ovo, samo, uza sav simpatičan trud Big Mamme, nisam zavolio snijeg niti mu smisao otkrio:-)) ... No njoj do neba zahvalan, draga je i piše lijepo.

- 10:37 - Komentari (1) - Isprintaj - #

petak, 04.03.2005.

Naslov

Kako nasloviti nešto ... s okusom ničega :-).

Osim što mrzim snijeg :-) nista važnoga za napisati nemam ... Kad smo već kod snijega, zna li tko čemu on služi i zašto je uopće 'izmišljen'?

Kad mi nitko nezna ( ili neće ) pomoći u riješavanju Windows problema i dilema, možda pomogne sad, kad' je o zimi ( idiličnoj :-( kao što je ovogodišnja ) i snijegu riječ :-)?!

Kako bih ipak ostao dosljedan ( i sebi samom ) najavi sadržaja mojih blogova imam ja još meni ( ovog puta i mom mlađem kolegi ) zanimljiv problem:-).

Zove se SUNSTAR SAC3130-128 USB Device ( popularnije Memory Stick ) ... koji uprkos tomu što nema fizičku mogućnost stavljanja u Write Protect mod, pri svim pokušajima da mu se pristupi ( piše/briše/formatira ) uporno prijavljuje kako je u Write Protect - u ...

Uzalodni su bili pokušaji u traženju ( na stranicama proizvođača ) uslužnog alata, koji bi mogao otkloniti 'kvar', odnosno, pokušaji s nekim drugim alatima urodio je tek malenim 'plodom' ... točnije prethodni sadržaj je 'nekako' obrisan no rad s Memory Stick-om je i dalje nemoguć:-(.

Računalo ga naravno ( kako Xp tako i '98 ) vidi ...

I za kraj krajeva :-) ... Pozdrav svima, posebice BigMammi, jedinoj ( hrabroj:-) ) čitateljici ijednog od mojih blog-ova.

Eto, po tko zna koji puta, opisah novi problem i moju osobnu informatičku muku:-). Bude li netko široka srca i olakšao mi je, do neba biti ću mu zahvalan i vrlo rado uzvratiti s protuuslugom/iskustvom/savjetom.- 10:21 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se