Long Life Punk Rock

11.08.2005., četvrtak

R.H.C.P

Red Hot Chili Peppers su nastali daleke 1983 godine kad su se upoznali Anthony Kiedis (vokal) i Michael "Flea" Balzary u srednjoj skoli i odlucili osnovati bend. Uskoro su se bendu pridruzili Hillel Slovak i Jack Irons i poceli su svirati po L.A.-u. Nisu bili instant uspjeh ali su postali zapazeni zbog svojih ludih i neponovljivih nastupa i bizarnog odjevanja (obicavali su nastupati samo sa carapa na "strateskim" mjestima). Tijekom prvih godina clanovi benda su se stalno mijenjali, a bend je skoro totalno propao kad su pretrpjeli smrt jednog od svojih suosnivaca i prijatelja Hillela Slovaka 1988, koji se je predozirao heroinom.
Godinu dana poslije smrti Hillela Slovaka i odlaska bubnjara Jacka Ironsa, Red Hot Chili Peppers uspjevaju zainteresirati javnost svojim cetvrtim albumom Mother's Milk sa novim clanovima, gitarist tek 18-godisnjak John Frusciante i bubnjar Chad Smith. Poslije toga su Peppersi, 1991. objavili svoj globalno uspjesni album Blood Sugar Sex Magik, koji je imao mainstream hitove poput Under The Bridge i Give It Away. Nakon toga odlazi gitarist John Frusciante skrhan drogom, a na njegovo mjesto poslije silnih izmjena dolazi ex-Jane's Addiction Dave Navarro. Izdaju 1995. album One Hot Minute koji nije dobro prosao sa kritikama, ali fanovi ga duboko cijene zbog drugacijeg stila.
4 godine kasnije, 1999., John Frusciante se vraca u bend poslije 5, skoro fatalnih predoziranja, ostavlja se droge pronalazi novi zivot u meditaciji i donosi novu kemiju u bend. Tako nastaje veliki comeback album Californication, iznimno hvaljen i od publike i od kriticara. Iste i naredne godine kupe sve moguce nagrade za svoj uspjeh i za pridonos glazbenoj umjetnosti
U studenom 2001 decki se vracaju u studio poslije turneja sa Foo Fightersima i Pearl Jamom i u ljeto 2002 objavili su svoj dugo ocekivani osmi studijski album By The Way. Iako su neki kriticari mislili da su se Peppersi smeksali, oni koji su pogledali ispod povrsine uocili su zrelost u tekstovima i kvalitetu u glazbi. Dok su prijasnji fanovi se navikli na mekse Pepperse, uspjeli su privuci i novu generaciju Peppers fanova

- 12:12 - Komentari (16) - Isprintaj - #

25.07.2005., ponedjeljak

grupa VATRA

grupa vatra osnovana je u 11. mjesecu 1995. god. u Virovitici.
kako male sredine uglavnom ne pružaju ništa više od dosadne kolotečine, ljudi inovacije i zanimaciju traže sami ili se prepuste kaotičnoj situaciji.
članovi vatre definitivno pripadaju prvoj skupini pa kao takvi "izlaz" traže u glazbi.
već kao demo bend vatra svira neobično puno koncerata, te često nastupa kao suport na turnejama tada vodećih rock bendova.
ustrajnost, vjera i trud 1999. god. dobivaju smisao!
vatra dobiva ugovor tada najjače rock etikete jabukaton, te snima svoj prvijenac "između nas" sa kojeg do danas ostaju zapaženi singlovi "bilo je dobro dok je trajalo", "samo Bog zna", "tvoja ljubav" i "vrati se".
od samih početaka vatra postavlja visoke kriterije za sve vezano uz njihovu glazbu.
tako u odabiru producenta povjerenje daju Denisu Mujadžiću Denykenu.
Denyken u potpunosti prepoznaje potencijal tada sedamnaestogodišnjaka te vatri pomaže u stvaranju originalnog zvuka.
u stvaranju vizualnog identiteta pomaže im Mauricio Ferlin, koji snima prve video-spotove, te izrađuje ovitak albuma.
za mix albuma odlazi se u Ljubljanu, u studio tivoli (jedan od 20 najboljih u Europi!).
tako cijela priča vezana uz vatru, već od samih početaka daje naslutiti ozbiljnost i potencijal benda.
početkom 2002. vatra započinje sa snimanjem drugog albuma.
kako se suradnja s Denykenom pretvorila u prijateljstvo (vatra često ističe kako je Denyken njihov punopravni član) bio je logičan i njen nastavak.
vatra odlazi na otok Krk, gdje u ugodnoj atmosferi (žive zajedno kao obitelj više od 2 mjeseca) stvaraju "anđela s greškom".
sam naziv albuma postaje više upečatljiv nakon što im se dan prije završetka snimanja, fatalnom greškom u kompjutoru, sav trud jednostavno izbrisao.
taj trenutak vatra ističe kao svoju veliku prekretnicu.
"nakon toga osjećali smo se kao da nas je zauvijek napustila neka draga osoba. osjećali smo se izgubljeno, prevareno i jednom riječju jadno.
ipak, već nakon tjedan-dva, u nama se probudila tolika želja za stvaranjem, da smo jednostavno okrenuli novu stranicu i odlučili jednom zauvijek.... ovo je naš jedini i pravi životni put!"
ustrajnost, vjera i trud ponovno dobivaju smisao.
vatra potpisuje ugovor sa izdavačkom kućom Dallas Records.
niti ovaj put ne odustaje se od visokih kriterija.
album se ponovno mixa u studiju Tivoli, a vizualni identitet ovaj put je realizirao dizajnerski studio Bruketa-Žinić (na čelu s Tonkom Lujanac).
za video spotove angažira se Tomislav Pović koji svojim originalnim idejama pridobiva povjerenje vatre.
kao kruna svega dolazi i crni mačak ( nagrada za produkciju "anđela"), te prva veća samostalna turneja koja u prvih 6 mjeseci ove godine obuhvaća 40-ak gradova u HR, BiH i SLO, a koja u vrijeme izlaska službene web stranice grupe vatra još uvijek traje.
članovi vatre su :
irena celio-cega - back vokal, klavijatura
ivan dečak - lead vokal, ritam gitara
robert kelemen - solo gitara
boris gudlin - bass gitara
mario robert kasumović - bubanj

- 23:04 - Komentari (5) - Isprintaj - #

21.07.2005., četvrtak

T.B.F.

T.B.F. je nastao 1990. godine u Splitu, u Dalmaciji, u Republici Hrvatskoj, na planeti Zemlji.
Sastav čine slijedeće osobe, imenom i prezimenom, godinom rođenja, horoskopskim znakom, te ulogom u predstavi:
Mladen Badovinac, 1977, blizanac, - vokal; Luka Barbić, 1977, blizanac - vokal, elektronika; Aleksandar Antić, 1973, vaga - vokal; Ognjen Pavlović, 1980, rak - bas gitara; Nikša Mandalinić, 1975, jarac - električna gitara; Jan Ivelić, 1979, bik - bubanj.
Bez prijašnjeg iskustva u stvaranju glazbe, posebno hip-hop glazbe, započeli smo proces učenja vještina MC-inga (skraćeno od Master of Ceremony-termin u hip-hop kulturi koji označava “rap vokal”) od pionira hip-hopa (Run D.M.C.,LL Cool J, Public Enemy, BDP, N.W.A., Eric B & Rakim, Ultramagnetic MC’s,…).
1992. godine snimili smo tri pjesme u kućnoj produkciji, i plasirali ih na lokalne radio postaje. To su bili klasični hip-hop muzički zahvati sampliranja, odnosno korištenja uzoraka gotovih pjesama i 'lijepljenja' na repetativni beat, preko čega smo onda repali i pivali. Slijedili su nastupi uživo, od samog početka s bendom uživo, i to u Splitu i bližoj okolici, čime smo se približili publici i pokazali što možemo i što želimo. Zapazio nas je već renomirani splitski glazbenik i producent Dragan Lukić-Luky (producirao i svirao na albumima Daleke Obale, Dina Dvornika, Urbana, Olivera Dragojevića, a od nedavno i samostalni autor i izvođač), te ponudio produciranje albuma. No, realiziranje albuma prvijenca dočekali smo tek 1997. godine. U međuvremenu smo malo studirali, radili na radiu emisije urnebesnog karaktera, nastupali u Splitu, uže a katkad i šire, snimili još dvije pjesme u demo verziji, te polako stjecali neki renome na Hrvatskoj glazbenoj sceni. 1997. godine izlazi naš debut album “Ping-pong : umjetnost zdravog đira”, u izdanju Croatia Records. Tekstovi su uglavnom govorili o problemima društva, a Hrvatska ih je imala previše i tada, kao i danas. Socijalna nota, problem narkomanije, kritika političke korumpiranosti, te općenito iskvarenih društvenih vrijednosti (dominacija degeneriranih materijalnih interesa uz netoleranciju prema svemu što je različito, zatiranje urbane mediteranske kulture), te svakodnevne ulične zajebancije, da prostite.
2000. godine izlazi naš drugi album, “Uskladimo toplomjere”, u izdanju izdavačke kuće Menart. Glazbu smo opet kreirali na isti način, a tekstovi su realno i kritički komentirali hrvatsku stvarnost, i to velikim djelom kroz šaljive priče. Kritičari su gotovo jednoglasno hvalili album, prozivajući ga hrvatskim albumom godine (što je potvrđeno na dodjeli novinarske nagrade Crni Mačak – najbolji album, omot, video spot za pjesmu Genije, produkcija, najbolji hip-hop album).
Video spotove, do kojih puno držimo i koji su uvijek koncipirani kao kratki filmovi, radili smo još za pjesme Obračun kod Hakikija, Crna kava i Pljačka. Od poznatijih pjesama tu su još ; Odjeb je lansiran, Psihijatrija, Skener. Koncertni nastupi su opet bili izvrsno prihvaćeni, a uobičejenu klasičnu 'rock' postavu banda (bubanj, bas, el.gitara) obogatili smo i klavijaturama, semplerom i saksofonom. Naravno, nastavljeno je i razulareno trošenje zarađenih para i pustošenje dućana na benzinskim pumpama, kupovanje raznih slanih i slatkih 'pizdarija', koje su se često rastapale i kvarile na velikim temperaturama u kombijima i autima za vrućih ljetnih dana. Ali vremenom je utažena glad radničke dice, uzrokovana neimaštinom u djetinjstvu. Kako bilo, mozemo Vam dati korisne savjete o kvaliteti konoba na relaciji Pula-Dubrovnik, te na otocima južnog arhipelaga hrvatskog Jadrana. Usput, još smo malo studirali, radili na radiu, te snimali sa 'Odron'-om TV skečeve i seriju, parodiju na sapunice, prepunu bizarnog humora sa primjesama trash horrora i naučne fantastike. Nakon podužih pregovora sa HRT-om (hrvatskim nacionalnim TV programom) nismo uspjeli naći zajednički jezik, odnosno nismo naišli na dovoljno razumijevanje naše vizije huora od strane televizije.Glazbene podloge su načinjene isključivo korištenjem samplova, koje smo birali i spajali u cjelinu zajedničkim radom u studiju. To se razlikuje od uobičajene šeme po kojoj raperi uzimaju već gotove podloge od različitih producenata. Svjesni različitosti naše glazbe od ostatka hrvatske, pa i svjetske, hip-hop produkcije, preduhitrili smo zlobne komentare kako ' TBF uopće nisu hip-hop ', i album nazvali 'Ping-pong', parafrazirajući taj glazbeni žanr, a ujedno izmišljajući potpuno novi i jedinstven žanr. Cilj svega toga je u stvari bilo izrugivanje krutog etiketiranja glazbe i njenog strogog razvrstavanja u potrošačke ladice. Nikada nismo bili, kao istinski uživaoci i stvaratelji glazbe, orijetirani na isključivo neke žanrove, što je slučaj sa onima kojima je glazba samo dekor životnog stila. Ironija je da velik dio hrvatske hip-hop publike drži 'Ping-pong' za najbolji hrvatski hip-hop album do sada. Poznatije pjesme su Ye'n Dva (video spot), Malo san maka (video spot), 3-logija jada. U Hrvatskoj je album stekao gotovo kultni status, a povjerenje publike postigli smo odličnim i originalnim nastupima širom Hrvatske, kombinirajući rap sa živim instrumentima. U izmjenjenim koncertnim aranžmanima pjesme su dobile novo ruho; od funk-a, soul-a, regae-a, grunge-a, rock'n'rolla, do klapskog pjevanja, svega tu ima. Uz svirke, još smo malo studirali, te kao članovi amaterske glumačke skupine 'Odron', kreirali i postavili predstavu 'Baš Beton i stupovi društva', u produkciji splitskog HNK-a, a u režiji Ivice Buljana (između ostalog režirao je predstavu 'Fedra' u kojoj glume članovi benda Let 3 iz Rijeke). Predstava je po karakteru luđačka komedija tipa Monty Python, i bila je totalna atrakcija. Igrali smo po Hrvatskoj, pa čak i vani (Bugarska, Italija, Slovenija).

- 00:28 - Komentari (5) - Isprintaj - #

18.07.2005., ponedjeljak

ROCKY

Godina: 1976.

Redatelj: John G. Avildsen

Glume: Sylvester Stallone, Burgess Meredith, Talia Shire, Carl Weathers
Philadelphija, grad ovog izmišljenog boksačkog šampiona, toliko se ponosi serijalom o 'talijanskom pastuhu' Rockyu Balboi da na vrhu stepeništa ispred Muzeja umjetnosti danas stoji njegov brončani kip s visoko podignutim rukama. Legendarna scena (uz legendarni soundtrack - sve legendarno) u kojoj Sly trči kroz Philu pripremajući se za meč za svjetski naslov, zaleti se po stepenicama i na vrhu skače kao da je osvojio svijet, jedan je od kultnih momenata kinematografije.

Laganu naivnost radnje nadmašuje pozitiva koja pršti iz gotovo svakog kadra. Izvan ringa Rocky je prava ljudina. Dobar k'o kruh, pošten, marljiv, pomalo priglup i nespretan, siromašan. 'Jedan od nas običnih smrtnika' koji, međutim, neustrašivo prihvaća izazove. Kadar je iskočiti iz kože marginalca i luzera te učiniti velike stvari. Njegov suparnik, svjetski prvak Apollo Creedpoprilično podsjeća na Muhammada Alija.

Lik Rockyja zapravo i jest nastao na temelju jednog Alijevog meča. Izazivač šampionu bio je Chuck Wepner. Nadmoćni Ali mu je u tom meču 'demolirao' facu, no hrabri Wepner nije posustajao i do kraja meča dobrano je namučio najboljeg teškaša svih vremena. Zaletavao se s otvorenim gardom i poput vreće za napucavanje primao udarce. Stallone ga je zapravo tako dobro 'skinuo' da, kada se gleda originalni meč, bude čak pomalo komično.

Film je zaradio četiri nominacije za Oscara, a dobio je samo onaj za kameru. No popularnost filma iznjedrila je još četiri nastavka i malo je filmova koji se po popularnosti s njime mogu uspoređivati.

- 00:46 - Komentari (6) - Isprintaj - #

16.07.2005., subota

Bruce Lee

Bruce iliti Little Dragon Lee kako su ga od milja zvali, najveća ikona borilačkih filmova, ali i pop kulture općenito, rodio se krajem 1940., koja po kineskim propisima važi za godinu Zmaja. Za svjetla reflektora ga je, osim tog očitog znamenja Zmaja, definitivno predodredila ili barem usmjerila očeva profesija – otac mu je bio vrlo poznat pjevač slavne Kineske kantonske opere. Iako je rođen u SAD-u, već je s godinu dana stanovnik Hong Konga, a već u toj nježnoj dobi dobiva male uloge u filmovima.

U 12. godini počinje pohađati La Salle College, da bi ga jednom prilikom na putu do škole prebili neki lokalni klinci. Zahvaljujući toj traumi počinje svakodnevno vježbati i trenirati borilačke vještine pod mentorstvom 'Sifu Yip Man'-a koji ga podučava wing chun kung fu strategijama, a u 14. godini čak upisuje i cha-cha-cha ne bi li kasnije pobjedio na državnom natjecanju u toj plesnoj kategoriji. Nad tom umjetničkom crtom ipak prevladava njegov temperament i mladenačka ludost. Iako su ulične i podzemne borbe bile zabranjene, često sudjeluje u njima te biva nekoliko puta uhićen.

Zdvojni roditelji šalju ga u rodni Chinatown ne bi li tijekom puta razbistrio glavu, no Amerika mu na kraju udari u istu i odredi njegov životni put. Nakon što je kratko vrijeme proveo za sudoperom rođakovog restorana, Bruce seli u Seattle, upisuje studij filozofije, upoznaje suprugu Lindu Cadwell te 1963. otvara svoju prvu kung fu školu. Ubrzo se etablira u borilačkim krugovima te stvara čvrste kontakte s majstorima kenpa i tae kwon doa, Edom Parkerom i Jhoonom Rhee-em.

Njegova je filmska karijera bila samo pitanje vremena. Nakon što je upoznao tv-producenta Williama Doziera, ubrzo potpisuje deal za tv-seriju 'The Green Hornet'. Iako su rekacije na seriju bile raznolike, Lee pronalazi mjesto pod suncem – filmske kontakte povezuje sa svojim kung–fu školama (sada ih već ima nekoliko), te počinje podučavati celebrityje. Za prvi pravi debi pobrinuo se njegov odlazak u Hong Kong gdje mu pristupa Raymond Chow, zadivljen njegovom popularnošću među mladim Kinezima.

Već 1971. godine u Tajlandu snima 'Fist of Fury' koji unatoč sirotoj produkciji momentalno postaje enormni hit u Hong Kongu. Chow je nakon hordi Kineza shvatio da je ubo' zlatnu koku, te je brže bolje sklepao slijedeći naslov 'Jing wu men' (1972). Lee se kroz filmove profilira kao beskompromisni heroj i neustrašivi borac za pravdu, sirotinju i nevine (nije za bez veze uzor Bore Leeu) i koji se za istu fajta golim rukama (i nogama), a kako je vidio da će teret slave biti golem, osniva vlastitu kompaniju Concord Productions i 1972. snima svoje ponajbolje 'Dragon' filmove, 'Return of the Dragon', 'Way of the Dragon' (1973), te 'Enter the Dragon' (1973) koji su osim djelomičnog snimanja u Italiji, nabudženi karate legendom Robertom Wallom i američkim sedmerostrukim karate prvakom, Chuckom Norrisom.

Hollywood se uključio u produkciju, scena borbe pred ogledalima je postala kultna, a sam se Lee uključio i u poslove oko montaže. Negdje u tom vremenu Bruce se brojnim prijateljima i suradnicima požalio da se ne osjeća najbolje, da bi nakon napornog dana popio tabletu za glavobolju nakon čega se više nije probudio. Službena je dijagnoza bila – smrt od cerebralnog edema, iako je njegova iznenadna smrt izazvala mnogo rasprave (posebno su Istočnjaci raspravljali o lošem znamenju – raspravljajući i o Feng Shui zaštiti). Na pokopu je bilo prisutno 30,000 fanova i ustvari bismo mogli reći da je Bruce Lee postao internacionalna filmska zvijezda tek nakon svoje smrti.

Njegov je utjecaj danas neupitan i vidljiv u brojnim žanrovima, od onog što se danas zove martial arts, do svih filmova istočnjačke tradicije, modernih sf-ova, akcijanera, pa čak i do animacije. Tragična sudbina nije napustila ni članove njegove obitelji – njegov je sin Brandon Lee, također glumac, u čudnoj nesreći poginuo na snimanju filma 'Vrana' (1994) – na snimanju su u pištolj stavljeni pravi metci, a ne ćorci.

- 14:20 - Komentari (4) - Isprintaj - #

15.07.2005., petak

Znanstveno istraženi trbušnjaci

Američki znanstvenici su proveli istraživanje koje pokazuje da najveću korist za mišiće trbušnog zida daje izvođenje staromodnih trbušnjaka.

Znanstvenici s Medical College of Georgia preporučuju izvođenje trbušnjaka na tradicionalni način: preklapanje ruku preko prsa, savijanje koljena i podizanje trupa do sjedećeg položaja.

Ovaj način vježbanja je mnogo djelotvorniji od modernih načina izvođenja vježbi za trbušne mišiće koji uključuju podizanje ramena samo 30-ak centimetara od podloge.

U istraživanju je sudjelovalo 15 dragovoljaca na koje su bili pričvršćeni senzori koji su računalu dostavljali podatke o opterećenju mišića za vrijeme vježbanja.

Utvrđeno je da su trbušnjaci u kojima su se vježbači dizali do sjedećeg položaja imali najjači utjecaj na mišiće trbuha, leđa, kukova i nogu.

- 18:26 - Komentari (10) - Isprintaj - #

14.07.2005., četvrtak

He-man

Uskoro ćemo biti u prilici gledati novu filmsku verziju Masters Of The Universe - He Man. Prva filmska verzija je napravljena jos 1987.sa Dolph Lundgrenom u glavnoj ulozi, a animirana serija 1983. He Man je mješanac Zemljanina i Eternianca koji dobija sa 18 godina posebne moći i zaklinje se da će braniti Eterniu makar i do smrti.

Njegov zakleti neprijatelj Skeletor i pomoćnici pokušavaju ukrasti njegovu moć i uništiti Eterniu. Čini se da ćemo gledati He–Mana u maniri hongkongoške akcije, jer su novija adaptacija i produkcija prepuštene Johnu Woou, izvještava Variety. Adam Rifkin napisat će scenarij, a predviđen datum realizacije projekta još se ne zna. U svakom slučaju, Woo prvo treba završiti film s junakom videoigrice – Spy Hunterom (The Rock).

Unatoč svim asocijacijama, ima nešto uzbudljivo u mogućnosti da He–Mana i dečke vidimo ponovno u akciji pogotovo, jer akcija koju bi Woo trebao realizirati ima velike šanse da vas oduševi. Ne zna se tko će biti plavokosi junak, ali svi totalno nabildani i nenormalno napuhnuti s nabreklim žilama koje samo što ne prsnu, dolaze u obzir. Mogu se kladiti da će u medjuvremenu izaći i koja igrica sa istom ili sličnom tematikom.
He Man je crtic moga djetinstva "Sileee lubanjeeeeeeeeee, jaaaa imam moc" ah, i
njegov onaj tigar, ma zakon.

- 15:33 - Komentari (5) - Isprintaj - #

13.07.2005., srijeda

HLADNO PIVO

Dakle...Bend se skupio daleke 1987. u Zagrebačkim Gajnicama. Nedugo zatim, već 21. 5. 1988. svirali su svoj prvi koncert u Kumrovcu, u Hrvatskom Zagorju, pred " 300-tinjak razularenih izviđača potpomognutih štićenicima popravnog doma iz Zagreba ". Dalje su se probijali nekakvim usputnim gažama sve do lipnja '89 kada u Klubu omladine u Peščenica sviraju svoje prve skladbe, a u rujnu iste godine snimaju prve demo snimke. Nakon toga tri člana benda odlaze u vojsku i pri njihovom povratku 1991. snimaju još jedan demo sa osam novih vlastitih pjesama koje objavljuje nezavisna kuća Megatherium records. To je pripomoglo popularizaciji grupe koja snima spot pjesme Buba Švabe za neverojantnih 200 DM i napokon izdaje prvi album sa 19 pjesama u ožujku 1993. pod T.R.I.P records, (podetiketa Croatia records) nazvan Džinovski. Upravo ta ploča, nabijena cinizmom, sarkazmom i alkoholom, savršeno oslikava dotadašnji život članova grupe. Nakon koncerata diljem Hrvatske i Slovenije basist Tedi napušta grupu kojoj se priključuje Hadžo koji dolazi iz tada kultne grind-core grupe " Patareni" . Nakon toga bend snima spot još za pjesmu Für Immer Punk koja je po mišljenju većine zaštitni znak benda, ali i ove vrste glazbe u Hrvatskoj. Hladno pivo ne može zamisliti koncert bez ove himne. Prvi Porin izdaje nagradu Hladnom Pivu za Džinovski kao najbolji alternativni rock album.1995 na sceni se pojavljuje novi album imenom G.A.D. kojim se malo Hladno pivo smiruje da nebi prešli među komercijalne bendove. Ovaj album je prepun socijalno i politički obojenih pjesama koje izvrsno oslikavaju stanje u medijima, glazbi, socijalnom statusu pojedinaca i gomile, te životu mladih u gradovima. Za ovaj album Hladno pivo dobija izvrsne kritike u većini štampe, ali poučeni prvim albumom i pompom oko njega, članovi benda staju na loptu ne želeći postati predmetom onanističog piskaranja tinejdžerskih i senzacionalističkih listova, što donosi određeni medijski pad, ali koncerti, koji i jesu odraz ove grupe, ne posustaju. Sa tog albuma snimili su tri spota za pjesme Šank, Rigoletto i MTV. Zadnji album Hladno Pivo su izdali lipnju 1997. i zove se Desetka. Ovim se albumom Hladno pivo odlično predstavilo svima onima koji do tada nisu čuli za ovu vrstu glazbe. Snimljena su 2 odlična spota. Prvi za najslušaniju pjesmu " Ne volim te ", a drugi za odličnu humorističnu laganicu " Roštilj ". Nedugo zatim, Hladno pivo ponovo gubi basista, Hadžu, a njega zamjenjuje svestrani Krešimir Šokec, Šoky. Hladno pivo i dalje nastupa na koncertima od kojih zasigurno treba izdvojiti onaj u Kulušiću početkom 1999. Krajem 10. mjeseca 1999., Hladno pivo izdaje pod samostalnom etiketom " Gajba records " svoj četvrti album. Nazvan je " Pobjeda " i dobio je odlične kritike u štampi. Hladno pivo se pod utjecajem Šokya dosta izmjenilo, pa u pjesmama, uz klasične punk instrumente možemo čuti klarinet, klavir i sl. Prvi singl je stvar "Politika" koja zauzima prva mjesta na HRVATSKIM POP LJESTVICAMA!!?? Hladno pivo je odlično predstavilo novi album nezaboravnim koncertom 6.11.99. u novootvorenoj zagrebačkoj "Tvornici" i krenulo na turneju...

- 22:26 - Komentari (5) - Isprintaj - #

ERNESTO GUEVARA DE LA SERNA - CHE

Ernesto Guevara de la Serna rođen je 14. lipnja 1928. u mjestu Rosario, jednom od većih argentinskih gradova, u dobrostojećoj obitelji. Iako je obitelj bila aristokratskog porijekla preferirala je socijalističke ideje. Godine 1947. Ernesto susreće mladu djevojku imenom Berta Gilda Infante, znanu pod imenom Tita. Tita je bila članica argentinske komunističke omladine i njih dvoje će kasnije postati nerazdvojni prijatelji. Zajedno će čitati marksističke tekstove i raspravljati o aktualnim pitanjima. Godine 1948. Ernestu je 20 godina i upisuje se na studij medicine na sveučilištu u Buenos Airesu. Do ožujka položio je sve ispite iz prve godine medicinskog fakulteta, u lipnju polaže sve ispite iz druge godine, a u prosincu sve ispite s treće godine. Dana 1. siječnja 1950. Ernesto kreće na putovanje sjevernim argentinskim provincijama i to na biciklu kojeg je preradio u maleni motor. Tako stiže u San Francisco del Chahar, blizu Córdobe, gdje njegov prijatelj Alberto Granado upravlja centrom za oboljele od lepre. Po povratku s tog putovanja nastavlja studij s velikim interesom za alergije, astmu i lepru.

- 18:16 - Komentari (8) - Isprintaj - #

JIMI HENDRIX je bio i slikar

Nedavno je otkriveno 48 slika čiji je autor nitko drugi već Jimi Hendrix. Uskoro će te slike biti javno izložene i to preko tvrtke TransMedia. Slike će biti izložene u muzeju Rock and Roll Hall of Fame koja se nalazi u Clevelandu i u Morrison Hotel Gallery na Manhattanu.

- 17:54 - Komentari (5) - Isprintaj - #

12.07.2005., utorak

Rock ili Techno

Dvije potpuno različite vrste glazbe koja je bolja i kvalitetnija? (komentirajte)

- 16:15 - Komentari (15) - Isprintaj - #

Fotomontažeeeeee

Adobe Photoshop CS

- 16:07 - Komentari (2) - Isprintaj - #

FeJKeR's

.....................................d.G.o...................................

- 15:50 - Komentari (5) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< kolovoz, 2005  
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Najveća arhiva pjesama na netu
Ko svira gitaru neka obavezno posjeti stranicu!!!!2akordi
Led Zepplin-Stairway to Heaven
There's a lady who's sure all that glitters is gold
And she's buying a stairway to heaven
And when she gets there she knows if the stores are closed
With a word she can get what she came for

Woe oh oh oh oh oh
And she's buying a stairway to heaven

There's a sign on the wall but she wants to be sure
And you know sometimes words have two meanings
In the tree by the brook there's a songbird who sings
Sometimes all of our thoughts are misgiven

Woe oh oh oh oh oh
And she's buying a stairway to heaven

There's a feeling I get when I look to the west
And my spirit is crying for leaving
In my thoughts I have seen rings of smoke through the trees
And the voices of those who stand looking

Woe oh oh oh oh oh
And she's buying a stairway to heaven

And it's whispered that soon, if we all call the tune
Then the piper will lead us to reason
And a new day will dawn for those who stand long
And the forest will echo with laughter

And it makes me wonder

If there's a bustle in your hedgerow
Don't be alarmed now
It's just a spring clean for the May Queen

Yes there are two paths you can go by
but in the long run
There's still time to change the road you're on

Your head is humming and it won't go because you don't know
The piper's calling you to join him
Dear lady can't you hear the wind blow and did you know
Your stairway lies on the whispering wind

And as we wind on down the road
Our shadows taller than our souls
There walks a lady we all know
Who shines white light and wants to show
How everything still turns to gold
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
Woe oh oh oh oh oh
And she's buying a stairway to heaven

There's a lady who's sure all that glitters is gold
And she's buying a stairway to heaven
And when she gets there she knows if the stores are closed
With a word she can get what she came for

And she's buying a stairway to heaven, uh uh uh.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se