F.C.INTER MILANO

petak, 16.02.2007.

Najava:INTER-Cagliari

Stadio Meazza

Inter: Julio Cesar; Maicon, Cordoba, Materazzi, Maxwell; Vieira, Cambiasso, Zanetti; Stankovic; Crespo, Adriano

Cagliari: Fortin; Pisano, Bizera, Bianco, Agostini; Marchini, Conti, Biondini, Capone; Suazo, Langella

Prošlosezonski susret: Inter 3 - 2 Cagliari
Martins 10 (I), Adriano 15, pen 58 (I), Esposito 20 (C), Suazo 81 (C)

Zadnja pobjeda domaćina: Inter-Cagliari 19^ 2005/2006 3-2 15-1-2006
Zadnja pobjeda gosta: Inter-Cagliari 32^ 1994/1995 1-2 21-5-1995

Inter svakom novom ligaškom pobjedom ruši rekord po broju uzastopnih pobjeda a u subotu im je na meniju Cagliari. Sardinijci u zadnje vrijeme ne igraju konstantno međutim željeti će dokazati da oni nisu tek jedna od žrtava Interovog pohoda. Inter sljedećeg tjedna igra prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka međutim žarko će željeti ovu pobjedu jer bi sa njome srušili još jedan rekord. Naime za sada su ostvarili 15 pobjeda zaredom a upravo je to i europski rekord kojeg drže Real Madrid i Bayern tako da bi plavo-crni sa novom pobjedom ušli i u europsku nogometnu povijest. Mediji prenose vijest kako je odluka klupskih liječnika da Zlatan Ibrahimovic ne igra u zadnjem kolu stvorila sukob između trenera Mancinija i predsjednika Morattija. Bilo kako da bilo izvjesno je da Šveđanin neće početi od početka niti u ovom susretu što znači da će opet startati Crespo. Niti ostatak ekipe se ne bi trebao mijenjati. Gosti imaju mnogo problema sa ozljedama jer su u autu Giacomo Garau, Antonio Chimenti, Mauro Esposito, Diego Lopez i Antonino D’Agostino dok će se David Suazo i Daniele Conti vjerojatno oporaviti na vrijeme od neugodnih udaraca. Najveći problem Cagliarija je slaba realizacija jer su u zadnjih osam susreta igrači tog kluba postigli tek pet golova. Suazo je u kratkom periodu zabio tri gola međutim morati će razigrati još nekoliko suigrača. Međutim Inter je primio tek tri gola u zadnjih devet utakmica.

- 21:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 11.02.2007.

15. POBJEDA INTERA!!!

Vodeći Inter je već nakon 40-ak sekundi poveo na gostovanju kod Chieva i sa 2:0 pobjedom je nastavio svoj nezadrživi niz.Inter je iskoristio situaciju što na gostovanju kod Chieva nije bilo gledatelja i golovima Adriana i Hernana Crespa je ostvario 15. uzastopnu pobjedu u Serie A i tako je zadržao 11 bodova prednosti ispred Rome.
Trener Roberto Mancini nije mogao računati na suspendiranog Nicolasa Andrea Burdissa, kao niti na Marca Andreollia, koji se pridružio Zlatanu Ibrahimovicu na listi ozljeđenih, no Chievo je imao više problema jer mu nisu igrala dva ključna igrača Lorenzo D'Anna i Luciano.
Bio je to povratak u Veronu za Julia Cesara, koji je u siječnju 2005. došao u Inter iz Chieva, za koji nije ubilježio nijedan nastup. Inter je prvi put na dresovima nosio sponzorski natpis na kineskom jeziku.
Nevjerovatno, Inter je poveo u 44. sekundi. Adriana je uposlio Dejan Stanković, a brazilski napadač je fantastičnim udarcem iskosa lijevom nogom od suprotne vratnice poslao loptu u mrežu.
Domaćini su ubrzo zaprijetili iz kontranapada kada je Victor Obinna pretrčao Ivana Cordobu, ali je bio sebičan i njegov udarac je obranio Julio Cesar.
Chievo je trebao izjednačiti na kraju prvog poluvremena jer je Franco Semioli izbjegao zaleđe i vratio povratnu loptu za Obinnu, no Nigerijac je sa pet metara pucao ravno u vratara.
Početkom nastavka je Inter riješio pitanje pobjednika. Crespo je lijevom nogom primio loptu i udarcem desnom izvan šesnaesterca ju je poslao ispod Sicignana, koji je reagirao vrlo sporo i vjerovatno je trebao obraniti taj udarac. Također, postojala je sumnja da je strijelac kod primanja lopte igrao rukom.
Chievo je najbliže pogotku bio kada je Cordoba zamalo zabio u vlastitu mrežu kada je želio spriječiti udarac Kosowskog. Pellissier je poslao loptu iza Julia Cesara, ali pogodak nije priznat zbog vrlo dvojbenog guranja na Cordobi.
Image Hosted by ImageShack.us
Adriano ove godine ne prestaje zabijati.

- 21:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 08.02.2007.

Stanković do 2010.

Dejan Stanković je u petak prekinuo nagađanja koja su se pojavila u vezi njegove budućnosti jer je produžio ugovor sa Interom do lipnja 2010. godine. Njegov status u Interu je došao u pitanje zbog toga jer su se pregovori između njega i čelnika kluba previše otegnuli međutim sada je to stvar prošlosti.
"Želim se zahvaliti predsjedniku Morattiju i svim direktorima koji su ostvarili naš zajednički cilj. Želim spomeuti i Giacinta Facchettija koji me sjajno dočekao kada sam došao u klub. Bio sam i još sam uvijek vezan za njega na vrlo poseban način" - kazao je Stanković koji je na kraju kazao kako sada želi podijeliti svoju sreću sa svima koji vole Inter.

- 20:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #