Dobar posao u Turskoj

ponedjeljak , 29.08.2016.

U vrijeme kada se počelo pisati o novom Fiat Tipu, tj. o Fiat kompaktu iz Turske , krenula su svakakva neargumentirana naklapanja kako se tu radi samo o nasljedniku Linee, da to ne može zamijeniti Brava i slično. U vrijeme kada je predstavljen smo imali govora o tome kako će biti tržišno neuspješan.

Međutim, zbilja je kud i kamo drugačija. Tipo je nadmašio sva prodajna očekivanja i uz uhodovanja proizvodnje i uvođenje novih karoserijskih izvedbi. Sve skupa je dovelo do rada u tri smjene svih sedam dana u tjednu. Broj prodanih primjeraka u EU i Turskoj je kombinirano je za prvu polovicu godine premašio 40 tisuća primjeraka i sve to uz uglavnom limuzinsku izvedenicu. Van talijanskog tržišta je se u EU prodaja tek zagrijava pa tako imamo ~700 prodanih primjeraka za svaki od protekla dva mjeseca u Njemačkoj.

Sve skupa je dovelo da Tofaş ima najproduktivniji dan u povijesti sa 1488 proizvedenih automobila 28. srpnja čemu je dobrim dijelom kumovao Tipo.



Isto tako je prodaja jako dobro započela u Meksiku.

Sve je to dovelo do toga da se ozbiljno razmišlja o prodaji Tipa pod drugom značkom na drugom kontinentu ili možda korištenju ove baze za Lancia model.

Ono što se sa stopostotnom sigurnošću zna je mogućnost uvođenja Tipa pod Chrysler ili Dodge značkom na tržište SAD-a. Za to će ipak trebati luksuznija unutrašnjost, više opcija, a i jači motori. Kako su GSE, a i GME motori gotovi spremni, sa tim ne bi trebalo biti problema. Isto tako je Tipo već spreman za neovisni stražnji ovjes.

Oznake: automobili, fiat

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.