lipanj, 2007  
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Lipanj 2007 (6)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari On/Off

Opis bloga

-->eo...ovdje..budem...pisala..tj.
stavljala..clanke...o.modi...itd..itd..hehe

-->a..vi onak...komentirajte..sta vas..zanima..
jer..che bit...puno...postova..

Linkovi

Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr

četvrtak, 07.06.2007.

Sport na visokoj nozi

Dok konfekcija i dalje sportskom stilu pridodaje tenisice, dizajneri su se pobrinuli da taj stil dobije sjaj elegancije sa začinom peta.

Velika dizajnerska imena razbila su svaku sliku o sportskom stilu odijevanja. I tako se obične smrtnice prešetavaju cestom u udobnim trenirkama i dresićima uvjerene da svojom kombinacijom ne griješe. No, sumnja počinje i ostaje putem pogleda na obuću i okove tenisica. One su udobne i žive u svim sportskim standardima stila, ali... Koliko su one atraktivne i pogodne za sunčane dane?

Tako su dizajneri riješili i taj problem atrakcije. Oni su jednostavno zamijenili tenisicu štiklom, a sportsku sandalu platformom ili sandalom na petu. Sam stil sportskog odjevnog predmeta automatski je dobio na mekoći, te ženstvenosti. Peta je srušila svaki pojam neuglednog sportskog stila, te ubila tenisicu. U teškoj kategoriji parfem je oborio znoj, a elegancija je zaigrala u timu s udobnosti.

Aktualna kolekcija Jean Paula Gaultiera već standardno ruši i ignorira definiciju stila i senzibiliteta, pa tako i u sportskom obliku. On je grubi pamuk zamijenio mekanom svilom, te na nogama ostavio bijele sportske čarape otvorene pogledu kroz sandalu. Koliko god to trenutno zvučalo neugledno, samo djelo pokazuje suprotno.

Tako su po uzoru na njega i domaći dečki Elfs prezentirali svoju sportsku kolekciju s dodatkom platformi na nogama. Ta odjeća je toliko seksi, da bi se svaka smrtnica sportskog stila trebala usuditi na taj potez naravno uz prethodno spomenutu odjeću koju oni predlažu. A, i dečki su dostupni u okviru naših granica (povoljna cijena i primjerena udaljenost).

I mnogi drugi dizajneri podlegli su tom "avangardu": Miu Miu, Donna Karan, Just Cavalli, Diesel, DKNY, Evisu itd.





- 15:33 - Komentari (14) - Isprintaj - #


Neka se žuti!

Žuta boja je ultimativni hit sezone. Kao takva, nezaobilazan je dio novih kolekcija poznatih modnih imena.

Kao što smo već pisali, žuta boja i ove proljetno-ljetne sezone je apsolutan hit. Kuda god da se okrenete, sve se žuti, haljine, torbice, cipele, majice. Naša proljetna odjeća i modni dodaci uklapaju se u proljetne maslačke.

Dakle, nisu bitni krojevi, duljina, uzorci, bitno je da je žuto. Ako ste tip osobe koji više voli klasične kombinacije, ne znači da žutu trebate zaobilaziti u širokom luku. Svoj uobičajeni izgled osvježit ćete nekim manjim žutim odjevnim predmetom ili barem detaljem. A onima koji se ne ustručavaju nositi vesele, proljetne boje, ne trebamo ni govoriti da posegnu za svojom dozom žute boje.

Naravno, valja napomenuti, da ne treba pretjerivati. Odjeveni od glave do pete u bilo koju nijansu žute boje, izgledat ćete u najmanju ruku poput kanarinca.

Zato ljubiteljicama boje sunca preporučamo da paze da se ne zanesu, dok ostalima priželjkujemo da se ohrabre i posegnu za žutom majicom zakopanom duboko u ormaru.

Poznata modna imena također su obasjala svoje nove linije odjeće ove sezone nezaobilaznom žutom bojom.



- 15:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Jesenski trend za urbane djevojke

Najpoznatiji američki modni dizajneri poput Stelle McCartney i Marca Jacobsa osmislili su jesenski look za modernu urbanu ženu.Iako financijske mogućnosti, te dostupnost ovim dizajnerskim odjevnim predmetima na našim prostorima ostaju upitne, ovim jesenskim kombinacijama ne može odoljeti ni najmanje estetsko srce.

Američki dizajneri u prvi plan stavljaju naglasak na boju i individualnost, te popratnim detaljima začinjavaju konačni look.

U igri je oduvijek aktualna crna boja, zlatna koja je svoju svjetlucavu karijeru produžila u još jednu sezonu, te jarke čiste boje tkanina bez upotpunjavanja motivima. Upravo se taj nadomjestak za zanimljivom tkaninom nadoknađuje kroz modni detalj, bio to šešir ili torba.

Magična torba u svojoj megalomanskoj dimenziji je "stvar" koju definitivno trebate držati u ruci. Dakle, zaboravite na dečka i jesensku romantiku popraćenu tonovima lišća u parku, i zakoračite asfaltom kao prava urbana djevojka s ogromnom torbom u ruci. Bez previše razmišljanja možete zaključiti da dečki dolaze i odlaze, a kvalitetne torbe zauvijek ostaju.

Potrudite se da vas ne ponese njena dimenzija, te da od nje poželite napraviti putnu torbu. Ona mora imati taj zgužvani štih praznine i lakoće.

Djevojačkim balerinkama stanite na kraj, a visokim platformastim petama se pretvorite u urbanu ženu. Jesen ne traži skakutanje po livadama, već određenu težinu laganog i profinjenog koraka na visokoj nozi. Dizajneri predlažu model "oxfordice" koja svojom univerzalnošću ide u korak sa svakom odjevnom kombinacijom.

Svoj D na jesenski dizajn stavila je dobra stara "dolčevita". Udobna, topla i mekana idealan je odjevni predmet uz suknju ili hlače.

- 15:14 - Komentari (2) - Isprintaj - #


Burberry ljetna kolekcija

Burberry Prorsum ljetna kolekcija 2007., sastoji se od šik kašmira, metalik boje, a inspirirana je 1960-ima i odiše stilom.

Možete osjetiti strahopoštovanje prema Burberryjevoj odjeći u stilu šezdesetih, a za jakne vlada veliki interes.

Pod palicom kreativnog direktora Christophera Baileyja, modna kuća se poigrala volumenom i vintage stilom. Modna revija na kojoj ste mogli vidjeti i kratku jaknu s upadljivim gumbima, odvela je Burberry na modernu razinu. Luksuzni materijali poput lamea i kašmira, transformirali su inače obične, jednobojne komade odjeće u nosivo ruho s modne piste. Kratka jakna ima detalje na pravim mjestima, dodajući klasični stil ostatku kolekcije. Veliki gumbi i ovratnici također prizivaju '60-te.

- 15:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #


KRATKE HALJINE:

Većina pripadnica ženskog roda voli haljine, a posebno ih vole kada termometar pokaže visoke temperature. U laganoj, prozračnoj haljini, lakše je hodati nego u trapericama.

Haljine su raznolike, a u ljetnim mjesecima najbolje će nam odgovarati one kratke. Mini haljine privlače poglede, pa je jako važno pokazati njegovane, naravno, izdepilirane noge. U dnevnim izdanjima najpraktičnije ih je nositi s laganim balerinkama, dok za večernje izdanje odlično pristaju visoke pete.

I dok će većina nas svoje nove haljinice potražiti u gradskim dućanima, slavne i bogate ili samo bogate žene mogu si priuštiti i haljine s potpisom.

Ako ih već ne možete imati, možete ih pogledati. Bacili smo pogled kakve su mini haljine ove sezone poznate modne dizajnerske kuće pokazale na svojim revijama.

Giles, Antonio Berardi, Burberry Prorsum, Gucci i Marc Jacobs, pobrinuli su se da u njihovim kolekcijama svoje mjesto nađe i mala haljina.

Neke haljine su ležernih linija sa širokim trofrtaljnim rukavima, dok su druge strukirane i bez rukava. Razlikuju se i po tome što su neke dnevne, a druge rezervirane za večer. Ono što im je svima zajedničko je to da su lepršave, jednostavne i neodoljive.

- 15:05 - Komentari (1) - Isprintaj - #


Sienna Miller lansira svoju kolekciju

Poznata glumica i uvažena trendseterica Sienna Miller planira u rujnu, sa svojom sestrom Savannah, lansirati modnu liniju pod nazivom Twenty8Twelve koju će ponuditi londonskom dućanu na Notting Hillu.

U tom butiku bit će zastupljena cijela linija inspirirana eklektičkim miksom između utjecaja Andy Warhola, Patti Smith, Dickensovsog Londona i mode 60-tih.

Raspon odjevnih predmeta kretat će se od haljinica u empire stilu, jeans minica, svilenih topova i odjeće od vune, a cijelu liniju su već otkupili i Harvey Nichols, Matches, Neiman Marcus i Bergdorf Goodman. Cipele će izraditi Jenne O., poznata dizajnerica iz New Yorka.

- 14:23 - Komentari (1) - Isprintaj - #


Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.