web counter Al' iza ponoći... - ...tek tako uz put... - Blog.hr


Ne znam tko- ili što- je postavio pitanje. Ne znam ni kad je pitanje postavljeno. Ne znam odgovaram li. Međutim, jednom sam odgovorio s "da" nekomu-ili nečemu. Od toga trenutka seže sigurnost da je egzistencija smislena te da stoga moj život- u posluhu- ima smisao i cilj.

...tek tako uz put...

28.05.2004., petak

Al' iza ponoći...

...ja bit ću tu i neću se predavati.
Tri točkice. Znače puno toga. Svatko od nas započinje život s tri točkice, no kasnije ih nije svjestan jer ih se ne sjeća. Tri točkice znače početak koji nam je nepoznat, a može biti stvaran, samo što ga mi ne poznajemo, um nam ga nije iskustveno registrirao. Jedino što znamo jesu priče roditelja, prijatelja, rođaka: "Kako si bio slatka beba. Stalno si se smijao." Da, apropoz svega, zašto se bebe smiju? Zato jer još ne znaju što ih čeka ili zato što se nesvjsno vesele životu? Možda oboje. No, možda je to i znak da su došle iz svijeta gdje su smijeh i radost osobna iskaznica. Ali sve to ostaje definirano u tri točkice.
Tri točkice. Nešto što se želi prešutjeti ili nešto što se ne zna ili nije još dovoljno "oformljeno" za definirati. Bilo kako bilo, tri točkice su najbolje rješenje u situacijma u kojima se sugovorniku ili "potrošaču ideja" želi ostaviti prostora mašti. Zato ostajem pri toj početnoj ideji: moj blog želi potaknuti maštu, a maštu upravo potiču "tri točkice". Evo dakle pragmatičnog odgovora.
Da, "...". Ma, zapravo, ne sviđa mi se ta ukalupljenost navodnicima naših triju točkica: ograničuju. I kako vam onda posvjestiti važnost tih triju točkica nakon što sam u cijelom tekstu bljezgario o njima, ako ih ne mogu ponovno staviti.
Zato,...

- 00:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

  svibanj, 2004 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Ako će te zanimati tematika...
Razmišljanja, varijacije na temu.
Poticaj čuđenju
Naučeno- može biti lako zaboravljeno.
Proživljeno- postaje sastavnicom egzistencije.


U zemlji duha ne možeš putovati u svjetlu tuđe svjetiljke. Ti bi htio posuditi moju.
Radije ću te naučiti kako ćeš napraviti svoju vlastitu (de Mello).

Stvari shvaćaj iznutra. Ne zadržavaj se na formi.

Slika jutarnjeg sunca u kaplji rose nije manja od sunca. Odraz života u vašoj duši nije manji od života samog (Gibran).

Život ne nestaje nego se mijenja.

Ne započinji današnji dan jučerašnjim krhotinama.

Žabi na dnu bunara nebo nije veliko.

Religija je ili ljubav prema Apsolutnom Dobru kao i svim Njegovim stvorenjima ili nije ništa.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se