subota | 28.01.2006.

Francuski METAL THERAPY FESTIVAL

Image Hosted by ImageShack.us
3.Metal Therapy Festival, koji se održava svake godine u francuskoj, ove godine će biti 15.travnj i smjšten u Galaxie Media Hall u Amneville-u, Francuska. Festival ove godine nudi ove bendove (po abecdnom redu):

AMORPHIS
BLOCKHEADS
DAGOBA
GOJIRA
HATE ETERNAL
HYPOCRISY
IMPALED NAZARENE
INHATRED
MANIMAL
MAYHEM
MOONSPELL
SIKTH
SOILWORK
THE A.R.R.S.
THE OLD DEAD TREE

Za više informacija, pogledajte site ovog događaja Metal-Therapy-Festival

- 18:49 - Komentari (9) - Isprintaj - # -

petak | 27.01.2006.

DARKTHRONE vijesti...

Image Hosted by ImageShack.us
Evo, ovo je izgled novo Darkthrone-ovog albuma, nazvan ''The Cult Is Alive''. Album izlazi 27.veljače za Peaceville Records. Kao što je već jednom pisalo ovdje, Darkthrone je također uz to izdao i jedan single kamo sviraju muziku, kako kažu: ''Probably sounds something like Motorhead meeting Hellhammer on a crust/punk/necrothrash gig in '85'' - Fenriz.

A na stranici imat točan popis pjesama za taj singl i album... a i jedna izjava koju je rekao Nocturno Culto.

Darkthrone Official

- 14:01 - Komentari (3) - Isprintaj - # -

srijeda | 25.01.2006.

Bivši NILE-ov i HATE ETERNAL-ov bubnjar pobijedio u...

Image Hosted by ImageShack.us
Bivši Nileov i Hate Eternalov bubnjar Tim Yeung osvojio je nagradu u natjecanju ''najbrža noga'' koju je organizirao NAMM kao International Fastest Drummer Contest u nedjelju, 22.siječnja u Anaheim Convention Centre u Anaheimu, Kalifornija. Yeung, koji je nedavno napravio novi ekstremni-metal projekt sa bivšim Fear Factory-evim i Brujeria-inim gitaristom Dino Cezaresom, u jednoj je minuti uspio napraviti 872 udarca.

U međuvremenu, Reese Bridges iz Londona, (inače Engleska je na glasu po najbržim bubnjarima što se ruku tiče), osvojio je u kategoriji ''najbrža ruka'' kamo je uspio lupiti 1007 puta u jednoj minuti.

Inače, ovo natjecanje se vrši pomoću drumometra, koji snima udarce tokom jedne minute, znači i kategorija ''najbrže ruke'' i ''najbrže noge'' ima single-udarce, bez fuza i ostalih pomagala.

- 13:20 - Komentari (2) - Isprintaj - # -

utorak | 24.01.2006.

SODOM najavio datum za izlazak novog albuma

Image Hosted by ImageShack.us
Sodom će izdati svoj novi album, self-titled album, 21.travnja za SPV Records. Sljedbenik albuma iz 2001. ''M-16'', je već snimljen, a u toku je miksanje koje se radi u Njemačkoj. U travnju ć također bend krenuti na istočno-europsku turneju, koja će obuhvatiti Bugarsku, Rumunjsku i Mađarsku. Bend će se također pojaviti 20. travnja na ''Hall of Metal Festival'' u Jahrhunderthalle, u Bresalu, Poljska.

- 11:03 - Komentari (4) - Isprintaj - # -

utorak | 17.01.2006.

Najava koncerta

Evo da i to najavim. Znači benefit koncert za balkanski anarhistički sajam knjiga, koji će se održati 11.2 u Puli, vojarni Rojc, a nastupaju:

Ashes Of Defeat (Labin)
Mors Ultima Ratio (Labin)
Nibed (Pazin)
Nulla Osta (Pula)

...dođite i podržite...


DODATAK....... Nibed je odustao od tog koncerta....

- 19:49 - Komentari (12) - Isprintaj - # -

četvrtak | 12.01.2006.

Nasumov bubnjar zabrinut oko novog albuma benda Terrorizer

Image Hosted by ImageShack.us
Na Nasumovoj stranici možete pročitati reakciju Andersa Jakobosona na Terrorizerov reuninon i potpisivanje sa Century Media Recordsom, kao i izdavanje novog albuma:

''Prošli tjedan, Century Media je objavio kako su potpisali ugovor sa Terrorizer-om. Vjerojatno većina od vas to sluša već godina o tome kako će se oni ujediniti, ali to se doista i dogodilo i možemo očekivat sljedbnik klasika ''World Downfall''. Ali nakon čitanja novosti na Blabbermouth-u, zabrinuo sam se.''

''Kako kažu, bit će dijelova na klavijaturama, industrial noise dijelova i pjesme od 13 minuta...''

''Klavir?! Pjesme od 13 minuta?! Jebeš to - samo nam dajte klasični razarujući Terrorizer grindcore i nemojte sjebat sve kako bi ispali originalni. Demo pjesma na Terrorizeriovoj myspace stranici zvuči previše death metal, a i gitare su previše spuštene. Ne želim to!''

''Vi znate da sam ja proveo sedam tjedana sa Jesse Pintadom, 2000.godine i mogu reć kako smo ostali u kontaktu cijeli život (kao i što sam sa Shane-om) i isto tako smo razgovarali i dijelili ideje grindcore muzike, ali ono što mi je on govorio ide protiv ovoga sada!''

''Ovdje govorim kao totalni fan... očito!''

Izvor: nasum.com

- 11:53 - Komentari (16) - Isprintaj - # -

ponedjeljak | 09.01.2006.

HIM - Dark Light

Image Hosted by ImageShack.us
Heh, sad će većini biti čudno što ja ovo recenziram, a? Heh... uglavnom! Nabavio sam ovo pošto sam na raznim forumima vidio pozitivne kritike i to ne samo od fanova ovog benda. Inače, nisam nikad bio neki fan HIM-a, a niti sam ih pretjerano slušao. Prvi put sam došao u dodir sa ovim bendom kada je izašao bio prvi United Forces. Tada su oni uz Maidene bili na naslovnoj pa sam i tada njih nabavio (mislim da je bio prvi album). Tada su oni imali one potencijalne hitove itd... Ovaj album je za razliku od ostalih još i dobar. Barem meni. Na ovom albumu me dosta podsjećaju na zadnje albume Sentenceda, pošto svi znaju da je Sentenced nekad bio death metal, sada sviraju slično ovome. Na albumu ima svega, od (kako oni kažu) ''love metala'' pa do progressive, rock dionica i to sve čini jednu dobru cjelinu. Ovdje Ville nije toliko zatezao sa vokalom, onako kao prije, pa da curice polude, ovdje ima tipičan rock vokal (?). I dalje u bendu dosta dominiraju klavijature, jer mora se priznat da je čovjek dobar. Ako HIM usporedimo sa njihovom konkurencijom iz finske, Nightwish i Children Of Bodom, HIM je također krenuo na bolje. Jedini od ta tri benda Nightwish ima zadnji album koji se nije pretjerano pokazao. Bodomi su napravili, po meni, najbolji album, a i HIM također. Eto, cure, još ste tu!? U trgovinu i po CD. I da... ima jedna zanimljivost na omotu. Ovaj CD je zabranjen od strane FBI-a što se tiče kopiranja i kako se književno kaže, umnožavanja i prikazivanja u javnosti!

- 16:41 - Komentari (11) - Isprintaj - # -

subota | 07.01.2006.

Neka vrsta ankete....

Pošto je nova godina pred nama, i naravno nova izdanja se čekaju, da vidimo koja su po vama izdanja koja su obilježila 2005.godinu. Bez obzira na stil muzike, ma da bi bilo OK da se za svaki stil muzike odabere makar jedan izvođač, a može i više. Eto, koga je volja u komentar nek' upiše ono što je po njemu najbolje što je izašlo 2005. godine.

Moj prijedlog:
1. Metal - Exodus, Shovel Headed Kill Machine
- Hypocrisy, Virus

2. Grind - Rotten Sound, Exit

3. Hardcore crust punk - pošto i nisam slušao nijedno izdanje iz 2005. onda nek to bude kompilacija ''No One Dies Alone''

- 13:05 - Komentari (8) - Isprintaj - # -

četvrtak | 05.01.2006.

VENOM....

Image Hosted by ImageShack.us
Atomkraftov (bivši Venomov vokal) Tony Dolan bit će uvršten u kuću slavnih u školi William Goldstone u Sofiji, Bugarska. Kao razlog navodi se njegov rad sa Atomkraftom i Venomom i njegovim razvojem tokom karijere. Ovo uvrštavanje je povezano povodom 100-te godišnjice te škole i tokom 2007. bit će uvršten. Više informacija nije dostupno.

Eto, kako jedan black metalac može ući u kuću slavnih. Neka, ako je netko blekera to zaslužio, onda je to stara garda blacka.

- 12:27 - Komentari (5) - Isprintaj - # -

srijeda | 04.01.2006.

No One Dies Alone – Kompilacija Hrvatskih Bendova

Ovo je kompilacija hrvatskih bendova i to uglavnom živućih, koji i dan danas egzistiraju na našoj sceni. Ovaj cd otvara Panaceja sa pjesmom 'Mrtav život'. Što drugo reć nego odličan bend i pjesma je tipičnog ''panacejskog'' zvuka. Onaj tko sluša Panaceju, zna o čemu govorim. Slijedi Usud. Zagrebački death metal, sa pjesmom 'Arkay, the enemy'. Dečki su sve bolji i bolji i definitvno jedan od najboljih hrvatskih death metal bendova. Slijede Essence sa pjesmom 'Symbiosis'. Muzika i nije toliko po mojem ukusu, a ni produkcija gitara, reklo bi se. Malo me podsjećaju na švedski Burst, ma da su i melodičniji od njih. Onda sirove gitare i mosh-up ritam bena Stronghold. Tu predstavljaju pjesmu 'Can't face me'. To bi bio onaj, ajmo reć, njujorški hardcore, a i vidi se utjecaj Hatebreeda. Nakon njih ide naš labinski Protest Mozga sa pjesmom 'Ruka zla'. Mnogima je to najbolja stvar od protesta, ali ima još dobrih, ali sve u svemu, odlična stvar. Nakon njih ide Chang Ffos. Pjesma se zove 'Iron Icon'. Muziku ovog benda nikad nisam skužio, niti sam je mogao okarakterizirat nekako, ali to je dobro. Ipak je kreativno. Ma da u nekim trenutcima postaje dosadno. Onda slijede Undercover Motherfucker sa pjesmom 'Tvoja predaja znači kraj'. Pjesma je dobra i sve, ali produkcija fali, ali sve je to pank, ne? Preporučujem taj bend. Nakon toga ide Don't Mess With Texas sa pjesmom 'Lunar Module Disasters'. Inače instrumentalan bend. Drago mi je da je taj bend na ovoj kompilaciji, jer time pokazujemo kako na hrvatskoj sceni ima i takvih bendova. Onda se rađa zlo :). Slijede Reborn!!! Super bend, sa pjesmom 'Same Blood'. Neka, još malo metala! Nakon njih još izljeva gnjeva i bijesa, a to je AK 47 sa novijom pjesmom 'Kontra Busha'. Što reć o ovakvo dobro angažiranom bendu? Ništa, svaki komentar je suvišan. Onda ide Giht Shasie. Stvar se zove 'z.p.k.n.s.s.'. Ovo mi je prvi put da čujem taj bend, recimo noise bend, mislim da je one-man bend. Nadam se da ću još toga nabavit od GS. Zatim slijedi Analena. Oni se izgleda nikad neće promijeniti, tako da se i nisam previše iznenadio sa pjesmom 'Ropewalk Adventures'. Starije stvari su mi ipak bolje, imaju više energije. Onda slijede pulske snage Nulla Osta. Bend koji nemože iznevjeriti. Pjesma se zove 'Jebeš TV'. Ovo mi je najbolja stvar ikad od njih. Za one koji neznaju ovaj bend ima dva basa i nema gitara. Slijede Igut. Super bend koji sve više napreduje, metalcore muzički orijentirani. Ovdje prezentiraju stvar 'Betrayal'. Slijede This Day Will Burn. Nije mi baš neka inovativnost u muzici, pošto me podsjećaju na još stotine sličnih bendova. Pjesma se zove 'Imitations of twisted nature'. Nakon njih ide Lasting Values sa pjesmom 'Still Screaming'. Šteta što su se raspali, bili su mi jedan od najboljh HC bendova. Onda slijede požežani Starvation. Pjesma se zove 'Poisoned God'. Produkcija je fine. Jedna od boljih pjesmi na ovoj kompilaciji. Zatim idu The Farewell Reason. Pjesma se zove 'Anything to you'. Ovo je kao da slušam Analenu sa muškim vokalima. Nisam volio ovaj bend nikada, emo općenito ne! Onda idu Senata Fox. Novija pjesma 'They Rule Us All'. Zakon, svaka čast! Sve jači i jači. Cd zatvara još jedno zlo iz Požege. Gruuthaagy!. Ovo je baš stvar za zatvoriti jedan takav CD, a i ovu recenziju općenito. Sve u svemu. Noise sa naših prostora!

Cd je izdan za Brand New Place Records, a contact adresa: Mario Tucman, Štefanićeva 4, 10000 Zagreb, Croatia, brandnewplace@hotmail.com

Mirza

- 00:04 - Komentari (7) - Isprintaj - # -

utorak | 03.01.2006.

HORNA ima novog bubnjara

Image Hosted by ImageShack.us
Finski black metalci , Horna, ostavili su sljedeći post:

''Ugovor sa The End-om je bio (samo) za jedan album, ostatak je ostavljen bio na nas da sami odlučimo. Izgleda da je Woodcut (Diskografska kuća), jedina bila oko dogovaranja ugovora, ali ne krivimo The End.''

''Od ostalih vijesti, nove pjesme su izvježbane i live set se gotovo promijenio. Novog bubnjara smo pronašli, odnosno session bubnjara - Ravenum, kojeg svi znate kao session bubnjara na albumu ''Envaatnags Eflos Solf Esgantaavne''.

Hornin zadnji album "Envaatnags Eflos Solf Esgantaavne", izdan je 2005. za Woodcut/The End Records.

- 11:39 - Komentari (1) - Isprintaj - # -

ponedjeljak | 02.01.2006.

KITTIE... nova pjesma na netu

Audo clip nove pjesme benda Kittie, nazvana 'Never Again' stavljen je za slušat, na ovoj lokaciji (u Windows media formatu). To je pjesma sa, ovog kandaskog benda, koja se nalazi na nadolazećem EP-u, koji izlazi 7. veljaće. Više clipova koji će biti dio tog EP-a, moći čete naći na njihovoj oficijelnoj stranici na mypsace-u (www.myspace.com/officialkittie). Novi clip od 45 sekundi biti će na njihovoj oficijelnoj stranici, dva tjedna prije nego što izađe EP.

KITTIE, koji se sastoji od dvije sestre Morgan (gitara/vokal) i Mercedes Lender (bubnjevi), Trish Doan (bass; ex-Her bend) i Tara Macleod (gitara; ex-Sherry bend), prodale su preko milijun primjeraka svojih CD-a diljem SAD-a od kada im je izašao njihov prvijenac, nazvan ''Spit'' (Artemis) iz 2000.

Kittie su prošle godine se razišle sa gitaristicom Lisom Marx i bassisticom Jennifer Arroyo, i također su se razišle sa dosadašnjom izdavačkom kućom Artemis Records u ožujku 2005. ''kao razlog navodi se premalo novčanih sredstava za snimanje četvrtog po redu albuma'', kako piše na njihovoj stranici. Zadnji CD benda Kittie, izašao je u srpnju 2004., nazvan ''Until The End''.

- 12:14 - Komentari (8) - Isprintaj - # -

nedjelja | 01.01.2006.

AVULSED snima mini-CD

Image Hosted by ImageShack.us
Španjolski ekstremni metalci, Avulsed, će uči u studio krajem sijećnja/početkom veljaće, kako bi snimili mini-CD, nazvan ''Reanimations'', koji će sadržavati dvije nove pjesme ('River Runs Red' i 'Foetal Consolation'), zatim remake njihove demo pjesme iz 1992. ('Unconscious Pleasure') i tri obrade, a to su W.A.S.P.-ova 'I Wanna Be Somebody', Gorefestova 'Mental Misery' i Exodusova 'Piranha'.

Kao bonus naći će se i osam bendova koji su obradili Avulsed, od čega pet španjolskih, a to su Terroristars, Kaothic, Witches' Sabbath, Byleth i Abyfss i plus tri benda iz ostatka svijeta, a to su In Element (Argentina), Carnavage (Alžir) i Twisted Fate (Australija). CD će biti izdan za 'Electric Chair Music' u španjolskoj i za Xtreem Music za ostatak svijeta.

Za one koji nikada nisu slušani Avulsed, neka odu na www.myspace.com/avulsedzone

- 21:45 - Komentari (3) - Isprintaj - # -

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>