utorak | 27.12.2005.

Maryland Deathfest IV - Full line-up najavljen...

Pogledajte koji se samo line up najavljen za festival u Marylandu koji će se održat 27. i 28. svibnja u Baltimoru:

DISMEMBER - SWEDEN
VITAL REMAINS - FLORIDA
HAEMORRHAGE - SPAIN
PUNGENT STENCH - AUSTRIA
NECROPHAGIST - GERMANY
DEMILICH - FINLAND
UNHOLY GRAVE - JAPAN
MACHETAZO - SPAIN
BUTCHER ABC - JAPAN
DISFEAR - SWEDEN
SEVERE TORTURE - NETHERLANDS
ANATA - SWEDEN
SANITYS DAWN - GERMANY
ROMPEPROP - NETHERLANDS
CLITEATER - NETHERLANDS
SKINLESS - NEW YORK
GORGASM - ILLINOIS
EMBALMER - OHIO
YACOEPSAE - GERMANY
WTN - SINGAPORE
ENGORGED - OREGON
BURNT BY THE SUN - NEW JERSEY
MUNICIPAL WASTE - VIRGINIA
CENOTAPH - TURKEY
MUCUPURULENT - GERMANY
TOTAL FUCKING DESTRUCTION - PESNNSYLVANIA
MESRINE - CANADA
CATHETER - COLORADO
BENEATH THE MASSACRE - CANADA
ELECTRO QUARTERSTAFF - CANADA
QUILLS - MARYLAND
EMBRYONIC CRYPTOPATHIA - MASSACHUSETTS

...karte su prodaji od 5. sijećnja. Onaj tko ovo vidi, vidio je sve :).

- 12:15 - Komentari (2) - Isprintaj - # -

nedjelja | 25.12.2005.

CHAKRA prestaje s radom

Image Hosted by ImageShack.us
Izgleda da je Labin uhvatio sindrom raspuštanja bendova. Eto, i Chakra se je raspala. Bez obzira na to što su naše stvari krenule na bolje, pjesme su brže, kvalitetnije, ipak smo shvatili kako je to najbolje rješenje za nas. Odradit čemo taj zadnji koncert i prestat sa radom.

Htio bi se zahvaliti osobama sa kojima sam proveo ovih godinu i tri mjeseca u bendu na super odnosu, radu i zajebanciji. Bilo je kriznih dana, ali ipak više se pamte nastupi i energične probe kamo smo davali 110% sebe, kako sa instrumentima tako i sa vokalima. Ono što je meni najvažnije ostali smo svejedno zajedno, ma da smo se nekada i mrzili i to, ali raspad ne znači kraj prijateljstva. Eto, još jedan pozdrav Tini, Goranu, Robiu i Antoniu, volim vas!

Chakra će zauvijek živjet u našim srcima, pa makar raw-punk izjeo sve iznutra :)

- 12:59 - Komentari (11) - Isprintaj - # -

subota | 24.12.2005.

Labin Underground

Evo konačan popis bendova koji sviraju na ''Labin Underground'' festivalu 25.12.

Abraksas - evil black metal
Chakra - metal crust punk
Ashes Of Defeat - grindcore
Useless - melodic hardcore
Mors Ultima Ratio - thrashmetalcore
Verbal M - rap/hip hop (od sada pa nadalje sa bendom)
Breech Deenower - metal/rock
Holivud Ribe - rock
The Orange Strips - pop rock

+ afterparty by dj Toxic


...dođite u što večem broju, ulaz džabe!

- 19:04 - Komentari (5) - Isprintaj - # -

srijeda | 21.12.2005.

LIVE YOUR CHOICE se raspao...

Image Hosted by ImageShack.us
Za one koji neznaju to je jedan labinski crust/hardcoe bend. Razlog je uglavnom manjak volje za svirkom, naravno, Robi i Picek nastavljaju dalje. Robia smo pozvali u Drugshit koji će mu uz Mors Ultima Ratio i Chakru biti još jedan bend kamo svira gitaru.

Picek također nastavlja kao bubnjar Drugshita, vokal Protest Mozga i vokal Ashes Of Defeata.

Još vezano uz Labin je to da ovaj vikend će biti dva velika koncerta/festivala u Gornjem Labinu i u Lamparni, ali više o tome na Labinhardcore.

- 17:26 - Komentari (7) - Isprintaj - # -

utorak | 20.12.2005.

GRIEF najavio koncert za novu godinu

Image Hosted by ImageShack.us
Bostonski legendarni doom kraljevi Grief, najavili su kako za Novu Godinu sviraju zajedno sa Adolf Satan bendom u O'Brienu u Allistonu, Massachusetts.

Grief se je nedavno obnovio kako bi nastupili na prvom ''New England Grind And Doom Festu'' 17.06. 2005. u Emerald Hallu u Braintree, Massachusetts. Slike možete vidjeti ovdje.

Izlaskom is benda Disrupt u ranima devedesetima, nastao je bend Grief, kojemu je bila namjera napraviti najsporiji, najmonotoniji doom metal u to vrijeme, kako piše na RoadBurn.com. Bend je poznat po svojim albumima ''Come To Grief (1994)'' i ''Torso (1998)'', koji su kasnije postali klasici tog novog žanra.

- 15:14 - Komentari (4) - Isprintaj - # -

ponedjeljak | 19.12.2005.

AMON AMARTH počinje sa radom na novom albumu

Image Hosted by ImageShack.us
Švedski viking death metalci Amon Amarth ostavili su poruku na njihovom oficijelnom web sajtu, govoreći o produkciji novog albuma, pored ostalih stvari:

''Evo, američka turneja je završila. Super smo se zabavili kroz ovih 6 tjedana i želimo zahvaliti bendu Children Of Bodom i cijeloj njihovoj ekipi. Također hvala bendu Trivium sa ostatkom ekipe, i sretno ekipi iz In Flamesa na turneji. Zadnje, ali ne i najmanje hvala ide fanovima, starim i novim, koji su došli na show i doživjeli svi zajedno jedno divno iskustvo. Specijalno hvala ide onima koji su nam nosili pivo i ''booze''. Mi to stvarno cijenimo i nadamo se da čemo vas sve opet vidjeti sljedeći put.''

''Sada je u planu uzeti nekoliko tjedana slobodnog, prije nego počnemo sa radom na novom albumu, što bi trebalo početi u sijećnu. Taj album se planira za izlazak negdje oko svibnja ili lipnja.''

''Želimo vam sve najbolje do kraja ove godine i cijelu sljedeću 2006.''

- 17:46 - Komentari (2) - Isprintaj - # -

nedjelja | 18.12.2005.

FACEDOWNINSHIT završio sa radom na novom albumu

Facedowninshit je završio sa snimanjem njihovog nadolazećeg abuma, nazvanom 'NPON'.

'NPON', što znači 'Nothing Positive, Only Negative', sniman je u studiu Pontchartain Studios s producentom Jay Murphy-em, dok je mastering obavljen u Kitchen Mastering (Catharsis) s Brentom Lambertom.

Popis pjesama:
01. Plasma Center Blues
02. NPON
03. Countless
04. Ten Strip
05. Association of Known Undesirables
06. Fucked
07. Rough Sleep

Gitarist Facedowninshita-a, Jason Crumer, je rekao o 'NPON' albumu:''Mislim da smo s ovime iznijeli, ljudima koji vole nas gledati uživo, ono što su oni svo ovo vrijeme čekali. Hvala vam što ste svo ovo vrijeme uz nas i ovo čemo napraviti za sve vas''.

Izdanje ovog albuma se predviđa za travanj 2006., a do tada možete na njihovoj stranici na myspace-u poslušat dvije pjesme sa tog nadolazećeg izdanja.

- 17:15 - Komentari (8) - Isprintaj - # -

subota | 17.12.2005.

KORN - See You On The Other Side

Image Hosted by ImageShack.us
S obzirom na bendove koji su bili recenzirani od kada postoji 'Eyesocket', nijedan nije bio kao Korn, možda jedino Ill Nino, onako otprilike sličan. Ovaj album sam čekao da dođe u moje ruke iz više razloga. Prvi je bio taj da vidim kako će se bend snaći bez Heada na gitari, a drugi je bio odlična brojka prodanih primjeraka (čak 200 000 prvi tjedan!). Neželim biti sad neki poseban i praviti se pametan, ali ja nisam našao niti jednu dobru stvar na ovom albumu. To mi se isto desilo i sa 'Take A Look In The Mirror (2004)'. Dobio sam dojam da je Korn prestao postojati na albumu 'Untouchables (2002)'. Mislim kako ovaj bend je odavno prestao svirat sa ljubavi prema muzici. Možda samo odrađuju određene ugovore i onda se vrate stvarima koje su im važnije nego muzika, ma da kažu kako je svako novo izdanje najbolje! Red bi bio da ja sada opisujem album, ali neznam gdje krenut. Neznam, šta navesti kao pozitivnu stranu, kada sve što sam čuo mi nevalja, sve je nekako napravljeno jednostavno, Fieldy se negdje izgubio, a Jonathan kao da je snimio solo album. Jedino njegovi vokali su napredovali. Eto, to je jedino ono ''pozitivno''. Mogu samo reć kako pratim ovaj bend od Issues-a (1999) i kako sam uz sav taj ekstremni metal, grind i tako koji većinom slušam i dalje fan ovog benda, ali ovaj album je odbojnica. Odskočna daska. Ovaj album, kao i 'Take A Look In The Mirror' samo sam jednom poslušao i nikad više! Sve ono prije je zakon. Vratimo se ektremnoj muzici!

- 19:12 - Komentari (2) - Isprintaj - # -

petak | 16.12.2005.

MYSTIC CIRCLE novi album i obrada Celtic Frosta

Image Hosted by ImageShack.us
Za one koji neznaju za ovaj bend, oni sebe opisuju kao ''dark Satanic metal band''. Uglavnom, Mystic Circle je završio sa snimanjem svojeg sedmog albuma. Album će se zvati ''The Path Of God'', koji se planira izdati 27.veljaće za Dockyard 1, nova diskograka kuća formirana od strane Dirk Putzke, Christine Stephan (oboje u bili u Sanctuary/Noise Records) i Piet Selck (Iron Savior). Novi CD je sniman u studiu Ludwigshafen u Njemačkoj sa Mystic Circle-ovim bubnjarem Necrodemon, kao producentom. Album sadrži devet stvari, plus dva intra i obradu Celtic Frosta ''Circle Of Tyrants''. 'Nove pjesme su razarajuće', kaže bend na njihovoj stranici. 'To pokazuje koliko smo napredovali kroz sve ove godine i možete očekivati ubojite pjesme'.

Mystic Circle je također izdao ''best of'' album, nazvan ''Mystic Circle Unholy Chronicles 1992-2004'' u studenom 2004. za Massacre Records. To je CD koji sadrži 18 pjesama koje su davaju presjek cijele karijere, i izdanje sadrži DVD u kojem se nalaze backstage slike, intervjui i video isječci.

- 14:43 - Komentari (1) - Isprintaj - # -

četvrtak | 15.12.2005.

TERRORIZER potpisali za Centuy Media Records!

Image Hosted by ImageShack.us
Grind majstori, legende, carevi ili kako ih već svi mi oslovljavamo, nedavno su potpisali za Century Media Records.

Detalji ugovora nisu objavljeni javnosti, ali bend planira napraviti reunion turneju i snimiti novi album 2006.

Pokušat čemo saznati sve vezano uz njih, jer nakon svih ovogodišnjih reuniona, ovo je ipak onaj naj(ne)očekivaniji!

- 14:54 - Komentari (0) - Isprintaj - # -

srijeda | 14.12.2005.

NASUM - dvije pjesme za ''Grind Finale'' za download

Image Hosted by ImageShack.us
Relapse Records je objavio dvije mp3-ce od Nasumovog novog, ujedno i posljednjeg izdanja ''Grind Finale'', koji će biti izdan 24.sijećnja za Relapse Records.

Nasum_-_A Civil Critque.mp3

Nasum_-_The Unfathomable Situation.mp3

Grind on!!!

- 14:48 - Komentari (3) - Isprintaj - # -

utorak | 13.12.2005.

VOMITORY pronašli novog gitaristu

Image Hosted by ImageShack.us
Death metalci Vomitory su objavili ime novog gitariste, Petera Ostlunda, trenutno iz thrash benda The Law, pridružio se švedskom Vomitory-u kako bi trenutno zamijenio nedostatak gitariste Ulf Dalegrena.

Tobias Gustafsson, bubnjar, je izjavio:''Stvarno sam sretan što se Peter Ostlund pridružio Vomitory-u. Mi iz benda ga već znamo godinama i znali smo da je on kick-ass gitarista, riff-mašina i stvarno dobar čovjek, i zato sam siguran kako će se on savršeno uklopiti. Peterove mogućnosti dati će nam novi zvuk u pozitivnom smislu i jedva čekam da počnemo raditi na novom materijalu za sljedeći album i to sa Peterom u bendu''.

- 16:29 - Komentari (1) - Isprintaj - # -

nedjelja | 11.12.2005.

Image Hosted by ImageShack.us
Legendarni norveški black metalci Darkthrone izbacit će svoj dvanaesti album, nazvan 'The Cult Is Alive' u veljaći 2006. za Peaceville Records. Single 'Too Old, Too Cold', će se prezentirat već u sijećnju. Set pjesama za taj single:

'Too Old, Too Cold', singles
1. Too Old, Too Cold
2. High On Cold War (zajedno sa Grutleom iz Enslaveda, kao gost na vokalima)
3. Love In A Void (Siouxsie And Banshees cover)
4. Graveyard Slut

'The Cult Is Alive', album
01. The Cult Of Goliath
02. Too Old, Too Cold
03. Atomic Coming
04. Graveyard Slut (Fenriz na vokalima)
05. Underdogs And Overlords
06. Whisky Funeral
07. De Underjordiske
08. Tyster Pĺ Gud
09. Shut Up
10. Forebyggende Krig

Peaceville Records je nedavno izdao specijalni boxset 'Preparing For War' koji obuhvaća uglavnom raritetne stvari Darkthronea. Inače, 'Preparing For War' je originalno izašao 2001. Ovo je DVD set koji još ima i razne intervjue i snimke.

Mirza

- 12:01 - Komentari (0) - Isprintaj - # -

četvrtak | 08.12.2005.

Cannibal Corpse najavljuju novi album i povratak starog gitariste

Image Hosted by ImageShack.us
Legendarni death metalci Cannibal Corpse naslovili su novi album ''Kill''. Ovo simbolično ime za novi album ujedno predstavlja njihov deseti studijski album koji bi trebao izaći Metal Blade Records 21.ožujka. Cd je snimljen u Mana Studios u St. Petersburgu, Florida, a producent je Erik Rutan koji je također producirao Hate Eternal i Morbid Angel.

Pošto je ovaj album, navodno, malo drugačije muzičke direkcije, članovi benda kažu: ''Mi radimo sve kako bi bili sigurni da je ono što napravimo dosada najžešće i najbrutalnije nego smo ikad napravili.''

Gitarist Rob Barrett se oficijelno ponovo pridružio bendu kao najbolja moguća zamjena za gitarista Jack Owena, koji je bend napustio 2004. Barrett, koji je svirao s Corpsima od 1993. pa do 1997. bio je također i na albumima kao što su ''The Bleeding'' i ''Vile''.

Mirza




- 14:49 - Komentari (4) - Isprintaj - # -

utorak | 06.12.2005.

Videos


"Oklahoma" By Darkest Hour


"Rose Of Sharyn" By Killswitch Engage


" Wake The Dead " By Comeback Kid


"Prophecy" By Soulfly


"Sculpt The Lives" By Burst


"This Darkened Heart" By All That Remains


"Confined" By As I Lay Dying


uživajte!

Gea

- 20:05 - Komentari (8) - Isprintaj - # -

subota | 03.12.2005.

MARDUK traži tetovirane fanove

Image Hosted by ImageShack.us
Morbidno švedsko zlo, svima vama poznatije kao Marduk, u potrazi je za fanovima koji imaju tetovirano na sebi nešto vezano uz Marduk. Ako ste vi jedan od ''tih'', možete ih kontaktirati na e-mail marduktattoo@stonehard.net. Prilikom slanja slike na e-email nemojte zaboraviti napisati svoje ime jer bend planira objaviti galeriju slika na kojoj biste baš vi mogli biti. Sike također možete slati i na njihovu stranicu na myspace.

Mirza

- 18:42 - Komentari (4) - Isprintaj - # -

petak | 02.12.2005.

10.12.2005. - "Labin Underground"

koncert labinske podzemne mladosti-

KuC Lamparna, Labin - 10.12.-subota, početak u 19.00 sati

Sviraju:

Live Your Choice
Mors Ultima Ratio
Chakra
Useless
Holivud Ribe
Breech Deenower
Ashes Of Defeat
Orange Strips
Loel Duinn
Abraksas

Široj javnosti potpuno je nepoznata činjenica da Labin ima vrlo živu subkulturnu (uglavnom glazbenu) scenu koja kvalitetom i kvantitetom nimalo ne zaostaje za medijski znatno eksponiranijom scenom u susjednoj Puli ili Rijeci. Jezgra labinske alternativne glazbene scene nalazi se u KuC-u "Lamparna" gdje redovito održava probe 10-ak labinskih grupa raznih glazbenih pravaca, s ukupno 50-ak mladih ljudi. To je jedina organizirana grupa mladih ljudi u Labinu, Koji samoinicijativno, na kreativan način koriste svoje slobodno vrijeme. Kako su njihovo djelovanje i angažman nažalost još uvijek na margini interesa gradskih vlasti i institucija, ovim se koncertom želi pokazati kako u gradu Labinu postoje mladi ljudi s drugačijim interesima i potrebama, koji zaslužuju ako ne veću onda barem jednaku pažnju i potporu, onoj koju već godinama i bez ikakvog kriterija uživaju malobrojni institucionalni oblici organiziranog djelovanja mladih, ali i neke gradske institucije, programi i manifestacije u kulturi.

[Izvor:Labin Hardcore]

- 17:31 - Komentari (0) - Isprintaj - # -

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>