Lud Ud

Živi i pusti da umreš


danas pij cink, sutra magnezij i željezo – postaješ čelik
još sam lud, sutra staložen i bistar – postat ću velik
danas uči, sutra radi i umri – postat ćeš svatko
apstiniram, sutra ne i ako – prsnut ću, dakako

Komentar (14) - Print - #

ti si zaista takav


žurio sam tisuću kilometara na sat da ne zakasnim na randevu s tobom, ali kad s bicikle prelaziš na spravu koja u sebi sadrži benzin i motorno ulje, uvijek te nešto zatekne, uvijek neki alarm zasvijetli. tako sam u nadolijevanju energenata izgubio savršeno izračunati tajming i došao s mrskim zakašnjenjem. .
randevu je kao nekakav sastanak zaljubljenih i građaninu-strancu je logično pomisliti da je netko od nas peder, ali, premda zovu me ćiro, tako mi uda, nije tako - ti si dokazani jebač par ekselans, a mene je toga strah. s toga, građaninu-stranče, naša ljubav drugog je, nešto dubljeg zadiranja, točnije radi se o penetraciji venerina brežuljka između srca i duše.
moram priznati da si zaista takav kakvog sam te našao na blogu, vidio na slikama i prepoznao u frekvenciji. jednom riječju: nambervan, ili u dvije: no.1. pun priča, poznanstava i enciklopedijsko znanja potkrijepljena osobnom empirijom, upravo kao da si čitav život proveo kao nepatvoreni intelektualac i istinski literat koji inspirativni pjesnički mamurluk liječi umakanjem nogu u lavoru s vodom po knajpu. sjeda brka i vlasi, onako iz profila, nisam se mogao oteti dojmu da podsjećaš na anštajna. još kad si mi pojasnio da isus znači vrijeme, brams jeb, nesebično u stiku poklonio znanje kojeg skupljaš godinama i nahranio me jabukama i orasima, osjećao sam se kao da je sam genije ispred mene.
hvala didač na gostoprimstvu i ostalome svemu.
veliki pozdrav, uz melodiju koju ti srce zaželi, jer, ti si zaista takav.
Komentar (5) - Print - #

skoro genijalan

iskren do gluposti
suncima koračam
metom okolne tuposti
jednostavnost vračam

o, nadam se jednom
meni nikakvo čudo
neuranilovkom čednom
genij izopijati ludo

lišće lovora željena sjena
zadnji sutradan trivijalan
po zjenama puca mrena
skoro postajem genijalan
Komentar (2) - Print - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>