eviltwin

srijeda, 12.01.2011.

Aforizam

Borili smo se kao jedan, ali neprijatelj je bio brojčano nadmoćan.
- 08:45 - Komentari (4) - Isprintaj - #

srijeda, 05.01.2011.

Natječajna komisija

gledam i tražim od tisuća redaka
ne nalazim nijednu pjesmu

sve je to - ništa
u natječajnoj se komisiji slažu
sve je to banalno, kažu
- 08:40 - Komentari (4) - Isprintaj - #

četvrtak, 23.09.2010.

Decenijama docnijeDecenijama docnije, piše u okviriću u gornjem lijevom kutu prve sličice na prvoj stranici stripa. Na sličici su leteći automobili u trodimenzionalnom svijetu, lebdeće ceste koje zapravo nisu ni potrebne kao podloga, nego samo kao, ni horizontalna, ni vertikalna, nego nekakva 3-D signalizacija, da se zna gdje je koridor i kuda se smije voziti, kako ne bi došlo do sudara. Do sudara, vidjet ćemo kasnije (docnije) u stripu, ipak dolazi.

Ali, nećemo sad o tome.

Trenutak je da, kada naš junak otvori strip i pročita prvi okvirić i pregleda prvu sličicu i nesvjesno baci oko na sljedeće sličice, koje će tek malo kasnije kako treba pročitati, bude prekinut u toj ugodnoj radnji. Jutro je, kraj sebe ima šalicu kave, koju sam ja zaboravio skuhati, pa je sada nemam tu kraj sebe i fali mi i zato je dajem našem junaku. Dok njemu dajem jednu ugodnost koja meni nedostaje, čini mi se to nepravedno, pa mu trebam, mislim, dati i kakvu neugodnost koje na ovoj strani nema.

Zato naš junak, pa tako ni mi, još neće saznati kako ipak dolazi do sudara u inače sjajno organiziranom prometu decenijama docnije.

(Tutorijal 2: u pravokutnim okvirićima napišeš didaskalije ili remarke!)
- 08:47 - Komentari (2) - Isprintaj - #

petak, 14.05.2010.

Tutorijal

Prvo proliješ crnu boju posvuda, onda uzmeš bijelu olovčicu i nacrtaš čiča glišu, onda dodaš kapu i dobiješ Vanjku, onda nacrtaš nekog drugog čiča glišu ili kukca ili zvijer ili planinu ili kesu ili neko drugo biće ili ništa, onda dodaš balončiće, punom crtom ako crtani lik govori naglas, a oblačičasto ako govori u sebi, onda nešto napišeš u balončić/oblačić, ali obavezno rukom.
- 10:49 - Komentari (4) - Isprintaj - #

četvrtak, 06.05.2010.

Četvrta sezona! Čoviče!

Cvrči cvrči cvrčak čovječe četvrta sezona cvrčče!
Cvrčče je vokativ od cvrčak :-)

- 16:45 - Komentari (5) - Isprintaj - #

nedjelja, 25.10.2009.

Vanjka napušta grad i odlazi u političku emigraciju

Ispod umivaonika u kupaonici pronašao sam kesu iz dućana. Sutradan sam formalno odjavio prebivalište iz tog grada. To se slučajno poklopilo. Na slici je ta prava kesa. Vanjka je crtani lik, ali kesa je fotografirana i u formi kolaža ubačena na sliku.

- 12:51 - Komentari (11) - Isprintaj - #

četvrtak, 09.07.2009.

Kako je visoka razina radničkih prava u našoj Republici!

Tvornički radnik Pjotr Pavlovič jednog je dana stavio svoj tvornički posao u mirovanje jer je dobio bolje plaćeni posao konobara u hotelu u Sočiju. Pjotr Pavlič jednog je dana iz osobnih razloga prestao dolaziti na posao u hotel. Ponovo je aktivirao posao u tvornici i istog dana ga opet stavio u mirovanje. Nakon toga mu je hotel šest mjeseci isplaćivao punu plaću, a po isteku šest mjeseci će optirati za povlaštenu penziju ili povratak na rad u tvornicu. Ako optira za tvornicu i požali, u bilo kojem trenutku opet se može odlučiti za povlaštenu penziju.

- 15:59 - Komentari (8) - Isprintaj - #

nedjelja, 28.06.2009.

Lisinski 2

U Lisinskom je otkriven azbest. Slučaj je doveo do ozbiljnih posljedica, pa je tako izašlo na vidjelo i da je Dražen Siriščević direktor Lisinskog, a Željko Mavrović predsjednik Hrvatskog seljačkog saveza.

- 17:33 - Komentari (5) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 23.03.2009.

The New Season of Vanjka's Adventures in the Cyberspace Begins!

Verzija 1.01

Vanjka je osjetio da vrijeme nestaje u stvarima na koje nije pozvan. Prije puno vremena primijetio je da riječ "koje" treba nastojati izbaciti. Činilo se da ona nije prirodna i da svaki put, kad nemate ideju kako nešto reći bez nje, to ni ne treba reći. Ovo je dosadno.

Učinilo mu se da, želeći da jedna sitnica iz domaće zadaće preraste u seminarski rad, a iz seminarskog rada u znanstveni članak, gubi ono što stvarno zna raditi. Ili?

Čuo je da ima svoj glas.

Pušili smo travu na balkonu Lisinskog. Zvuči nestvarno, ali je istina. Međutim, još je više nestvarnih stvari koje zvuče kao istina.- 16:04 - Komentari (9) - Isprintaj - #

utorak, 02.12.2008.

Mršavo prase

Vanjkin stric i strina još tamo u Kislovodsku imali su mršavo prase. Imali su i šest debelih, ali Vanjki je najdraže bilo mršavo prase, toliko da mu je dao ime, iako u onom kraju nije običaj prasadi davati imena, za razliku od ovaca i pogotovo krava. Ime mu je dao po stricu, iako je i stricu i strini milije bilo svih onih šest debelih prasaca nego Konstantin Pavlovič ili od milja Kosja Pavlič. Strica se Vanjka nikad nije usudio zvati tako skraćenim imenom, pa je možda Kosji zato i dao to ime i često, kad je imao što neugodno raspraviti sa stricem, radije je na istu temu popričao s Kosjom Pavličem. Takvi su razgovori redovito bili uspješniji i veseliji, a i rečenice su bile kraće, jer je umjesto "poštovani gospodine striče Konstantine Pavloviču" (na što je redovito trebalo čekati po nekoliko mučnih minuta na odgovor poput "izvoli, sinko") dovoljno bilo reći "hej, Kosja!" da mršavi praščić veselo poskoči, namigne i cikne "hej, Vanjka!".

More se prelilo skroz preko rive i dalje. Vanjka je bio daleko, ali je to mogao vidjeti zahvaljujući televiziji. U tom se trenutku zbog nečeg sjetio Kosje Pavliča.U pozadini se čuje: The Flaming Lips - Yoshimi Battles the Pink Robots Pt. 1. i Pt. 2. i sve drugo iz tog mp3 foldera (oh-oh-oh-what is love and what is hate
and why does it matter)

Ako itko ima pravo da se sobom ponosi, i da bude sobom zadovoljan, to sam ja. Jer ja sam pisao o Koloseju, i gladijatorima, i mučenicima, i lavovima, a nisam ni jedan jedini put upotrijebio izraz "zaklan Rimljanima za zabavu". Ja sam jedini slobodni bijeli čovjek u zreloj dobi komu je to pošlo za rukom otkad je Byron izmislio taj izraz.

"Zaklan Rimljanima za zabavu" zvuči odlično prvih tisuću i sedamsto ili osamsto puta, ali nakon toga počinje bivati dosadno.

Mark Twain (Naivčine na putovanju)
- 12:25 - Komentari (10) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>