EVERFLOWING

četvrtak, 15.12.2016.

Mi

Smiješno je to koliko bježimo od samih sebe, nastojeći biti netko ili nešto drugo, misleći da smo to mi – autentični mi.
Stvaramo, izabiremo nove ličnosti, karaktere, ideale, nastojimo predstavljati nešto lažno, jer nam se slika toga sviđa, nadajući se da ćemo tu sliku prihvatiti kao sebe. Prekrivamo svoju dušu slojevima sjajnih lakova i boja, nastojeći stvoriti šarenu sliku o sebi, ugodnu oku, zanimljivu dosadnom, sivom umu željnom uzbuđenja.
Dok duša iznutra plače, vapi za time da bude viđena, poslušana, prihvaćena, izražena.

Oh, kako smo okrutni prema sebi samima...

Toliko sam različitih arhetipa nastojala utjeloviti u svom životu. A više-manje svaki od njih bio je osveta onom nekom drugom dijelu mene, onom dijelu koji me nekad tijekom života uvalio u probleme, izložio opasnosti i dopustio da osjetim bol. Nastojala sam biti kučka hladnog pogleda, oštrog jezika i bez trunčice savjesti. Nije funkcioniralo. Nastojala sam biti empatično biće zaljubljeno u Boga, zaljubljeno u svaku dušu koja diše u ovom Univerzumu... Nije funkcioniralo. Nastojala sam biti zatvorena, odvojena od svijeha, tiha i povučena, plaha, sramežljiva. Nije funkcioniralo.

Ništa od toga nisam ja, a istovremeno, sve to sam ja. Ne postoji jedna definicija koja bi me opisala, ne postoji striktni poredak stvari koji bi mi omogućio da funkcioniram. Ne postoji jedna ja... Nas je mnogo i sve činimo jednu cjelinu, fludinu, promjenjivu, nedefiniranu.

Ali ponekad imam problema s posvećivanjem pažnje svakoj od njih... Svaka traži pažnju, ljubav, priliku da se izrazi, naposljetku nastaje kaos i ništa ne biva stvoreno, volja ostaje ugušena, a ljubav neizrečena.

Ne znam govori li ovo PMS ili sam stvarno u ovakvom kurcu, mentalno i emocionalno... Ne znam više ni sama, tko sam to ja, kamo pripadam, što me definira?
Nemam volje niti sjesti u meditaciju kako bih si postavila sva ta pitanja i barem došla na trag odgovorima.
Nemam volje više posvećivati pažnju svakoj meni jer niti jedna od njih mi zapravo ne daje garanciju da ću se uspješno adaptirati ovoj društvenoj zajednici u kojoj živim i ostvariti ono što roboti nazivaju uspjehom.
Pokušavam biti robot, ali duša mi umire. Pokušavam biti duša, ali robotsko tijelo mi umire. Zašto, oh zašto – jednostavno ne mogu imati oboje?

Vaša Flow.

Oznake: duša, robot, tijelo, meditacija, pitanja, ideali, ličnosti, ja, sebstvo, mi


- 14:37 - Komentari (2) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 05.12.2016.

Everflowing

Nisam nova blogerica. Pisala sam na mnogo adresa – na nekima godinama, na nekim tek danima. Nikad profesionalno, uvijek amaterski i za svoju dušu. Preferiram pjesničku slobodu i priliku da pišem što god želim, kako i kada želim.

Uvijek sam izbjegavala to da se trpam u neke ladice i lijepim si etikete. Ali uvijek sam, slučajno ili namjerno, to činila. Ovoga puta želim drugačije. Želim u potpunosti kroz pisanje ovog bloga utjeloviti tu slobodu o kojoj maštam. Želim biti fluidna, uvijek u pokretu, promijenjiva i neuhvatljiva. Bez one neke određene „ja“ za koju vjerujem da ja jesam.

Oduvijek me muči jedna stvar, a to je da imam tako puno toga za reći, a tako malo prilika da to učinim. Ljudi ne slušaju jer ih ne zanima. Ili ne slušaju zato što se boje onoga što će čuti. Ili su im moji govorni proljevi naprosto nezanimljivi, ili baš naprotiv, dosadni i zamarajući. Stoga odlučujem stvoriti vlastiti prostor gdje ću se praviti da moje misli i riječi imaju ogromnu važnost. Prostor, u kojem ću pričati priče čiji sam glavni lik upravo ja. Ona nedefinirana, fluidna, neuhvatljiva ja.

U skladu sa svojim nesvjesnim lijepljenjem etiketa sebi samoj, uvijek sam vjerovala kako moram pripadati jednoj krajnosti. Ako volim seks, ne mogu voljeti Boga i moliti Mu se. Ako sam se drogirala, ne mogu zagovarati zdrav život. Ako volim macho frajere sa stavom, ne mogu željeti romantiku. Ako sam siromašna, ne mogu uživati u rasipnosti. No, konačno sam shvatila... Da ne postoji to što ne mogu. Mogu sve od navedenog.

Mogu biti perverzna u seksu, i navečer meditirati i zahvaliti Bogu što sam živa. Mogu jednom-dvaput godišnje progutati ecstacy, i kasnije paziti na dijetu i redovito vježbati. Mogu žudjeti za muškarcem koji će mi naređivati i istovremeno me voditi na romantične večere. Mogu jedva sklapati kraj s krajem, pa se počastiti parom skupocjenih cipela.

Mogu biti i voljeti dvije krajnosti istovremeno.

Tome će biti posvećen ovaj blog – spoznaji da sve možemo, ali ništa ne moramo.

Vaša Flow.

Oznake: spoznaja, seks, ljubav, romantika, fluidnost, prostor, blog, ja, nedefinirana, neuhvatljiva


- 13:48 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< ožujak, 2017  
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Ožujak 2017 (1)
Veljača 2017 (3)
Siječanj 2017 (1)
Prosinac 2016 (3)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

~
za tebe sjever sjaji aurorom borealis
noći ne da da smrači,
za tebe jug miriše na ljetne kiše
i pješčane plaže

za tebe zemlja puca iz dubine srca
šalje lavu,
za tebe fali mi riječi
u nijednom ih rječniku nema dovoljno

~

ispleli smo ruke
tražili smo znak
slagali smo kuće
strijelac, ribe, rak

ako poželiš
da me zavoliš
povest ću more
gore, do neba