Aniron
O môr henion i dhű:
Ely siriar, ęl síla.
Ai! Aníron Undómiel.

Tiro! Él eria e môr.
I 'lîr en ęl luitha 'úren.
Ai! Aníron...
In Elvish
Amin khiluva lle a' gurtha ar' thar

*E-v-e-n-s-t-a-r*

04.11.2004., četvrtak

Prica o Evenstar dio 4.

Vilenjaci su bili vješti s magijom. Radili su stvari na starinski način: magično. Arwenino rodoslovlje je bilo impresivno u pogledu čarobnjaštva. Bila je praunuka Luthien Tinuviel, polumaianske princeze, koju su svi smatrali najvećom vilenjačkom čarobnicom. Jedino je Luthien uspjela uspavati Morgotha dok je bio duboko unutar svoje tvrđave Angband. Niti jedan vilenjački kralj ni princ nikad nije uspio vidjeti unutrašnjost Angbanda, osim kao zatvorenik. Jedino je Luthienina majka, Melian, uspjela napraviti veći pothvat – okružiti Doriath štitom koji ga je štitio od Morgotha i njegovih sluga.

Arwenin predak je bila i Galadriel, čija se kćer (Celebrian) udala za Elronda. Galadrieline čarolije nipošto nisu bile za baciti. Luthien se pamti po rušenju zidova Sauronove tvrđave Tol Sirion, a Galadriel po sravnjivanju Dol Guldura, Sauronove pradavne tvrđave u južnom Mirkwoodu. Luthien je isplela ogrtač od vlastite magične kose koji ju je činio nevidljivom, kako bi mogla pobjeći od stražara. Galadriel nije plela nikakve plašteve nevidljivosti, no koristila je srebrnu fontanu kako bi špijunirala Saurona i promatrala događaje izvan Loriena, te je uhvatila svjetlo zvijezde Earendil u bočicu punu vode, te je dala Frodi.


Arwen je provela mnogo godina i među vilenjacima Loriena. Ne bi li se trebali pitati je li naučila umetnuti svoje misli u sve što izrađuje, kao što su vilenjaci Loriena tvrdili kad ih je Pippin pitao za plašteve koje su dali družini? Ti sivi plaštevi su nesumnjivo bili poput čarobne odjeće koju su nosili Sivi vilenjaci Mithrima, koje su Noldori prvi sreli kad su se vratili u Međuzemlje. Arwen je vjerojatno utkala puno svojih misli u Aragornov barjak, i možda je to bio razlog što je inspirirao njegove sljedbenike svaki put kad je bio izvješen.



- 00:50 - Even (1) - Star - #

<< Arhiva >>

< studeni, 2004  
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
Evenstar's Life & Beyond
May It Be
May it be an evening star
Shines down upon you
May it be when darkness falls
Your heart will be true
You walk a lonely road
Oh how far you are from home

Mornië utúlië
[darkness has come]
Believe and you will find your way
Mornië alantië
[darkness has fallen]
A promise lives within you now

May it be the shadow's call
Will fly away
May it be you journey on
To light the day
When the night is overcome
You may rise to find the sun

Mornië utúlië
[darkness has come]
Believe and you will find your way
Mornië alantië
[darkness has fallen]
A promise lives within you now

A promise lives within you now