16.12.2007., nedjelja

2008

Siječanj
Most. U sklopu pregovora o sastavu nove vlade dr. Ivo Sanader se obvezao da će, ukoliko dobije novi mandat, potaknuti izgradnju mosta Pelješac-Neum. Idejni projekt za most je već izradio dr. Jure Radić. Dr. Dragan Primorac, nositelj liste HDZ-a za XI izbornu jedinicu izjavio je kako će se realizacijom ovog pothvata ostvariti naš vjekovni san – izgradnja mosta između domovinske i iseljene Hrvatske.
Snježni kralj. U Zagrebu je okončano natjecanje u slalomu u okviru Svjetskog kupa za m. i ž. Glasnogovornik Zagrebačkog holdinga Nenad Ivanković izjavio je kako su kamioni Čistoće već spremni da sutra započnu s vraćanjem snijega koji je specijalno za ovu priliku dopremljen na Sljeme iz Bosne. Bosanski snijeg je prema Ivankovićevim riječima prvorazredan pa se razmišlja o sklapanju trogodišnjeg ugovora s iznajmljivačem Jahorina d.d. Najam snijega sufinancirat će Nanbudo institut i korekcija cijena komunalnih naknada u Zagrebu.
Luka i Davor. Nakon kratkih i jasnih pregovora Luka Modrić je postao igračem FC Chelsea. Saznaje se da transfer bio težak 20+1 milijun eura. Onaj dodatni 1 namijenjen je izgradnji osnovne škole i dječje ambulante u Davoru. Tako je, naime, odlučio vlasnik FC Chelsea, ruski poduzetnik R.A., ganut izjavom najslavnijeg rođenog Davorčanina, Ivice Olića.
TV novinar godine. Golemom većinom glasova gledatelja za TV novinara godine izabran je Denis Latin. Čestitamo!

Veljača
ZERP. U zajedničkoj izjavi predsjednici HDZ-a i SDP-a dr. Ivo Sanader i Zoran Milanović izvijestili su kako su postigli suglasnost oko odgode primjene odluke da se primijeni odgoda primjene ZERP-a. Saznaje se da će primjena ZERP-a najvjerojatnije započeti 2011.
IQ. Kako bi otklonio sumnje koje dolaze iz krugova bliskih međunarodnoj IQ asocijaciji u ispravnost nedavno utvrđenog vlastitog mu IQ, Zdravko Mamić je odlučio podvrći se još jednom ibertestiranju u Londonu. Odlučeno je da ga na put u London ne prati tajnik HNS Vlatko Marković zbog mogućih nesporazuma s aerodromskim službama. Prije odlaska u ovu neizvjesnu misiju Mamić je održao konferenciju za tisak. Na pitanje kako momčad proživljava ovu njegovu kalvariju, Mamić je izjavio: "Igrači Dinama su ponosni na mene. I moj brat Zoran, također!
Gastro. Gastroekspert Jutarnjeg lista Davor Butković objavio je nadahnuti esej o čušpajzu od poriluka koji mu je bio ponuđen u zagrebačkom restoranu «Zemlja», novoj omiljenoj destinaciji naših gastrogurua. Dajmo riječ samom Butkoviću: «Čušpajz od poriluka je uravnoteženo, čak i harmonično jelo čvrstog tijela i iskričavog retrookusa. Plijeni i svojim izgledom kojim dominiraju pastelne boje i nemirna topologija. Veličanstven, a gotovo bi se moglo reći i korektan obrok!» Ostaje vidjeti hoće li «Zemlja» s porilukom i inim tradicionalnim jelima ući i u srca naše korporacijske elite.
Novi pothvat u Zagrebu. Gradonačelnik M. Bandić svečano je otvorio početak radova na postavljanju podnog grijanja na glavnom zagrebačkom trgu. Radovi bi trebali biti dovršeni do konca listopada. Investitor su građani Zagreba, a izvođač radova renomirana tvrka Nanbudo d.o.o. Svečanost su uveličali Žak Houdek, 4 asa, Lampaši i brojne druge zvijezde naše estrade.

Ožujak
Financijski kutak. Zbog kosovske krize financijsko tržište u regiji i dalje opada. I naši investicijski fondovi bilježe značajne gubitke. Ipak, kako javlja beogradski dopisnik Jutarnjeg lista Miroslav Lazanski, razloga za paniku još uvijek nema.
HSU se oporavlja. Mate Granić je nedavno pristupio Hrvatskoj stranci umirovljenika. Nakon što Glavni odbor IDS-a nije potvrdio Granićevu pristupnicu ovoj regionalnoj stranci (pismo namjere o izgradnji vikendice u Istri što je Granić naveo kao dokaz svoje pripadnosti ideji regionalizma nije se moglo uzeti kao valjani argument), Granić je svoju budućnost odlučio vezati uz HSU. Očekuje se da će u narednim mjesecima Granić pripomoći najavljenom rebrandingu ove stranke.
Međunarodna politika. Predsjednici Vladimir Putin i Hugo Chavez pružili su si uzajamnu potporu u nastojanju da doživotno ostanu na svojim funkcijama. Savjetnici ruskog predsjednika Putina sa zanimanjem su proučili neke ustavne modele koje su dizajnirali venecuelski ustavni eksperti. Na zajedničkoj konferenciji za tisak Putin i Chavez su izjavili kako u međusobnim odnosima dviju zemalja neriješenih pitanja nema.
Ala, ala. Na mega turneju po Hrvatskoj u organizaciji menadžerske tvrtke D. Šoše krenuo je Sejo Kalač. Turneja je započela velikim koncertima u Vinkovcima, Ivaniću te u zagrebačkom Domu sportova. Zbog nezapamćenog interesa publike pripremaju se još dva zagrebačka koncerta. Kalačeva uspješnica Ala, ala doživljava novi uzlet na hrvatskim top-listama.

Travanj
Štrajk. Nakon Branimira Glavaša i Vice Vukojevića i bivši osječki gradonačelnik Zlatko Kramarić započeo je štrajk glađu. Na ovaj očajnički potez Kramarić se odlučio u znak protesta zbog medijske blokade kojoj je, kako kaže, izložen zadnjih mjeseci. O njemu je objavljen samo jedan novinski napis, a i taj bolje da nije jer se u njemu Kramarića prikazuje kao osobu koja uvijek izbjegne platiti piće u birtiji. Kramarić će gladovati do daljnjega. Glas Slavonije je reagirao profesionalno te je kao stalnu rubriku na predzadnjoj stranici, uz TV program, prognozu vremena i izvješće o biometeorološkim prilikama, uveo i dnevni prehrambeni bilten trojice isposnika.
Mineralna. Gradonačelnik Bandić je čovjek od riječi. Kako je i obećao, zagrebački vodovod je započeo s flaširanjem pitke vode. Zagrebačka voda prodaje se pod imenom "DomPeriNjom", košta svega 3,99 po bočici i marketinški stručnjaci predviđaju joj blistavu tržišnu budućnost. DomPeriNjom je malo masnija i nešto teža voda, specifičnog okusa, osobito bogata teškim metalima.
Blago nama. Javnobilježničke usluge su porasle 24%. Javnobilježnička komora ovo poskupljenje pravda znatnim povećanjem ulaznih troškova zbog kojih su mnogi javni bilježnici bili gotovo primorani staviti ključ u bravu.
Dubrovnik. Na Pilama je instaliran pješački semafor, prvi takve vrste u svijetu. Semafor je dizajniran poput onih na ulazima u javne garaže. U svakom trenutku na displeju se može očitati koliko je još slobodnih mjesta u Gradu. U trenucima dok smo intervjuirali dubrovačku gradonačelnicu Dubravku Šuicu, broj slobodnih mjesta u Gradu je varirao između 2 i 8. Dan ranije, u samo dva navrata, jednom 6 minuta, a drugi puta nepune 2 minute, na semaforu je bilo crveno. Gradonačelnica Šuica kaže da su u tim trenucima turisti bili vrlo kooperativni.


Svibanj

Galileo. Sveti otac Bendikt XVI objavio je da će se uskoro, najvjerojatnije početkom 2010., početi s obnovom inkvizicijskog postupka protiv Galilea. Vjeruje se da će se u novom postupku ustanoviti neki novi olakotni momenti u korist nesretnog učenjaka.
Grand Slam. Roger Federer je pobijedio na međunarodnom prvenstvu Francuske koje se održava na terenima Rolland Garosa i time konačno osvojio Grand Slam. Podsjećamo da je Federer prvi igrač kojem je uspio ovaj pothvat u modernoj eri. Na prigodnoj svečanosti Federeru su priznanje odali i njegovi manje uspješni prethodnici J.C., B.B., J.McE., I.L., M.W., S.E., B.B., A.A. i P.S.
Pjesma Eurovizije. Hrvatska je pobijedila na natječaju za Pjesmu Eurovizije ostvarivši rekordan broj glasova. Naši predstavnici Jasna Zlokić i 1/2$ izjavili su kako su presretni zbog pobjede te kako se nadaju dobrom nastupu i na interkontinentalnom natjecanju na kojem će predstavljati Europu.

Lipanj
Azra. Trijumfalnom serijom koncerata održanih u atriju SC-a u Zagrebu na našu glazbenu scenu se vratio Branimir Štulić. Euforična publika dan za danom je blokirala promet u Savskoj ulici tako da su ZET-ovi radnici iskoristili priliku da konačno poprave tramvajske vodove na podvožnjaku kod SC-a. Dan za danom novinari svih medija Johnnyja su oblijetali sa samo jednim pitanjem: zašto se vratio i je li mu bilo teško donijeti takvu odluku. Evo što je Johnny izjavio ekskluzivno za euklid.blog.hr: "A šta da radim?!"
Trajekt. Ministar prometa i veza Damir Polančec jučer se kao prvi putnik svečano ukracao na trajekt Ruđer Bošković koji će dnevno prometovati na stalnoj sezonskoj liniji Lošinj-Brač-Hvar-Lošinj. Dva puta na tjedan Ruđer Bošković će ploviti rutom Lošinj-Vis-Hvar-Brač-Lošinj. Ministar Polančec je naglasio da će Vlada RH subvencionirati ovu liniju te time osigurati da cijene karata ostanu u razumnim granicama.
Kina objavila rat falsifikatorima. Organizatori olimpijskih igara koje će se održati u kolovozu u Beijingu suočeni su s pravom najezdom falsificiranih olimpijskih suvenira. Prodaja službenih suvenira Olimpijskih igara (maskote, majice, ručnici, japanke (koje se u kini zovu šangajke), kape, stolnoteniski reketi, etc) trebala je organizatorima donijeti značajan prihod i namaknuti šestinu troškova organizacije Igara. Na žalost, tržište su preplavili jeftini falsifikati i prodaja oficijelnih suvenira sve više liči na fijasko. Organizatori su ogorčeni na golemu i predobro organiziranu mrežu falsifikatora koji su, bez iznimke, svoju proizvodnju organizirali upravo u Kini.
Sjena nad trijumfom. Hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je reprezentaciju Njemačke rezultatom 3:1 u sjajnoj nogometnoj predstavi u Klagenfurtu u okviru Europskog nogometnog prvenstva. Strijelci za našu momčad bili su Modrić, Šimunić i Kranjčar, dok je počasni gol za Manschaft postigao Klose. Oduševljeni izbornik Bilić igračima je dao slobodan dan koji su oni iskoristili za posjet koncertu Mile Kitića u Stuttgartu. Koncert su posjetili svi naši igrači i stručno vodstvo reprezentacije s izuzetkom dvije omanje grupice crnih ovaca. Prvu su činili Srna, Olić i Balaban koji su za svaki slučaj ostali u Srninoj sobi pratiti radio prijenos koncerta. Drugu grupicu apstinenata činili su Niko Kranjčar, pričuvni vratar Georg Koch i izbornik Slaven Bilić. I dok je odluka Srne, Olića i Balabana mudra samozaštitna mjera, postupak Bilića, Kocha i Kranjčara teško je razumjeti. Do zaključenja ovog izdanja nismo uspjeli doznati razloge takvog očitog i, nepotrebno je reći, štetnog narušavanja zajedništva u našem taboru.

...

Nastavit će se.

- 01:45 - Komentari (16) - Isprintaj - #

< prosinac, 2007 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Komentari On/Off

bok svima! najprije, hvala miri gavranu za naslov koji sam posudio. hvala i tehnickom osoblju bez kojega ovaj blog ne bi bio moguć. za sve ostalo krivite mene.



sarli.euklid@gmail.com

aparatczyk, athenaair, bleki, bolimozak, 4pištolja, 2mama, jimbo, libertybell, nesvrstani, ribafish, svijetuboci, zdenkov kulturni kombi, zrinsko pismo, zvone

+obrati pažnju na reader's digest u lijevom stupcu atheninog bloga.


pollitika


CNN

boja: plava
grad: Zagreb
rijeka: Sava
more: Jadransko
deviza: svetsko, a naše
nogometni klub: LA Galaxy
uzori: Karl May, Christine Nöstlinger, Mato Lovrak
frustracija: torta od sira
atletičar: Luciano Sušanj
posao: Moj
legenda: Ćiro Blažević
nogometni klub: Dinamo, Zagreb
uzor: natporučnik Lukaš
boss: The Boss
simpatija: Ana Štefok
film: Sjever-sjeverozapad
plan: nemam
gdje nisam bio a želio bih otići: Japan
uzor: kojot iz ptice trkačice
tenis: McEnroe i Federer
hrana: pohani šnicli, ćevapi i sve
TV: Milka Babović
radio: muzičke špice od emisija "Po vašem izboru", "Sport-muzika-sport" (a.k.a."Sport i glazba"), "Dogodilo se na današnji dan", "Siesta latina". Jednom ću ih postat. Ako mi pomognete da ih nađem, blagodarim.
novine: Plavi vjesnik, Šator koji se trese, Polet, St. Louis Post Dispatch
stajling: Trifon Ivanov
političar: nema
moto: keksi
moto: It's OK!





Free Hit Counters
Free Hit Counters

Društvo
Ovaj grad ima previše novca
Bože, èuvaj Hrvatsku!
What We Talk About When We Talk About ...
Vozaèka
Nature i društvo
Gdje zapinje sa zakonima?
Jutarnji 1 i 2
Stoj! Tko ide?
8. mart
To su najbolji navijaèi na svijetu
1. maj
Hitna služba
Okabe, Thompson, Primorac, Di Canio, Židak
Živo blato
Ime i prezime
Million euro baby
Platiti, molim!
RH protiv Mehe A.
Neæe on meni u naslov, ni sluèajno!
Schladming? Pih.
Ovo ne smije proæi nekažnjeno!
Elitno pitanje
Gordana Lukaè Koritnik
Slobodni tjednik Nacional
Marisol u Dubravi
Nazovi B. radi ... procjene
Policija na ispitu
Policija na ispitu
Tko to tamo šuti
Otvoreno pismo vozaèu vozila marke Audi, registracijskih oznaka ZG 9009 IJ
Kino Hrvatska
CSI Zagreb
Utakmica u nogama
Hitler u našem sokaku

Škola
Kamo na maturalac - Katmandu, Cancun ili Ognjena Zemlja
Novi kineski duæan
Apparent rari nantes in gurgite vasto
Štrajk
De nautis
Bolonja
Pogled u susjedovo dvorište: doktorice i medicinska braæa
Tko želi biti znanstveni novak
Školarine
Novi udžbenici za novo doba
Prosvjed na matematici: studentima premalo ispita
Škola
Državna matura putuje na fakultet
Instruktori negativne matematike
MZOŠ
Bolonja, revisited
Kaznena prijava protiv neimenovanih poèinitelja


Politika
Pitanje za poreznike
Portfelj bez ministra
Glavaš spašen, sudbina ostalih još uvijek neizvjesna
Mirovine, Vol I. Tko je kriv?
Nije sukob interesa
Mirovine, Vol II. Problem novih umirovljenika
Kad biste znali koliko vas volim, plakali biste od sreæe
Struènjaci stižu
Mirovine, Vol. III. Mirovinska strategija SDP-a
Kako sam kupio novi auto
Hebrangizacija krenula
Ordonans na izborima
Natrag u garažu
D'Hondt
Holdingu ima tko da piše
ZERP
ZERP je opijum za narod
Referendum
Good morning America, how are you!
John McCain


Sport
Ledene staze
Dinamo - Hajduk 27:27
1. poluvrijeme
Slalomski junaci dana
Pet rukometnih želja
Prvenstvo svijeta u konspiraciji
Francuzi zaustavili favorite
Svjetsko prvenstvo u stolnom tenisu: nema predaje
Zaslužni majstori sporta
Mala zemlja za veliku maturu
Sportske novosti
Bravo, Blanka
Ajax
Bend it like Beckham
Reykjavik, 18.1.08. Zbogom, Bobby!
Euro 2008: Odabrana poglavlja, Vol. I
Euro 2008: Odabrana poglavlja, Vol II
Olimpijski
Kretanje u neprijateljskoj pozadini
Kradljivci sporta
Stefan Holm
Sportski pregled


Glazba
Hi fi
The Wild, the Innocent and the E Street Dream
A sada ...
Dylan
Bruce Springsteen na San Siru

Razno
Znanstveni pristup èekanju u redovima
Sutra æu baciti radio kroz prozor
2007.
2007. ctd.
IBM
E, moj Olivere, to je niz!
Me, myself, Irene i velike crne škare
Garmisch
Limete
Da Vincijev codex
Moguæe je!
Domaæa zadaæa
Puding od narandže
Brkovi: update
Zloèin u vrtiæu
Vrlo pouèan vikend
Grand Plavac Modri
Zaustavna traka
Poslovièno zbunjen
Èestitka ZET-u
Uvod u nostalgiènu kombinatoriku
Muški genitiv
Dogodilo se na današnji dan
Sva sreæa da je tjedan pri kraju
Stankoviæu, sjedni, 1!
Što se èeka?
Svijet oko nas
ZAN2240
Ponekad treba izgubiti novèanik
Sapore di sale
Što te nema
Koje boje su makedonski vatrogasci?
Uvod u osnove medijske viktimologije
Otvor' ženo Studenu, man' se oèenaša
Ležeæi policajci i kriza identiteta
Nestala adresa
Bagaža
2007., tjedan 42
Kakofonija
HRTV uništa
Da sam ja netko
Male tajne malih od kužine
2008
Èestitka
Simca
Skrivena kamera
Poluvremenske reklame
Samo za odrasle
Ovo je kraj
Drvosjeèa da sam ja
Šarli u nevoljama
Višedimenzionalni Einstein
Doèek
Istinite prièe
Isprika
For the Record
0:0
Prvomajska èestitka
Život u zoni
Nisi sam
Bunch of things that happened
Nije lako, ali je lijepo i korisno ...
Akcija
Cabaret
North by Northeast
Pyongyang Calling
Domaæica može u mirovinu
Život je toèno ovdje