nedjelja, 06.04.2008.

KAD ODE BUSH

Posjet k'o posjet, reklo bi se.
Na prvi pogled i jeste tako.
No, u svojoj suštini ipak nije.
Dvije stvari su različite od uobičajenog državničkog posjeta.
Prvo, došao je prvi čovjek najjače svjetske sile, pa dakle najjači čovjek svijeta, i drugo nije došao političar Bush, nego vojskovođa Bush u civilnom odijelu.
Najjači čovjek svijeta u jednoj maloj, među najmanjim zemljama svijeta.
Analitičari će još o tome govoriti. Doček je bio vrhunski, svjetski.
Ostaje, ipak, ključno pitanje razloga tog posjeta. Nešto je već rečeno na govorima koje smo čuli. Ono što se ne govori ostaje skriveno između redaka.
Predsjednik Bush je došao s ciljem regrutiranja naših vojnika u radove NATO-a. Najbolji hrvatski proizvod za kojim postoji svjetski interes je naš vojnik. Kako ćemo ga isporučivati, u kojim kontingentima, kako ćemo ga vraćati, cijele, u dijelovima ili u sanducima? To ćemo još vidjeti. Sve ostale priče su celofani, udice za naivne i one manje naivne ljude.
U legendarnoj Bushevoj rečenici: "Amerika i NATO su uz vas i nitko vam više neće oduzeti slobodu!" nedostaju dvije riječi:
Amerika i NATO su uz vas i nitko vam, osim NATO-a, više neće oduzeti slobodu!
Čujem da je HDZ "novačio" kandidate za autobuse koji su trebali dovesti oduševljene slušatelje na Markov trg. Sad, budući da su bili u prekršaju, na zabranjenom mjestu su izražavali svoje osjećaje, trebaju očekivati kazne od 5 do 20 tisuća kuna, shodno zakonskoj zabrani Sabora. Ili će možda HDZ ukinuti zabranu okupljanja na Markovu tregu, pa da mogu i drugi biti ravnopravni s izabranima. Baš me zanima što će odabrati. Ništa, naravno. Netko može kršiti zakon bez kazne. A tko je taj. Zna se!

Svoj stav o posjeti predsjednika Busha Hrvatskoj izrazite glasovanjem, ovdje desno.

- 15:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.