ponedjeljak, 31.03.2008.

ZA GRUNTOVNICU I KORUPCIJU ZAKONI NE VAŽE

Općinski građanski sud u Zagrebu riješio je:
u zk.ul. br. ..... dopušta se uknjižba prava vlasništva, za korist ..... .
Sve to izgleda na prvi pogled u redu.
Međutim, spomenuto rješenje izdano je 17.03.2008 (ravno prije 14 dana).
Rok za žalbu je 15 dana od primitka prijepisa ovog rješenja.
Rješenje ste mogli najranije primiti sutradan, tj. 18.03.2008. (prije 13 dana).
Član 112. Zakona o parničnom postupku kaže da se u tom slučaju ne uračunava dan kad je dostava obavljena, već se za početak roka uzima prvi idući dan.
U predmetnom slučaju početak roka je, dakle, 19.03.2008. (prije ravno 12 dana).
Rok za podnošenje žalbe je, dakle, 15 dana počevši od 19.03.2008. Definitivno, krajnji rok za žalbu je četvrtak, 03.04.2008. Danas je ponedjeljak, 31.03.2008.
Imate, znači, još 3 dana. Dakle posve dovoljno vremena za podnošenje žalbe (utorak, srijeda, četvrtak do kraja dana). Super! Sretni ste i zadovoljni. Mirno možete za tri dana završiti svoju životno važnu žalbu.
U međuvremenu će gruntovnica u Zagrebu čekati da se netko od učesnika možda žali ili ne žali. Barem do 03.04.2008. sigurno neće ništa napraviti, jer rješenje suda je takvo da je rok za žalbe 15 dana od dana primitka prijepisa tog rješenja. Mirni ste i spokojni. Zakon je zakon, pa i za gruntovnicu u Zagrebu također vrijedi, zar ne? Uopće ne pomišljate na sve što vas u pogledu pravosuđa još u našoj lijepoj zemlji može zadesiti. … Ma ništa, sve je u redu. Da, pa sve je u redu… Čini vam se tako…

Nadobudno uzmete pisati svoju žalbu. Imate puna tri dana da sve zgotovite kako treba. Sretni ste da hrvatsko pravosuđe funkcionira, da su vam dali rok za žalbu, da su vam ostavili dovoljno vremena da svoju žalbu lijepo uobličite, prikupite sve dokaze koji vama idu u prilog, i da sve pripremite. Pa onda u tako divnom pravnom okruženju sačekate da Županijski sud u Zagrebu prihvati vaše opravdane zahtjeve, da uvaži činjenicu da su vas gangsteri prevarili, prepisali na sebe vašu teškom mukom stjecanu imovinu, da Županijski sud prihvati da ste se već prije godinu dana povodom iste stvari žalili Općinskom sudu, da gospodin sudac Kevilj u Općinskom sudu nije ni okom trepnuo na sve prezentirane podatke o prijevari, da dopušta neka stvari teku dalje…dalje… dalje od njega. To što je vama gangsterskim potezima ugrožena egzistencija nikoga ne smeta….
Ipak, eto, sve ste lijepo složili, prekrasno... Zadovoljni ste sa sobom, s Hrvatskom državom, s pravnim poretkom u Hrvatskoj.... Što nam to EU predbacuje, sram ih bilo, mislite si u sebi....
No, ne da vam vrag mira. Pogledate na e-gruntovnicu... Zaprepaštenje. Strašno. Nemoguće. Sve ovo radi čega se vi žalite Gruntovnica je već provela. Četiri dana prije nego je nastupio teorijski mogući prvi rok za provedbu rješenja. Četiri dana prije nego je istekao rok za žalbe…. Pa je li to moguće? Ne vjerujete svojim očima.... Da, izigrali su vas i ovaj put. Gangsteri nisu samo prevaranti izvan ustanova. Ima toga još.
Pisati sada više žalbu ili ne, pitanje je sada?
S grčevima u želucu ipak ju napišete i odnesete. Ne, nije to ta adresa koja piše na internetu, tj. Ul. grada Vukovara, to vam je druga adresa, lijepo vam na urudžbenom objasni gospođa u plavom. Oni ovdje ne primaju njihovu poštu, treba ići preko ceste u Sveučilišnu. Trčite na drugu stranu preko ledine, da ne bi zakasnili. Ali, oni više danas ne rade, samo do 12:15. Dođite sutra. Ljubazno kaže policajka u plavom. Pa kako sutra, već danas je sutra, ne već danas je prekosutra, ne nije danas ponedjeljak, danas je za vašu gruntovnicu budući četvrtak, jer oni su odradili stvari koje po se rješenju nisu mogle odradit prije četvrtka, znači za njih je već danas četvrtak.... Ostajete izgubljeni u vremenu, u prostoru u pravosuđu, u gruntovnici, u registraturi, kao Ante Kovačić.
Dragi Ante, ono su bila zlatna vremena. Nisi se trebao spaliti u registraturi. Trebao si to ostaviti za ova, bolja vremena. Gruntovnica je bolje mjesto za to. Hrvatsko pravosuđe je najbolje mjesto za to.
Ostalo mi je do rješenja žalbe na Županijskom sudu sačekati i vidjeti da li su gangsteri zaista imali svoje prste i u ubrzanju vremena rada gruntovnice, što do sada nikome nije polazilo za rukom. Ili samo ja tako naivno vjerujem?
Nitko živ ne bi napravio ono što je napravljeno u Gruntovnici.
Provesti rješenje prije njegove punomoćnosti, tj. prije isteka roka za žalbe, to može jedino korumpirana osoba.

- 18:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.