nedjelja, 17.02.2008.

REGISTAR BRANITELJA

U našoj domovini gotovo da nema teme koja nije afera, nezgodan događaj, spor, lopovski pothvat. Toliko afera, a svejedno idemo dalje. Od šume afera ne vidi se više drveće. Svaka nova pomaže zataškavanju one stare, koja se nikad ne okonča urednim dovođenjm do svog završetka (...Novac nije imovina, INA, Kutle, Liburnija, Sunčani Hvar, Lenac, Brodosplit, Verona, Behtel, Maestro, Karlovačka mljekara, Jadrankini stanovi, Zadarske prilazne ceste, Satovi, Gruntovec, Dijagnoze 1 i 2, Dijaliza (jedina koja je imala svoj efektan ishod - ministrica zdravstva podnijela ostavku), Pankretićev Mercedes ... .
Dijagnoza 1 - domovina je bolesna od afera.
Dijagnoza 2 - afere pregrijavaju Hrvatsku i odvlače ju od drugih važnih tema.
Dijagnoza 3 -snažno hrvatsko srce uspjet će odoljeti i Hrvatska će preživjeti.
No, Hrvatska treba i "liječničku" pomoć. Pomozimo joj. Kako?
Novac za branitelje dolazi iz proračuna. Lažni branitelji lažno troše. Porezni obveznici imaju pravo znati kuda ide njihov novac.
Porezni obveznici, zato, zahtjevaju objavljivanje registra branitelja. Pravim braniteljima to je na čast i diku. Onima drugima to nije. Ali, od kada se osumnjičene pitalo da li su suglasni s otvaranjem nekog procesa. Ova zemlja ima propise po kojima se to čini i bez njihove privole. Podizanje još jedne aferaške hajke na liječničke komisije i "branitelje" samo zamagljuje stanje. Najbolji način rješavanja u ovom slučaju je javnost.
Odatle naše pitanje e-sabornicima o objavljivanju registra hrvatskih branitelja. Glasujte!

- 08:10 - Komentari (9) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.