subota, 08.04.2006.

Sarma - je li zbilja lakša od zraka?


Nakon što su znanstvenici Bangladeškog instituta za fiziku došli do zanimljivog zaključka; naime, sarma lebdi jer je lakša od zraka, reakcija koju je istraživanje izazvalo imala je nadasve zanimljive poslijedice.

Grupa entuzijasta, predvođenih željom da ospore navedeni pokus, uspjela je (koristeći Zanzibarske nuklearne akceleratore) dokazati da je sarma zapravo teža od zraka!

Pošto su istraživanja bila medijski sponzorirana, javnost je dovedena u dilemu te na kraju nikome nije bilo jasno što je zapravo istina.


Ljudi su tako počeli sami saditi zelje i uzgajati svinje kako bi pripravili sarmu i provjerili da li zbilja lebdi ili je teža od zraka (postoje istraživanja po kojima su navodno prihrani svinja dodavani helij i vodik kako bi se dobila „extra light“ šunka koja je doslovno lebdila po farmama).

Rezultati su bili različiti, a razumnih objašnjenja iz dana u dan sve manje.

Vidjevši to, Zdenko Paprikaš (107) umirovljeni inžinjer Jugoslavenske Narodne Armije (JAZU) skuhao je sarmu i rekao: makni se; vruća je!

Od toga dana svima je postalo jasno da zapravo nije bitno da li sarma lebdi ili ne, na kraju se ionako pretvara u vjetar, koji je sam po sebi, u odnosu prema zraku, jedno te isto.

Znaći, kada idete na kampiranje (a večerali ste sarmu), spavajte na otvorenom.

[Navodno postoje i videozapisi koji svjedoće o bliskom susretu „sarminog vjetra“ i razne zapaljive materije, ali su prebrutalni za opisivanje na ovim stranicama...]


(Don't try it at home)

By Highway Star

- 18:18 - Vršenje nužde (13) - WC papir - Ljestve

<< Arhiva >>