PRVA KNJIGA - ERAGON MOVIE - Blog.hr
  ožujak, 2008 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Studeni 2008 (1)
Travanj 2008 (1)
Ožujak 2008 (2)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari On/Off

POZDRAV

Zovem se Erika i imam 12 godina. Ovo mi nije prvi blog moje druge blogove možete nač u linkovima. U ovom blogu ču pisat sve o jednom od mojeg omiljenog filma i to je Eragon.Nadam se da čete uživat na mom blogu.

Nešto o meni:

Zovem se Erika i imam 12 godina.
Rođena sam u Puli i tamo sam išla u prvi razred a onda smo se preselili u Ljubljanu.
Imam psa i dvije mačke.

Linkovi

BLOG O ŽIVOTINJAMA
SVE O SIMSIMA
COOL BLOG
SVE O PIRATIMA
BLOG O HRČKU
DEBORAH
BLUELAGOON
MOJI DIZAJNI
SVE O FILMOVIMA
BLOG O ORLANDU
SUPER BLOG O ERAGONU
SANKOM (COOL)
LOVE TO DANCE (COOL)
ANA I NINA(COOL)
Dragony
FANY BLOG

Free Web Counter
Free Web Counter


KAKAV VAM JE MOJ BLOG
odlican
dobar
tako tako
srednje
glup
uzasan
  
pollcode.com free polls



Image Hosted by ImageShack.us



Image H<br />
<br />
<a href=Image Hosted by ImageShack.us
osted by ImageShack.us"/>




























ponedjeljak, 31.03.2008.

PRVA KNJIGA

Eragon je siromašan seljak koji živi sasvim normalnim životom u Karvahalu sve dok jednog jutra ne ode u lov. Tamo nađe prekrasno plavi kamen za kojeg ni ne sluti da je zmajevo jaje.Pokušava ga prodati ali ne uspije.mladi zmaj unutar jajeta bira njega za svog jahača. Eragon otiđe do Broma - starog pripovjedača u selu te ga moli da mu ispriča što zna o Jahačima Zmajeva.Eragon od svih imena koja mu je Brom rekao kao imena zmajeva Eragon odabere ime Safira.
Eragon se brine o Safiri u tajnosti sve dok Galbatoriksovi sluge, Razaci ne dođu u Karvahal tražiti jaje. Eragon i Safira bježe i skrivaju se ali Eragonov ujak Gero uskoro umre.Eragon se odluči osvetiti se Razacima i krene u potragu za njima.Eragon pomoču svoje veze sa Safirom postaje Jahač te uz Broma kao učitelja postaje vješt mačevalac, vrač, uči Drevni jezik i nešto o povijesti Jahača. Putuju diljem Alagaezije te uz pomoč Bromovog prijatelja Džuda otkriju da se Ra'zaci skrivaju u gradu Dras Leoni na planini Helgrind. U Dras Leoni Ra'zaci im postave zamku te ih uhvate. Tamo ih spasi nepoznati Murthag ali Brom zadobi smrtonosnu ranu. Ali prije smrti otkrije Eragonu svoju največu tajnu: on je bio jedan od drevnih Jahača, njegova zmajica se zvala Safira. Safira je znala to od trenutka kada je upoznala Broma ali na njegov zahtjev nije to otkrila Eragonu. Brom mu da još jedan posljednji zadatak: da nađe Vardene-organizaciju koja se bori protiv Galbatoriksa. Eragon mu napravi grob te Safira pomoču svoje magije ukrašuje ga dijamantima.

Murthag se pridruži Eragonu u potrazi za skrovištem Vardena iako nevoljko. Za vrijeme putovanja Eragon u snovima dobiva vizije o prekrasnoj vilenjakinji koja u velikoj boli pati zatočena u ćeliji. Za vrijeme stajanja u gradu radi opskrbe Sjena hvata Eragona te on biva uhvačen i drogiran te bačen u isti zatvor kao i vilenjakinja. Murtagh i Saphira ga spašavaju te Eragon bježi s ranjenom vilenjakinjom. Za vrijeme bijega bori se s Sjenom Durzom; magijom opsjednutim sa zlim duhovima. Sama činjenica da Sjena hoda Alagaezijom slobodno veoma pogađa Eragona te on sumnja da je Galbatoriks u dosluhu s Sjenom što znači da je na pomolu nešto strašno. Murthag pogodi Sjenu između očiju i on nestajne u prašini.

Sada Eragon, Safira i Murtagh bježe preko pustinje Hadarak u potrazi za Vardenima te dolaze do planine Bur. Zabrinut činjenicom da se vilenjakinja još nije probudila tjedan dana . Eragon joj priđe u mislima te otkrije da se ona zove Arja. Otrovana je rijetkim otrovom te se nalazi u stanju kome i pokazuje Eragonu put do Vardena.

Eragon ubzo otkrije da su gonjeni vojskom elitnih Urgala-Kula. Tijekom putovanja Eragon otkrije da je Murtagh sin Morzana; prvog i posljednjeg među Zakletima; trinaestorice koja su izdali Jahače te se pridružili Galbatoriksu. Kada stignu do Vardena oni im pomognu porazit Kule. Arja dobi protuotrov te se polako ali sigurno oporavlja. U međuvremenu Eragon biva upleten u tajni savez između Vardena, patuljaka i vilenjaka. Isto tako saznaje da je Saphirino jaje teleportirala Arja za vrijeme Durzinog napada. Otkrije da Sjena ipak nije mrtav jer jedini način da se Sjena pobijedi jest da ga probodeš u srce.

Eragon i Safira napokon imaju malo odmora ali ne zadugo; Otkriju da se Urgali spremaju napast Farden Dur. Borba počinje i ubrzo Vardeni i patuljci shvate da su nemočni pred tolikim brojem neprijateljske vojske. Za vrijeme borbe Eragon se bori sa Durzom te mentalnim napadom otkriva njegove uspomene. Eragon biva ozbiljno ranjen na leđima, gubi borbu ali Arja i Safira mu pomažu kreirajući diverziju dovoljno dugo da Eragon Durzu ubode u srce. Durzinom smrču Urgali bivahu oslobođeni magije koja ih je držala te se bore međusobno. Vardeni koriste situaciju i kreću u protunapad. Za vrijeme Eragonove nesvjesti, nepoznati čovijek doziva ga u mislima i obavještava ga da ga čeka trening kod vilenjaka. Eragon se budi te ugleda Anđelu kako ga liječi . Otkriva da mu je ostao dubok i bolan ožiljak od Durinog mača. Eragon se sastaje s vođama Vardena te se dogovara za svoj daljni trening.

|Komentiraj 26| Printaj| #|

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.