ITHRYN LUIN - priče iz Četvrtog doba
UVOD
Eldarion
Elladan i Elrohir
Theodwyn
Alatar
Pallando
Thranduil
Isilme
So it begins...

VATRE ANNUMINASA
Namjesnik
Ailinel
LIKOVI
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
mapa Međuzemlja

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Eldarion, kralj Gondora, Aragornov sin

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Ailinel, sestra kralje Eldariona, princeza od Arnora

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Barahir, namjesnik Arnora

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Theodwyn, rohanska princeza, kćer kralja Elfwina

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Theodred, princ od Rohana, sin kralja Elfwina

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Elladan, vilin-knez iz Imladrisa, sin Elrondov

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Elrohir, vilin-knez iz Imladrisa, sin Elrondov

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Celeborn, gospodar Lothloriena

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Thranduil, vilin-kralj Zelenšume

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Isilme, vladarica Dol Amrotha, kćerka princa Elphira

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Alatar, plavi čarobnjak

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Pallando, plavi čarobnjak

Ithryn Luin - priče iz Četvrtog doba Međuzemlja

16.01.2006., ponedjeljak

PALLANDO

Dol Guldur Pallando je nervozno šetao uskom i mračnom prostorijom. Jedino svijetlo dopiralo je sa velikoga drvenoga stola na kojem se nalazila staklena kugla koja je slabašno treperila plavičastom svjetlosti. Čarobnjak je svako malo pogledavao kuglu, bilo je očito da čeka da se nešto dogodi.
- Kad bi barem jednom bio točan - mrmljao je sebi u bradu - što on misli da ja nemam pametnijeg posla nego po cijele dane čekati u ovoj rupi da mi se javi.
Tek što je to izgovorio kugla bljesne i Pallando se požuri sjesti za stol.
- Pa gdje si ti, čekam te cijeli dan - upita nestrpljivo - Već sam pomislio da je nešto krenulo po krivu.
- Ništa se ti ne brini, sve se odvija po planu - progovori poznati prodorni glas iz kugle. Bio je to, naravno, Alatar, Pallandov vjerni drug kroz mnoga stoljeća. - Još nekoliko dana i imat ćemo spremnu čitavu zalihu. A onda slijedi probni napad na ono selo, točno kako smo planirali.
- Odlično, već mi je dosadilo ovdje sjediti i ništa ne raditi - odvrati mu Palladno - a i dosadilo mi je vječno biti u sjeni one dvojice razmetljivaca* koji su pokupili svu slavu našega reda. Čak je i senilni Radagast poznatiji od nas.
- Pusti sad to prijatelju. Naše vrijeme tek dolazi, još koji dan i počet će ostvarivanje našeg plana. Neće proći dugo a cijelo će Međuzemlje biti pod našom vlašću - tješio ga je Alatar - Čujemo se sutra u isto vrijeme.
Pallando pozdravi svog druga i krene se uspinjati uskim, zavojitim stepenicama. Nakon dugog i napornog uspona izbio je na vrh kule u Dol Gulduru. Pogledao je daleko, daleko preko ruba Velike šume koja ga je okruživala, daleko na Istok gdje su dvojica Plavih čarobnjaka provela više od tisuću godina. Sjećanje mu je samo naviralo...

Bilo je to davno, negdje sredinom Trećeg doba. Bezbrižno sam uživao u životu u Blaženom kraljevstvu. U Međuzemlju se Sauron opet počeo uzdizati i Valari su znali što slijedi. Odlučili su pomoći ljudima i vilenjacima svjesni da ovi sami nemaju nikakve šanse suprotstaviti se njegovoj moći. Budući da sami nisu željeli zaprljati ruke odlučili su poslati svoje sluge da pomognu Međuzemljanima. Pa su izabrali nekoliko Maia za taj zadatak. Mene nisu imali na umu. Ali onda se onaj moj prijatelj Alatar zainatio da ne ide bez mene i nije mi bilo druge nego spakirati kofere. Poslali su nas brodovima u Sive luke. Alatar i ja smo stigli drugim brodom. Curunir je već neko vrijeme bio tamo i dobrostivo nam se (barem smo tako tada mislili) ponudio za vodiča. Vodio nas je dugo i daleko, preko te cijele nesretne zemlje, sve dok nas nije doveo u nekakvu pustoš na dalekom Istoku, među divlje ljude i tu nas ostavio. Dok si rekao "lembas" Saruman je nestao pa smo se morali snalaziti kako smo znali i umjeli. Naknadno smo doznali da se on, naravno, vratio u Međuzemlje i, rješivši se ozbiljne konkurencije, pokušao prigrabiti svu slavu. Stoljeća koja su slijedila bila su teška, morali smo pridobiti okrutne Istočnjake na svoju stranu što nam je na kraju i uspjelo. Oni su učili od nas, mi smo učili od njih i, uzevši sve u obzir, nije to ni ispalo tako loše. Postali smo moćni čarobnjaci. Ipak, zavist prema ostaloj trojici Istara koji su ostali uživati među vilenjacima i pristojnim svijetom Zapada s godinama je rasla u nama. Uskoro smo zamrzili sve zapadne zemlje i jedino što nas je držalo bila je pomisao da će jednog dana svi oni služiti nama. Sada je napokon došao taj trenutak.

Trgnuvši se iz razmišljanja Pallando baci pogled na Sjever, na zemlju vilin-kralja Thranduila, pa na Jug gdje se prostiralo moćno kraljevstvo Gondor. Zadnji pogled baci na mrski mu Zapad i podigavši skupljenu šaku u zrak cerekajući se priprrijeti im:
- Uskoro vi budale, uskoro. Nećete ni znati što vas je snašlo!

* Misli na Gandalfa i Sarumana, najeksponiranije Istare u ME-u

- 22:31 - Komentari (6) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

  siječanj, 2006 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

OPIS BLOGA
Ovako ja zamišljam da bi Četvrto doba izgledalo. Priča upravo nastaje tako da se ispričavam svima zbog mogućeg kašnjenja nastavaka (naravno pišem u slobodno vrijeme kojeg nikad dovoljno)

LINKOVI

Hrvatistan - moj prvi blog
Hermionin kutak (sunce mamino pametno)
Priče iz Hogwartsa
blog.hr

Piši (barem dvije,tri riječi)

ČITATELJI
Free Counter
Free Counter