...kontakt...

Ovdje nam pišite...

elconstidoband@gmail.com

... a ovdje možete stisnuti ''lajk''

el ConStiDo Facebook

...gaže, hepeninzi, manifestacije, iventi...

3. veljače (petak), Caffe bar ''Kuća'', Kutina

28. siječnja (subota), Caffe bar ''Ruža'', Pakrac

27. siječnja (petak), ''AlfaClub'', Slavonski Brod

7. siječnja (subota), ''AlfaClub'', Slavonski Brod

6. siječnja (petak), Krčma ''Davor'', Davor

31. prosinca (subota), Gradski doček Nove godine u Kutini

23. prosinca (petak), ''AlfaClub'' Slavonski Brod

16. prosinca (petak), ''AlfaClub'' Slavonski Brod

26. studenog (subota), Caffe bar ''Ruža'', Pakrac

19. studenog (subota), Pivnica ''Roadhouse 69'', Garešnica

18. studenog (petak), ''AlfaClub'', Slavonski Brod

12. studenog (subota), Caffe bar ''Ruža'' Pakrac










el ConStiDo

13.01.2012., petak

Revizija i revidiranje…

…godine koja je iza nas.

Jer smo već dobro zagazili u 2012. Praznovjerni proživljavaju strahote prvog petka 13. u godini, nova Vlada nam vlada već preko nekoliko dana, snijega niotkuda ( a vrijeme mu je), i sve to podebljano svakodnevnim sitnim ritualima koji nas čini takvima kakvi jesmo troši i ovu Novu iz dana u dan. S vjerom u bolje sutra. A dani, mjeseci, godina iza nas?

O njoj i njima će se pričati i sa sjetom će je se prisjećati svi koji budu pošteđeni blagodati demencije, amnezije i rupa u sjećanju, kao i svega što oni nose sa sobom. Dok smo još pri zdravoj svijesti i sjećanja svježeg poput jutarnje rose, pošteno bi bilo ostaviti i poneki pisani trag, ljetopis (ili zimopis) o protekloj nam 2011.

U prvom redu gledano kroz prizmu našeg malog ansambla, jer ipak je ovo naš blog, naši doživljaji i iskustva, misaoni ogledi i refleksije kvazi-filozofske tematike. Slobodno nam se pridružite sa svojim crticama, velikodušno nudimo prostor rezerviran za komentare. Ne morate otvarati vlastiti blog u moru raznoraznih blogova, logova i ogova koji danas zagađuju svojim parazitarnim postojanjem slabašno tkivo Interneta nam našeg dragog. A ipak, s druge strane, neka i takvih, živimo u vremenu i prostoru koji nam pruža (ne)slobodu izražavanja, bolje nam je nego u Sjevernoj Koreji ili Laosu, na Kubi ili Burmi. Vjerujemo kako nam je bolje.

No, bez otezanja i besciljnog lutanja bespućima ljudskih prava i sloboda, povratak na glavnu temu.

Godinu iza nas pamtit ćemo i po lijepima i po manje lijepim trenutcima, po svjetlijim i tamnijim točkama, suhoparnim ekonomsko-statističkim rječnikom rečeno :općenito po jednoj krivulji koja je imala i svojih viših i svojih nižih vrijednosti, ali je u globalu uvijek bila pozitivna, s tendencijom rasta u posljednjem kvartalu godine iza nas i nastavkom istog takvog rasta u godini ispred nas. Što znači kako ne ovisimo previše o svjetskim burzama, cijenama nafte i recesiji, a to je još jedno u nizu zadovoljstava koje nam pruža članstvo u našem malom ansamblu.

Jedan od primjera kako se to reflektiralo na nas je i naše novo ozvučenje koje smo pribavili prošle godine i koje nam omogućuje da budemo još malo glasniji, žilaviji, možda i još malo iritantniji onima kojima smo i inače bili takvi. Zapravo, ništa drugo do sitna zadovoljština od par stotina kilograma za koju vjerujemo kako nas u konačnici čini još malo većima u smislu naših gabarita, kvadrature i kubikaže koju zauzimamo. A pozitivno utječe i na našu muskulaturu, jer redovito prenošenje takvog ozvučenja ponekad iz nas izvlači i posljednje atome snage. Naravno, hvala svima koji su nam pomogli u nabavci, kako financijski, tako i savjetodavno.

No dobro, ozvučenje kao ozvučenje, box kao box, filter ovakav ili onakav, jednostruka ili dvostruka parametrika, petstoWatno, kiloWatno ili nevjeroWatno - sve bi to bilo beznačajno bez glavnog faktora u cijeloj priči, a to su ljudski resursi i potencijali.

Oni koji redovitije prate rad našeg malog ansambla, znaju kako je na prijelazu iz pretprošle u prošlu iznenada, silom prilika bend morao napustiti naš Marko (Marčezi) sa svojim klavijaturama. I bilo nam je strašno teško, iz našeg malog ansambla je otišao vrstan čovjek i glazbenik koji nas je nebrojeno mnogo puta oduševio svim svojim kvalitetama, kako na ljudskom, tako i na glazbenom planu. Međutim, životne okolnosti često nas dovedu na raskrižja u kojima moramo izabrati jedan, a ostaviti sve druge putove. Tako je bilo i s nama.

I pronašli smo zamjenu, Soni je brzo uskočio u našu malu karavanu i bend je nastavio s radom. Nažalost, neke druge okolnosti su dovele do toga da se Soni nije zadržao dulje. Zahvalili smo mu na suradnji i vremenu provedenom s nama, poželjeli sreću u radu s novim bendom i početkom jeseni opet bili u potrazi za novim klavijaturistom. Čini se kako nas prati nekakva sreća, jer smo relativno brzo našli Darija, našeg novog klavijaturistu. ''Novog'' uvjetno rečeno, jer nama je osjećaj kao da je s nama već jako dugo vremena, a i sama promjena je prošla vrlo glatko. Kako svaka promjena donese nešto novo, tako je i ova pozitivno utjecala na naš mali ansambl, jer smo dobili kvalitetnog i iskusnog glazbenika, odličnog čovjeka i novu energiju.

Razmišljajući sad malo dulje u prošlost našeg malog ansambla, ne mogu ne povući neke paralele. Jasno, pretenciozno bi bilo usporediti se s Perpetuum mobileom, strojem koji jednom pokrenut nikad ne prestaje sa svojim radom, ali da smo jedan solidan motor s unutarnjim sagorijevanjem, to svakako jesmo. Naime, prije nekoliko dana i službeno smo (iako to nismo obilježili), zagazili u desetu godinu života. Automehaničarskim žargonom-prošli smo pola milje, a još nismo imali generalku, tek redovite izmjene dijelova koji su se morali promijeniti. Ne damo se godinama i kilometrima, kotrljamo se dalje raznim cestama, putovima i puteljcima, od jedne do druge točke.

I dokad ćemo tako? To nitko ne zna i ne može sa sigurnošću reći. Odolijevamo zubu vremena, mlađim i modernijim modelima, iako smo još daleko od oldtimera. Tek ćemo napuniti deset godina postojanja. A o rođendanskoj proslavi ćemo kad za nju dođe vrijeme, ni mi sami još nismo započeli s planovima oko nje.

Što još reći o godini iza nas? Pa, zapravo niti ne znam. Bila je takva kakva je bila, vrijeme će prosuditi je li bila dobra, osrednja ili loša. Pronašli smo neke nove prostore za svirku, prisjetili se nekih starih, stvorili neka nova poznanstva i prijateljstva, obnovili neka stara. Neke naše interne dogodovštine ćemo s vremenom možda i podijeliti s vama, kao što i dosad jesmo, a neke ćemo zadržati za sebe.

Skorija budućnost nama i Vama, štovano čitateljstvo, donosi dvije gaže na koje Vas pozivamo.
Prva je 27. siječnja (petak), ''AlfaClub'' u Slavonskom Brodu.
Druga je 28. siječnja (subota), Caffe bar ''Ruža'' u Pakracu.

I toliko od nas za ovaj put. Do sljedećeg čitanja ili slušanja – pozdrav.

Da, i za sve koji pate od paraskavedekatriafobije (straha od petka 13.): čuvajte se crnih mačaka, ljestava i razbijenih ogledala, a najviše od broja 13. Sutra je novi dan!



- 11:59 - Komentari (2) - Isprintaj - #

01.01.2012., nedjelja

Sretna Nova!!!




...svim prijateljima el ConStiDo banda, kao i onima koji će to tek postati...

...svima s kojima smo se družili u prošloj i svima s kojima ćemo se družiti u ovoj godini...

...svim posjetiteljima bloga...

...svima koji nas znaju i ne znaju...

...sretna Nova!!!...

- 17:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.

< siječanj, 2012  
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

...mp3 i Youtube...

Eto vidiš
Jedna stara autorska (12/05)

Bye, bye (tonska proba) Jajo nas snim'o mobitelom (02/09)

Spot sa svadbe
Naš skromni glumački doprinos u odličnom promo spotu (07/11)
...korisno linkovlje...

Bandovi i izvođači frendovi


Second Hand Band

www.eldorado.biz.hr

Dalibor Prochazka

Jajo



Svakako posjetiti

AMBIENT PLACE by Dank
Ambijentalna glazba


Ekipe za snimanja i fotkanja


STUDIO CINEMA DARUVAR

FOTO ŠUNJO POŽEGA

GAMMA VIDEO STUDIO NOVA GRADIŠKA

FOTO VIDEO MARIJA NOVSKA