always keep it loaded

subota, 30.06.2007.

DINA DEHNI-SOW ORIENTAL NIGHT 29.06.2007 HOTEL BONAVIA

''Trbušni ples je kreativna energija. On slavi žensku kreativnu moć. Ženski trbuh je izvor našeg fizičkog postojanja, a pupak, podsjetnik fizičke povezanosti među ljudima. Rodili smo se na Zemlji i kao ljudska bića evoluirali i tako postali emocionalno, duhovno i fizički svjesni. To nas je osposobilo da budemo kreativni u svakodnevnom životu. Trbušni ples je kreativnost, a trbuh je mjesto gdje naša moć stvaranja počinje.

Ples je način izražavanja koji je holistički, neverbalan, fizički, emocionalan, duhovan... Dok plešemo, činimo most između tijela i uma, ali, kad bi mogli u potpunosti riječima izraziti što je ples i što on znači, ne bismo trebali plesati. Ples je hodanju što je i pjevanje govorenju. Ples je idealizirani pokret. Kroz ples možemo osjetiti ispunjenje, ako si dozvolimo da ples zaista iskusimo.

Dok gledamo plesača kako pleše, odmaknemo se od naše svakodnevne svijesti. Dirnuti smo i nadahnuti, i to je ona magija plesa.'' (preuzeto sa >Dehni-Sow.com-a )

voditeljica tečaja: Dina Dehni-Sow
e-mail: dinadehni@yahoo.com
091 165 66 61- 17:05 - Komentari (7) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se