ej vilenjaci!!

četvrtak, 04.05.2006.

ELLEFOLK
- danske vile koje žive u močvarnim područjima, u blizini rijeka, pod brežuljcima ili u barama. Njeguju skrivene vrtove u mahovinama na rubu šume. Ljudi povremeno mogu ugledati njihovo kraljevstvo na trenutak, ali samo jednom u životu. Oni putuju i danju i noću sa istom lakoćom kroz zrak, vodu, drvo, vodu ili kamen. Mogu prolaziti kroz ključanicu jašući na zraci sunca.
- ženski primjerci su visoki oko 1.2 m, mlade su i lijepe te imaju dugu zlatnu kosu, ali imaju obješene grudi, povijena leđa i kravlje repove. Muški su manji, te izgledaju poput starčića sa kapama. Oba spola su nadarena proricanjem i čuvaju mnoge drevne tajne. Oni su potomci Adama i njegove prve žene, Lilith.
- Ženke vole zavoditi mladiće svirajući žičane instrumente i zavodljivo plešući na mjesečini. Nekoliko taktova njihove glazbe je dovoljno da muškarac izgubi razum. Ako muškarac odbije zaplesati s njima, kaznit će ga bolešću. Ako ih muškarac ugleda kroz čvor na drvetu, istog će trena zboraviti svoju ženu i djecu, te krenuti za njima. Ako žena ugleda muškog ellefolka kako se sunča na rubu močvare, bit će prebačena u njihov svijet.
- Muški su opasni jer njihov dah izaziva zarazu. Ako se stoka hrani na mjestima gdje su vršili nuždu, također se mogu zaraziti. Vlasnik treba prvo tražiti dozvolu da može doći sa svojom stokom. Također vole krasti ljudsku hranu ako nije zaštićena.

ELLEQUINDE
- danski termin za ženskog elfa.

ELLERWOMEN
- ljupke žene naroda Huldre. Imaju povijena leđa.

- 22:14 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>