utorak, 27.01.2009.

Mladi mjesec

U Forksu, njaoblačnijem i najkišovitijem gradu Sjedinjenih Država, za Bellu Swan saj sunce. Najsjajnije, najblistavije sunce na svijetu- Edward Cullen cerekcerekcerek, najljepši učenik mjesne gimnazije, njezina životna ljubav. Uz Edwarda , Bella se osjeća kao da doista vrijedi, kao da nije neugledna i nespretna i potpuno prosječna. Uz Edwarda, Bella pronalazi novu obitelj- Cullenove, oca Carlislea i majku Esme, braću Emmetta i Jaspera, sestre Rosalie i Alice. Cullenovi su jedan od najuglednijih i najstarijih obitelji u Forksu, vrlo bogati, vrlo profinjeni i puni ljubavi prema Belli. Cullenovi su također vampiri. U tome leži tajna njihove ljepote i njihova imutka- kao i njihove dobrote: jer Cullenovi su se odrekli navada ostatka vvampirskog roda i ne žive od ljudske krvi. Tu i tamo odu u lov na medvjede, kojima okloni Olimpijski poluotok obiluje, i tako utaže žeđ. Svoje besmrtne živote posvetili su suživotu s ljudskim rodom, pronalaženju moralnijeg, ispravnijeg puta. Vječno mladi, vječno savršeni, oni u svoje redove primaju jednu smrtnicu koja je upravo napunila osamnaest godina i tako zauvijek postala starija od navijek sedamnestogodišnjeg Edwarda...cerekcerekcerek




21:12 | Komentiraj (69) | Twilight | Girl |

subota, 17.01.2009.

mali flimić



- ovo morate pogledati do kraja


16:54 | Komentiraj (43) | Twilight | Girl |

petak, 02.01.2009.

Kratko preprican sumrak

Isabella Swan, najčešće zvana Bella, seli se iz sunčanog Phoenixa, Arizona u kištoviti Forks, Washington gdje će živjeti sa svojim ocem, tako da njezina majka, Reneé, može putovati sa svojim novim mužem, Philom Dwyerom, baseballskim igračem. I ako u Phoenexu nikad nije imala mnogh prijatelja, Bella uskoro otkriva kako je predmet znatiželje u svojoj novoj školi u Forksu, gdje se sprijateljuje s nekoliko učenika i učenica. Na njezin užas, nekoliko dečki se netječe koji će prvi privući njenu pažnju.

Već prvi dan sjedi pokraj Edwarda Cullena, koji je ljutito gleda i usput stvara krajnju napetost. To dovodi Bellu do zaključka da je mrzi. Međutim, njegovo ponašanje prema njoj se uskoro počinje mijenjati. Jednog dana, kada je prema Belli nekontrolirano jurio kamion klizeći po ledu, otkrivaju se Edwardove nadnaravne moći. Nakon što je ugledala udubljene na kamionu u obliku Edwardovog ramena, shvaća da je kamion udario njega i tako ju je zaštitio da je kamion ne udari. Bella mu se kasnije suprotstavlja zbog bizarnosti situacije, ali Edward ne želi pričati sa njom. Kako vrijeme prolazi, Edward i Bella su sve češće meta jedan drugome iako Edward očajnički pokušava držati Bellu što dalje od sebe.

Tijekom izleta na Prvu plažu, Bella saznaje od svog "prijetelja" Jacoba da postoje Quileute i hladni, tj. Cullenovi, vegetarijanski vampiri koji ne piju ljudsku krv nego love životinje pa piju njihovu. Usprskos tome, Bella i Edward se zaljube. Najveći problem im predstavlja Bellina nevjerojatna sposobnost da privuče nesreće. No, oni ostaju zajedno.

Naizgled blaženo stanje stvari prelazi u kaos kada u grad stigne jedan drugi vampirski koven, a tragač, James, preusmjeri sva osjetila na Bellu. Pod uvjerenjem da je James oteo njzinu majku, odlazi u svoj bivši baletni studio gdje je James napada. Edward, zajedno s ostatkom svoje obitelji spašava Bellu prije nego što je James uspije ubiti.


19:27 | Komentiraj (44) | Twilight | Girl |

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.