Božićna želja Lisa Kleypas

petak , 09.03.2018.





Božićna želja Lisa Kleypas

Izdavač : Mozaik knjiga

1.roman iz serijala Friday Harbor


Braća Nolan žive svaki na jednoj strani otoka San Juan, otoku na kojem su odrasli. Mark ima svoju pržionicu kave u Friday Harboru. Alex je jedini od braće oženjen i sa suprugom živi u Roche Harboru, a bavi se gradnjom apartmana. Sam se bavi vinogradarstvom također u Friday Harboru. Njihova sada pokojna sestra Viktoria više je voljela život u gradu te je stanovala u Seattle-u.

Mark Nolan nakon smrti svoje sestre dobiva skrbništvo nad nećakinjom Holly. Strah kako će jedan neženja odgojiti djevojčicu na otoku San Juanu bila je stalno prisutna, iako je volio Holly. Za pomoć je zamolio brata Sama kako o odgoju Holly, tako i o preseljenju kod njega u obiteljski vinograd Rainshadow. Jer Markov stan nije bio dovoljno veliki za jednu djevojčicu i njega. Holly zbog majčine smrti prestaje govoriti, te ima jednu Božićnu želju - mamu. Pronašavši Hollyno pismo Djedu Božićnjaku, Mark se odluči oženiti ženom koja će Holly biti poput majke.

Jedno poslijepodne Holly i Mark ulaze u dućan i ondje upoznaju neobičnu, veselu vlasnicu Maggie Flynn. Maggie iza sebe ima ljubavnu tragediju i zarekla se kako se nikada više neće zaljubiti. Pa ipak privlačnost koju osjeća prema Marku je nešto čega se istovremeno plaši i želi. U prijateljskom druženju Maggie unosi u život Marka i Holly čaroliju. A kako će sve završiti?


Božićna želja je predivna priča za ovo predblagdansko vrijeme. Čitaju, u romanu se osjeća blagdanski duh. Svidjeti će vam se avanture kroz koje likovi prolaze, te kako se neženje vrlo dobro snalaze u odgajanju jedne djevojčice, poklanjajući joj svu svoju ljubav i ispunjavajući joj male želje. Humora također neće nedostajati,a da vam previše ne otkrivam , reći ću samo da je spremanje večere ( točnije purice) za Dan zahvalnosti bilo vrlo maštovito. Iako je ovo kratki roman (od svega 142.stranice) koji se vrlo brzo pročita , nije ni u jednom trenu dosadnjikav, radnja lijepo ide svojim tokom, baš onako kako smo i navikli od Lise. Ostavila sam vam dosta otvorenih pitanja, a da bi saznali odgovore na njih ,naravno znate što treba. Pročitati knjigu! Vjerujem kako će se i vama svidjeti ova priča i da sam vas bar malo potaknula na čitanje, ako ničim drugim onda onom pripremom purice. Kada pročitate knjigu svakako javite dojmove, a možete mi otkriti da li je i kod vas bilo neko neobično i maštovito spremanje blagdanske večere, kao što su to učinili Mark i Sam. Kao što znate u ovom serijalu su četiri knjige i svaka nam donosi novu priču.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.