Temperatura raste Sandra Brown

petak , 19.01.2018.




Temperatura raste Sandra Brown

Izdavač: Leo

Napokon da i ja otputujem knjigom na Hawaje, točnije na otok Parrish. “ Mjesto ,tek točkica u nizu točkica na zemljovidu južnog Pacifika,djeluje opojno.Mirisnog cvijeća, bengalskih smokava i kokosovih palmi ima u izobilju; pompoznosti Jenkija nema.”
Scout Ritland, arhitekt, nakon izgradnje ljetovališta uživa u slobodnim trenucima i predivnom otoku. Scout je zapazio ženu u bijelom koja mu je oduzela svu pažnju. Za Scouta prvi susret sa tajanstvenom ženom neće proći sjajno. Tajanstvena žena , otočanka Chantal Dupont imala je zadatak da zavede Scouta kako bi ga lakše oteli. Za nju su graditelji ljetovališta bili neprijatelji koji narušavaju mir otoka. U otmici Scout bude ranjen što nije bilo u Chantalinom planu. Prioritet je bio spašavanje sela, a u tome joj je Scout bio od velike važnosti. Kako su dani odmicali i posao napredovao Chantal i Scout će morati donijeti odluke koje im neće biti lake.

Zanimljiva ,kratka priča o nepovjerenju prema ljudima, laži, ljubavi i običajima drugih kultura. Brzo i lako čitljivo štivo koje će vas držati okupiranima od prve do zadnje stranice. Oba glavna lika imaju jednu manu ,a to je da su jako tvrdoglavi, i imaju različita mišljenja. Dok jedan smatra kako je otok predivan za odmor i uživanje, drugi vidi sve probleme koje otok ima. Spisateljica piše kako je jedan dio otoka civiliziran ( trgovine , ljetovališta) drugi dio je čista netaknuta priroda sa domicilnim stanovništvom, a otok razdvaja đungla sa nepristupačnim stazama i vulkanom u blizini. Stanovnici otoka su uvijek nasmiješeni, polugoli a, kada nešto slave imaju oko vrata vijence od cvijeća ( po čemu su inače Hawai poznati). Ako niste čitali svakako preporučam.
“Oni ne žive u skladu s rokovima. Ne zabrinjavaju ih odgode i kašnjenja. Oni su otočani. Sutra će biti sve točno jednako kao i danas. Za razliku od prosječnog Amerikanca, ne vodi ih želja za uspjehom. Rade samo za ono što im je potrebno.”

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.