Neshvatljiva logika srca Priya Basil

utorak , 17.01.2017.





Neshvatljiva logika srca Priya Basil

Izdavač: Mozaik knjiga

Lina je studentica prava, iz siromašne obitelji, islamske vjeroispovijesti. Roditelji su porijeklom iz Indije koji sada žive u Birminghamu. Lina studira u Londonu gdje susreće Anila iz Kenije. Anil je student arhitekture iz bogate obitelji, roditelji su mu pobožni sikhi dok on nije. Nakon nekog vremena se zaljubljuju , ali protiv njihove veze su i njeni roditelji i prijatelji. Oni se bore za svoju ljubav, pokušavaju na razne načine razuvjeriti prijatelje i roditelje da njihova veza može uspjeti bez obzira na vjerske razlike i općenito njihove različitosti.


Ovu knjigu svakako preporučam za pročitati iz više razloga.
Priča se odvija na tri kontinenta( Afrika, Europa i S.Amerika, sjajni opisi nekih mjesta i gradova), upoznajemo svijet sikha i muslimana ( pobliže objašnjen svijet obje vjere i njihovi običaji) , bogatstva i siromaštva ( siromašan neće prihvatiti dar od bogatijega ako mu ne može uzvratiti istom mjerom, dok s druge strane imamo bogataša koji misli da može sve kupiti novcem), liberalnosti i zadrtosti (sjajan prikaz kako roditelji mogu biti zadrti po pitanju nekih stvari) korupcije i morala ( ovdje se povlači paralela između siromaha koji je pošten i moralan i bogataša koji sve rješava novcem). Doznajemo i bliže se upoznajemo sa radom UN po siromašnim zemljama, možete i doznati kako se krijumčari oružje.

Istovremeno čitamo još jednu radnju u obliku pisama koje je pisala djevojka nemuslimanka , a bila je ostavljena od dečka muslimana.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.