Prvi mraz Sarah Addison Allen

srijeda , 28.12.2016.








Prvi mraz Sarah Addison Allen

Izdavač: Mozaik knjiga

Neobične sestre Waverley upoznali smo u prvom romanu Čarobni vrt. Prvi mraz je njihova priča nekoliko godina kasnije. Roman možete čitati samostalno bez obzira što se pojavljuju isti likovi, ali i neki posve novi.


Bay Waverley je sada petnaestogodišnjakinja koja također ima neobičan dar, ona zna gdje nešto ili netko pripada. Ali tako je kod svih žena u toj neobičnoj maloj obitelji. Bay je zaljubljena u Josha, ali on to ne zna sve dok mu jednog dana ne napiše pismo. A nakon tog pisma njen se život u školi promjeni. Svi je smatraju čudnom iako je ona jedna veoma vesela,znatiželjna djevojka. Bay nije lako i nakon nekog vremena doznaje da je Josh povezan sa prošlošću njene majke. Bay jako voli raditi sa svojom tetom Claire koja sada umjesto svojih čuvenih slastica radi bombone. Radeći bombone Claire više nije tako sretna kao onda kad je imala catering. A ni njena sestra Sydney nije sretna iako joj posao u frizerskom salonu cvijeta.

Svi ti nemiri koje osjete žene iz obitelji Waverley događaju se uvijek prije prvog mraza, kada bi trebalo procvjetati i čudno drvo koje se još uvijek nalazi u čarobnom vrtu. To neobično drvo cvate u krivo godišnje doba, a muževi sestara klone ga se jer misle da drvo ima nešto protiv njih. Drvo na njih zna bacati jabuke,a ako se previše približe čak ih ogrebe. U njihovoj blizini kad nema daška vjetra grane se same njišu. Ludo i čudno zar ne?

Nemir koje osjete sestre prije prvog mraza postaju vidljive i na njima, pogotovo na Sydney (koja žudi za još jednim djetetom) a njena kosa postaje bakreno crvena. Dodatni nemir u njihove živote donosi tajanstveni muškarac, srebrnih očiju i kose, koji u jednom trenu dovodi u pitanje Claireino porijeklo. Zbog toga žene iz obitelji moraju se suočavati i sa izborima , što do sada nisu nikada morale. Moraju održati bistre glave i ne napraviti neku glupost prije prvog mraza. A kada dođe prvi mraz sve će se smiriti i doći na svoje mjesto.


Kao i Čarobni vrt i ova priča je obavijena velom tajni i čarolija. Divna priča koja obitelj i zajedništvo stavlja u prvi plan i poručuje da se za obitelj i ljubav uvijek treba boriti. Odlični opisi čarobnog vrta i drva jabuke koji se nalazi u njemu. Duhovito i vrlo maštovito. Kada počnete čitati nećete moć ispustiti knjigu iz ruku. Na kraju ove knjige nalazi se i recept za kruh od smokava i papra koji bi valjalo jednom i isprobati. Baš me zanima što je u njemu tako posebno i čarobno. Moje preporuke imate,a preporučam i knjigu Čarobni vrt ako još niste čitali.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.