Cally Taylor Nebo može čekati

utorak , 01.11.2016.



Cally Taylor Nebo može čekati

Izdavač: Znanje


Lucy Brown večer uoči vjenčanja pogine nesretnim slučajem. Dolazi u čistilište gdje može birati želi li odmah ići u raj ili se vratiti na zemlju kao živi mrtvac gdje mora obaviti dodijeljeni zadatak te zatim postati duh. Lucy ne želi prihvatiti razdvojenost od svojeg zaručnika Dana te bira odlazak na zemlju kao živi mrtvac da bi mogla postati duh. Kada se vrati na zemlju stanuje u kući duhova-pripravnika. Tu upoznaje Briana i Claire koji su također živi mrtvaci imaju svoje zadatke koje moraju obaviti. Za taj zadatak imaju 21 dan. Lucyn zadatak nije ni malo lagan, naime mora potpunom strancu pronaći pravu ljubav. Taj stranac je informatički štreber Archie. Lucy se mora dobro pomučiti da bi uopće našla Archia i započeti sa ispunom zadatka. Stupivši u kontakt sa Archijem postupno se upoznaju i postaju najbolji prijatelji.
Ali i čistilište imaju neka svoja pravila kojih se svi živi mrtvaci moraju pridržavati što uopće nije lako. Ako bilo tko od njih pokuša bilo kako komunicirati sa svojim najbližima, uključujući i prijatelja, kolege, poznanike oni ih neće prepoznati ni razumjeti. Lucy uz svoj zadatak pomaže Claire i Brianu sa njihovim zadacima, a rok je vrlo kratak. Kako se bliži vrijeme ispunjavanja zadataka tako svi troje postaju vrlo nervozni , jer nisu ni blizu ispunjenju svojih zadataka. Ali na kraju priče netko je bio vrlo uspješan ,a netko nije.


Neobičan i vrlo zanimljiv roman koji nam ukazuje kako je vrlo tanka linija između života i smrti. Može se upotrijebiti i izreka “Danas jesi , sutra nisi”(živ). Autorica nam kroz ovu neobičnu ljubavnu priču dočarava i drugi svijet, svijet duhova, duša koje lutaju. Da li ima života nakon smrti? Odgovor na ovo pitanje ostavljam svakome od vas, jer svatko ima svoju viziju “života” nakon smrti. Kad počnete čitati priča vas jako privlači na daljnje čitanje. Kraj romana je potpuno neočekivan i vrlo iznenađujući. Osobno mi se jako svidjela, ugodno me iznenadivši jer nisam imala neka prevelika očekivanja. Tko nije čitao svakako preporučam.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.