All souls-triologija Deborah Harkness

nedjelja , 28.02.2016.





Knjige su me doslovno oborile, obuzele, totalno oduševile..... ali krenimo od početka. Igrom slučaja naletjela sam u jednoj knjižari na Otkrivanje vještica Deborah Harkness. Istina na nekoj stranici na netu sam pročitala da je dobra i kratki sadržaj i to je to. Počinjemo se družiti vještica i vampir i moja malenkost. Diana Bishop je vrsna povjesničarka i osrednja vještica koja zatraži alkemičarski rukopis Ashmole 782 u Oxfordskoj knjižnici. Diana je time zakoračila u svijet koji je dugo negirala, svijet vještica, vampira, demona,.... i svijet koji je ostavila iza sebe kada je odlučila ne biti vještica. Sva ta nadnaravna bića se žele domoći knjige koja krije tajnu vrste. Diana se nađe u životnoj opasnosti i tu joj u pomoć stiže Matthew de Clairmont vampir star 1500 godina. Ljubav vještice i vampira je zabranjena od davnina.

Predivno osmišljena fantazija za odrasle sa svom čarolijom Harryja Pottera ili Sumraka. Otkrivanje vještica, neodoljiva priča o čarobnjaštvu, znanosti i zabranjenoj ljubavi, natjerat će vas da čeznete za nastavkom...
People Magazine

Sjena noći je drugi dio triologije . Diana i Matthew putuju kroz vrijeme na kraj 16st,. Osim što moraju pronaći izgubljene stranice Ashmola 782 Diana će morati pronaći učiteljicu za vještice. Elizabetansko doba donosi i izazove Diani ženi 21stoljeća, i dok se susreće sa najslavnijim ljudima tog doba najveći izazov će joj biti Matthew otac Philippe koji jedinu vješticu ne vidi kao ženu svog sina. Povjest i magija tog doba u kojem William Shakespeare ispija vino zajedno sa našim likovima je čarobna.

Knjiga života je zadnji dio triologije. Povratak Diane i Matthew iz elizabetanske engleske u sadašnji London otkrit će sve tajne stoljećima skrivane u Ashmolu 782. Stari neprijatelji ostali su isti a Diana i Matthew morat će zaštiti svoju nerođenu djecu, a jedino što može sačuvati njihovu ljubav je sastavljanje posljednje tri stranice rukopisa.I dok će malobrojni prijatelji pomoću drevnih znanja i moderne znanosti tražiti dijelove rukopisa Diana će morati sakupiti svu svoju moć da pomogne svom mužu.

Da li su pronašli te tri stranice? Hoće li imati djece i da li će ta djeca biti vampiri ili vještice? Što ili tko je na kraju drevna knjiga života ostaje na vama da otkrijete. Mi znamo odgovore na ova pitanja.


Dok čitate knjige možete zamisliti knjižnicu u Oxfordu ( eh da nam je jedna takva) dekantere crvenog vina kojeg Matthew pije i svu čaroliju zabranjene ljubavi, u prastarim ulicama i zgradama obavijenim maglom. Zanimljiva je i kuća Dianine tete koja je ponekad "oživjela",počela izbacivati stvari, uzimala neke stvari ali i lupati vratima. Bilo je to sjajno putovanje koje ću ponoviti svakako. Izdavač Fraktura je napravila sjajno druženje sa Deborah Harkness kad je bila u Zagrebu. Naravno bez potpisane knjige nije se išlo kući.

I za kraj jedna fotka sa tog druženja.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.