Prva večernja zvijezda Susan Elizabeth Phillips

petak , 13.10.2017.Prva večernja zvijezda Susan Elizabeth Phillips

Izdavač: Mozaik knjiga

Osmi dio serijala Chicago Starsa


Piper Dove nakon smrti oca želi postati najbolja istražiteljica u Chicagu. Njen prvi posao-pratiti slavnog Coopera Grahama , bivšeg vođu navale Chicago Starsa. Piper je toliko loša istražiteljica da je Graham vrlo brzo otkrije, a njegovo otkriće da ima vrebačicu ni najmanje ga ne veseli. Graham ima svoj noćni klub koji je otvorio nakon što je prestao s aktivnim sportom. Povukao se sa sportske scene i iz Chicago Starsa kada je bio na vrhuncu karijere. Kako bi “neprijatelja” imao u blizini ( u ovom slučaju Piper) ponudi joj posao u svom klubu. Njezin zadatak- pratiti zaposlenike i otkriti nepravilnosti. Piper ima dobro zapažanje i u kratkom vremenu otkrije dosta toga što je samom Grahamu promaklo. U kratkom vremenu Piper postaje i izbacivačica u tom klubu , ali i Grahamova tjelohraniteljica što on čvrsto odbija priznati kako mu je tjelesni čuvar potreban. Ali biti će jako sretan kada se u nekim situacijama Piper nađe pored njega.
Graham i Piper uopće se ne podnose, Piper je jedna od onih žena koje drže do svojeg stava, ne boji ga se i suprotstavlja mu se bez obzira tko će biti u pravu, a za Grahama je Piper u ovom slučaju pravo osvježenje. Sušta suprotnost svih njegovih dosadašnjih djevojaka. Radeći zajedno jedno drugom se počinje uvlačiti pod kožu ,a da nisu ni sami svjesni što ih je snašlo. To je samo početak njihove priče, oni ne podnose poraz , na kušnju stavljaju sami sebe i jedno drugoga sve u cilju da otkriju što je u životu najvažnije……. Hoće li im uspjeti?

Oduševljena sam ovom knjigom, pravo osvježenje nakon duljeg vremena. Ok, osim Zvijeri od Ward, ona se ne računa jer sam i s njom bila više neko oduševljena. Priča kakvu može napisati samo Susan. Oboje tvrdoglavi kao mazge koji se igraju živcima njih samih i njihovo neprestano natezanje tko je u pravu, te nas čitatelja jer jednostavno ne znaš da li bi navijao za Piper ili opet za Grahama. Slobodno mogu reći da se Piper i Graham igraju mačke i miša sve dok oboje ne budu uhvaćeni u klopku ljubavi. U knjizi se pojavljuju i likovi iz prošlih nastavaka , pa tko nije čitao od početka svakako preporučam jer biti će vam puno zanimljivije i zabavnije, a svijet ekipe Chicago Starsa morate upoznati.

Noć u Orient expressu Veronica Henry
Noć u Orient expressu Veronica Henry

Izdavač: Mozaik knjiga

Svima je dobro poznati vlak Orient express koji odiše luksuzom i glamurom. U ovoj priči pratimo skupinu putnika koja je uživala jednu noć u ovom luksuznom vlaku. I dok se vlak puni putnicima, ispijaju prvi gutljaji šampanjca upoznajemo nadasve zanimljive likove, ali i njihove priče. čeka nas zanimljivo putovanje do Venecije. Usporedno sa pričom putnika iz vlaka imamo i priču vremešne Adele koja priča svoju životnu priču.
Imogen je Adelina unuka koja dobiva zadatak da otputuje u Veneciju po svoj rođendanski poklon, po sliku takozvanu Innamorata. Ona je također putnica u vlaku. A sve što će se dalje događati u Veneciji za Imogen će imati veliki značaj i otkriće.
S druge strane ima još zanimljivih putnika .pa tako pratimo priču dvoje mladih ljudi Emmie i Archie koji su osvojili nagradno putovanje na “Spajalici” u nadi da možda postanu novi par.
Fotograf Riley putuje svojoj Sylvie, a za njih je putovanje Orient expressom postala tradicija.


Putovanje vlakom traje cijelu noć , a mi otkrivamo životne priče koje ovi putnici nose sa sobom. Otkrivaju svoje tajne, emocionalne strahove, bolne uspomene i njihov bjeg od samoće. Za sve putnike ovo putovanje će biti putovanje života koje će im uvelike pomoći da sagledaju svoj život. A kad stignu u Veneciju njihov će se život u potpunosti promijeniti.


Zanimljiva priča različitih sudbina koje se međusobno isprepliću. Opisi koje nam autorica donosi su jako živopisni. Opisima krajolika i samoga vlaka imate osjećaj kao da ste i vi jedan od putnika Orient expressa. Iskreno mislila sam da će ovo biti jako dosadna knjiga i da je neću pročitati do kraja. Priča je napisana vrlo zanimljivo i nije dosadna, kad počneš čitati vuče te na daljnje čitanje ali kod mene nije postigla onaj efekt oduševljenja za odličnu knjigu. Zanimljiva, dobra priča koja čitaoca drži u napetosti i iščekivanju kako će sve završiti.
Izložba od Kolijevke pa do groba najslađe je đačko doba

utorak , 03.10.2017.


Svake godine krajem kolovoza održava se manifestacija "Kaj su jeli naši stari" u Vrbovcu nedaleko Zagreba. U sklopu te manifestacije uvijek ima i tematska izložba. Ove godine je bila tema škola. Za sve one koji nisu čuli za tu manifestaciju radi se o manifestaciji izvornih jela i običaja vrbovečkog kraja gdje udruge žena vrbovečkog kraja pripremaju jela koja su se nekada spravljala. U sklopu toga možete kupiti i starinske kolače, te također isprobati jela koja su žene skuhale. Uživajte! isprike ako su fotke malo lošije kvalitete fotkano s mobitelom.Crkva Svetog Vida u VrbovcuPrigodno ukrašeni štandoviOpasno je voljeti ratnika Maya Banks
Izdavač: Mozaik knjiga

3. dio trilogije braća McCabe

Rionna McDonald pod utjecajem očevih spletki mora pristati na udaju sa jednim od braće McCabe. Dobra ratnica kojoj su haljine i nakit strane, najugodnije se osjeća u muškoj odjeći sa mačem oko pojasa. Ne želi se mijenjati za nikoga, pa tako ni za svojeg budućeg supruga. Iza nje su dva propala vjenčanja za braću McCabe , a sada je odluka pala na najmlađeg Caelena. Ovaj brak je u interesu oba klana kako bi ojačali svoje klanove i pobijedili neprijatelja.

Prije mnogo godina Caelen je bio ludo zaljubljen i svojom neopreznošću upropastio svoj klan. Sada nekoliko godina kasnije pristaje na vjenčanje iz osjećaja dužnosti. Iako je Rionna vrlo poželjna mlada dama njen budući suprug joj ne vjeruje, baš kao ni jednoj drugoj ženi.
On je želi promijeniti, a ona se ne mijenja zbog nikoga pa ni zbog svog supruga jer ona je ratnica ,a ne neka krhka žena koja sjedi ispred kamina i radi ručni rad, na haljine se zgražava, a isto tako i na kućanske poslove. Kakav ih tek brak očekuje? Naravno, pun turbulencije. Iako je rat na vidiku, moraju jedno drugom dokazati da si uzajamno vjeruju, jer bez povjerenja sve može propasti. Rionna i Caelen međusobno se jako privlače , ali oboje skrivaju svoje osjećaje kao zmija noge i ne pokazuju koliko im je zapravo stalo do onog drugog. Sve se mijenja kad ih Rionnin otac izda, a ona se kao hrabra ratnica bori protiv njega i dokazuje svoju vjernost i ljubav mužu.


Još jedan odličan roman, pun opasnosti, izdaje i ljubavi. I ovaj put zabave neće nedostajati, kao ni u prošlim pričama. Ovo je malo drugačija priča jer uz moćnog škotskog ratnika ne stoji krhka žena , nego ratnica i borac koja se bori za svoj klan i na kraju za svoju ljubav.
Povjerenje je jako bitno, jer ako nema povjerenja sve odlazi u krivom smjeru., bar što se tiče knjige i priče, ali isto tako je i u stvarnom životu.
Čim su škotski ratnici u pitanju znate da sam jako uživala čitajući ovu knjigu, tko zna možda jednog dana i odem u Škotsku i pogledam njihove dvorce. Za sada im se mogu diviti samo na fotografijama.
U ovoj priči morate još puno toga otkriti, a ovo je samo mali dio. Odlična trilogija koju svakako preporučam.


Danak anđelima J.R.Ward
Danak anđelima J.R.Ward

2. knjiga iz serijala Kraljevi burbona

Izdavač: Znanje

Obitelj Bradford smo upoznali i kao što znate ( oni koji su čitali) najpoznatiji su u proizvodnji ekskluzivnog burbona koji im je donio bogatstvo i uspon u visoko društvo. Nakon samoubojstva glave obitelji Lane preuzima stvari u svoje ruke jer treba pripremiti sve za žalovanje i sprovod, a također i nastaviti sa proizvodnjom burbona. Lane se susreće sa velikim problemom koji je njegov otac stvorio, a veliki oslonac ima u svojoj djevojci Lizzie. Obitelji prijeti propast, a silni milijuni su netragom nestali. Uz sve neprilike koje su snašle obitelj dolazi još jedna. Policija i Lane smatraju da patrijarh nije počinio samoubojstvo , nego da se radi o ubojstvu. Time cijela obitelj bude pod budnim okom policije i svi su pod sumnjom. Pod povećalom je najviše najstariji sin Edward, jer su on i otac bili u velikoj svađi. Edwarda uopće ne zanima ništa vezano za samoubojstvo oca, vjeran je samo alkoholu, a na njegovoj farmi konja pomaže mu kćer njegovog bivšeg trenera. Nakon nekoliko godina izbivanja napokon se pojavljuje i njihov brat Maxwell. Njihova sestra Gin još uvijek nije svjesna da je obitelj bez novaca i stalno traži novac kako bi i dalje mogla biti rastrošna, ali ubrzo će i ona doći pameti……


Skrivene tajne se polako počinju otkrivati, obitelj Bradford se više ne krije iza svojeg imena koje im je služilo da bi potkupili koga god bi stigli. U ovom djelu ćemo zbog toga upaznati pravu obitelj sa svim njihovim osjećajima i pravim licem, jer sve ostalo je bilo samo maska za visoko društvo.

Od spisateljice Ward nisam ništa manje očekivala, napeto štivo do samoga kraja, a ovo je dokaz da zna itekako pisati i održati čitatelju pažnju od početka do kraja.
Na početku knjige imate opis pojma Danak anđelima, a pojam se koristi u industriji proizvodnje burbona. Također imate i popis likova koji se pojavljuju u priči i uz to tko je tko. Knjige morate čitati po redu , a nas očekuje još jedan nastavak.Zvijer J.R.WardZvijer J.R.Ward

Izdavač: Znanje

Dvadeseti dio serijala “ Bratstvo crnog bodeža”

Postoji li još netko tko ne zna za Braću iz elitne postrojbe Bratstvo crnog bodeža? O vampirima koji se bore protiv Omege i Degradacijskog društva? Za sve one koji još nisu čitali ovaj odličan serijal: -A što čekate? Dakle, to je nešto što morate pročitati, a kad počnete: -Gotovo! - navukli ste se, nema vam pomoći. Ne možete propustiti upoznati ovu skupinu vampira i zajedno sa njima umirati od smijeha, biti tužni kada se nađu u opasnosti, strepiti što će se s njima dogoditi, ovu avanturu nikako ne smijete propustiti.

Bratstvo crnog bodeža priprema se za konačni obračun s Degradacijskim društvom, Rhage vodi svoju vlastitu bitku tražeći uzrok svojeg nemira. Oni koji ne znaju Rhage je jedan od članova Bratstva crnog bodeža koji je veliki dobrica, ogromnog apetita (ima škrinju sladoleda samo za sebe, jer sladoled je njegova strast) i prekrasnog lica, tako da ga ostala Braća zovu Hollywood ,obožava svoju družicu Mary čak se i sa svojom Zvjeri koju nosi u sebi puno bolje snalazi nego prije i savršeno ju dobro kontrolira. E, tu Zvijer nikako ne želite vidjeti. U zadnje vrijeme Rhage i Mary poprilično su se udaljili, a sve zbog njegove nesigurnosti i hvatanje panike koju ni on sam ne razumije.
U jednoj borbi Raghe bude smrtno ranjen, a njegova šelan pomaže mu da ta rana zacijeli. A na koji način? -morate otkriti sami. Uglavnom kada se u palači oporavljao od ozljede dugim razmišljanjem i sagledavanjem duboko u svoju dušu otkrije uzrok svoje panike i nesigurnosti.
Jednim iskrenim razgovorom sa Mary otkriva joj svoje strahove, ali na kraju se ispostavi da ti strahovi nisu samo njegovi , nego i njeni. Oboje razmišljaju o onom što im je nemoguće ostvariti. Rhage i Mary očekuje veliko putovanje koje ih na kraju može ili zbližiti ili potpuno udaljiti…….

Ovaj cijeli serijal čitam baš sa guštom, a ovaj nastavak me je posebno dirnuo. Ljubav, strah, zabrinutost , sreća i hrpa humora u sivilu borbi sa Degradacijskim društvom je ono što krasi ovu knjigu. Uz glavne likove ove priče pratimo i ostalu Braću. Priča vas drži u napetosti do kraja i kad pomislite da ne može biti gore ili bolje od toga sve se opet zapliće. Ova priča je dokaz da se snovi i želje mogu ostvariti uz veliki trud i upornost. Odlična književnica koja zna svoj posao. Iako je ovo dvadeseti dio serijala nije nimalo razvodnjen i jedva čekam nastavak.
Svi koji su pročitali ovu knjigu nadam se da ste uživali kao i ja , a vi ostali ako sam vas i malo zainteresirala ovim osvrtom , trk u knjižnicu.


Trsat

četvrtak , 10.08.2017.

Trsatsko svetište
Vrt gdje se pale svijeće

Trsatska gradina

Rijeka

Mia Sheridan Archerov glas
Mia Sheridan Archerov glas
Izdavač: Mozaik knjigaBree dolazi u mali gradić Pelion nadajući se kako će u njemu pronaći mir i zaboraviti grozne događaje iz prošlosti. Prvog dana boravka susreće zagonetnog Archera koji ju je privukao na prvi pogled. U malom gradiću kraj jezera vijesti se brzo šire pa tko i njen dolazak ne ostaje nezamjećen. Useljuje se u malu kućicu , a susjeda joj je dobroćudna starica koja joj odmah zaželi dobrodošlicu. U razgovoru joj spomene da se susrela sa neobičnim mladićem. Anne joj ispriča mali dio o Archeru, a kako Bree treba posao uputi je da se raspita u lokalnoj zalogajnici za isti. Archer je oduvijek bio osamljen, u gradu ga nitko ne vidi ili ne želi vidjeti, ni sam se previše ne želi družiti sa ljudima, a sve zbog loše sudbine koja ga je zadesila. Bree (znajući ponešto o Archeru) odluči ući u njegov život i biti njegova prijateljica. Archer joj dopušta da dolazi kod njega i rađa se jedno predivno prijateljstvo, a nakon nekog vremena rađa se i ljubav. Iako Archer ima govornu manu sa Bree se savršeno počinje slagati i provode svaki slobodan trenutak zajedno……


Predivna ljubavna priča o dvoje ljudi koji si međusobno pomažu i pokušavaju savladati svoju ružnu prošlost te krenuti u novi i sretniji život. Priču nam pričaju Bree i Archer. Ima puno tajni, spletki, a cijela priča je jako osjećajna. Roman koji nam sugerira da se uvijek treba izboriti za sebe, svoj glas, pokazati sve svoje vještine i težiti nekom višem cilju ma kako teško bilo. Ni jedna mana nije prepreka da se nešto postigne, da se zatraži ono što nam pripada, kao što ni Arheru to nije bio problem, pogotovo kad je otvorio svoje srce.
Mary Kay Andrews Ljetna ljubav
Mary Kay Andrews Ljetna ljubav

Izdavač: Mozaik knjiga

Ovo je priča o najboljim prijateljicama Ellis, Dorie i Juliji , znaju se od osnovne škole. Sada kada su odrasle žene u svojim tridesetima žive u različitim gradovima, a Ellis odluči da je vrijeme za ženski odmor pa organizira ljetovanje u unajmljenoj kući po imenu Oseka. Svaka od njih ima svojih problema, tako je Ellis otpuštena s posla, Dorie je izdao muškarac kojeg je najviše voljela, a Julia ima muškarca koji je jako voli, ali ona je nesigurna i ne može mu se u potpunosti prepustiti. Vlasnik unajmljene kuće je tajanstveni surfer Ty koji će kod djevojaka izazvati znatiželju, a jedna od njih će se i zaljubiti u njega. Ovom društvancu pridružuje se i tajanstvena žena kojoj treba skrovište , a bježi od svoje prošlosti. Kroz mjesec dana zajedničkog druženja, djevojke će doznati tajnu koju skriva tajanstvena žena, naći se čak i u opasnosti , a i same će preispitati svoje živote i shvatiti što žele. Čuvane tajne uskoro izlaze na svijetlo dana, a i vlasnik kuće neće biti pošteđen i djevojke će o njemu štošta doznati…...


481. stranica čistog užitka. Zanimljiva ljubavna priča sa dozom krimića i humora, napeta do samoga kraja. U ovoj knjizi vam se zapravo radi o iskrenosti , odanosti, pravom prijateljstvu i svemu onome što naš život čini vrijednim. Dokazuje da se prijateljstvo može održati i na daljinu, a kada se sretnete sa svojim prijateljima , imate osjećaj kao da ni niste bili razdvojeni. A najboljim prijateljima ne možete ništa sakriti, čitaju vas u dušu i točno znaju kada vas nešto muči. Tako je sa ove tri prijateljice, jedna pred drugom govore kako je sve u redu, pokušavaju ne pričati o stvarima koje su ih zadesile, ali na kraju osjete da svaka od njih nije potpuno iskrena i da nešto skriva. Tada počinju jedna iz druge izvlačiti istinu i u tome budu potpuno iskrene.Svetac Monika McCarty

nedjelja , 25.06.2017.
Svetac Monika McCarty

Izdavač: Mozaik knjiga

5. roman iz serijala Čuvari VisočjaMagnus McCay “Svetac” jedan je od Bruceovih Čuvara , nadimak je dobio po tome što pred svojim prijateljima nikada nije želio komentirati o ženama. On je žilav, sposoban , ponosan ratnik koji može svladati svaki teren, a planine su njegov drugi dom. Magnus je sasvim slučajno upoznaje Helen Sutherland. Često su se tajno sastajali, a kad je on zaprosi ona ga odbije i to najviše zbog svoje obitelji. Njihovi klanovi su u vječitoj svađi.
Helen se nakon nekoliko godina udaje za Magnusovog najboljeg prijatelja, a Magnus to otkriva na njihovoj svadbi. Znao je da mu se prijatelj ženi ljepoticom imena Helen ,ali nije znao tko je ona dok je nije vidio. Kad Helen ugleda Magnusa počinje se premišljati hoće li se udati ili ne, ali na kraju je odabrala obiteljsku dužnost i udala se. Zašto bi bilo jednostavno , kad može komplicirano.


Robert Bruce putuje po cijeloj zemlji kako bi provjerio odanost u ratu za škotsku neovisnost i objedinio zemlju. Brucea na tom putovanju prati nekolicina Čuvara,a među njima je i Magnus. U njihovu skupinu ulazi Helen (koja je ne samo predivna ljepotica nego i odlična vidarica i može im biti od velike pomoći) i Helenin brat koji bi je na tom putovanju trebao čuvati od opasnosti i Magnusa. Kad sam već spomenula Brucea ni njemu neće biti lako na tom putovanju jer nekoliko puta je na rubu smrti. Ovdje se Helen pokazala kao hrabra, mlada žena koja misli svojom glavom,a poznavanje trava i malog djela medicine ovdje će odigrati veliku ulogu. I to ne samo kod Brucea …Na tom proputovanju Helen i Magnus se ponovno počinju upoznavati i odlučuju da im ništa neće stati na put u borbi za njihovu ljubav. Ali hoće li to biti jednostavna borba? Naravno da ne, a najviše zbog njih samih jer su oboje tvrdoglavi kao mazge i preponosni…...


Sa ovom knjigom doživjela sam nekoliko šokova, da šokova mini infarkt bi bilo bolje. Odlična priča puna odanosti , ljubavi, izdaja na svakom koraku, odlučnosti, tajne…… jednom kad počnete čitati ne ispuštate knjigu iz ruku. Ako niste čitali prethodne nastavke, jedno pitanje : A što čekate? Jer ovaj serijal (ne samo ova priča) skriva pravu zabavu, pogotovo ako volite hrabre mišićave ratnike i još k tome Škote koji izgledaju kao da su od stijene odvaljeni. Ovakvoj zabavi i ovakvim pričama se uvijek veselim. Za one koji još nisu čitali --- nisu to priče koje vrve seksi scenama, a ne, to su predivne ljubavne priče iz povijesti koje malo koga mogu ostaviti ravnodušnima. Istina da u školi baš nisam bila ljubitelj povijesti , ali uz ove ovakve povijesno -ljubavne romane možete i dosta toga naučiti, malo i sami istraživati. Ja obožavam stare dvorce i prije nego negdje otputujem tj, odem na more ( nikad nisam više godina u istom gradu, ali im se vraćam redovno) prvo istražim gdje ima kakav dvorac, utvrda, stari grad. zašto vam to pišem, pa jednostavno , da ne čitam takve knjige ne bi me ni zanimali dvorci……
<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se