Zagorski breg

ponedjeljak , 20.02.2017.

Prije nekoliko godina kupili smo u jednom malom selu iznad Gubaševa svoj "komadić raja". U blizini ima tek nekoliko klijeti, makadamski put, nema auta, ma živa milina.Savršeni mir narušavaju jedino ptice, pokoji djetlić, vjeverice ( koje mi obavezno pokradu ono malo lješnjaka što imam, a o orasima da ne pričam) ali moraju i one spremiti sebi nešto za zimu. Lješnjaka nikad nemam , ali zato oraha ima i za nas i njih. sretan Kada smo kupili voćnjak sa malom kućicom bio je jako zapušten, no sada je to nešto sasvim drugo , kada smo uredili.
Ispod trešnje sam si smjestila začinsko-cvjetni vrt pa se tako tu može naći svašta.
Karanfili

Hibiskus, neven, vlasac, lavanda, ružmarin, lavanda to je samo jedan dio ....A kad se radi o boravku u prirodi tu je onda nezaobilazan roštilj, peka.... a štrudla ispod peke savršena.I u povrtnjaku se nađe svega po malo. Koliko god bilo posla, uvijek sam nekako na kraju vikenda ispunjena pozitivnom energijom, odmorne duše, jer taj mir koji je tu mi ne može nitko platiti . To je moj zen.... I na kraju cijele ove priče nema ništa ljepše nego kada ubereš plodove koje si sam uzgojio, bez herbicida i pesticida. Jer domaće je uvijek bolje i slađe.
Kreativni kutak

subota , 18.02.2017.

Malo radova iz mojeg kreativnog kutka.


Godina dana


Natalija


Danas je točno godina dana kako sam otvorila ovaj blog i pridružila se blog svijetu. Godina je stvarno brzo prošla, a što se tiče postova sa ovim današnjim postom biti će ih točno 80. Neke teme sam malo zanemarila, neke dodala i na kraju imamo od svega po malo. U zadnje vrijeme sam pisala dosta osvrta , jer sam puno čitala. Ali nisam samo čitala, malo sam i radila u svojem kreativnom kutku i to većinom prije blagdana. Nadam se da ću još dugo biti u ovom blogerskom svijetu i da će prije svega biti dovoljno vremena da svratim svaki dan na blog i napišem koju riječ. Ovim putem želim se svima zahvali koji svrate na moj blog i komentiraju, hvala od srca svima koji me pratite. U ovih godinu dana E. je napisala samo 1 post jer od posla ne stigne, ali to nije ni bitno, jer sam blog pokrenula iz čiste zabave i mojeg viška vremena.


Uživajte u ovom lijepom danu , vaša N.Lavlja družica Julie Garwood

petak , 17.02.2017.
Lavlja družica Julie Garwood
Izdavač: Mozaik knjiga


Christina je djevojka odrasla u indijanskom plemenu Dakota nakon što je ostala bez majke. Živjela je u Crnim planinama sa svojom novom obitelji sve dok nije bila spremna otići u Englesku. Prije nego što stigne u Englesku odlazi kod svoje jedine tete u Boston , nakon čega odlaze u Englesku gdje će Christina biti uvedena u londonsko društvo. Na jednoj zabavi Christina upoznaje šaramantnog markiza Lyona koji joj odmah privuče pažnju. Ni markiz Lyon nije ostao ravnodušan prema Christini i htio je odmah znati što više o njoj. Christina je prema svima bila nepovjerljiva i dobro je čuvala svoju tajnu za koju nitko nije znao. U markizovom društvu Christina je bila smetena i morala je uložiti veliki napor da pripazi što priča, a markiz ju je smatrao vrlo neobičnom i predivnom djevojkom. Nakon ukradenog poljupca Christina odluči da će se udati za markiza,obaviti zadatak zbog kojeg je i došla u Englesku, a nakon toga jednostavno se vratiti na Crne planine.

Ali nije sve tako jednostavno, veliki utjecaj na njene odluke ima i njena pohlepna teta “stara vještica” koja joj nije previše sklona i Christini će raditi velike probleme. Cristina se uz sve probleme koje ima mora boriti još i sa starom histeričnom groficom. Lyon je pokušava osvojiti, a to nije ni malo lako, jer ako Christina prihvati njegovu ljubav mora otkriti svoju tajnu.


Napokon je i ova knjiga došla na red za čitanje. Kao što sam i očekivala savršena priča, puna ljubomore, spletki , ljubavi i tajni. Zabava vam je zagarantirana jer ima dosta smiješnih situacija, ali uz to ima i raznih spletki i opasnih situacija. Priča je to koja vas vuče dalje na čitanje sa svojom napetom radnjom. Baš kao što smo i navikli od Judith.Škola mira Vukovar

Ove godine moja curka je sa školom išla u Vukovar. Bilo joj je jako zanimljivo i nezaboravno iskustvo koje neće tako brzo zaboraviti. U ta dva dana koliko je tamo boravila kaže da je više naučila nego na samoj nastavi. Kući se vratila puna dojmova i naravno sa fotografijama koje je fotografirala. Uživajte u fotografijama jedne 15-godišnjakinje. Fotografije je fotkala sa mobitelom, a ja kao dobra mama tražila sam dozvolu da sa vama podijelim jedan dio istih.
U postelji s ratnikom Maya Banks

Izdavač:Mozaik knjiga

1.knjiga iz trilogije McCabe

Mairin Stuart, nezakonita kći škotskog kralja skriva se od djetinjstva u samostanu. nasljednica je velikog miraza ,a isto tako i posjeda. Iako je u samostanu živi u strahu i boji se dana kada će biti otkrivena. Nažalost uskoro se njeni strahovi ostvare i ona bude oteta. Otimaju je opasni ratnici kojima ni tlo samostana nije sveto,a cilj im je odvesti je u dvorac zlobnom Cameronu. Na putu do dvorca Mairin spašava dječaka od ratnika,a kasnije i od samog Camerona. Boraveći u dvorcu njoj i dječaku prijeti smrtna opasnost,ali zahvaljujući sluškinji koja im se smilovala uspijevaju pobjeći. Bježeći u nepoznato da se spase nailaze na skupinu drugih ratnika tj. na dječakove stričeve. Bez obzira što ih dječak poznaje , Mairin ga žestoko brani, ne vjerujući nikome.Došavši do klana Ewana McCabea ,Mairin smišlja način kako da i od tuda pobjegne, ali ne uspijeva. Ewan i cijeli klan su dobri prema njoj i uvjeravaju je da će s njima biti sigurna. Iako uplašena pristaje i ostaje.

Ewan je najstariji brat u obitelji , ratnik koji ima jedan cilj,a to je osveta neprijatelju. Kada upozna predivnu Mairin ništa više neće biti isto. Ewan objašnjava Mairin da je najbolje da se uda za njega jer drugih mogućnosti baš i nema, a on kao snažan ratnik zaštiti će nju i njen posjed. Mairin pristaje ,ali mir u klanu neće dugo trajati. Ewan ima krticu u svom klanu koja kuje zavjeru protiv Mairin i Ewana, a oni će morati pred samoga kralja…..

Zanimljiv, lako čitljiv roman. Na dijelovima smiješan, pun je tajnih zavjera, ljubavi… Likovi su prilično slikovito okarakterizirani ,Mairin je prikazana kao prava lavica, koliko god bila plaha, toliko je bila i uporna , snalažljiva i hrabra boreći se za vlastiti život. A Ewan je snažni škotski ratnik koji je hladan, spreman krenuti u borbu svaki tren , ali i spašavati dame u nevolji, te isto tako i pokazati svoju nježnu stranu. Uživala sam čitajući ,a knjiga jako podsjeća na J.Garwood. Ovom knjigom zabava je zagarantirana, nadam se da će i ostali nastavci biti tako dobri.

Skupljač pikula Cecelia Ahern

petak , 03.02.2017.
Skupljač pikula Cecelia Ahern
Izdavač: Profil

Priču nam priča Sabrina koja je spasiteljica na bazenu, gdje se ne događa ništa posebno, nema akcije spašavanja osim što svaki dan spašava jednog starca koji se pokušava ubiti. Otišavši na kavu propušta pravu akciju spašavanja i zbog toga joj bude žao. Sabrina ima izvrsno pamćenje, pamti sve ono što drugi ljudi rado pomeli pod tepih. Brine o svojoj obitelji i pomalo je zatvorena osoba koja jako teško pokazuje svoje osjećaje ali ni obitelj ni prijatelji ne mogu baš doprijeti do nje.Sabrina redovno posjećuje svojeg oca Fergusa koji je nakon moždanog udara izgubio dio pamćenja. Pokupivši u domu pakete koji su stigli za njenog oca pregledava sadržaj istih i pronalazi kolekciju pikula i popis koji je napisan očevim rukopisom. Razgledavajući i provjeravajući pikule i popis vidi da u kolekciji fale dvije serije najvrjednijih pikula. Sabrina kreće u potragu za izgubljenim pikulama i tajnama njenog oca. Nikada nije znala ,a ni pomislila da joj je otac strastven igrač i sakupljač pikula. Jako teško otkriva pravu istinu.

S druge strane priču nam priča Fergus, Sabrinin otac. Sabrina je ocu donijela pikule koje su Fergusa potaknule na prisjećanje iz djetinjstva. U njegovoj priči doznajemo o njegovom djetinjstvu ali kasnije i u starijoj dobi život u siromaštvu, te kako je došao do prvih pikula i nastavio ih skupljati. Fergusu kao dječaku ( bilo ih sedmero braće) pikule su jako puno značile , a ljubav prema pikulama nastavila se i dalje. Svaka pikula ima svoju priču.


Knjiga je pisana tako da se izmjenjuju priče Sabrine i Fergusa. Priča govori da neke donešene odluke mogu itekako promijeniti život na bolje ili gore te da je svatko za sebe kovač svoje sreće ili nesreće. Iako je knjiga osjećajna meni se baš i nije svidjela. Ima dosta opisa samih pikula i igara sa pikulama što se meni jednostavno nje svidjelo.

Gospodin Mercedes Stephen King

utorak , 31.01.2017.
Gospodin Mercedes Stephen King
Izdavač: Znanje
1.knjiga iz serijala Bill Hodges

Bill Hodges je umirovljeni detektiv, rastavljen, a sa kćerkom je u lošem odnosu. Radio je na nekoliko velikih slučajeva među kojima je i slučaj ubojica iz Mercedesa koji nisu do kraja riješeni. Otišavši u mirovinu dane krati ispijajući piva , gledajući dosadne serije zavaljen u svoju staru fotelju igrajući se svojim pištoljem i razmišljajući o samoubojstvu. Sve do jednog dana kada mu se pismom javlja ubojica. To pismo Billu daje novi razlog za životi i pokreće novu privatnu istragu.Dolazi do novih saznanja o slučaju i odlučuje kada bude imao dovoljno podataka i bude previše opasno, sve će predati svom policijskom partneru Pete-u.

Ovo je prvi roman koji sam čitala od Kinga (inače ne volim čitati hororce) i mogu samo reči da je odličan. Vrlo vješto napisan, odličan prikaz psihe ubojice koja je vrlo nestabilna osoba. I ostali likovi su odlično prikazani. Čitajući ovaj roman imate dojam kao da gledate savršeno snimljeni film (nadam se da će film biti stvarno odličan i da neće razočarati gledatelje). napetost , neizvjesnost i igra živaca između Billa i ubojice je odlično dočarano. Već dugo nisam čitala ovako dobar krimić. Nadam se da nastavke nećemo dugo čekati.

Ludilo lorda Iana Mackenzija Jennifer Ashley

petak , 20.01.2017.
Jennifer Ashley Ludilo lorda Iana Mackenzieja
Izdavač: Naklada Neptun

Beth Ackerley je udovica iz siromašnog dijela Londona. Njen prvi muž je nakon samo godine dana zajedničke sreće umiro od bolesti. Nakon muževe smrti Beth počinje raditi kao družbenica kod jedne stare dame. Nenadano postaje bogata nasljednica koju žele svi muškarci kojima je potreban njen novac. Beth je zaručena za Lyndona Mathera sve do onog trenutka dok ne upozna Iana Mackenzija u kazalištu. U tom kratkom razgovoru i susretu sa Ianom, Beth osjeti strašnu privlačnost. Ian joj daje pismo u kojoj je upozorava na njenog zaručnika.

Ian Mackenzi je najmlađi brat u obitelji, a znan je još i kao ludi Mackenzi. Veći dio svog djetinjstva provodi u umobolnici iz koje ga izvlači najstariji brat Hart nakon što je naslijedio titulu vojvode. Ian je kolekcionar zdjela iz dinastije Ming, vrlo lako otkriva da li je u pitanju orginal ili kopija. Kad je sreo Beth u kazalištu odlučio je da je mora imati.

Nakon susreta sa Ianom , Beth prekine zaruke i otputuje u Pariz. Ian kreće za njom kako bi joj bio blizu i kako bi je mogao osvojiti. Beth u Parizu upoznaje i ostalu braću Mackenzi. Ali da ne bude sve tako jednostavno u Pariz stiže i inspektor Fellows koji optužuje Iana i braću za ubojstvo. Beth koja je inače, pametna, pronicljiva i hrabra osoba počinje se suprotstavljati Fellowsu i pomalo istraživati ne bi li otkrila pravu istinu o ubojstvu i zašto inspektor toliko želi uništiti braću Mackenzi.


Odličan roman koji vas drži u napetosti i neizvjesnosti do samoga kraja. Toliko dobro napisan da vas mami čitati dalje da vidite što će se dogoditi, hoće li se otkriti pravi ubojica, i da li je Ian stvarno “lud k´o kupus” kao što ga većina u društvu etiketira. Čim su u pitanju kršni Škoti znate da će biti zanimljivo. U romanu imate svega ubojstva, zavisti, ljubavi, ljubomore, tajni i pitam se zašto je nisam prije kupila i pročitala. Moju preporuku imate. ;)

Kao u raju Judith McNaught

srijeda , 18.01.2017.Kao u raju Judith McNaught
3. knjiga iz serijala Sequels

Izdavač: Mozaik knjiga

Elizabeth Cameron , grofica od Havenhursta, je jako hrabra, nježna i iznimno lijepa. Nakon što joj je preminuo tata bori se za svoj dvorac koji je zamalo izgubila zbog očevih kockarskih dugova. Da bi namirila sve vjerovnike rasprodaje sve što je vrijedno u dvorcu. Dio posluge je ostavila , ali dio je morao otići. Često se druži sa slugama koji joj postaju prijatelji i postaju jedna mala obitelj. Elizabeth mora voditi brigu za svaki novčić koji joj daje njen stric. Nakon skandala koji se dogodio prije godine dana napušta je i brat koji je misteriozno nestao iz Londona. Sva ta sjećanja na skandal bude bolne uspomene kada joj stric kaže da se mora bogato udati. Ona smatra da može živjeti i bez bogatog supruga i da se neće udavati.

Njen stric daje joj na znanje da je poslao pisma svim njenim bivšim udvaračima. Među njima se našlo i ime Iana Thorntona , zbog kojeg se cijeli skandal dogodio. Iako nevoljko Elizabeth odlazi na putovanje kod svojih starih udvarača. Na putovanju smišlja razne načine kako da se oslobodi potencijalnih muževa. Što joj kod dvojice vrlo lako uspije. Ali kad dolazi u Škotsku kod Iana uslijedio je pravi šok za oboje.

Ian je jako zgodan , zagonetnog porijekla ( o njegovom porijeklu nagađa cijelo londonsko društvo) , tajnog bogatstva jer nitko ne zna koliko je doista bogat, voli kockati i svi misle kako je bogatstvo stekao na kocki. Ali istina je sasvim drukčija. Kada se nađu na škotskim visoravnima tvrdoglavost , bahatost i ljutnja tj. mržnja izbijaju na površinu. U početku jedan drugome podmeću svakakve smicalice. Kako moraju biti neko vrijeme zajedno u maloj kućici uspiju se dogovoriti za primirje. U tom primirju počinju razgovarati i otkrivaju se tajne koje su dovele do skandala koji ih je prije godine dana rastavio i nanio veliku štetu Elizabeth. Hoće li se Elizabeth udati i za koga, te tko je kriv za cijeli skandal od prije godine dana?


Još jedan divan roman iz pera tete Judith. Bogatsvo, raskoš, ljubav, mržnja, tajne , spletke razne zavjere sve je to odlično ukonponirano u ovu divnu priču. U ovoj priči se pojavljuju i likovi koje smo upoznali u knjizi Nešto prekrasno , ali oni su ovdje u sporednoj ulozi.. Čitajući ovu knjigu mogu reći da sam se baš dobro zabavila, nasmijala prije svega, ali u nekim trenucima sam se jako ljutila na pojedine likove. Sad kad sam toliko nahvalila ovu knjigu imam i jednu zamjerku. Pred sami kraj knjige jedan dio je već ispričan u jednoj knjizi samo su se promijenili likovi. E sad, nisam išla istraživati iz koje je knjige ,da li iz neke njene knjige ili iz knjige J. Garwood. Bez obzira na ovaj zadnji dio,priča je odlična i vjerujem da ćete se i vi zabaviti u ovoj avanturi.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se