Vrt na mjesečini Corina Bomann

četvrtak , 18.05.2017.

Vrt na mjesečini Corina Bomann
Izdavač: Znanje

Lilly je vlasnica male antikvarnice u Berlinu. Jednog dana na poklon dobiva violinu sa predivnom rezbarijom ruže na pozadini. Tajanstveni muškarac koji joj je donio violinu bro je otišao iz dućana, a Lilly nije znala zašto je baš njoj ta violina donesena uz riječi da pripada njoj. Kasnije toga dana zove svoju najbolju prijateljicu u London kako bi joj ispričala o violini.

Ellen je nagovara da dođe u London kako bi otkrili iz kojeg doba violina potječe. Na letu za London Lilli upoznaje Gabriela , ravnatelja londonske glazbene škole. Uz pomoć Ellen i Gabriela doznaje tko je bila prva vlasnica violine. Tragom istraživanja pronalaze i notni zapis “Vrt na mjesečini” . Daljnja istraživanja i tragovi Lilly odvode do Cremone i daleke Sumatre gdje otkriva stogodišnju tajnu. Otkriće ove tajne promijeniti će i Lillyn život….U knjizi pratimo dvije priče, Lillynu u sadašnjosti i slavne violinistice u prošlosti. Zanimljiva priča, puna dramatičnih obrata i otkrića, obiteljskih tajni i ljubavi. Priče iz sadašnjost i prošlost se jako lijepo nadovezuju, a kraj knjige će vas šokirati u punom smislu te riječi. Gledala sam malo ocijene za ovu knjigu i na Goodreadsu je dosta loše ocijenjena. Meni se svidjela i svakako je vrijedi pročitati.

Opatija bajna

Divno provedena tri dana u Opatiji, napunjene baterije, dani iskorišteni za fotografiranje. A ovo je samo mali dio onoga što sam zabilježila. Pa uživajte u šetnji Opatijom kao što sam i ja.

Najpoznatiji simbol grada Opatije je Djevojka s galebom , fotkana je ujutro i u sumrak.Hrvatska ulica slavnih nalazi se na opatijskoj Slatini, a mramornim zvijezdama se ističe zahvala osobama koje su pridonijele u promociji Hrvatske sa svojim znanstvenim, sportskim, umjetničkim i ostalim radom.
Fontana Slatina nalazi se u sklopu lijepog malog parka u samom središtu grada, s druge strane ceste u blizini plaže na Slatini.Kip Miroslava KrležeOpatijski barkajolKameni oblici ispred Umjetničkog paviljona Juraj ŠporerPark Angiolinaglazbeni paviljon i kip violinista Jana Kubelika


Fontana Helija i Selene nalazi se preko puta ceste kod hotela ImperialHotel Kvarner bio je prvi hotel u Opatiji i na Jadranu, a otvoren je 1884. Kristalnoj dvorani i na predivnoj terasi održavaju se brojna događanja tijekom cijele godine.More i biljke uz šetnicuRijeka u daljini i Krčki most


Gdje je nestao domaći suhi sir?

Gdje je nestao domaći suhi sir?

Jučer sam bila na tržnici Dolac u potrazi za pravim domaćim suhim sirom. Na našoj tržnici takvog sira nema,mislim ima ostalih suhih i svježih sireva ali ne i ovoga. Potraga za sirom je bila vrlo neuspješna , ni na Dolcu takvog sira nema. Možda sam došla prekasno ili je čak i bio prodan ako je netko imao. U svakom slučaju moje pitanje glasi: Ima li itko na seoskom gospodarstvu da proizvodi još takav sir? Netko će mi reći pa kupi taj sir u trgovini, pa mogla bi , ali ja bi pravi domaći sa seoskog gospodarstva. A da vam bude jasnije kakav sir tražim pogledajte sliku. Pod ovim imenom se prodaje u trgovini , a ja bi takav domaći.

Taj sir vam se radi od domaćeg svježeg kravljeg sira, sir mora biti tvrđi tj. dobro ocijeđen.


Nakon što je dobro ocijeđen, natrlja se izvana sa soli i stavlja u hlad na sušenje. Suši se u košari da ne mogu leteća stvorenja do njega. osim soli može se staviti i paprike, u sami sir neki od okusa po želji , ali najbolji je kada bude u dimu 1. dan. Kada se takav sir reže ima mrvičastu strukturu, kao i Prgice. Eto ako ništa drugo morati ću ili kupiti u trgovini ili još bolje kupiti domaći sir i posušiti ga na svoje veliko zadovoljstvo….

Floraart 2017

petak , 12.05.2017.

I ove godine sam bila na neizostavnoj vrtnoj izložbi Floraart. Izložba obično uvijek bude krajem svibnja , ali ove godine su malo uranili, pa tko je ovih dana u Zagrebu neka ode prošetati po Bundeku i uživati u cvjetnoj izložbi koja vam traje još ovaj vikend. Uživajte u fotogaleriji kao što sam i ja na izložbi. Ovih dana idu i postovi o Opatiji i Trsatu, samo da uhvatim malo vremena i fotografije pripremim za post.

U braku do jutra Lisa KleypasU braku do jutra Lisa Kleypas

Izdavač: Mozaik knjiga

4. knjiga iz serijala o obitelji Hathaway

Lea i Cat smo već upoznali u prethodnim knjigama iz ovog serijala, a ovo je priča o njima.

Cat je dvije godine provela u obitelji Hathaway kao pratilja sestara. Iako Cat smatra ovu ovu obitelj vrlo neobičnom, kod njih joj je jako lijepo i smatra ih na neki način svojom obitelji. Uskoro se pojavljuju problemi za Cat i ona se boji da njezina davna prošlost ne bude razotkrivena. Također se boji da je nakon otkrivanja njene prošlosti i povezanosti sa Harryjem obitelj ne izbaci. Sa Leom se stalno prepire i doslovce su kao pas i mačka. Nakon što jedna prepirka između njih dvoje završi iznenadnim poljupcem, Cat se šokira svojom vlastitom reakcijom na taj poljubac. Leo se mora oženiti kako ne bi izgubio kuću i imanje Ramsay, te u roku godine dana mora dobiti nasljednika. Nakon poljupca Leo predlaže Cat da stupe u vezu, a Cat će učiniti sve kako bi to izbjegla. Međutim kako je fizička privlačnost između njih dvoje uvelike vidljiva, to joj baš neće poći za rukom. A i sam Leo se zarekao da više nikada neće voljeti. Njihova priča je vrlo komplicirana i opasnost i prepreka su na svakom koraku.

Još jedan odličan roman o ovoj zanimljivoj i neobičnoj obitelji uz koju ćete se svakako zabaviti. Puno drame, ljubavi, strasti i prije svega obiteljske povezani koja je na kraju cijele priče važna. Smijeha vam neće nedostajati jer uz Lea i Cat i njihovih prepirki tu je i malo čudo od tvora koji izmami osmijeh na lice sa svojim nepodopštinama.
Knjiga je tako dobro napisana da dok čitate pojavljuju vam se slike i imate osjećaj kao da ste i vi dio same priče.
Moju preporuku svakako imate.


Dinah Jefferies Supruga vlasnika plantaže čaja

srijeda , 12.04.2017.
Supruga vlasnika plantaže čaja
Izavač: Mozaik knjigaDevetnaestogodišnja Gwen iz Engleske odlazi u Cejlon za svojim novim suprugom kako bi započela novi život. Dočekuje je Laurence koji se drži suzdržano i tajnovito. Kako stalno ima posla na plantaži Gwen sama istražuje svoj novi dom. Istražujući plantažu pronalazi tajni prolaz , a na kraju prolaza jedan grob. Kada Gwen zatrudni Laurence je presretan, ali nakon porođaja Gwen mora donijeti tešku odluku koja će joj uvelike promijeniti život. Njena tajna će biti dugo skrivana, ali doći će trenutak kada će morati otkriti istinu svojemu suprugu. Hoće li tajne koje oboje skrivaju uništiti njihov brak?


Kada bi vam pisala malo više sadržaja izgubila bi se tajnovitost cijele knjige. Nešto slično imate na koricama ove divne knjige. Divna ljubavna priča koja vas vuče da čitate do kraja. Ima predivnih opisa Cejlona, plantaže, pa čak i koje procese čaj prolazi do samog pakiranja. Opisa ima taman toliko koliko bi trebalo da steknete dojam kako sve izgleda, vrlo su životopisni i imate dojam kao da ste tamo ili kao da gledate film. Radnja se događa davne 1925. godine pa na dalje , te su u tom kontekstu vrlo dobro prikazani odnosi slugu i vlasnika. Prikazuje se da je nekim likovima vrlo bitna boja kože i to stalno naglašavaju, dok s druge strane glavnom liku boja kože nije bitna i smatra da se prema svima treba odnositi kao ljudima , a ne raditi klasnu razliku po boji i statusu. Glavni lik po tom pitanju ima jako čvrst stav. A koji glavni lik je u pitanju?

Ono najvažnije i najbitnije je da smatram kako ni jedna žena ne bi trebala donijeti odluku koju je donijela junakinja ove priče.. pa čak ni u ono kolonijalno doba. Gwen prolazi kroz cijeli niz osjećaja i ti osjećaji su tako dobro istaknuti da se u jednom trenutku smijete ,a u drugom plačete zajedno sa glavnim likom. Vrlo emotivna i dirljiva obiteljska priča i nimalo dosadna.


Po opisima krajolika usporedila bi je sa Mirisom šafrana koja je također bila živopisno opisana. Ako vam se Miris šafrana sviđao onda je ovo prava knjiga za vas, a i ako vam se nije sviđala knjiga mislim da bi ovu svakako trebali pročitati. Mene se jako dojmila i svakako je preporučam.


Jennifer Probst Dogovor za brak

četvrtak , 06.04.2017.


Jennifer Probst Dogovor za brak
Izdavač: ZnanjeNapokon sam i ja pročitala ovu tetralogiju o obitelji Conte, odnosno serijal Marriage to a Billionaire. Zanimljive, lako čitljive i lagane knjige koje su idealne za ljetno vrijeme. U pričama ćete pronaći uistinu svega, od knjige koja se pojavljuje u svakom djelu ,a povezuje ženske likove, poznate knjige, glazbenike, grupe, slikare, ludog mačka, pse…. Svaka priča je uistinu nešto posebno, gdje likovi vrlo brzo ulaze u brak zbog raznih razloga, a kako će svaki brak od njih završit i hoće li ostati zajedno na vama je da otkrijete. U pričama su vrlo vješto razrađeni obiteljski i prijateljski odnosi. Radnja se odvija u Italiji i SAD-u. Veliki utjecaj na likove ima i Mama Conte koja je zanimljiva dobrodušna starica i lukava u svakom pogledu. Iako je bogatašica ne razmeće se svojim bogatstvom već je vrlo skromna, a obiteljski odnosi su joj najvažniji.

Dogovor za brak
Alexa Mckenzie vlasnica je knjižare i želi spasiti obiteljsku kuću od prodaje , ali kako nema novaca mora naći bogatog muža kako bi spasila kuću. Njena najbolja prijateljica predlaže joj da se uda za njenog brata Nica koji također traži ženu kako bi mogao naslijediti ujakovu tvrtku. Njih dvoje dogovore se za brak na papiru sa vrlo jasnim pravilima: nema vezivanja, njihov odnos biti će vrlo poslovan, bez ljubavi i strasti …… Ali hoće li uistinu biti tako?


Bračna klopka

Michael Conte mora pronaći suprugu koja će se moći uklopiti u njegovu tradicionalnu talijansku obitelj, a sve to kako bi omogućio sestri da se uda. Iako se ne želi trajno vezati , Michael “zaprosi” fotografkinju Maggie te je moli da odglumi njegovu zaručnicu tijekom putovanja u Milano ,a on će se zauzvrat držati podalje njene najbolje prijateljice Alexe….

Bračna pogreška

Carina Conte je još od djetinjstva zaljubljena u Maxa Graya koji je najbolji prijatelj njezinog brata Michaela. Carina i Max susreću se nakon nekoliko godina u SAD-u , Carina je sada odrasla žena, a Max će joj biti šef u Michaelovoj tvrtki u kojoj će Carina stažirati. Ubrzo se između njih zapale iskrice ,ali Max zbog odanosti prema obitelji Conte ne želi ulaziti u vezu sa Carinom. Dosta toga će se promijeniti kada budu na službenom putu u Las Vegasu…..


Bračni ugovor

Julietta Conte gradi karijeru direktorice obiteljske tvrtke La Dolce Famiglia , a nakon nekoliko bezuspješnih veza ljubav joj ne pada na pamet. Na poslovnom sastanku upoznaje Sawyera koji joj nudi ekskluzivan ugovor s njegovim međunarodnim lancem luksuznih hotela. Sawyer u Julietti probudi zanimanje za njega, ali zbog poslovnog ugovora drži se distancirano i ne želi ulaziti u ljubavnu vezu….

Zagorski breg

ponedjeljak , 20.02.2017.

Prije nekoliko godina kupili smo u jednom malom selu iznad Gubaševa svoj "komadić raja". U blizini ima tek nekoliko klijeti, makadamski put, nema auta, ma živa milina.Savršeni mir narušavaju jedino ptice, pokoji djetlić, vjeverice ( koje mi obavezno pokradu ono malo lješnjaka što imam, a o orasima da ne pričam) ali moraju i one spremiti sebi nešto za zimu. Lješnjaka nikad nemam , ali zato oraha ima i za nas i njih. sretan Kada smo kupili voćnjak sa malom kućicom bio je jako zapušten, no sada je to nešto sasvim drugo , kada smo uredili.
Ispod trešnje sam si smjestila začinsko-cvjetni vrt pa se tako tu može naći svašta.
Karanfili

Hibiskus, neven, vlasac, lavanda, ružmarin, lavanda to je samo jedan dio ....A kad se radi o boravku u prirodi tu je onda nezaobilazan roštilj, peka.... a štrudla ispod peke savršena.I u povrtnjaku se nađe svega po malo. Koliko god bilo posla, uvijek sam nekako na kraju vikenda ispunjena pozitivnom energijom, odmorne duše, jer taj mir koji je tu mi ne može nitko platiti . To je moj zen.... I na kraju cijele ove priče nema ništa ljepše nego kada ubereš plodove koje si sam uzgojio, bez herbicida i pesticida. Jer domaće je uvijek bolje i slađe.
Kreativni kutak

subota , 18.02.2017.

Malo radova iz mojeg kreativnog kutka.


Godina dana


Natalija


Danas je točno godina dana kako sam otvorila ovaj blog i pridružila se blog svijetu. Godina je stvarno brzo prošla, a što se tiče postova sa ovim današnjim postom biti će ih točno 80. Neke teme sam malo zanemarila, neke dodala i na kraju imamo od svega po malo. U zadnje vrijeme sam pisala dosta osvrta , jer sam puno čitala. Ali nisam samo čitala, malo sam i radila u svojem kreativnom kutku i to većinom prije blagdana. Nadam se da ću još dugo biti u ovom blogerskom svijetu i da će prije svega biti dovoljno vremena da svratim svaki dan na blog i napišem koju riječ. Ovim putem želim se svima zahvali koji svrate na moj blog i komentiraju, hvala od srca svima koji me pratite. U ovih godinu dana E. je napisala samo 1 post jer od posla ne stigne, ali to nije ni bitno, jer sam blog pokrenula iz čiste zabave i mojeg viška vremena.


Uživajte u ovom lijepom danu , vaša N.<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se