10

petak

svibanj

2013

Osvrt

Osvrt na jučerašnje postove:
U nekoliko navrata sam napisao da gosp. Marinko Filipović, magistar ekonomije, nositelj liste AHSS-SDP-HSU i kandidat za gradonačelnika Opuzena „iskače iz paštete“ kako mi to volimo reći. S obzirom da je ovo ipak blog, koji je doduše eksplodirao zbog interesa javnosti, a sve u nedostatku kvalitetnog medija, ali ipak blog – osobni dnevnik, slobodni izričaj mišljenja daklem. Kritike koje mi se upućuju od čitatelja „dunda Veljke“ prihvaćam, ali ipak naglašavam da određene slobode koje koristim u svojem pisanju meni to isto pisanje olakšavaju i od većine su prihvaćene kao moj osobni stil, pa ga stoga ne namjeravam mijenjati. Ovaj jučerašnji dupli blog – članak je istina bio malo preopširan, programi koji su stigli nisu mi dali prostora za drugačiju prezentaciju istih, bio je iznimno čitan, o čemu svjedoči i broj učitavanja stranice od svih zainteresiranih.

Nadalje, zbog interesa javnosti i zanimljivog štiva koje sam pronašao, a vezano za Urbi et Orbi by MF, odlučio sam isti prezentirati na sasvim „sirov“ način kako bih približio i „reklamirao“ našeg MFa i njegov trud koji je u proteklih 40 godina, kako veli, uložio u Opuzen. Mi smo relativno malo mjesto u kojem se sve zna pa je tako i ovo njegovo obraćanje izazvalo veliki interes čitatelja te naravno i puno reagiranja. Reagirao je i izborni stožer koalicije AHSS-SDP-HSU i kaže sljedeće:

Poštovani čitatelji, cijenjenog bloga e-opuzen.blog.hr, kao i poštovani uredniče :
Ovim putem izjavljujemo da trebate imati na umu da je tekst koji ste objavili samo naše pismo, koje je bilo upućeno našim članovima i simpatizerima - u prvom redu njima i nije bilo namjenjeno za objavu na ovom portalu. Potpora koju imamo i koja raste, rezultira i reakcijama druge strane, koja kritizira, ali ne nudi svoj program, koja ide ispod neke granice pristojnosti, ali ne nudi bolja rješenja. I to govori dovoljno o njima. Za sučeljavanje svih kandidata i svih listi smo uvjek, pa neka pobjedi bolji program i bolji ljudi. Naš izborni program bit će predstavljen pravovremeno, ovo što je objavljeno, nije naš PREDIZBORNI PROGRAM, nego samo predleg onoga što je naš kandidat radio prije nego se kandidrao za tu dužnost. Naš stav je da bi bilo dobro da i ostali kandidati učine isto, tj. da prezentiraju javnosti što su do sada učinili, prije nego su se kandidirali na ovu dužnost i dužnosti u gradskom vijeću. Predizborni program koalicije A-HSS / SDP / HSU sastoji se iz 19 provedivih točaka. Taj dokument, kao i ostalo što ga prati, uputit ćemo uredniku bloga, kako bismo javnost pravovremeno informirali o našim planovima za slijedeće četverogodišnje razdoblje, stoga te dokumente možete očekivati uskoro.
S poštovanjem !
IZBORNI STOŽER koalicije A-HSS / SDP / HSU za grad Opuzen



Odgovaram:
Poštovani, tekst koji sam u potpunosti prenio i za koji sam naveo svoj izvor, objavljen je na službenim internet stranicama AHSSa, pa ne vidim razloga, kako možete uputiti pismo „određenom krugu članova i simpatizera“ ako isti stavite na internet stranice. Ja razumijem da Vam ova objava možda nije najbolje „sjela“, ali ona je u svakom smislu bila transparentna i jasna, tekst je daklem objavljen i predstavljen bez ikakvih intervencija mene kao urednika. Možda ste ovo pismo trebali uputiti kovertirano ili putem elektroničke pošte – ovako, iako neželjeno, ono je ipak postalo javno dostupno i ja sam ponavljam, nastojao isto prenijeti svim zainteresiranima te Vam se ovim putem javno ispričavam, ako je ono nanijelo političku štetu Vašoj koaliciji.

U danima koje dolaze, dati ću svoj osvrt na izborne programe, ali pojedinačno – jedan tekst – jedan program – jedan dan, počevši sa NL gosp. Jure Stanića, kako bih svakoj pojedinoj opciji dao priliku da se „izreklamira“. Dugo vremena su svi tražili da se objave izborni programi, pa je interes javnosti nadvladao estetske karakteristike teksta, koji je jučer izašao na ovom blogu.


Oznake: Osvrt

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.