17

petak

svibanj

2013

Odgovorni ili bahati? Što ste?

Na kraju smo izborne kampanje za koju ni sam nisam siguran kada je započela, možda i prošle godine – neslužbena naravno. Kampanja koja je iza nas tako je obilovala raznoraznim novotarijama koje su nam ovo inače „dosadno“ i melankolično proljeće učinile zanimljivijim, počevši od ovog bloga koji je postao neprikosoveni medij u Opuzenu jer u nedostatku ikakvog dobar je i blog – zar ne? Ovdje se odmah moram nadovezati na opuzen.hr koji je službeno nedostupan – THE PAGE SUSPENDED. Ne znam jel gore da ga nitko ne uređuje, da ga jednostavno nema ili da reklamira vijagru? Zaista jedna neprilična slika grada Opuzena, bisera Neretve i turističke destinacije – ne zaslužujemo uopće ni tražiti jedan takav status kada ni reklamu nismu u stanju imati na webu. Pisao sam i o tome već...

Neću pisati protiv, svaka riječ se ovdje važe – suprotno, postavljat ću pitanja ODGOVORNIMA jer ako su ODGOVORNI onda će večeras pred GRAĐANIMA dati svoj odgovor na slijedeće:

Ima li Grad danas ikakva upravljačka prava nad poljoprivrednim zemljištem u državnom vlasništvu?

Zašto uporno odbijate priznati svoj dio odgovornosti zbog propasti natječaja za zemlju?

Je li zemlja pošteno podijeljena?

Je li potreba kupiti službeni automobil od 200.000 kuna u ovim teškim vremenima?

Koliki je ukupni dug Grada, koliko smo zaduženi i što je sve pod hipotekom?

Zašto ste dopustili radiju Narona da koncesiju za Opuzen odnese u Metković?

Je li istina da je 2007. jednoj obitelji iz Opuzena oduzet dio zemljišta u zakupu, da bi taj isti dio kasnije bio dodijeljen mužu Vaše najbliže suradnice?

Čime ste nas toliko zadužili pa želite i peti mandat zaredom? Vidite li već svoga nasljednika?

Zašto ste odlučili krenuti u obnovu gradskog parka 12 dana prije izbora? Nije li to podcijenjivanje građana i njihove pameti po tko zna koji put? Imate li sve potrebne dozvole za te radove?

Ako pobijedite, hoćete li i kako riješiti problem oko gradskog kina?

Što ste obećali, a što ostvarili u mandatu 2009. – 2013.? Možete li nabrojati?

Zašto je Poslovna zona doo završila u stečaju? A Veletržnica?

Zašto građani o promašajima vladanja ovim gradom saznaju iz medija, a ne od Vas kojeg su izabrali i od kojeg očekuju odgovore?

Što mislite promijeniti u Vašem budućem mandatu u načinu vladanja, naravno ako pobijedite?

S obzirom da Gradonačelnik večeras održava javnu tribinu molim ga da sam izabere barem tri pitanja od ovih ili sve, pa nek nam bez fige odgovori, jer program koliko znamo, njegova stranka ni nema?

Ovo su tek neka pitanja koja su se nametnula kroz komentare i tekstove, naša svakodnevica je takva kakva jest i nužnost je promjena, zaokret i transparentnost u cjelokupnoj viziji i razvoju Mista. Naslušali smo se kroz programe kojekakvih planova i projekata, bilo je i aerodroma, bolnica i sličnih fantomskih želja, neki su programi i kvalitetni, neki tek realni i ostvarivi.

Potrebno je sagledati sve programe nakon izbora i u dvosmjernoj komunikaciji s građanima, o njima gradski vijećnici i gradonačelnik trebaju odlučiti pa vjerujem i povesti sve nas u bolje sutra. Ovako zaista više ne ide! Ili nek se mijenja sadašnji ili nek dođe novi - ovo danas je dno dna! Mašala.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
ANKETA ZA GRADONAČELNIKA, KONAČNI PODACI (UKUPNO 239 GLASOVA)

ZDRAVKO ČULIĆ 21%
MARINKO FILIPOVIĆ 15%
IVO MIHALJEVIĆ 24%
STIPE VULETIĆ 39%

ANKETA ZA GRADSKO VIJEĆE (UKUPNO 204 GLASA)

HDZ-HSLS 21%
AHSS-SDP-HSU 17%
HSS-HNS 27%
HSP ANTE STARČEVIĆ 21%
NL JURE STANIĆ 14%

Oznake: Odgovorni ili bahati?

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.