11

subota

svibanj

2013

IZBORNI PROGRAM AHSS SDP HSU

Putem maila mi je dostavljen izborni program koalicije AHSS SDP HSU. Objavljujem ga kako sam ga i dobio, iako ću, kako sam ranije obećao, o njemu više pisati za koji dan.



AUTOHTONA HRVATSKA SELJAČKA STRANKA
SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA HRVATSKE
HRVATSKA STRANKA UMIROVLJENIK

PREDIZBORNI PLAN I PROGRAM
koalicije A-HSS – SDP – HSU za grad Opuzen
za razdoblje 2013-2016.

1. Odričem se plaće za gradonačelnika i iz tih sredstava ćemo nabaviti jedan novi ili dva polovna autobusa, kojima ćemo prevoziti đake, sportaše, umirovljenike i izletnike na kulturna događanja u Dubrovniku, Splitu, Mostaru i drugdje.

2. Na pjaci ćemo otvoriti Ured Turističke Zajednice i turističku agenciju u funkciji koje bi bili i novonabavljeni autobusi.

3. Poticati razvoj malog poduzetništva i novih domaćih firmi za otkup i preradu poljoprivrednih proizvoda s ciljem zapošljavanja bar 100-200 mladih Opuzenaca i Opuzenki te UKINUTI PRIREZ OD 10%.

4. Spasiti od propasti tri razvojna projekta koja su (što vjerojatno niti ne znate!)), otišla u stečaj za bivše gradske vlasti i to :
- Poduzetničku zonu
- Veletržnicu
- Građevinsku tvrtku Glavice d.o.o.

5. Proširiti prometnicu i urediti nogostup kao i pristupke i mulove za brodice i čamce uz obalu Male Neretve u Prantrnovu, kao i uz desnu obalu od Brane u Opuzenu preko Trnova, Grguruše do Crepine tj. urediti ulice Zrinjsko-Frankopansku i Bana Jelačića po uzoru na Seinu (u Parizu).

6. Paralelno s točkom 5. završiti kanalizacijski sustav za cijelo područje grada (Trnovo, Grguruša, Buk-Vlaka, Crepina, Pržinovac-Ušće), a ne samo užeg područja grada Opuzena plus Pinovac (gdje živi dosadašnji gradonačelnik).
Istovremeno i pročistiti Malu Neretvu, kako bi se umjesto sadašnje septičke jame, ponovo pretvorila u bistru rijeku kakva je bila prije 30 godina kad smo se u istoj kupali i lovili ribu.

7. Izgraditi riječnu marinu od Rive do Tvornice (zbog komparativnih prednosti u odnosu na morske) u sklopu koje bi trebao biti sagrađen i veslački dom za sportaše i urediti gradsko kupalište na Velikoj Neretvi.

8. Otkupiti bivšu upravnu zgradu PIK-a „Neretva“ u središtu Opuzena, za potrebe Više poljoprivredne i Više ekonomske škole te đačkog i studentskog doma.

9. Bolje organizirati primarnu zdravstvenu zaštitu :
- vratiti laboratorij i hemodijalizu
- uspostaviti treći liječnički tim za grad Opuzen i općinu Slivno
- organizirati cjelodnevno i noćno dežurstvo vikendom.

10. Istovremeno raditi na tome da Opuzen postane zdravstveni centar između Splita i Dubrovnika, jer za to postoje realne šanse, obzirom na postojanje zainteresiranih investitora za izgradnju BOLNICE sa 100 LEŽAJEVA sa svim pratećim polikliničkom sadržajima.

11. Na Ušću izgraditi apartmansko naselje na vodi.

12. Hitno završiti uređenje bivše kino dvorane i taj prostor staviti u funkciju razvoja kulturnog i društvenog života i isti dati na upravljanje i korištenje mladima gdje bi se mogli okupljati, zabavljati i gdje bi bilo prostora za rad opuzenskih klapa, glazbe, OFF-a, dramske sekcije, plesne i foklorne sekcije itd.

13. Na lokaciji Jasenska nezavršeni objekt obitelji Ančić ili pok. Zvone Franičevića u Smokovu urediti kao starački dom za stare i nemoćne / u kojem bi se moglo smjestiti do 50 starijih i nemoćnih osoba i u kojem bi zaposlenje moglo pronaći 25 mladih osoba.

14. Nogometno igralište izmjestiti kod spomenika Stjepana Filipovića, a na sadašnjem igralištu izgraditi stambeno-poslovne objekte i višenamjensku dvoranu za učenike srednje poljoprivredne školei dopunskog i alternativnog treninga svih uzrasta nogometnog i rukometnog kluba ili na tom mjestu izgraditi BOLNICU s POLIKLINIKOM.

15. Ovim preseljenjem igrališta moglo bi se uz novo igralište sagraditi motel (kako je prvobitno i bilo planirano) uz koje bi se kao turistička atrakcija uklopila Aleja Velikana u kojoj bi prostor našli naši heroji i Stjepan Filipović i Stanko Parmać kao i svi poginuli heroji u Domovinskom Ratu.

16. Nadograditi dječiji vrtić ili u prostoru propale „Credo Banke“ urediti prostor za jaslice.

17. Pokrenut ćemo inicijativu za osnivanje muzeja tradicijskih vrijednosti s postavom arheoloških spomenika, tradicijske brodogradnje i slikarskom zbirkom.

18. Osnovati srednju glazbenu te Višu poljoprivrednu i Višu ekonomsku školu.

19. U suradnji s općinom Slivno :
- Otvoriti ispostavu FINE u Opuzenu
- Otvoriti ured suca za prekršaje (za grad Opuzen i općinu Slivno) u Opuzenu.
- Otvoriti ured javnog bilježnika u Opuzenu
- Vratiti policijsku postaju u Opuzen
- Izgraditi kružni tok prilaznog puta groblju Sv. Roka !!!

A to nije sve ...

Oznake: IZBORNI PROGRAM AHSS SDP HSU

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.