e-knjige

nedjelja, 23.02.2014.

Stephenie Meyer

Stephenie Meyer - Sumrak

Srednjoškolka Bella Swan pomirila se s neizbježnim. Mora napustiti sunčani Phoenix u Arizoni i otići živjeti s ocem u Forks, kišovito mjestašce na pacifičkoj obali poznato kao najoblačnije u cijelim Sjedinjenim Državama. Što je još gore, u malome mjestu svatko svakoga poznaje, pa Bella, koja nikad nije imala mnogo prijatelja i uvijek je cijenila samoću, sad pred svima mora pokazivati koliko je nespretna na tjelesnom i sramotiti se nesvjesticama kad vidi i najmanju kap krvi. Samo, čini se da najljepšem učeniku gimnazije u Forksu – Edwardu Cullenu, jednom od četvoro braće i sestara iz samotnjačke obitelji o kojoj se malo zna, a o kojoj kruže mnoge jezovite priče – njezina nespretnost nimalo ne smeta. Iako su joj njegove nagle promjene raspoloženja isprva posve neobjašnjive, Bella polako počinje sumnjati da rješenje Edwardove zagonetke leži upravo u krvi. Ljudskoj krvi, njezinoj krvi, krvi zbog koje su Cullenovi grozomorno različiti od svih ostalih žitelja Forksa…

Stephenie Meyer - Mladi mjesec

U Forksu, najoblačnijem i najkišovitijem gradu Sjedinjenih Država, za Bellu Swan sja sunce. Najsjajnije, najblistavije sunce na svijetu – Edward Cullen, najljepši učenik mjesne gimnazije, njezina životna ljubav. Uz Edwarda, Bella se osjeća kao da doista vrijedi, kao da nije neugledna i nespretna i potpuno prosječna. Uz Edwarda, Bella pronalazi novu obitelj – Cullenove, oca Carlislea i majku Esme, braću Emmetta i Jaspera, sestre Rosalie i Alice. Cullenovi su jedna od najuglednijih i najstarijih obitelji u Forksu, vrlo bogati, vrlo profinjeni i puni ljubavi prema Belli.

Stephenie Meyer - Pomrčina

Dva klana, oba nadnaravno snažna, oba tek naizgled ljudska, održavaju nesiguran suživot u kišovitom Forksu, mjestašcu na sjeveroistoku američke savezne države Washington. Nedaleko od Forksa leži velegrad Seattle, gdje nepoznati serijski ubojica upravo ostavlja desetke nedužnih žrtava za sobom. Šerif Forksa, Charlie Swan, zdvaja nad groznim vijestima zajedno s ostalim mještanima, ne sluteći da bi zlo u Seattleu moglo imati veze s njegovom kćeri Bellom.
Jedino što Charlieja brine što se Belle tiče njezin je dečko Edward Cullen, koji joj se vratio nakon što joj je slomio srce i bez objašnjenja mjesecima izbivao iz Forksa. Charlie ne zna zašto je Bella ostala tako vezana uz Edwarda, kad je uz nju cijelo vrijeme bio mladi Jacob Black, sin Charliejevog starog prijatelja Billyja, glavara plemena Quileute iz obližnjeg rezervata. Dok Bella odbija makar i porazgovarati s Jacobom, Charlie i ne sanja što ona namjerava učiniti odmah nakon što uskoro maturira – i kakvu će ulogu u tome imati ugledna obitelj Cullen, drevno pleme Quileute i zagonetna ubojstva u Seattleu…

Stephenie Meyer - Praskozorje

Naizgled, Forks je isto mjesto kao i oduvijek; kišovito, malo, zabačeno. Pod krinkom svakodnevice, međutim, krhko savezništvo dvaju plemena što tu neopaženo obitavaju već više od stoljeća dolazi na dosad najveću kušnju.
Vampirska obitelj Cullen, sastavljena od pobornika mirnog suživota svojega i ljudskog roda, sprema se za velik dan u životu Edwarda, vječnog sedamnaestogodišnjaka. Edward je pronašao družicu voljnu odreći se ukupnog ljudskog života zato što ga voli: Bellu Swan, kćer šefa mjesne policije, koja je netom maturirala i već je spremna reći ono sudbonosno uzimam. Brak s Edwardom za Bellu znači i mukotrpan, dugotrajan proces preobrazbe u vampiricu.
Bellina promjena prekršit će osnovni uvjet vjekovnog mira između Cullenovih i prastanovnika Forksa, indijanskog plemena Quileute. Pojedini Quileutei poprimaju obličje vukodlaka u blizini vampirske prijetnje kako bi zaštitili najbliže: trpjeli su Cullenove sve ovo vrijeme samo zato što nisu ugrozili nijedno ljudsko biće. Jacob Black, sin poglavice plemena, odrekao se i položaja vođe vučjeg čopora i svoje ljubavi prema Belli zbog općeg dobra, ali njezina skora i nepovratna promjena dovest će ga do točke pucanja…

Stephenie Meyer - Kratki drugi život Bree Tanner

Za Bree Tanner, biti novorođeni vampir znači biti poput boga: biti nepojmljivo brza i snažna, posjedovati krajnje istančana osjetila, imati moć života i smrti nad običnim ljudima. Pa što ako to znači i život uz ostale novorođene vampire? Ne baš ugodan život, zapravo, ako se uopće može nazvati životom. Nasilni i divlji, stiješnjeni u podrum preko dana, novorođeni nisu ni ugodno ni sigurno društvo. Ali, kad padne mrak, kad se izađe gostiti toplom ljudskom krvlju, Bree se opet osjeti božanstveno.
Nastao u vreloj boli pretvaranja, vampirski je život tako moćan da se Bree jedva sjeća onog svojeg prvog, života ljudske djevojčice koja je nekad bila. Zašto i bi? Taj joj život nije donio ništa dobro. Bree ne zna što joj nosi ovaj drugi, ali sve više sluti da ga je dobila s razlogom, da postoji cijena koja se plaća kada s petnaest godina stekneš božanske moći.

Stephenie Meyer - Ponoćno sunce

Ponoćno sunce je ustvari knjiga Sumrak, samo pisana iz Edwardovog ugla. Stephenie je napisala samo 12. poglavlja, koji su se ubrzo pojavili na netu, te je, po njenoj izjavi, odlučila da ne nastavi pisanje dalje.

Stephenie Meyer - Domaćin

Melanie Stryder odbila je nestati. Zemlja je pod najezdom izvanzemaljske vrste koja preuzima umove svojih domaćina, a tijela ostavlja netaknutima. Jedan od tih aliena koji sad živi u Melanienu tijelu progovorio je o izazovima preuzimanja ljudskih tijela: emocijama i sjećanjima. No taj 'Wanderer' nešto nije očekivao: Melanieno tijelo nije se odreklo njezinih sjećanja. Na površinu izlaze sjećanja o Jaredu, čovjeku kojega Melanie voli i koji još nije zaražen. Wanderer se ne može odvojiti od žudnji njezina tijela i započinje potragu za ljubljenim Jaredom. Dvije osobe postaju saveznici i žele jednoga - Jareda.



download - sve knjige:
Stephenie Meyer - sve knjige

23.02.2014. u 20:27 • 0 KomentaraPrint#

nedjelja, 16.02.2014.

Alma Katsu - Otimač

Alma Katsu - Otimač

U noćnoj smjeni u bolnici u ruralnom Maineu, dr. Luke Findley očekuje još jednu mirnu noć protkanu pacijentima s opeklinama ili fizičkim posljedicama kućnih prepirki. No one sekunde kad Lanore McIlvrae – Lanny – ušeta u hitnu službu, život će mu se zauvijek promijeniti. Misteriozna žena s prošlošću punom mračnih tajni, Lanny je potpuno drugačija od svih ljudi koje je ikada upoznao i odmah će ga neobjašnjivo privući, iako je osumnjičena za ubojstvo.

Kada počne pripovijedati svoju priču, priču o vječnoj ljubavi i potpunoj izdaji koja prelazi granice vremena, Luke će shvatiti da je nepovratno izgubljen. Njezino strastveno svjedočanstvo počinje s godinom 1817., kada joj je stoljećima stari alkemičar spasio život eliksirom besmrtnosti…

Dijelom povijesni roman, dijelom nadnaravna misterija, "Otimač" je priča o moći neostvarene ljubavi koja je u stanju zaslijepiti i nepovratno uništiti.



download:
Alma Katsu - Otimač

16.02.2014. u 19:23 • 0 KomentaraPrint#

Andy Mulligan - Smeće

Andy Mulligan - Smeće

U neimenovanoj zemlji Trećeg svijeta, u ne tako dalekoj budućnosti, tri dječaka žive na smetlištu i preživljavaju kopajući kroz planine smeća u potrazi za bilo čime što mogu prodati. Jednog dana, Raphael pronađe nešto vrlo posebno i vrlo tajanstveno – kožnatu torbicu s neobičnim sadržajem. Odluči ju zadržati iako policija nudi izdašnu nagradu za njezin povratak.

No, posljedice te odluke bit će zastrašujuće i uskoro trojica prijatelja moraju bježati kako bi spasili goli život i otkrili tajnu torbice. Raphael, Gardo i Štakor – dječaci bez obrazovanja, bez roditelja, doma i novaca – riješit će zagonetku i ispraviti strašnu nepravdu…



download:
Andy Mulligan - Smeće

16.02.2014. u 19:14 • 1 KomentaraPrint#

Charlotte Bronte

Charlotte Bronte - Jane Eyre

Siromašna i fizički ne suviše atraktivna Jane Eyre započinje život kao usamljeno siroče u kući tetke koja ju mrzi. Kad odraste postaje guvernanta u Thornfield Hallu, gdje zavoli svojeg poslodavca, bajronovski mračnog i strastvenog gospodina Roche-stera, koji se ludo zaljubi u Jane zbog njezine jednostavnosti, otvorenosti i intelektualne znatiželje.

Charlotte Bronte - Shirley

Radnja romana je smeštena u Jorkširu 1811 - 1812 god. u vreme industrijske krize,nezaposlenosti i teškog života izazvane Napoleonovim ratovima.

Charlotte Bronte - Villette

Borba siromašne učiteljice u novom gradu i u novoj sredini. Njeno zaljubljivanje u osobu za koju nikada ne bi pomislili...

Charlotte Bronte - Profesor

Ovo je prvi roman Charlotte Bronte i on nije objavljen za njenog života. Riječ je o ljubavnoj priči, o ljubavnoj povijesti mladog Williama koji odlazi u Belgiju da potraži sreću. Počinje raditi kao profesor u internatu za djevojke. U romanu "Profesor" čitalac će sresti jednu uzbudljivu ljubavnu priču, nastojanje da se ljubav prikaže kao osnovna vrijednost ljudskog života...



download - sve knjige:
Charlotte Bronte - sve knjige

16.02.2014. u 18:49 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 04.02.2014.

Glen Duncan

Glen Duncan - Ja, Lucifer

Bulgakov je Vraga smjestio u Moskvu dvadesetih godina prošlog stoljeća, Updike u Ameriku s trima zgodnim komadima, britanska mlada nada Glen Duncan u tijelo neuspjelog pisca i samoubojice u London – danas. Bog je iz bogzna kojeg razloga odlučio Sotoni dati još jednu priliku prije konačnog Kraja. Ako uspije provesti mjesec dana u tijelu smrtnika a da pritom ne počini ni jedan grijeh iskupit će svoju vječnu prokletu dušu i pritom još dobiti priliku da uživa u Gabrielovu amaterskom propuhivanju rogova. Hoće li vrag prihvatiti izazov? Vraga hoće… radije će iskoristiti priliku da ispriča svoju verziju događaja i pritom si priušti mjesec dana nezaboravne ševe i čiste zezancije uz mrak od provoda.

Glen Duncan - Posljednji vukodlak

Još jedan puni mjesec – i sve će biti gotovo. Jacob Marlowe izgubio je volju za životom. Dvije stotine godina luta svijetom, porobljen vlastitim luđačkim apetitima i mučen uspomenom na svoj prvi i najmonstruozniji zločin. Sada, kao posljednji od svoje vrste, zna da ovako ne može nastaviti. No, kako broji posljednje dane do samoubojstva, nasilno ubojstvo i neobičan susret uvući će ga natrag u očajničku potragu za životom – i ljubavlju.

Briljantna retorika, zasljepljujuće metafore i egzibicionistička igra riječi – svi koji su čitali Duncanovo urnebesno prethodno djelo Ja, Lucifer, kad su se napokon prestali cerekati, otprilike znaju što od ovog otkačenog autora mogu očekivati. Za sve ostale, recimo ukratko: ovaj literarni ekvivalent zarivanja zuba u sam vrat književnosti napisan je s takvom skandaloznom svirepošću i vrsnim humorom da će vijest kako je Posljednji vukodlak samo prvi dio najavljene trilogije svaki čitatelj dočekati zavijanjem na Mjesec.

Glen Duncan - Talulla ustaje

“Kad se mijenjam, mijenjam se brzo. Mjesec izvlači kako-god-se-to-zvalo iz zemlje i to prolazi kroz mene ludom, mahnitom, vijugavom nestrpljivošću. Savijena sam, rastrgana, a zatim gurnuta do apsurdne moći. Potpetica se smješta. Posljednji pas protrčava. Žena je vukodlak.”

Žena je Talulla Demetriou, koja oplakuje svog vukodlačkog ljubavnika, Jakea, čija ju je nasilna smrt ostavila na vjetrometini s vlastitom uzvišenom monstruoznošću. Proganjana od strane Svjetske organizacije za kontrolu okultnih fenomena, mora naći sigurno i skrovito mjesto gdje će na svijet donijeti Jakeovo dijete. Rođenje, ispod punog mjeseca u zabačenoj kolibi na Aljasci, potpuno će iscrpiti Talullu, no s novorođenim sinom na rukama, vjeruje kako je najgore iza nje – dok se prozor ne rasprsne u tisuće komadića, a ona otkriva kako je najgore tek pred njom.

Briljantna retorika, zasljepljujuće metafore i egzibicionistička igra riječi, ista blistava imaginacija i crni humor, iste dubine horora i simpatije, ista narativna energija koja pršti iz svake stranice koju je Glen Duncan demonstrirao u svom prvom dijelu trilogije, Posljednji vukodlak, sve nam to reprizira u ovom romanu. U fantastičnom drugom dijelu trilogije, Duncan će nam predstaviti junakinju poput ni jedne prije, konačnu inačicu ženke za dvadeset prvo stoljeće.

Glen Duncan - Krv naša nasušna

WOCOPA više nema, ali vampiri i vukodlaci i dalje nisu sigurni. Broj vukodlaka raste iz dana u dan, a Talulla i njen mali čopor pokušavaju opstati u svijetu koji postaje sve luđi. Njene snove i misli pohodi Remshi, vampir star 20,000 godina, koja godina gore-dolje. Zašto?

Remshi je najstariji poznati vampir, star 20,000 godina. Prošao je sve i svašta i odjednom iz misli ne može izbaciti Talullu, vukodlaka. Da li je moguće da je ona reinkarnacija njegove ljubavi iz davnina? Da li Val živi u njoj? Mora biti tako, jer kako drugačije opisati naglu pojavu seksualne želje, nečeg nespecifičnog za vampire?

Justin je Remshijev ljudski zaštitnik i ona se boji za njega. Sa Remshijem nešto nije u redu, a on to ne zna. Ona je smrtnik svojom voljom i Remshi je pretvara u vampira kako bi je spasio, kao čin zahvale za njenu službu. Međutim, Justin odlučuje poći na osvetnički pohod. Neki stari računi su ostali neraščišćeni. Da li će na kraju tog put pronaći zadovoljstvo?

I dok militantno krilo Vatikanske crkve, nasljednik nekadašnjeg WOCOP-a, pokušava istrijebiti i vampire i vukodlake, miješajući u sve to politiku, drevni neprijatelji se udružuju jer jedino tako mogu doći do svog spasa, a drevno proročanstvo samo što nije ispunjeno. Problem je u tome što niko ne zna šta će se desiti onda kada se ispuni.



download - sve knjige:
Glen Duncan - sve knjige

04.02.2014. u 21:57 • 0 KomentaraPrint#

Greg Iles

Greg Iles - 24 sata

Will i Karen Jennings mladi je par koji živi savršenim životom. Will je uspiješan liječnik i žive u prekrasnoj kući sa svojom petogodišnjom kćeri. Ali, njihov će miran život uskoro biti uzdrman...
John Hickey, okorjeli je kriminalac i stručnjak u otmicama koje uspješno izvodi u 24 sata. Nitko ga dosad nije mogao zaustaviti.
Ali ovaj put je izabrao pogrešnu obitelj. Jer Will i Karen neće bespomoćno gledati dok se on na njima iživljava. I neće mu dopustiti da se izviče.
Uzvratit će mu udarac...

Greg Iles - Iskonsko zlo

U ovom dojmljivom trileru južnjački liječnik uvučen je u zastrašujuće kolo tajanstvenih ubojstava. Dr. Chris Shepard nikad prije nije vidio svoju novu pacijenticu, ali mlada žena njega itekako dobro poznaje. Riječ je o agentici FBI-ja, Alex Morse, koja vodi istragu, a došla je u njegovu ordinaciju razotkriti ubojicu, mjesnog odvjetnika specijaliziranog za razvode. Bračni drugovi njegovih klijenata umrli su pod sumnjivim okolnostima, a među ubijenima je i njena sestra. Potom slijedi iznenađenje - prelijepa supruga dr. Sheparda i sama je prije tjedan dana otišla tom odvjetniku po savjet. Hoće li dr. Shepard pomoći Alex Morse uhvatiti ubojicu? Ili će sam postati žrtva zamke prepune seksa, laži i ubojstva?

Greg Iles - Vječni san

One se zovu Žene koje spavaju... Serija je to uznemirujućih slika na kojima su prikazane usnule žene. Ili možda mrtve?
Fotoreporterku Jordan Glass te su slike uznemirile zbog još jednog razloga – na jednoj od slika prepoznala je svoje lice!!! Je li to možda njezina sestra blizanka nestala prije godinu dana? Na nagovor FBI-ja, Jordan počinje istraživati slučaj i postaje istodobno i lovac i lovina u potrazi za anonimnim umjetnikom – opsjednutim ubojicom koji, čini se, o Jordan i njezinoj obitelji zna više nego što je ona spremna prihvatiti...

Greg Iles - Krvave uspomene

Cat Ferry, stručnjakinja sudske medicine i svjetski poznata odontologinja, izbačena je iz FBI-jeve radne jedinice zbog neobjašnjivih napadaja panike i nesvjestica tijekom istrage niza brutalnih umorstava u New Orleansu. Vraća se u rodni grad u Mississippiju, boreći se s ovisnošću o alkoholu i noćnim morama. Kad prolivena kemikalija u njenoj sobi iz djetinjstva razotkrije krvave otiske stopala, suocit ce se s tajnama iz svoje prošlosti i povezati ih s nasilnim umorstvima, te otkriti jesu li i njezine ruke okrvavljene.



download - sve knjige:
Greg Iles - sve knjige

04.02.2014. u 20:35 • 0 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Travanj 2015 (1)
Ožujak 2015 (1)
Veljača 2015 (1)
Siječanj 2015 (1)
Travanj 2014 (1)
Ožujak 2014 (2)
Veljača 2014 (6)
Siječanj 2014 (3)
Prosinac 2013 (1)
Studeni 2013 (3)
Kolovoz 2013 (8)
Srpanj 2013 (20)
Lipanj 2013 (30)
Svibanj 2013 (22)
Prosinac 2010 (1)
Studeni 2010 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Opis bloga


E-knjiga ili elektronička knjiga (eng. e-book) je elektronički (digitalni) ekvivalent tiskanoj knjizi. E-knjiga može sadržavati i online časopise i digitalne knjige napravljene da budu slušane kao audio knjige. E-knjige su tehnologija koja se rapidno razvija i mijenja. Neke e-knjige se proizvode simultano s proizvodnjom tiskanih knjiga, iako se u mnogo slučajeva kasnije stavljaju u prodaju. Često se e-knjige proizvode nakon što su knjige već tiskane, obično skenirajem (Robotic Scanners), a ponekad se tekst unosi tipkovnicom.

Linkovi


PREPORUKA za čitanje

Dvojac bez kormilara