e-knjige

utorak, 03.12.2013.

Carlos Ruiz Zafón

Carlos Ruiz Zafón - Anđelova igra

“Anđelova igra” događa se u Barceloni 1920. godine. Glavni junak je pisac koji danju u napuštenoj palači u Barceloni pod pseudonimom piše senzacionalističke romane, a noću barokne priče o gradskom podzemlju. Jednoga dana dobiva ponudu da napiše roman koji će dotaknuti srce i maštu i za koji će dobiti bogatstvo, a možda i više. Međutim, izgleda da je njegova tamna slika svijeta povezana s kućom u kojoj stanuje i misterioznom smrću prethodnog vlasnika. “Anđelova igra” je roman u kojem se savršeno prepliću misteriozna i ljubavna priča, knjiga koja se doslovno ne ispušta iz ruku. Još jedna savršena priča s Groblja izgubljenih knjiga i stare Barcelone iz pera jednog od najtalentiranijih pisaca današnjice knjiga je u koju će se svaki čitatelj zaljubiti.

Carlos Ruiz Zafón - Sjena vjetra

Polovicom 40-ih godina barcelonski knjižar odvodi svog desetogodišnjeg sina Daniela na Groblje zaboravljenih knjiga – u tajnu barcelonsku knjižaru. Na mjestu gdje se čuvaju zaboravljene i zabranjene knjige, dječak će izabrati knjigu “Sjena vjetra”... A knjiga će izabrati njega. Roman nepoznatog pisca Juliena Caraxa jedini je još postojeći primjerak. Svi ostali tajanstveno su spaljeni tijekom posljednjih godina, baš kao i ostali Caraxovi romani. Čudesno bujan roman Carlosa Ruiza Zafóna, “Sjena vjetra” započinje s potragom za tajanstvenim autorom u Barceloni koja je pretrpjela građanski rat i zatim razvija onoliko zapleta i likova koliko i žanrova – gotičku melodramu, priču o odrastanju, povijesni triler i više.

Carlos Ruiz Zafón - Marina

“Svi imamo tajnu zaključanu u potkrovlju duše. Ovo je moja.” Ovim riječima započinje svoju nevjerojatnu pripovijest Óscar Drai. Povučeni mladić koji odrasta u barcelonskom katoličkom internatu u slobodno vrijeme istražuje napuštene vile. Jednoga dana u jednoj od njih susreće nevjerojatnu djevojku Marinu koja će mu zauvijek promijeniti život. Njih će dvoje otkriti strašnu, uzbudljivu i tamnu priču nekada najbogatijeg čovjeka Barcelone i njegove najveće ljubavi. Strah i bol, ljubav i hrabrost miješaju se u njihovoj velikoj avanturi i razotkrivanju najveće tajne stare Barcelone. Ali i Marina krije svoju tajnu koja će označiti i kraj njihove mladosti. U “Marini” Carlos Ruiz Zafón prvi put oživljava Barcelonu, grad prepun magije, neobičnih likova i velikih priča. “Marina” je očaravajući roman o ljubavi i vjernosti, o tajnama koje nikada ne bi smjele biti razotkrivene, o odrastanju i dubokoj vjeri u pripovijedanje.

Carlos Ruiz Zafón - Princ magle

Dok Drugi svjetski rat hara Europom, ekscentrični urar i izumitelj, otac glavnog junaka Maxa Carvera, odluči preseliti svoju obitelj iz grada u maleno mjesto na obali. Ali tek što su stigli, počinju iskrsavati čudnovate i neobične stvari. Max otkriva vrt prepun jezovitih kipova, njegovu mlađu sestru opsjedaju zastrašujući glasovi, a kutija starih obiteljskih filmova otvara prozor u prošlost. Najviše ih uznemiruju glasine o prvim vlasnicima kuće, čiji je sin misteriozno nestao. Kada Max, njegova starija sestra Alicia i njihov novi prijatelj Roland odluče istražiti prošlost, otkrivaju strašnu priču o Princu Magle, čija sjena izlazi noću da poravna stare račune, a nestaje s prvim svitanjem... “Princ Magle” prvi je majstorski roman Carlosa Ruiza Zafóna, neodoljiva tajnovita priča prepuna romantike i avanture.

Carlos Ruiz Zafón - Zatočenik neba

Barcelona, 1957. Daniel Sempere i njegov prijatelj Fermín, junaci Sjene vjetra, vraćaju se avanturi i otkrivanju neočekivanih misterija kako bi se suočili s najvećim izazovima u svom životu. Baš u trenutku kad se čini da im se sreća osmjehnula, uznemirujući lik posjećuje knjižaru i prijeti otkrićem jezovite tajne koja je u mračnome sjećanju grada zakopana dva desetljeća. Kada Daniel dozna istinu, shvatit će da ga njegova sudbina neumoljivo vuče do izravnoga susreta s najvećom sjenom: onom koja raste u njemu. Pun spletaka i emocija, “Zatočenik Neba” izvanredan je roman u kojem se niti “Sjene vjetra” i “Anđelove igre” sabiru u čari književnosti te nas vodi prema enigmi skrivenoj u srcu Groblja zaboravljenih knjiga. Carlos Ruiz Zafón, jedan od najvećih suvremenih pripovjedača, u “Zatočeniku Neba” oživljava Barcelonu i njezine misterije, grad koji je uz neponovljive junake i knjige također protagonist magičnoga Zafónova pisanja.

Carlos Ruiz Zafón - Ponoćna palača

U drugom dijelu svoje svjetski poznate Trilogije magle Carlos Ruiz Zafón vodi nas u tridesete godine prošlog stoljeća, u Calcuttu, u srce tame. "Ponoćna palača" posjeduje sve što je čitatelje diljem svijeta natjeralo da se zaljube u djelo autora "Sjene vjetra", "Princa Magle" i "Zatočenika Neba": očaravajuću pozornicu, misterij i moćnu prijetnju koja se nada sve nadvija. Godine 1916. u mračnoj i kišnoj noći Calcutte sudbina je razdvojila živote dvoje djece, blizanaca Bena i Sheere. Od njihova nemilosrdnog progonitelja i grupe plaćenih ubojica spasit će ih mladi britanski časnik, no cijena koju će za to platiti bit će velika: njegov život. Šesnaest godina poslije, kada se kao neznanci sretnu u Ponoćnoj palači, svatko sa svojim snom o budućnosti, Ben i Sheere i ne slute koliko su povezani, kao ni to da demon Calcutte dolazi naplatiti svoj stari dug. A kada otkriju prve dvije tajne, saznat će i da ih ovaj put ne namjerava pustiti tako lako. Uz pomoć vjernih prijatelja, članova tajnoga društva Chowbar, brat i sestra suočit će se sa zagonetkama i užasom koji vrebaju u sjenama Grada palačâ, pružajući Carlosu Ruizu Zafónu priliku da ispiše stranice koje će još jednom oduševiti kako mlađe tako i starije njegove čitatelje.

Carlos Ruiz Zafón - Rujanska svjetla

Irene i Ismaela zauvijek je spojilo jedno čarobno ljeto, koje im je u živote donijelo svjetlo, i jedna jesen, s kojom su prvi put saznali što sve u sebi može kriti tama. Kad njezina majka dobije posao domaćice u osamljenoj vili tajanstvenog proizvođača igračaka, gospodina Lazarusa, čini se da za četrnaestogodišnju Irene počinje bolji život. Obala Normandije, čarobna Plava uvala, idilično seoce, a ponajviše tihi mladić Ismael, s kojim će broditi na njegovoj jedrilici – sve to obećava ljeto iz snova. Ali svako ljeto ima svoje tajne, a ona koju će Irene otkriti na otočiću sa svjetionikom, nju i njezine najmilije odvest će na putovanje po labirintu punom sjena i opasnosti. Mehaničke igračke koje kriju tajnu prošlosti i budućnosti, misteriozna svjetla koja probadaju maglu oko svjetionika, biće iz noćnih mora koje se krije u dubini šume što okružuje vilu Cravenmoore - i dvoje mladih koji otkrivaju svijet - sve to ispreplest će se u završnom dijelu svjetski poznate Trilogije magle, u još jednoj uzbudljivoj avanturi iz pera majstora Carlosa Ruiza Zafóna.



download - sve knjige:
Carlos Ruiz Zafón - sve knjige

03.12.2013. u 20:58 • 3 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Travanj 2015 (1)
Ožujak 2015 (1)
Veljača 2015 (1)
Siječanj 2015 (1)
Travanj 2014 (1)
Ožujak 2014 (2)
Veljača 2014 (6)
Siječanj 2014 (3)
Prosinac 2013 (1)
Studeni 2013 (3)
Kolovoz 2013 (8)
Srpanj 2013 (20)
Lipanj 2013 (30)
Svibanj 2013 (22)
Prosinac 2010 (1)
Studeni 2010 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Opis bloga


E-knjiga ili elektronička knjiga (eng. e-book) je elektronički (digitalni) ekvivalent tiskanoj knjizi. E-knjiga može sadržavati i online časopise i digitalne knjige napravljene da budu slušane kao audio knjige. E-knjige su tehnologija koja se rapidno razvija i mijenja. Neke e-knjige se proizvode simultano s proizvodnjom tiskanih knjiga, iako se u mnogo slučajeva kasnije stavljaju u prodaju. Često se e-knjige proizvode nakon što su knjige već tiskane, obično skenirajem (Robotic Scanners), a ponekad se tekst unosi tipkovnicom.

Linkovi


PREPORUKA za čitanje

Dvojac bez kormilara