e-knjige

subota, 10.08.2013.

Stephen King

Stephen King - Carrie

Carrie je sramežljiva srednjoškolka koja trpi iživljavanja svojih kolega i kolegica dok je u školi, a kod kuće pati pod teškim stegama koje joj nameće luda majka Margaret, katolički fundamentalista. Carrie u po frke skonta da uz malo truda kada se naljuti može pomjerati predmete.Trudi se držati svoj dar pod kontrolom. Njena školska kolegica Sue Snell se osjeća loše zbog prijašnjeg zadirkivanja Carrie i nagovara svog momka Tommyija Rossa, jednu od najvećih faca škole, da bude Carriettin partner. Tommy pristaje, Carrie pristaje i njih dvoje bivaju izabrani za kralja i kraljicu maturske večeri. No šala koja će uslijediti zauvijek će promjeniti ne samo tu generaciju učenika, već i cijeli grad Chamberlain u državi Maine...

Stephen King - Četiri iza ponoći 1 i 2

1 IZA PONOĆI - LANGOLIJERI
Kad je Craigy-Weggy Toomy-Woomy slavio osmi rođendan, majka mu je, već dobrano nalita, među nožne prste stavila upaljenu šibicu. Oca tad već dugo nije bilo na svijetu. Oca koji ga je naučio šta se događa dječacima koji sebi dopuste i trenutak besposlice: žive ih pojedu strašni langolijeri, i nikakvo trčkaranje neće ih spasiti. I onda, jednoga dana, na visini od 36.000 stopa, počinju se ostvarivati Craigovi dječački snovi...

2 IZA PONOĆI - TAJNI PROZOR, TAJNI VRT
"Vratite mi moju priču." Tko je taj neznanac koji slavnog pisca optužuje zbog plagijata? Neznanac koji, da bi dokazao svoju nedokazivu tezu, ne preže ni od prijetnje, zastrašivanja, paleža, umorstva ... serije umorstava... Tko je taj neznanac koji je posvuda i od kojega se ne može pobjeći? I odakle to silno samouvjeravanje da nikad nije počinio plagijat? Od suočavanja sa neznancem gore je možda samo suočavanje sa samim sobom.

Stephen King - Gole kosti

Kasnoljetni izlet na jezero s kobnim posljedicama. Kirurg koji se sna lazi na pustom otoku. Lik kosca koji se pojavljuje - ili ne pojavljuje? - u starom zrcalu. Zloćudni mehanički majmun. Plaža bez mora. Drevno indijsko prokletstvo. Žena koja je tražila prečace. Mljekar neobičnog hobija. Baka prema kojoj bi svaki vuk bio dječja igra. Sve to, i još mnogo više pronaći ćete u ovoj zbirci pripovjedaka.

Stephen King - Mračna kula 1 - Revolveraš

"Mračna Kula I: Revolveraš" je uvod u priču o posljednjem revolverašu Rolandu Deschainu koji je u misiji svog života: pronaći Mračnu kulu. U ovoj knjizi opisuje se njegov prolazak kroz veliku pustinju i potraga za Čovjekom u crnom, osobom koja mu može dati odgovore o Mračnoj kuli. Na putu sreće dječaka Jakea Chambersa koji mu se pridruži na putovanju.

Stephen King - Mračna kula 2 - Tri tarot karte

U drugom nastavku serijala Mračna Kula, Roland misteriozno prolazi kroz vremenska vrata koja ga odvode u Ameriku osamdesetih godina.Tamo udružuje snage sa drskim Edi Dinom i hrabrom Odetom Holms. Počela je divljačka bitka u kojoj podzemno zlo i neprijatelji kuju zavjeru da zaustave Rolanda u njegovoj očajničkoj potrazi za Mračnom Kulom.
U svijetu neobičnih okolnosti, puna zadivljujućih scena i nezaboravnih likova, serijal Mračna Kula ne može da se uporedi ni sa čim što ste čitali do sada. Ovo je najmaštovitiji roman Stivena Kinga, magična mješavina fantazije i horora.

Stephen King - Mračna kula 3 - Pustare

Treći dio Kingove priče o revolverašu Rolandu i njegovoj potrazi za Mračnom kulom stavlja pred čitaoce očaravajući humor, mnogo napetih trenutaka i scene apsolutnog užasa. Iako je knjiga sama po sebi veoma zanimljiva, ovo djelo izuzetnim čine Kingovi jedinstveni višeslojni likovi.
Treći nastavak o zagonetnom revolverašu i njegovim saputnicima u potrazi za Mračnom kulom vodi protagoniste Pustara u svijet pun fascinantnih pejzaža i čudesnih likova.

Stephen King - Mračna kula 4 - Čarobnjak i staklo I i II

Stiven King se vraća Mračnoj Kuli u željno očekivanom četvrtom nastavku svog fenomenalnog serijala. Roland, posljednji revolveraš, i njegova družina samo što su pobjegli iz jednog svijeta i već su se obreli u drugom. Kroz šokantne zaplete i energičnu naraciju roman Čarobnjak i staklo dovodi čitaoce u samo središte priče, ostavljajući ih da nestrpljivo čekaju dalje nastavke serijala Mračna kula.
U svijetu nevjerovatnih okolnosti, pun fascinantnih opisa i nezaboravnih likova, serijal Mračna Kula je nešto s čime se do sada još niste sreli. Ovo je najmaštovitiji roman Stivena Kinga, magična kombinacija fantazije i horora, krunisana vrhunskim uzbuđenjem.

Stephen King - Mračna kula 5 - Vukovi Kale I

Peti nastavak sage o Revolverašima i njihovoj potrazi za Mračnom kulom, Vukovi Kale, uvodi čitaoce u nova prostranstva Srednjeg svijeta. Roland, Edi, Suzana i Džejk naći će se pred novim iskušenjima, sjvetovima i upoznati ljude koji žive pod stalnom pretnjom Vukova koji povremeno dolaze u kale i otimaju djecu. Kao i prije, čitalac će disati sa starim junacima, ali upoznaće i nove Kingove likove koji povezuju ovu priču sa drugim pričanjima iz njegovog impozantnog književnog opusa.

Stephen King - Mračna kula 6 - Susanina pjesma

Ljeta 1999. Susana, tijela opsjednutog demonskom majkom Mijom, uz pomoć Crne trinaestice biva transportovana iz Kale Brin Stardžis u Njujork da bi rodila svoje momče. Dok se Džejk, padre Kalahan i Oj trude da prekinu Suzanin sastanak sa sudbinom u Diksi Pigu, Roland i Edi pomoću istrajnosti magije stižu do Istočnog Stonhema u državi Mejn, u ljeto 1977. U njemu obitava i pisac romana Jerusalimovo. Autor će biti šokiran njihovom pojavom baš kao i oni njegovom.

Stephen King - Mračna kula 7 - Mračna kula

Mračna Kula VII: Mračna Kula završni je dio veličanstvenog epa i najnestrpljivije iščekivano djelo u izuzetnoj karijeri Stivena Kinga, Sedmi tom predstavlja završetak potrage Rolanda, posljednjeg revolveraša. Mračna Kula vodi ga ka konačnom cilju, Kuli, središtu vremena i prostora. Rolandu će na poslednjoj etapi potrage biti potreban još jedan saveznik, poslednji ključ za ulazak u Kulu. Neprevaziđeno pripovjedačko umijeće Stivena Kinga i neizmjerna popularnost ove fantastične epopeje čine posljednji tom Mračne Kule najuzbudljivijim književnim događajem ove godine.

Stephen King - Djeca kukuruza

Stephen King - Duma Key

Glavni junak knjige je Edgar Freemantle, građevinski poduzetnik kojem je dizalica smrskala auto i desnu ruku. Nakon razvoda, Edgar će hladnu Minnesotu zamijeniti velikom ružičastom kućom na samom pješčanom sprudu jednog od otočića uz obalu Floride. Duma Key ima najspektakularniji zalazak sunca na svijetu, a Edgar želi novi jednoruki život početi slikajući. Idilični život na otoku dovest će ga u kontakt s nekim starosjediocima, kao što je vremešna dama Elizabeth Eastlake ili njezin dugogodišnji prijatelj, bivši odvjetnik Wireman. Njih dvoje, kao i Freemantle, nose ožiljke prošlosti koje tek treba otkriti, no čini se da će se prije toga zlokobna pretkazanja koja se tajanstveno pojavljuju na Edgarovim slikama početi ostvarivati.

Stephen King - Godišnja doba

Iza zajedničkog naslova "Godišnja doba" kriju se četiri kraća romana, izašla iz spisateljske radionice jednog od najčitanijih američkih pisaca današnjice. Prvi u nizu, "Rita Hayworth i iskupljenje u Shawshanku" govori o nevino osuđenom čovjeku, drugi - "Darovit učenik" - o dječaku i ostarjelom nacističkom zločincu, treći, pod naslovom "Truplo", je priča o četiri dječaka i tijelu poginulog vršnjaka, dok je u posljednjem, "Metoda disanja", riječ o nadnaravnim silama i duhu umrle pacijentice. Prva tri navedena romana poslužila su kao književni predlošci trima filmskim hitovima.

Stephen King - Isijavanje

Isijavanje predstavlja oličenje suvremenog horor romana i pruža pronicljiv uvid u jednu rasturenu obitelj, mračne hodnike duše i ljudsku slabost.
Jack Torrens, njegova žena Wendy i sin Danny useljavaju se u hotel „Vidikovac“, gdje je Jack dobio posao kućepazitelja za vrijeme zime. Mjesecima odsječeni od civilizacije, Jack pokušava da se izbori sa alkoholizmom i napadima bijesa dok piše novi kazališni komad. Međutim, sile tame koje borave u hotelu „Vidikovac“ – koji ima dugu povijest nasilja – žele da se dočepaju Dannyja zbog njegovih snažnih prekognitivnih sposobnosti i služe se Jackovim slabostima kako bi ugrabile dječaka...

Stephen King - Mrkli mrak, bez zvijezda

Kada majstor horora poput Stephena Kinga svoju knjigu naslovi Mrkli mrak, bez zvijezda, znate da se sprema nešto uistinu spektakularno. Svi obožavatelji djela ovog legendarnog pisca bit će oduševljeni ovom zbirkom priča koje bi se podjednako lako mogle pričati uz logorsku vatru duboko u šumi ili ispod pokrivača u toplom krevetu. Četirima pričama zajednička je jedna tema: odmazda. I onda kad govore o brakovima poljuljanim težinom tajni crnih kao ugljen, o pohlepi i krivnji koje truju i gnoje sve pred sobom ili pak o tome kako je jedina stvar u koju možemo biti sigurni spoznaja da nam ono najgore tek slijedi.

Stephen King - Nesanica

Što učiniti kad vam san svake noći postaje sve kraći, kad se počnete buditi u gluho doba bez ikakve mogućnosti da ponovno zaspete ili kasnije tijekom dana vratite bar trenutak izgubljenog sna? Liječnici to zovu preranim buđenjem, ali za iscrpljenog umirovljenika i udovca Ralpha Robertsa vrijeme olovnih vjeđa postaje prava noćna mora. Pogotovo kad mu se od neispavanosti počnu priviđati čudna svjetla i čovječuljci u bijelim doktorskim kutama. A svi Kingovi čitatelji znaju da priviđenja u Derryju, gradiću u saveznoj državi Maine, i nisu tako neobična stvar. Sile Dobra i Zla već su odavno izabrale taj gradić za poprište bitke koja ne zna granice vremena i prostora.

Stephen King - Očajavanje

Savezna država Nevada ljeti je užarena pustinja, mjesto na kojem se nitko ne želi zadržavati. Ljudi koji voze Autocestom 50 jure s jedinom željom: proći što prije i stići što brže.
Kao, na primjer, Jacksonovi na putu za New York, ili Carverovi koji su krenuli na godišnji odmor u Kaliforniju, ili Johnny Marinville, nekad slavni pisac, a danas tek lovac na inspiraciju koji na svom Harley-Davidsonu putuje po Americi.
Nitko od njih nema ni najmanju namjeru zastati u malom usputnom rudarskom gradiću Desperationu, u kojem stvari baš nisu sto posto u redu. Ali lokalni policajac Collie Etrangian ima o tome svoje mišljenje. Tak! A oni koji budu imali nesreću upoznati gorostasnog Etrangiana izbliza, shvatit će da stvari u Desperationu uopće nisu u redu.
No, to je tek početak priče, jer su sile koje upravljaju svijetom izabrale baš ovaj gradić i ove ljude da se suoče sa zlom koje je izašlo iz davno zatrpanog okna ukletog rudnika.

Stephen King - Ono

Grupa odvažne djece, koja su ljeta 1958. sišla u kanalizacijsku mrežu ispod ukletog gradića Derryja kako bi uništila čudovišno stvorenje, ponovno je na okupu, dvadeset osam godina kasnije. Ove sada odrasle ljude posvećene poslu i rasute širom Amerike, obećanje iz prošlosti pozvat će natrag u Derry: To se opet pokrenulo i započelo novu seriju jezivih zločina.
Povijest se ponavlja: skoro svi učesnici epske borbe sada su ponovo na broju, spremni da se opet uhvate u koštac s nevjerovatnim. To, međutim, zna da magija dječjeg vjerovanja u nemoguće slabi s godinama i da članovi Kluba gubitnika kao odrasli nemaju šanse u ovoj borbi na život i smrt, osim, možda, pomoću čarobnog praha djetinjstva…

Stephen King - Potrebne stvari

Zastrašujući i obeshrabrujući horor u kojem zlo, u početku samo loš predosjećaj, ovaj put dolazi iz naizgled zgodne male trgovine u pejtonovskom gradiću Castle Rocku. King priču gradi na činjenici da nevolju i nezadovoljstvo čine obične, nedramatske stvari koje aktiviraju sve mehanizme mržnje, socijalne i religijske sukobe baptista i katolika. Katalizator zla je vlasnik trgovine Leland Gaunt koji bestidno trguje svim skrivenim željama previsokih cijena. Za njega će netko naposljetku reći da on uopće nije čovjek, a laži su glavna roba kojom trguje. Dolazi do krvoprolića, kraj je rezerviran za sukob Lelanda i poštenog šerifa Alana, a zbir fitilja pretvorit će gradić u ogroman roštilj.

Stephen King - Rose Madder

Kapljica krvi na plahti njezina bračnog kreveta probudit će Rosie Daniels iz četrnaestogodišnje noćne more. Njezin suprug Norman – odjednom je postala sasvim sigurna u to – jednog će je dana ubiti. Ili, što je još gore, možda i neće.
Rosie će pokupiti Normanovu kreditnu karticu i bez ikakvih drugih priprema pobjeći u novi život, što dalje od svog brutalnog muža. U novoj sredini Rosie će sresti nove prijatelje, naći novi posao, pa čak i mali stan, ali jedna neobična slika na zidu staretinarnice zaokupit će njezinu pažnju više od svega ostalog. Slika na čijoj poleđini piše “Rose Madder” sigurno je sudbinski namijenjena njoj i možda je u stanju promijeniti tijek njezina života na najneobičniji način, ako se samo na trenutak ohrabri i prestane drhtati od straha kako joj je njezin muž na tragu.
Rose Madder je mračna pripovijest o sudbini žene u braku sa surovim, lukavim i pokvarenim policajcem i njezinoj borbi za dostojniji život, ispletena od napetih niti trilera i protkana biserjem predivne ljubavne priče.

Stephen King - Salemovo

Salemovo je mali grad u Novoj Engleskoj s bijelim kućama, zelenim alejama, i čvrstim crkvenim tornjevima. To ljeto u Salemovu je bilo ljeto povratka kući i novih početaka; proljeće je prošlo i zemlja je bila suha, pucketala je pod nogama. U kasno ljeto, Ben Mears se vratio u Salemovo nadajući se da će protjerati svoje demone i umjesto toga pronalazi novi, neizreciv užas.
Jedan stranac je također došao u grad, stranac sa tajnom starom poput samog zla, tajnom koja će uništiti svakog koga dotakne i sve koje oni vole.
Svi će se zauvijek promijeniti: Susan, koju ljubav prema Benu nije mogla zaštititi, otac Callahan, loš svećenik koji je stavio načetu vjeru pred posljednji test i Mark, dječak čiji svijet mašte postaje stvarnost i koji ironično pokazuje najbolje spremnost da riješi tu nemilosrdnu noćnu moru Salemova.
Ovo je rijedak roman, gotovo hipnotički u svojoj nepopustljivoj neizvjesnosti, koja raste do vrhuncu klasičnog terora. Nećete zaboraviti grad Salemovo niti bilo koga od ljudi koji su živjeli ovdje.

Stephen King - Snovolovka

Jednom davno u ukletom gradu Derryju (poznatom po događajima iz prijašnjih Kingovih romana) četvorica dječaka su se udružila i učinila nešto hrabro. Nešto neupitno dobro, možda i odlično. Nešto što će njihovim životima dati smjer koji oni nikada neće potpuno razumjeti.
Dvadeset pet godina poslije svaki od njih ima svoj život i svoje probleme, no još uvijek su čvrsto povezani i svake godine u vrijeme lovne sezone okupljaju se u brvnari duboko u šumskim predjelima savezne države Maine.
Kada dezorijentiran, no iritirajuće uporan izgubljeni lovac, nepovezano mrmljajući o svjetlima na nebu, upadne u njihovu brvnaru, njihov idilični zimski izlet pretvorit će se u noćnu moru. Uskoro će Beav, Henry, Pete i Jonesy biti uvučeni u zastrašujuću bitku za život s bićem koje očito dolazi iz drugog svijeta. Izvanzemaljac se neće zadovoljiti time da preuzme kontrolu nad jednim ljudskim bićem, njegov je konačni cilj mnogo ambiciozniji.

Stephen King - Tamna polovica

Tamna polovica je osobna priča o Thadu Beaumontu, a započela je u njegovoj jedanaestoj godini, kada je završio u bolnici. Pod dijagnozom tumora mozgu Thad je bio operiran, no umjesto tumora, otkrili su ostatke njegova organički pojedenog brata. Thad za to nikada nije saznao, a danas živi kao pisac i nije naročito popularan. Njegova djela doživljavaju osrednje ocjene, a fanova nema mnogo. Međutim, Thad pod pseudonimom „George Stark“ oslobađa tamnu stranu uma i piše mračna kriminalistička djela, a ona doživljavaju suprotno – opći uspjeh. Nakon što Thad odluči ubiti Starka i iz toga izvesti šalu, nedugo potom oko njega započinju krvava ubojstva koja navodno čini – Stark, izmišljotina njegova uma. Thadu ubrzo na vrata pokuca policija, a njegova žena počinje mijenjati njihov odnos, posebno zabrinuta za njihovo dvoje djece blizanaca. Thad će biti prisiljen suprotstaviti se pojavi Georga Starka, ma kakva bila, ali prije toga, o čemu se tu doista radi, to će na vlastitoj koži tek morati doživjeti.

Stephen King - Uporište

Smak svijeta nastupa u nanosekundi, sa računarskom greškom u tajnoj vojnoj laboratoriji i milijun slučajnih kontakata koji su samo karike u lančanom pismu smrti.

Stephen King & Peter Straub - Talisman

Što biste učinili da spasite život svoje majke? Dvanaestogodišnji Jack Sawyer neočekivano dobiva priliku odgovoriti na ovo pitanje. Put će ga voditi preko cijelog SAD-a, i paralelnog svijeta Teritorija, u priči kojom King i Straub odaju počast možda i najslavnijoj dječačkoj pustolovini svih vremena, Tomu Sawyeru velikana američke književnosti Marka Twaina.

Stephen King - Vjetar kroz ključaonicu

U novoj pripovjedačkoj avanturi, King se vraća bogatim pejzažima Srednjeg svijeta - koji se sada pretvara u ruševinu ispunjenu čudovištima i nepouzdanom magijom - i istražuje nepoznate kutke univerzuma i spektakularne teritorije sage o Mračnoj kuli.


Stephen King - Kletva

Kletva je jedan od najboljih romana Stephena Kinga. To je, prije svega, psihološka studija o tome kako ljudski um može biti opsjednut toliko da promijeni i samo tijelo.
Priča je to o čovjeku čiji se život nepovratno mijenja nakon što je na njega bačena kletva. King nam ponovno pokazuje da je najbolji kada treba tkati priču od općeljudskih tema poput krivnje, odgovornosti, osvete, predrasuda, prijateljstva, ljubavi... u napeti nadnaravni triler.

download - sve knjige:
Stephen King - sve knjige

10.08.2013. u 20:06 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 07.08.2013.

Esteban Martin & Andreu Carranza - Gaudijev ključ

Esteban Martin & Andreu Carranza - Gaudijev ključ

Njihovo se ime smjelo izgovoriti samo šaptom i vjerovalo se da su legenda iz davnina. Pa ipak, početkom 20. stoljeća Vitezovi Morije povjerili su Antoniju Gaudiju, glasovitome španjolskom arhitektu i istaknutome članu svojega reda, dragocjenu relikviju na čuvanje.Kako bi ispunio obećanje i sakrio predmet od opasne bratovštine koja ga se stoljećima pokušava domoći, Gaudi ga brižljivo uklapa u svoje životno djelo - veličanstvenu građevinu u kojoj bi zauvijek trebao biti na sigurnome, a svoju tajnu pred smrt povjerava mladom učeniku.download:
Esteban Martin & Andreu Carranza - Gaudijev ključ

07.08.2013. u 22:44 • 0 KomentaraPrint#

Erica Jong

Erica Jong - Strah od letenja

Klasik modernog doba, knjiga koja je iz korjena promijenila naše poimanje seksualnosti.
Neumorna sanjarka Izadora Wing ne traži mnogo od života. Ona samo želi biti slobodna i pronaći idealnog partnera, savršen ljubavni spoj lišen osjećaja krivnje i bilo kakvih stega. Tokom nezaboravnog putovanja između dva kontinenta ona će otkriti koliko je ponekad teško ostvariti svoje snove.
Iako se Izadora boji letenja (u svakom mogućem smislu), trudi se izdržati na zacrtanom kursu, riskirajući svoj brak, pa čak i svoj život, radi jedne naročite vrste oslobođenja. U ovom duhovitom, poletnom, raskošnom romanu saznajemo kako se Izadora uspjela domoći slobode i osloboditi se svojih strahova.

Erica Jong - Sveženski bluz

Leila Sand, umjetnica, majka, poznata u cijelom svijetu, prava je žena današnjice. Dolazi iz vremena šezdesetih u sedamdesetih kada je pokušala pobjeći i naći utočište u drogi, ljubavnim aferama, dobrom vinu i putovanju svijetom, čak i u braku u majčinstvu. Sad se Leila prepušta mladiću koji joj pruža mahnitost orgazma, ali njeni osjećaji ostaju prazni, iznevjereni i obazvrijeđeni. Leilini napori da se oslobodi završavaju u senzualnoj i spiritualnoj pustolovini koja je odvodi od sastanaka liječenih alkoholičara do snažne performance arta u mračnom noćnom klubu East Villagea, od sjajnih zabava sa slavnim SoHo, slikarima, prodavačima umjetnina, narkomanima i 'njunfericama' do ljubavne veze s bogatim trgovcem starinama. Na tom putu upoznaje pravila ljubavi i tajnu sreće.download:
Erica Jong - Strah od letenja
Erica Jong - Sveženski bluz

07.08.2013. u 22:41 • 0 KomentaraPrint#

Ephraim Kishon - Deva kroz ušicu igle

Ephraim Kishon - Deva kroz ušicu igle

Zbirka humorističnih pripovjedaka.download:
Ephraim Kishon - Deva kroz ušicu igle

07.08.2013. u 22:39 • 0 KomentaraPrint#

Emilio Calderon - Stvoriteljeva karta

Emilio Calderon - Stvoriteljeva karta

U fašističkom Rimu, u mračnom razdoblju prije i za vrijeme Drugoga svjetskoga rata krije se tajanstveni predmet Stvoriteljeva karta, u kojoj je ucrtan plan Božjeg stvaranja svijeta. Uz mnoge druge okultne predmete, karte se žele domoći nacisti kako bi, oboružani najvećim moćima, pobijedili u ratu.
Mladi španjolski arhitekt José María Hurtado, prelijepa knjižničarka Montserrat Fábregas i talijanski princ Junio Vivarini pronalaze rijetku knjigu koja vodi do karte. Troje glavnih junaka povezano je u neraspletiv ljubavni trokut, a Stvoriteljeva karta uvlači ih u veliku igru, špijunsku mrežu u kojoj su ubojstva, intrige, podmetanja i izdaje svakodnevica, što će utjecati na njihove živote i mnogo godina nakon rata.
«Stvoriteljeva karta» Emilija Calderóna roman je o ljubavi, slavi, politici, izdaji i vjernosti. «Stvoriteljeva karta» posebna je posveta Vječnom Gradu i čežnji za srećom, koju ne mogu ostvariti predmeti, već samo ljudi.download:
Emilio Calderon - Stvoriteljeva karta

07.08.2013. u 22:35 • 0 KomentaraPrint#

Edith Nesbit

Edith Nesbit - Iz mrtvih

Brzo i grubo: zbirka ne baš strašnih, ali veoma atmosferičnih horor priča najvjerojatnije bi ostavila dojam na najmlađe čitatelje.

Edith Nesbit - Začarani zamak

Začarani zamak (1907) opisuje pustolovine troje djece, Jimmya, Geralda i Kathleen, koji slučajno nabasaju na ulaz u podzemni tunel što vodi do dvorca u prekrasnom perivoju. Tu započinje niz čudesnih događaja: prsten koji pronalaze ispunjava im sve želje, pa im, među ostalim, omogućuje da postanu nevidljivi, i da u tom obliku dozive razne pustolovine. Gerald naprimjer nevidljiv otkriva pljačku u zamku, te obavještava policiju gdje se nalazi plijen – ali kradljivcima dopušta da umaknu, jer nije lako otpremiti nekoga u zatvor pomoću nadnaravnih sposobnosti.download:
Edith Nesbit - Iz mrtvih
Edith Nesbit - Začarani zamak

07.08.2013. u 22:26 • 0 KomentaraPrint#

subota, 03.08.2013.

Greg Bear - Darvinov radio

Greg Bear - Darvinov radio

Dok zastrašujuća bolest prijeti smrtonosnom epidemijom, "lovac na viruse" Christofer Dicken, biolog Kay Lang i antropolog Mitch Rafelson vode utrku s vremenom kako bi sklopili dijelove zagonetke koju su jedino oni u stanju da riješe - zagonetku evolucije koja će odrediti budućnost ljudske rase... ako uopće ima budućnost.download:
Greg Bear - Darvinov radio

03.08.2013. u 21:57 • 0 KomentaraPrint#

Conn Iggulden

Conn Iggulden - Imperator 1 - Vrata Rima

Dvojica dječaka, Gaj i Marko, prolaze tradicionalno školovanje za život vojnika i vođa. Odrastaju kao braća, premda je Gaj mrzovoljni sin bogatog senatora, a Marko vragolasto dijete prostitutke. U to vrijeme republika se počinje raspadati što dovodi do njezina sloma i građanskog rata. Nastupa razdoblje previranja, kaosa, nereda i brutalnog nasilja. Nakon očeve smrti Gaj Julije odlazi u Rim k ujaku Mariju, gdje se pridružuje Četvrtoj makedonskoj legiji.
Vrata Rima prvi je roman iz serijala Imperator koji donosi nevjerojatnu priču o najvećem Rimljaninu svih vremena - Juliju Cezaru.

Conn Iggulden - Imperator 2 - Smrt kraljeva

Julije Cezar mlad je i neugledan vojnik koji se nalazi na ratnoj galiji kada je otmu gusari. Nakon što im isplate otkupninu, gusari ostave rimske zarobljenike na sjevernoj obali Afrike. Julije Cezar preuzima inicijativu i pridružuje svojoj grupi mladiće iz okolnih sela. Kreću u potragu za otmičarima koje stigne krvava osveta. Uskoro, vojni odred postaje toliko moćan da uspije ugušiti pobunu u Grčkoj, nakon čega se Cezar vraća u Rim kao heroj. No, nema vremena za odmor, gradu prijeti opasnost od pobunjenog gladijatora po imenu Spartak... Odlično isprepleteni elementi povijesnog i pustolovnog žanra u neispričanoj priči o Juliju Cezaru...

Conn Iggulden - Imperator 3 - Polje mačeva

Kocka je bačena… Julije Cezar poveo je svoje legije na sjever u veličanstvene bitke protiv galskih plemena. Njegov golem uspjeh i neobuzdana ambicija prijetnje su prijateljstvu s Markom Brutom, bratom po oružju i ratnim drugom. Premda ga je pohod na Galiju učinio herojem, njegove pobjede na bojnom polju izazvale su zavist neprijatelja. U Rimu je na vlasti trijumvirat Kras — Cezar — Pompej. Nakon Krasove smrti Pompej proglašava Cezara neprijateljem domovine. Julije Cezar vraća se i vodi svoje legije u građanski rat. Prije nego što će prijeći rijeku Rubikon, granicu između Galije i Rimskog Carstva, Brut mora odlučiti hoće li ostati uz Cezara. Treći nastavak serijala o životu Julija Cezara.

Conn Iggulden - Imperator 4 - Bogovi rata

Godina je 53. prije Krista. Nakon pobjede u Galiji Julije Cezar prelazi sa svojim okorjelim legijama rijeku Rubikon prijeteći samom Rimu. Čak je i genijalni strateg Pompej zatečen napadom i primoran napustiti grad. Uskoro će se rimske vojske sukobiti u krvavom građanskom ratu, vođene dvama najvećim generalima koji su ikada prošetali između sedam brežuljaka. Tako započinje zadnji dio briljantne sage o Juliju Cezaru u kojem je opisana njegova konačna sudbina – sudbina koju neće odlučiti legije, nego njegov prijatelj Brut i egipatska kraljica Kleopatra koja će donijeti na svijet njegova jedinoga sina...

Conn Iggulden - Imperator 5 - Krv bogova

Julija Cezara okrutno su ubili njegovi najvjerniji saveznici. I dok ovi samoprozvani liberatores, osloboditelji, traže pribježište u Senatu, opako su podcijenili ulogu jednoga čovjeka – Cezarova posinka Oktavijana kojeg će povijest pamtiti pod imenom August Cezar.
Sklopivši savezništvo sa svojim suparnikom Markom Antonijem, Oktavijan se neće zaustaviti dok ne osveti očevu smrt. Oštrica njegove mržnje usmjerena je prema Brutu, Cezarovom najvjernijem prijatelju i savezniku, a sad vođi urotnika. I dok se rimskim ulicama šire neredi, neki od „osloboditelja“ bježe iz grada, dok druge sustiže pravda mnoštva. Nijedan od njih neće umrijeti naravnom smrću – Bruta će konačna sudbina sustići na bojnom polju pokraj Filipa.download - sve knjige:
Conn Iggulden - sve knjige

03.08.2013. u 21:40 • 4 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Travanj 2015 (1)
Ožujak 2015 (1)
Veljača 2015 (1)
Siječanj 2015 (1)
Travanj 2014 (1)
Ožujak 2014 (2)
Veljača 2014 (6)
Siječanj 2014 (3)
Prosinac 2013 (1)
Studeni 2013 (3)
Kolovoz 2013 (8)
Srpanj 2013 (20)
Lipanj 2013 (30)
Svibanj 2013 (22)
Prosinac 2010 (1)
Studeni 2010 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Opis bloga


E-knjiga ili elektronička knjiga (eng. e-book) je elektronički (digitalni) ekvivalent tiskanoj knjizi. E-knjiga može sadržavati i online časopise i digitalne knjige napravljene da budu slušane kao audio knjige. E-knjige su tehnologija koja se rapidno razvija i mijenja. Neke e-knjige se proizvode simultano s proizvodnjom tiskanih knjiga, iako se u mnogo slučajeva kasnije stavljaju u prodaju. Često se e-knjige proizvode nakon što su knjige već tiskane, obično skenirajem (Robotic Scanners), a ponekad se tekst unosi tipkovnicom.

Linkovi


PREPORUKA za čitanje

Dvojac bez kormilara

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se