e-knjige

ponedjeljak, 29.07.2013.

Eckardt Tolle

Eckardt Tolle - Moć sadašnjeg trenutka

Da bismo se upustili u putovanje sa ovom knjigom, za sobom moramo ostaviti analitički um i njegovo lažno stvoreno ja, odnosno naš ego. Na to izazovno putovanje, Eckhart Tolle vodi nas jednostavnim i razumljivim jezikom kroz pitanja i odgovore. Ako smo sposobni biti potpuno prisutni u Sadašnjem trenutku i sve činiti u sadašnjosti, ako smo sposobni osjetiti stvarnost takvih pojava kao što su unutarnje tjelo, predaja, opuštanje, otvorit ćemo se preobražavajućem iskustvu Moći sadašnjeg trenutka.

Eckhart Tolle - Nova zemlja

Eckhart Tolle je autor bestselera “Moć sadašnjeg trenutka" (koja je prevedena na trideset tri jezika) i "Nova Zemlja", koje se ubrajaju među najutjecajnije duhovne knjige našega doba.
"Nova Zemlja : Osvješćivanje životne svrhe", Tolleova je najnovija knjiga koju su čitatelji mogli upoznati preko specijalnog online projekta kojeg je u sklopu svog knjiškog kluba organizirala Oprah Winfrey.

Eckhart Tolle - Govor tišine

»Govor tišine« je novi dragulj autora bestselera »Moć sadašnjeg
trenutka« i »Nova Zemlja«!
Suština Tolleovog učenja je vrlo jednostavna - ako se spojimo sa svojom unutarnjom tišinom, moći ćemo postojati onkraj naših prezaposlenih umova i spojiti se sa svojim izvorom, čistim postojanjem; moći ćemo doista biti prisutni u sadašnjem trenutku! Sa svojim iznimnim ranijim knjigama »Moć sadašnjeg trenutka« i »Nova Zemlja«, Tolle je dotaknuo milijune ljudi širom svijeta, objašnjavajući jednako duboko kao i jednostavno kako postići trajan mir. Za razliku od brojnih novokomponiranih duhovnih tehnika koje nude instant-rješenja, Tolle poziva na temeljit i predan odnos prema sebi jer mi kao najbogatija bića ovog svemira zaslužujemo vrhunski život!
Tolle je jedan od rijetkih istinskih suvremenih učitelja koji nas zaista približavaju tom svetom cilju.



download - sve knjige:
Eckhart Tolle - sve knjige

29.07.2013. u 22:26 • 0 KomentaraPrint#

Dorothy J. Mcintosh

Dorothy J. Mcintosh - Babilonska vještica

Godina je 2003., Bagdad. Počinje američka vojna intervencija na Irak. Nakon bombardiranja u gradu vlada kaos, no Samuel Madison iz Nacionalnog muzeja spašava ploču s tekstom Nahumove knjige iz Biblije. Međutim, poslije povratka u New York pogine u prometnoj nesreći, dok njegov brat John prolazi samo s lakšim ozljedama. Kad izađe iz bolnice, John otkrije da je Hal Vanderlin, prijatelj iz djetinjstva, ukrao ploču. Ubrzo Hal umire pod sumnjivim okolnostima, a John dobiva pismo i USB na kojem se nalazi komplicirana Halova zagonetka. Ako je uspije riješiti, otkrit će tajnu koja povezuje drevnu asirsku kulturu sa suvremenim svijetom. Zastrašujuća priča koja povezuje nedavni rat u Iraku s tri tisuće godina starom mezopotamskom urotom.

Dorothy J. Mcintosh - Knjiga ukradenih priča

John Madison, njujorški trgovac umjetninama, odlazi u London kako bi na aukciji kupio talijansku zbirku bajki iz sedamnaestoga stoljeća za nepoznatog naručitelja. Knjiga ima nevjerojatno tajnovitu prošlost i donosi nesreću svima koji dođu u dodir s njom. Neobičan muškarac koji tvrdi da je autor knjige otima Madisonu knjigu prije nego ju je predao klijentu. U potrazi za njom Madison ulazi u svijet ekscentrične europske aristokracije i sakupljača rijetkih knjiga. Otkriva mračne izvore najpoznatijih svjetskih bajki i njihovu povezanost s nekromancijom i smrtonosnom mezopotamijskom bolesti. New York, London, Napulj, Bagdad, samo su neke od lokacija na kojima se odvija radnja ovog vrhunskog trilera.



download:
Dorothy J. Mcintosh - Babilonska vještica
Dorothy J. McIntosh - Knjiga ukradenih priča

29.07.2013. u 22:15 • 0 KomentaraPrint#

Dennis Lehane

Dennis Lehane - Mistična rijeka

Kao djeca, Sean, Jimmy i Dave bili su nerazdvojni prijatelji. No, jednog dana neki se cudan automobil zaustavio u njihovoj ulici. Jedan od djecaka usao je u automobil, i tad se dogodilo nesto strasno - nesto sto je unistilo njihovo prijateljstvo i izmijenilo svu trojicu zauvijek. 25 godina kasnije, Sean radi u Odjelu za umorstva, Jimmy je bivsi zatvorenik, a Dave se trudi da svoj brak nekako odrzi na okupu i da se obrani od svojih unutarnjih demona - demona koji u njemu bude zastrasujuce misli. Kad Jimmyjevu kcer pronadu mrtvu, Sean krece u potragu za ubojicom.

Dennis Lehane - Svetinja

Kad umirući milijunaš Trevor Stone odluči unajmiti privatni detektivski par Kenzie i Genaro kako bi pronašli njegovu nestalu kće, Patrick i Angie se iznenada nađu u živom pijesku laži, izdajstva, izgubljenih prijateljstava i opasnih tajni... U potrazi za onima koji bi mogli biti i sveci i grešnici, i žrtve i napadači, i živi i mrtvi, Patrick i Angie će otkriti monstruoznu neosjetljivost za ljudsku patnju...



download:
Dennis Lehane - Mistična rijeka
Dennis Lehane - Svetinja

29.07.2013. u 21:55 • 0 KomentaraPrint#

Dean R. Koontz

Dean R. Koontz - Čudni Thomas

Za sebe Odd Thomas misli da je običan čovjek: zaposlen je u Pico Mundo Grillu i beznadno zaljubljen u, za njega, najljepšu djevojku na svijetu. Thomas nikad nije bio siguran je li to što je u njem dar ili prokletstvo, ali nijemim dušama koje ga potraže pokušava pomoći najbolje što zna. Ponekad je jedino što žele pravda, pa Thomas šefu policije Wyattu Porteru povremeno dojavljuje poruke s onog svijeta koje mu pomaže da riješi, a ponekad i sprečava zločin. No ovoga puta se događa nešto drugo. U grad dolazi tajanstven muškarac s arhivom punom dosjea o najzloglasnijim svjetskim ubojicama, a kamo god krene prati ga čopor sjena nalik hijenama. Tko je taj muškarac i što želi ne znaju čak ni Thomasovi preminuli doušnici. Thomas će 14. kolovoza naići na koban trag, istrgnutu stranicu dnevnika na kojoj piše 15. kolovoza. Za manje od dvadeset četiri sata, Pico Mundo doživjet će katastrofu. Dok se zlo okuplja pod pustinjskim suncem, Odd Thomas putuje kroz prizme svjetova pokušavajući zajedno sa srodnim dušama fantastične zajednice mrtvih, među kojima se glavom i bradom nalazi i sam Kralj Rocka, spriječiti kataklizmu koja se nadvila nad gradom. To što Thomas prolazi u ta dva grozna dana u kojima se sastaju prošlost i sadašnjost, zla kob i sudbina, srž je naših najgorih mora i zavjet koji nam govori kako bismo trebali živjeti: razborito, ako ne sigurno. S hrabrošću, humorom i punim srcem koje mora ustrajati čak i u tami.

Dean R. Koontz - Hladna vatra

Novinarku Holly Thorne zaintrigirao je čudan spasitelj - Jim Ironhart. Čak se i zaljubljuje u njega. Ali koja je to moć prisilila obična čovjeka da spasi dvanaest života u tri mjeseca? Kakve su vizije opsjedale njegove snove? Zašto je u snu šaputao: Postoji neprijatelj. On dolazi. Sve će nas ubiti...

Dean R. Koontz - Jedini preživjeli

Prošla je čitava godina od tragične zrakoplovne nesreće u kojoj su nastradale supruga i kćeri Joea Carpentera,a on,na rubu depresije i paranoje uzrokovane gubitkom voljenih, još uvijek provodi vlastitu istragu tog tužnog događaja. Veliki preokret zbiva se tijekom jednog posjeta groblju, kada Joe na neobičan način upozna Rose Tucker.

Dean R. Koontz - Žestina

U prostranu viktorijansku kuću na izoliranome obiteljskom imanju Templetonovih uvlači se psihopat Edgler Vess. Borba s nesanicom Chyne Shepherd, tek pristigle u kuću prijateljice Laure Templeton, prekine mukli ljudski krik iz susjednih prostorija. Iako prestravljena tragovima pokolja, pokušava se spasiti i suprotstaviti još prisutnome ubojici…



download - sve knjige:
Dean R. Koontz - sve knjige

29.07.2013. u 21:45 • 1 KomentaraPrint#

nedjelja, 28.07.2013.

Cassandra Clare - Grad od kostiju

Cassandra Clare - Grad od kostiju

Kada petnaestogodišnja Clary Fray kao mjesto za noćni izlazak s najboljim prijateljem Simonom odabere klub Pandemonij u New Yorku, ni u snu ne očekuje da bi tamo mogla svjedočiti umorstvu – a još manje da će ga počiniti troje tinejdžera čija su tijela prekrivena neobičnim tetovažama. Clary bi bila pozvala policiju, ali kako im objasniti što se dogodilo kad se tijelo ubijenog počelo postupno smanjivati, da bi na koncu i posve nestalo, a ubojice su vidljivi samo njoj?
I sam zapanjen što ih obična ovozemka može vidjeti, jedan od mladih ubojica predstavlja se kao sjenolovac – pripadnik tajnog plemena ratnika koji život posvećuju ubijanju demona. Anđeoska izgleda i drska ponašanja, tajanstveni mladić će u sljedećih dvadeset četiri sata Clary uvući u svoj neobičan svijet. No kad Claryna majka neobjašnjivo nestane, a nju samu napadne demon, sjenolovci će posumnjati da je Clary više od obične ovozemke…

Grad od Kostiju prvi je roman u serijalu Instrumentarij smrtnika Cassandre Clare.



download:
Cassandra Clare - Grad od kostiju

28.07.2013. u 17:20 • 0 KomentaraPrint#

Anders de la Motte

Anders de la Motte - Igra

Henrika HP Petterssona novi mobitel poziva na igru alternativne stvarnosti (I. A. S.) koja se odvija usred švedskog društva. HP uskoro shvaća da je ono što se isprva činilo kao nevina igra, zapravo nešto mnogo neugodnije. Inspektorica Rebecca ima kontrolu nad svojim životom i ambicioznu karijernu kartu. No, netko tko zna previše o njezinoj prošlosti ostavlja joj prijeteće poruke. HP-ov i Rebeccin svijet neizbježno se preklapaju. Ali ako je stvarnost samo igra, što je onda stvarno? Igra je prvi dio I. A. S. trilogije.

Anders de la Motte - Mamac

Henrik “HP” Pettersson je u bijegu. Prošlo je četrnaest mjeseci otkad je, pomoću mobitela, bio uvučen u Igru alternativne stvarnosti koja ga je umalo došla glave. Iako sada ima sve što želi – slobodu, novac i nikakve odgovornosti, još uvijek nije zadovoljan. Muče ga nesanica i paranoja. Osim toga, nedostaje mu adrenalin koji mu je davala Igra. Ponekad gotovo pa želi da ga pronađe Voditelj Igre. Kada u luksuznom hotelu u Dubaiju upozna lijepu i bogatu poslovnu ženu, uzbuđenje je napokon na vidiku. Međutim, ispod Annine hladne površine krije se nešto krajnje uznemirujuće. A i nešto je neobično u vezi s njezinim mobitelom...
Rebecci Normén život bi trebao biti lakši, s obzirom da je prošlost više ne proganja. Promovirana je u zapovjednicu elitnog zaštitarskog tima i započinje zajednički život s dečkom... No sve se mijenja kada na policijskom web-forum naiđe na anonimne negativno nastrojene natpise, koji su očito o njoj. Kako progonitelji sve više pritišću HP-a i Rebeccu u kut, otvaraju se i neka nova pitanja. Što je stvarno? Kome možeš vjerovati? I kako se zaštititi od prijetnje čije je postojanje nemoguće dokazati?Roman Mamac [Buzz] drugi je dio trilogije I. A. S. (Igra Alternativne Stvarnosti).

Anders de la Motte - Plijen

Henrik Petterson više ne zna kome i što vjerovati, a granica između Igre i stvarnoga života nikad nije bila krhkija. Unatoč tome, odlučan je u razotkrivanju onoga tko stoji u pozadini Igre, bez obzira na posljedice... Rebeccin život drastično se promijenio otkako joj se brat umiješao u Igru. Otišla je iz policije i počela raditi u privatnom sektoru za IT tvrtku u vlasništvu giganta Pay Tag Grupe. Kada dobije pristup sefu koji je pripadao njezinom ocu i u kojem pronalazi pištolj i hrpu očevih putovnica, započinje svoju vlastitu potragu za istinom.
Treći i posljednji dio trilogije I. A. S. (Igra Alternativne Stvarnosti).




download - sve knjige:
Anders de la Motte - sve knjige

28.07.2013. u 17:03 • 0 KomentaraPrint#

Anne Plichota, Cendrine Wolf - Oksa Pollock

Anne Plichota, Cendrine Wolf - Oksa Pollock - Nevidljivi svijet

Život trinaestogodišnje Okse Pollock potpuno će se promijeniti kada se iznenada s obitelji preseli iz Pariza u London. Večer uoči prvog dana u novoj školi, oko Okse se iznenada počinju događati neobične stvari: njezin radni stol se zapalio, kutije sa stvarima su eksplodirale... Oksa je oduvijek sanjala o tome da postane ninja, a sada je otkrila da ima natprirodne moći.
No to nije sve. Iste se večeri na Oksinu trbuhu pojavljuje tajanstveni znak. Oksa se povjerava svojoj ekscentričnoj baki Dragomiri koja joj otkriva obiteljsku tajnu. Naime, Pollockovi potječu iz Edefije, nevidljivoga svijeta skrivenoga negdje na Zemlji. Znak koji se pojavio potvrda je da je Oksa njihova Neočekivana, njihova jedina nada u povratak.

Anne Plichota, Cendrine Wolf - Oksa Pollock - Šuma izgubljenih

Gus je nestao!
Oksin najbolji prijatelj nestao je jutros iz njihove nove škole St. Proximus u Londonu.
Jedini je trag njegov mobitel koji je Oksa pronašla na podu jedne učionice.
Pregledavajući fotografije u Gusovu mobitelu, Oksa otkriva nejasnu fotografiju žene koja joj se čini vrlo poznatom. Tko je ona? I što se dogodilo Gusu?
Oksa još ne zna, ali u svojoj potrazi za istinom otkrit će opasne obiteljske tajne koje su dosad bile skrivene. Oksa neće oklijevati u nastojanju da spasi svojeg prijatelja, ući u paralelni svijet u kojemu su čarolija i strah isprepleteni i u kojemu će svi Spašavaj-Se-Tko-Može proći kroz opasna životna iskušenja.
Hoće li Mlada Presvijetla uz pomoć neodoljivih Domdomaca pronaći na vrijeme jedini izlaz iz Šume izgubljenih?

Anne Plichota, Cendrine Wolf - Oksa Pollock - Srce dvaju svjetova

Potresi, vulkanske erupcije, poplave . . .
Zemlja se raspada! Dok je London poplavljen pobjesnjelom Temzom, Oksa i obitelj Pollock odlaze u potragu za Dverima koje će ih odvesti u Edefiju. To je jedini način da se uspostavi mir u Izvanjskome.
Opasna je to misija za Oksu, Mladu Presvijetlu koja se mora udružiti s Izdajnicima, svojim smrtnim neprijateljima, koji ne prezaju ni pred čime kako bi se domogli Edefije.
Nasreću, pomoć joj stiže s više strana. Pomažu joj njezina izvanredna baka Dragomira, otac Pavel koji se pretvara u Zmaja kad se razljuti te Gus i Tugdual koji se bore za njezinu naklonost, a tu su i vrijedni Domdomci i ostatak družine čudesnih stvorenja…
Oksa će se na putu do edefijskih Dveri susresti s brojnim izazovima i uspjet će pronaći toliko dugo tražene Dveri, ali da bi mogla proći kroz njih mora platiti strašnu cijenu i imati dovoljno hrabrosti zakoračiti u nepoznato.
Što će Mlada Presvijetla pronaći jednom kad zakorači kroz Dveri u Nevidljivi svijet?



download - sve knjige:
Oksa Pollock - sve knjige

28.07.2013. u 16:34 • 2 KomentaraPrint#

subota, 27.07.2013.

Vina Jackson - Osamdeset dana

Vina Jackson - Osamdeset dana - Požuda

Knjiga br. 1. Naslov originala: Vina Jackson EIGHTY DAYS YELLOW

Zarobljena u tjeskobnoj vezi sa čovjekom koji ne prihvaća njenu strastvenu prirodu, violinistkinja Summer Zahova olakšanje nalazi u glazbi. Popodneva provodi svirajući u podzemnoj željeznici, zanesena djelima Vivaldija i Mendelsona. Kada se njena violina nepovratno ošteti, stiže joj iznenađujuća ponuda od Dominica, univerzitetskog profesora, kojeg je neodoljivo privukla Summerina glazba. Dominic će njen gubitak nadoknaditi skupocjenim instrumentom, pod uvjetom da mu Summer održi privatan koncert.

Vina Jackson - Osamdeset dana - Vezivanje

Knjiga br. 2. Naslov originala: Vina Jackson EIGHTY DAYS BLUE

Još jedno mračno putovanje opasnom stazom strastvene erotsko-ljubavne veze. U drugoj knjizi serijala Osamdeset dana, ispod površine uzburkane čulnim erotskim prizorima, valja se zastrašujući val povrijeđenih emocija...

Knjiga br. 3. Naslov originala: Vina Jackson EIGHTY DAYS RED

Knjiga br. 4. Naslov originala: Vina Jackson EIGHTY DAYS AMBER



download:
Vina Jackson - Osamdeset dana - Vezivanje
Vina Jackson - Osamdeset dana - Požuda

27.07.2013. u 23:04 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 23.07.2013.

Dawn French - Mrvicu čudesno

Dawn French - Mrvicu čudesno

Mo tek što nije napunila pedesetu i morat će se suočiti s nekim prilično neugodnim istinama. Ne razumije ni svoju kćer ni svog sina tinejdžera, što je za jednu dječju psihologinju prilično nezgodno. Godine joj se već naziru i na licu, a ni njezino raspoloženje nije mnogo veselije. Njezina kći Dora tek što nije napunila osamnaest... i tek što nije počela mlatiti svakog tko je nervira, a posebice svog starmalog mlađeg brata Petera, koji je umislio da je Oscar Wilde. Tu je i tata... koji je samo tata.



download:
Dawn French - Mrvicu čudesno

23.07.2013. u 21:23 • 0 KomentaraPrint#

David Baldacci

David Baldacci - Brzopotezna partija

Jednu ženu našli su ubijenu u šumi, sa naročitim satom na ruci, a ono što je izgledalo kao jednostavan slučaj uskoro prerasta u noćnu moru. Kriminalne metode nekih od najozloglašenijih ubojica svih vremena ponavlja novi grabljivac, koji lukavo i oštroumno vreba i napada žrtve. Nitko ne može shvatiti koji su motivi ubojice niti tko će biti slijedeća žrtva.

David Baldacci - Neograničena moć

Luther Whitney nije od jučer, on je provalnik-gentleman, kriminalac starog kova, i po načinu rada i po odmakloj životnoj dobi i po zatvorskom stažu. On brižno planira svoje pothvate, nikada u tijeku svojih šezdeset šest godina nije pucao iz pištolja, a tri dosadašnje osude garantiraju mu barem dvadeset godina, ako ga ikada opet uhvate.
Zato i nije čudo što Luther Whitney nije otišao na policiju, iako je za vrijeme svoje zadnje provale vidio sve. Vidio je predsjednika SAD-a i ženu njegova najboljeg prijatelja, vidio je ubojstvo na osamljenom imanju, a pogotovo jasno vidio je predsjednikovu tajnu službu i pročelnicu njegova kabineta kako temeljito uklanjaju tragove zločina. Sve tragove!
Hoće li se čovjek koji ima neograničenu moć odreći svog položaja i predati u ruke pravde, ili će upotrijebiti tu moć kako bi prikrio ubojstvo? Luther Witney nije ni trenutka dvojio. Njegova jedina šansa bila je pobjeći što prije, što brže i što dalje!

David Baldacci - Potpuni nadzor

Sidney Archer vjeruje da je potpuna sreća tu, nadohvat ruke. Njezina je karijera upravo krenula uzlaznom putanjom, njezin suprug Jason završava iznimno odgovoran posao za Triton Global, vodeći svjetski kompjuterski koncern, njezina kćerkica Amy najdivnije je stvorenje na svijetu. Što bi tu uopće moglo poći po zlu?
Uglavnom sve. Jer u jednom danu, njezin cijeli svijet raspast će se na potpuno neobjašnjiv način.
Što je točno Jason radio za Triton Global? Zašto je nestao? Je li uopće živ? Kakve veze s njim ima poginuli (ili možda ubijeni) predsjednik Središnje savezne banke? Zašto njezin poslodavac odjednom nema povjerenja u svoju najbolju djelatnicu? Odgovore na sva ta pitanja volio bi znati i agent FBI-a Lee Sawyer, koji s pravom ima osjećaj da će Sidney uskoro biti u problemima do grla. Jer netko vrlo moćan misli da Sidney zna više nego što odaje, a taj netko očito joj radi o glavi.

David Baldacci - Prava istina

Michael Fiske prekršit će zakon kad s prijemnog odjela Vrhovnoga suda ukrade pismo koje je Sudu iz zatvora poslao zatvorenik osuđen zbog ubojstva djevojčice. No tom će krađom ujedno zapečatiti i svoju sudbinu. Imena navedena u pismu nitko nije smio saznati, a krađa pisma ujedno je značila i smrtnu presudu za Fiskea. Nakon Fiskeova ubojstva njegov će brat, inače policajac koji je nakon jednog spornog slučaja odlučio postati odvjetnik, doći u Washington i pokušati saznati zašto mu je brat ubijen i kakve veze ubojstvo njegova brata ima s pismom ukradenim s prijemnog odjela Vrhovnoga suda. No ubrzo će upravo on postati jedan od osumnjičenih...



download - sve knjige:
David Baldacci - sve knjige

23.07.2013. u 20:51 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 22.07.2013.

David Ambrose - Slučajnost

David Ambrose - Slučajnost

Pregledavajući očevu ostavštinu nakon njegove smrti, George Daly u obiteljskom albumu pronalazi fotografiju na kojoj on kao desetogodišnji dječak pozira s muškarcem i ženom. Ali, koliko god se trudio, George se ne sjeća ljudi s fotografije, niti kada i gdje je ona snimljena.Kao pisac knjiga koje se bave krhkom granicom između stvarnosti i nepoznatog, George je fasciniran starom fotografijom i ostalim stvarima koje u međuvremenu otkriva, a koje upućuju da u njegovoj prošlosti možda postoji neka tajna o kojoj nije niti sanjao. Nakon što je započeo istragu, njegov život, običan poput života većine drugih ljudi – smatrao se zadovoljnim muškarcem srednjih godina, oženjenim za ženu koju voli, s poslom u kojem uživa – odjednom se mijenja. Počinje se događati niz znakovitih i bizarnih slučajnosti, koje Georgea izazivaju da započne rad na knjizi o značenju slučajnosti ili samog “sinkroniteta”.



download:
David Ambrose - Slučajnost

22.07.2013. u 20:45 • 0 KomentaraPrint#

petak, 19.07.2013.

Daniel Levin - Posljednji odsjaj

Daniel Levin - Posljednji odsjaj

Posljednji odsjaj, čija je radnja složena i višeslojna kao i drevna nalazišta koja istražuje, jeste uzbudljivi triler koji obuhvaća izuzetne svjetove arheologije, politike i terorizma dok prikazuje suvremenu borbu da se definira - i redefinira - sama povijest.



download:
Daniel Levin - Posljednji odsjaj

19.07.2013. u 19:40 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 16.07.2013.

39 tragova

39 tragova - Rick Riordan - Labirint kostiju

Zamisli da otkriješ kako je tvoja obitelj jedna od najmoćnijih u povijesti i kako je izvor njezine moći skriven po najrazličitijim zakucima svijeta u obliku tragova – njih trideset i devet. U Labirintu kostiju Amy i Dan Cahill otkrit će upravo to, i to na čitanju oporuke svoje bake, gdje su se okupili svi ogranci njihove slavne porodice. Težak trenutak pred njih će staviti još teži izbor: prihvatiti bakin izazov ili uzeti milijun dolara i otići. Koji je to izazov nitko u obitelji ne zna, ali ni Amy ni Danu ne pada na pamet da takvu priliku propuste. Lov je počeo, a plaha Amy i jedanaestogodišnji Dan doimaju se kao lak plijen pa će se ostali čanovi obitelji svojski potruditi da baš njih prve izbace iz igre. Je li istina da tiha voda brege dere, provjerite u prvoj knjizi iz niza 39 tragova!

39 tragova - Gordon Korman - Pogrešna nota

Potraga se nastavlja! Nakon što su, čak i na vlastito iznenađenje, riješili svoj zadatak i našli se u vodstvu, četrnaestogodišnja Amy i njezin mlađi brat Dan (a nažalost i njihovi suparnici) putuju u Beč kako bi našli daljnje upute potrebne za rješavanje zagonetke koju je pred njih postavila bakina oporuka. Hoće li shvatiti što im govori Mozartova glazba? Sva sreća pa je s njima i dalje Nellie, njihova dadilja, jer će ona dokazati onu staru poslovicu da koliko jezika znaš, toliko ljudi vrijediš. Dok im je za petama čopor rođaka gladnih moći, Amy i Dan neće baš u svakom trenutku biti sigurni napreduju li prema pobjedi ili hitaju ravno u smrtonosnu zamku.

39 tragova - Peter Lerangis - Kradljivac mačeva

Četrnaestogodišnja Amy i njezin mlađi brat Dan sada su na putu za Japan. Na ovom će se putovanju morati udružiti sa stricem Alistairom. Hoće li taj savez donijeti išta dobra Amy i Danu? Imaju li uopće izbora? Amy i Dan mogli bi se zapitati zašto sve to čine i požaliti što nisu, kao neki drugi članovi obitelji Cahill, izabrali bogato nasljedstvo umjesto pustolovine i potrage koja nikako da dovede do cilja.
Amy i Dan sami su protiv obitelji, timova, generacija. Mogu li uspjeti?

39 tragova - Watson Jude - Kao u grobu

Nakon Labirinta kostiju u kojem je sve počelo, Pogrešne note koja je vodila u Beč te Kradljivca mačeva koji se motao po Japanu, u četvrtoj knjizi pustolovnog serijala 39 tragova Amy i Dan odlaze u Egipat kako bi pronašli sljedeći trag. Zajedno sa svojom bejbisitericom, pardon, dadiljom Nellie, otkrivaju razne tajne vezane uz ekaterinski ogranak obitelji Cahill i njegovo suparništvo s ogrankom Thomas. Uspješno ili manje uspješno izbjegavajući brojne druge članove obitelji, kao što su Irina, Jonah i Alistair, upoznaju i Hilary Vale, prijateljicu svoje bake. Premda se ona i njezin unuk Theo doimaju kao da žele pomoći, teško im je slijepo vjerovati. No, kod nje dobivaju predmete koje je za njih ondje ostavila baka, pa Amy i Dan nastavljaju potragu.
Nakon bliskog susreta s krokodilom i još kojekakvim opasnostima, mladi Cahillovi moraju doznati i ponešto o Napoleonu, Thomasu Edisonu i Marie Curie, ali i o slikama i hijeroglifima, kako bi ih uzbudljiva potraga, protkana pogibelji, izdajama i obratima, dovela do željenog cilja.

39 tragova - Patrick Carman - Crni krug

Amy, njezin brat Dan i njihova guvernanta Nellie skrivaju se u Kairu. Neobičan telegram koji će dobiti odvest će ih na novo putovanje. Telegram je poslao netko tko je sebe nazvao NRR, što Amy i Danu ne znači ništa, ali zbog onoga što tamo piše moraju riskirati i otisnuti se na put prema dalekoj Rusiji. Amy i Dan usput će otkriti je li NRR njihov prijatelj ili je sve tek pomno smišljena zamka. Kamo ih je u kratko vrijeme ova potraga odvela? Prošli su četiri kontinenta i vlastiti rođaci više puta umalo da ih nisu ubili, ali kraj putovanja još se ne nazire. Amy i Dan napokon će dobiti priliku saznati što se zapravo dogodilo njihovim roditeljima.

39 tragova - Jude Watson - Do grla u nevolji

Naši junaci Amy i Dan Cahill i njihova guvernanata Nellie odlaze u Australiju, ne kako bi slijedili novi trag, već da bi napokon otkrili što se dogodilo njihovim roditeljima. No nisu ni slutili u što se upuštaju dolaskom u Australiju. Možda im se čini da su vidjeli sve opasnosti ovog svijeta i da su na sve spremni. Biti živ zakopan, bježati pred jurećim vlakom, boriti se s krokodilom, biti zarobljen u grobnici s mumijom – sve su već doživjeli i preživjeli, ali to ne znači da je gotovo.

39 tragova - Peter Lerangis - Zmijsko leglo

Sve što su Amy i Dan mislili da znaju više ne vrijedi. Nakon Irinine tragične smrti sasvim je jasno da opreza nikad dosta i da moraju vrlo pažljivo razmisliti o tome koga će proglasiti svojim saveznikom, a koga neprijateljem. Razlika je ponekad jedva vidljiva, a o tome hoće li je znati prepoznati ovisi mnogo toga, prije svega njihovi životi.




Book 8: The Emperor's Code
Book 9: Storm Warning
Book 10: Into The Gauntlet
Book 11: Vespers Rising

download - sve knjige:
39 Tragova

16.07.2013. u 20:09 • 3 KomentaraPrint#

E. L. James

E. L. James - Pedeset nijansi sive

Kada studentica književnosti Anastasia Steele ode intervjuirati mladoga poduzetnika Christiana Greya, upozna lijepog, vrlo inteligentnog i zastrašujućeg muškarca. Neiskusna i nevina Ana sa strahom shvaća da želi tog muškarca i da se, unatoč njegovoj tajanstvenoj suzdržljivosti, očajnički želi zbližiti s njim.
Ne mogavši odoljeti Aninoj nenametljivoj ljepoti, pameti i slobodoumnome duhu, Grey priznaje da i on nju želi, ali pod vlastitim uvjetima. Šokirana, ali i uzbuđena Christianovim neobičnim erotskim ukusom, Ana oklijeva. Bez obzira na sve vanjske znakove uspjeha – međunarodnu tvrtku, golemo bogatstvo, privrženu obitelj, Christian Grey čovjek je mučen demonima i opsjednut potrebom da sve kontrolira.
Kada se par upusti u smionu, strastvenu seksualnu vezu, Ana otkriva Christianove tajne i istražuje mračnu, neistraženu stranu vlastite seksualnosti.

E. L. James - Pedeset nijansi mračniji

Preplašena neobičnim ukusom i mračnim tajnama prelijepog, mučenog mladog poduzetnika Christiana Greya, Anastasia Steele prekinula je njihov odnos kako bi započela novu karijeru u jednoj izdavačkoj kući u Seattleu. No u svakom trenutku misli su joj ispunjene žudnjom za Christianom i, kada joj on predloži novi dogovor, Anastasia ne može odoljeti.

E. L. James - Pedeset nijansi slobodniji

Šokirana, zaintrigirana i na kraju odbijena Christianovim neobičnim erotskim ukusom, Ana zahtijeva dublju predanost. Odlučan da je zadrži, Christian na to pristaje. Sada Ana i Christian imaju sve – ljubav, strast, bliskost, bogatstvo i nebrojeno mnogo mogućnosti za budućnost koja leži pred njima. Međutim, Ana je svjesna da neće biti lako voljeti Christiana i da će to što su zajedno pred njih postaviti izazove koje nijedno ne očekuje. Ana mora nekako naučiti prihvatiti Christianov raskošan životni stil, pritom ne žrtvujući vlastiti identitet. A Christian mora prevladati svoju opsesivnu potrebu da sve kontrolira, istodobno se boreći s demonima iz mučne prošlosti.



download - sve knjige:
E. L. James - sve knjige

16.07.2013. u 19:42 • 0 KomentaraPrint#

petak, 12.07.2013.

Conrad Anker i David Roberts - Izgubljeni istraživač

Conrad Anker i David Roberts - Izgubljeni istraživač

Osmog lipnja 1924. George Leigh Mallory i Andrew Irvine nestali su nedaleko od vrha Mount Everesta. Do danas je ostalo otvoreno pitanje jesu li oni tada, 29 godina prije Edmunda Hillaryja i Tenzinga Norgaya, dosegnuli vrh svijeta. Godine 1999. penjač Conrad Anker otkrio je Malloryjevo tijelo na Everestu čime je napravljen veliki korak u rasvjetljavanju jedne od najvećih tajni u povijesti pustolovina i istraživanja. U Izgubljenom istraživaču Anker i povjesničar David Roberts izlažu dramatičnu kroniku ekspedicija iz 1924. i 1999. te uspijevaju dočarati strast i duh dvojice muškaraca koji su se, s gotovo nikakvom opremom, usudili suprostaviti najsilovitijim snagama prirode.



download:
Conrad Anker i David Roberts - Izgubljeni istraživač

12.07.2013. u 18:27 • 1 KomentaraPrint#

Colleen McCullough - Prvi čovjek Rima - Put slave

Colleen McCullough - Prvi čovjek Rima - Put slave

Gaj Marije i Kornelije Sula predvode vojni pohod na lukavog numidskog kralja Jugurtu. Od pustinjskih oaza i neosvojivih planinskih utvrda pa sve do krvavih bitaka protiv Jugurtine strašne konjice, oni kroče svojim putem slave. Istodobno, rimskim provincijama prijeti najezda Germana... Put slave nastavak je čudesne sage o možda najintrigantnijem razdoblju ljudske povijesti i univerzalna priča o ljudskoj pohlepi, hrabrosti i ljubavi.



download:
Colleen McCullough - Prvi čovjek Rima - Put slave

12.07.2013. u 18:17 • 0 KomentaraPrint#

nedjelja, 07.07.2013.

Colleen Hoover - Beznadežni

Colleen Hoover - Beznadežni

Hrabro suočavanje sa istinom bit će jedini put za Sky i Holdera da zaliječe svoje nedovoljno zarasle emocionalne ožiljke i pronađu način da žive i vole bez ikakvih ograničenja.
Beznadežni je roman koji će vas ostaviti bez daha, roman koji će vas podsjetiti na vašu prvu ljubav.
Najljepši prvi poljubac u povijesti prvih poljubaca!



download:
Colleen Hoover - Beznadežni

07.07.2013. u 13:21 • 2 KomentaraPrint#

Colin Harrison - Tragač

Colin Harrison - Soba Havana

- knjiga u pripremi

Colin Harrison - Tragač

Zora tek što nije zarudjela, a mlade Meksikanke koje su završile noćnu smjenu čistačica uredskih zgrada na Manhattanu, zaželjele su se malo provoda. Kako je već sav noćni život u New Yorku zamro, jedini užitak koji im je preostao bila je dobra glazba, brza vožnja i još koji joint na obali. Od tri djevojke u autu, dvije će umrijeti za nekoliko minuta jezivom smrću.
Nakon uspjeha "Sobe Havana", novi naslov Colina Harrisona osigurat će vam još jednu tipično njujoršku besanu noć.



download:
Colin Harrison - Tragač

07.07.2013. u 13:11 • 0 KomentaraPrint#

Chuck Palahniuk

Chuck Palahniuk - Klub boraca

“Ne postoji nikakva tajna udruga klubova gdje se momci tuku, nezadovoljni svojim ispraznim životom, jalovom karijerom, odsutnim ocem. Klubovi boraca su fikcija. Ne možete otići tamo. Ja sam ih izmislio... Ali dio Kluba boraca je istinit. To nije toliko roman, koliko antologija iz života mojih prijatelja. Knjigu su stvorili svi ti ljudi. Uza sve ono što je dodano, priča postaje žešćom, pročišćenijom, i više nije zapis o samo jednom životu, već o cijeloj generaciji. Ne samo o generaciji, već o ljudima...

Chuck Palahniuk - Rigotina

Pahlahniuk u ovom provokativnom romanu konstruira priču o provincijskom antijunaku, neobičnom dječaku koji odrasta u još neobičnijeg mladića, Busteru Rigotini Caseyju.
U formi oralne povijesti, niza svjedočenja različitih protagonista koji su ga poznavali, stječemo mozaički uvid u pomaknuti projekt izgradnje transhistorijskog, eugeničkog nadčovjeka.
U tom su prenapučenom svijetu, dovedenom do krajnosti klasnog sukoba, ljudi podijeljeni na dnevne i noćne. Dok je svijet dana više-manje sličan današnjoj ušminkanoj svakodnevici, svijet tame apsorbirao je, ali istodobno i iznio na vidjelo njegovo naličje: bijedu, kriminal, nesigurnost i najrazličitije opscenosti.
U tom je svijetu moguće prevariti smrt, moguće je petljati po tuđoj i vlastitoj prošlosti i genetskom kodu, doslovno sve je moguće.
U priču nas inicira bizarna ilegalna supkultura brijača-razbijača, koja uzbuđenje nalazi u izrežiranim automobilskim nesrećama čije su poprište ulice živoga noćnog grada. Na kocki možda jesu životi, ali ulog je čitava vječnost…

Chuck Palahniuk - Dnevnik

Autor kontraverznog “Kluba boraca” u svom najnovijem romanu preuzima glas gnjevne žene. Njezin muž leži u komi nakon pokušaja samoubojstva, a ona, ostavljena sama s njegovom majkom, kćeri i hrpom dugova i problema pokušava isplivati. U cijelom tom kaosu njezina ju svekrva nagovori da počne pisati dnevnik - kako bi njezin muž, ako se ikada probudi, znao što je propustio. Ali, je li to pravi razlog? Duhovito, mračno, pisano izvrsnim stilom, brzim tempom i sočnim jezikom - britka satira suvremenog potrošačkog društva, modernih struja u umjetnosti i vječnih ljudskih slabosti.

Chuck Palahniuk - Uspavanka

Carl Streator novinar je koji istražuje sindrom iznenadne dojenačke smrti za poznati tabloid. Nakon što je nekoliko puta pratio hitnu medicinsku pomoć u slučajevima smrti malih beba, Streator primjećuje da je svoj umrloj djeci noć prije smrti bila čitana ista pjesma iz knjige posuđene iz iste knjižnice. Riječ je o uspavanki, drevnoj afričkoj čaroliji koja je služila za eutanaziju bolesnika i staraca. Istražujući te slučajeve, upoznaje ženu koja je nehotice tom uspavankom ubila vlastito dijete. A i on sam je, također nehotice, prije dvadeset godina ubio vlastitu ženu i dijete istom pjesmom...



Knjiga Preživjeli je u pripremi...

download:
Chuck Palahniuk - Klub boraca
Chuck Palahniuk - Rigotina
Chuck Palahniuk - Dnevnik
Chuck Palahniuk - Uspavanka

07.07.2013. u 12:36 • 2 KomentaraPrint#

Camilla Läckberg

Camilla Läckberg - Ledena princeza

Ledena princeza smještena je u zimski krajobraz autoričine rodne Fjällbacke. Spisateljica Erica Falck vraća se u seoce na švedskoj obali nakon iznenadne smrti roditelja, ali tamo se susreće s još jednom tragedijom: (samo)ubojstvom Alex Wijkner, prijateljice iz djetinjstva. Upravo Erica pronalazi Alexino mrtvo tijelo u zaleđenoj kadi te isprva nevoljko, a kasnije iz osobnih razloga biva uvučena u slučaj. Uz pomoć detektiva Patrika Hedströma ona dolazi do šokantnih spoznaja o događajima koji su se nekoć odigrali u Fjällbacki. Uskoro postaje jasno da u malom mjestu postoji netko spreman učiniti bilo što da bi sačuvao davno zakopanu tajnu…

Camilla Läckberg - Propovjednik

Ljeto je, mnogo turista, sparina kakve se mještani ne sjećaju. Jednoga jutra maleni se dječak iskrade iz kuće i odlazi u Kraljevu klisuru igrati se viteza. Igru naprasno prekida kad spazi mrtvu ženu. Tajne se zapliću kad policija na mjestu događaja ispod leša pronađe još dva ženska kostura.
Istragu vodi Patrik Hedström, mlad i ambiciozan inspektor, koji je zajedno sa svojom djevojkom Ericom nakon Ledene princeze već postao kultni lik suvremenog skandinavskog krimića. Patrik i njegovi suradnici iz policijske postaje Tanumshede suočeni su s naizgled nerješivom tajnom: kosturi pripadaju dvjema ženama nestalima 1979. Kako su ubojstva povezana? Je li u pitanju ubojica koji se vratio nakon dvadeset godina ili se netko nadahnuo prijašnjim ubojstvima? Kad nestane još jedna djevojka, istraga se fokusira na obitelj Hult, koju se povezivalo i s prethodnim nestancima. Popis osumnjičenika je dugačak, a vremena je malo – hoće li mračne tajne obitelji Hult, potomaka religijskog fanatika Ephraima Hulta, dovesti do ubojice?

Camilla Läckberg - Kamenorezac

U svom trećem romanu iz serije psiholoških trilera smještenih u ribarskom gradiću Fjällbacki trenutačno najpoznatija švedska spisateljica prati misteriozan slučaj utapanja.
Posljednjih godina mnoge tragedije pogodile su Fjällbacku, ali možda nijedna dosad toliko potresna i užasavajuća: stari ribar, lovac na jastoge, u svojoj mreži izvukao je tijelo djevojčice. Ubrzo postaje jasno da je u pitanju ubojstvo. Istragu vodi detektiv Patrik Hedström, koji je nedavno i sâm postao otac. Težak je i pomalo jezovit zadatak otkriti tko stoji iza ubojstva nedužna djeteta, tim više što su Patrik i njegova životna partnerica Erica dobro poznavali djevojčicu Saru. Slučaj postaje još zamršeniji kada dođe do čudnih napada i na drugu djecu.
Usporedo s istragom ubojstva, roman nas vodi u prošlost Fjällbacke i prati životni put više generacija jedne obitelji, njihove uzavrele strasti, slomljene živote, ledene emocije. Godina je 1923. Anders Andersson mlad je i naočit kamenorezac zaposlen u kamenolomu lokalnog bogataša. Njegov susret s gazdinom kćeri Agnes početak je nevjerojatne priče koja seže sve do današnjih dana...
Jesu li i kako te dvije priče povezane? Istraga Sarina ubojstva iznijet će na vidjelo najcrnje tajne Fjällbacke, a ono što Patrik naposljetku otkriva promijenit će, možda i zauvijek, sliku i stanovnike tog idiličnog mjestašca.



download - sve knjige:
Camilla Läckberg - sve knjige
07.07.2013. u 11:15 • 4 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Opis bloga


E-knjiga ili elektronička knjiga (eng. e-book) je elektronički (digitalni) ekvivalent tiskanoj knjizi. E-knjiga može sadržavati i online časopise i digitalne knjige napravljene da budu slušane kao audio knjige. E-knjige su tehnologija koja se rapidno razvija i mijenja. Neke e-knjige se proizvode simultano s proizvodnjom tiskanih knjiga, iako se u mnogo slučajeva kasnije stavljaju u prodaju. Često se e-knjige proizvode nakon što su knjige već tiskane, obično skenirajem (Robotic Scanners), a ponekad se tekst unosi tipkovnicom.

Linkovi


PREPORUKA za čitanje

Dvojac bez kormilara