e-knjige

nedjelja, 28.07.2013.

Anne Plichota, Cendrine Wolf - Oksa Pollock

Anne Plichota, Cendrine Wolf - Oksa Pollock - Nevidljivi svijet

Život trinaestogodišnje Okse Pollock potpuno će se promijeniti kada se iznenada s obitelji preseli iz Pariza u London. Večer uoči prvog dana u novoj školi, oko Okse se iznenada počinju događati neobične stvari: njezin radni stol se zapalio, kutije sa stvarima su eksplodirale... Oksa je oduvijek sanjala o tome da postane ninja, a sada je otkrila da ima natprirodne moći.
No to nije sve. Iste se večeri na Oksinu trbuhu pojavljuje tajanstveni znak. Oksa se povjerava svojoj ekscentričnoj baki Dragomiri koja joj otkriva obiteljsku tajnu. Naime, Pollockovi potječu iz Edefije, nevidljivoga svijeta skrivenoga negdje na Zemlji. Znak koji se pojavio potvrda je da je Oksa njihova Neočekivana, njihova jedina nada u povratak.

Anne Plichota, Cendrine Wolf - Oksa Pollock - Šuma izgubljenih

Gus je nestao!
Oksin najbolji prijatelj nestao je jutros iz njihove nove škole St. Proximus u Londonu.
Jedini je trag njegov mobitel koji je Oksa pronašla na podu jedne učionice.
Pregledavajući fotografije u Gusovu mobitelu, Oksa otkriva nejasnu fotografiju žene koja joj se čini vrlo poznatom. Tko je ona? I što se dogodilo Gusu?
Oksa još ne zna, ali u svojoj potrazi za istinom otkrit će opasne obiteljske tajne koje su dosad bile skrivene. Oksa neće oklijevati u nastojanju da spasi svojeg prijatelja, ući u paralelni svijet u kojemu su čarolija i strah isprepleteni i u kojemu će svi Spašavaj-Se-Tko-Može proći kroz opasna životna iskušenja.
Hoće li Mlada Presvijetla uz pomoć neodoljivih Domdomaca pronaći na vrijeme jedini izlaz iz Šume izgubljenih?

Anne Plichota, Cendrine Wolf - Oksa Pollock - Srce dvaju svjetova

Potresi, vulkanske erupcije, poplave . . .
Zemlja se raspada! Dok je London poplavljen pobjesnjelom Temzom, Oksa i obitelj Pollock odlaze u potragu za Dverima koje će ih odvesti u Edefiju. To je jedini način da se uspostavi mir u Izvanjskome.
Opasna je to misija za Oksu, Mladu Presvijetlu koja se mora udružiti s Izdajnicima, svojim smrtnim neprijateljima, koji ne prezaju ni pred čime kako bi se domogli Edefije.
Nasreću, pomoć joj stiže s više strana. Pomažu joj njezina izvanredna baka Dragomira, otac Pavel koji se pretvara u Zmaja kad se razljuti te Gus i Tugdual koji se bore za njezinu naklonost, a tu su i vrijedni Domdomci i ostatak družine čudesnih stvorenja…
Oksa će se na putu do edefijskih Dveri susresti s brojnim izazovima i uspjet će pronaći toliko dugo tražene Dveri, ali da bi mogla proći kroz njih mora platiti strašnu cijenu i imati dovoljno hrabrosti zakoračiti u nepoznato.
Što će Mlada Presvijetla pronaći jednom kad zakorači kroz Dveri u Nevidljivi svijet?



download - sve knjige:
Oksa Pollock - sve knjige

28.07.2013. u 16:34 • 2 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Travanj 2015 (1)
Ožujak 2015 (1)
Veljača 2015 (1)
Siječanj 2015 (1)
Travanj 2014 (1)
Ožujak 2014 (2)
Veljača 2014 (6)
Siječanj 2014 (3)
Prosinac 2013 (1)
Studeni 2013 (3)
Kolovoz 2013 (8)
Srpanj 2013 (20)
Lipanj 2013 (30)
Svibanj 2013 (22)
Prosinac 2010 (1)
Studeni 2010 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Opis bloga


E-knjiga ili elektronička knjiga (eng. e-book) je elektronički (digitalni) ekvivalent tiskanoj knjizi. E-knjiga može sadržavati i online časopise i digitalne knjige napravljene da budu slušane kao audio knjige. E-knjige su tehnologija koja se rapidno razvija i mijenja. Neke e-knjige se proizvode simultano s proizvodnjom tiskanih knjiga, iako se u mnogo slučajeva kasnije stavljaju u prodaju. Često se e-knjige proizvode nakon što su knjige već tiskane, obično skenirajem (Robotic Scanners), a ponekad se tekst unosi tipkovnicom.

Linkovi


PREPORUKA za čitanje

Dvojac bez kormilara