e-knjige

utorak, 16.07.2013.

39 tragova

39 tragova - Rick Riordan - Labirint kostiju

Zamisli da otkriješ kako je tvoja obitelj jedna od najmoćnijih u povijesti i kako je izvor njezine moći skriven po najrazličitijim zakucima svijeta u obliku tragova – njih trideset i devet. U Labirintu kostiju Amy i Dan Cahill otkrit će upravo to, i to na čitanju oporuke svoje bake, gdje su se okupili svi ogranci njihove slavne porodice. Težak trenutak pred njih će staviti još teži izbor: prihvatiti bakin izazov ili uzeti milijun dolara i otići. Koji je to izazov nitko u obitelji ne zna, ali ni Amy ni Danu ne pada na pamet da takvu priliku propuste. Lov je počeo, a plaha Amy i jedanaestogodišnji Dan doimaju se kao lak plijen pa će se ostali čanovi obitelji svojski potruditi da baš njih prve izbace iz igre. Je li istina da tiha voda brege dere, provjerite u prvoj knjizi iz niza 39 tragova!

39 tragova - Gordon Korman - Pogrešna nota

Potraga se nastavlja! Nakon što su, čak i na vlastito iznenađenje, riješili svoj zadatak i našli se u vodstvu, četrnaestogodišnja Amy i njezin mlađi brat Dan (a nažalost i njihovi suparnici) putuju u Beč kako bi našli daljnje upute potrebne za rješavanje zagonetke koju je pred njih postavila bakina oporuka. Hoće li shvatiti što im govori Mozartova glazba? Sva sreća pa je s njima i dalje Nellie, njihova dadilja, jer će ona dokazati onu staru poslovicu da koliko jezika znaš, toliko ljudi vrijediš. Dok im je za petama čopor rođaka gladnih moći, Amy i Dan neće baš u svakom trenutku biti sigurni napreduju li prema pobjedi ili hitaju ravno u smrtonosnu zamku.

39 tragova - Peter Lerangis - Kradljivac mačeva

Četrnaestogodišnja Amy i njezin mlađi brat Dan sada su na putu za Japan. Na ovom će se putovanju morati udružiti sa stricem Alistairom. Hoće li taj savez donijeti išta dobra Amy i Danu? Imaju li uopće izbora? Amy i Dan mogli bi se zapitati zašto sve to čine i požaliti što nisu, kao neki drugi članovi obitelji Cahill, izabrali bogato nasljedstvo umjesto pustolovine i potrage koja nikako da dovede do cilja.
Amy i Dan sami su protiv obitelji, timova, generacija. Mogu li uspjeti?

39 tragova - Watson Jude - Kao u grobu

Nakon Labirinta kostiju u kojem je sve počelo, Pogrešne note koja je vodila u Beč te Kradljivca mačeva koji se motao po Japanu, u četvrtoj knjizi pustolovnog serijala 39 tragova Amy i Dan odlaze u Egipat kako bi pronašli sljedeći trag. Zajedno sa svojom bejbisitericom, pardon, dadiljom Nellie, otkrivaju razne tajne vezane uz ekaterinski ogranak obitelji Cahill i njegovo suparništvo s ogrankom Thomas. Uspješno ili manje uspješno izbjegavajući brojne druge članove obitelji, kao što su Irina, Jonah i Alistair, upoznaju i Hilary Vale, prijateljicu svoje bake. Premda se ona i njezin unuk Theo doimaju kao da žele pomoći, teško im je slijepo vjerovati. No, kod nje dobivaju predmete koje je za njih ondje ostavila baka, pa Amy i Dan nastavljaju potragu.
Nakon bliskog susreta s krokodilom i još kojekakvim opasnostima, mladi Cahillovi moraju doznati i ponešto o Napoleonu, Thomasu Edisonu i Marie Curie, ali i o slikama i hijeroglifima, kako bi ih uzbudljiva potraga, protkana pogibelji, izdajama i obratima, dovela do željenog cilja.

39 tragova - Patrick Carman - Crni krug

Amy, njezin brat Dan i njihova guvernanta Nellie skrivaju se u Kairu. Neobičan telegram koji će dobiti odvest će ih na novo putovanje. Telegram je poslao netko tko je sebe nazvao NRR, što Amy i Danu ne znači ništa, ali zbog onoga što tamo piše moraju riskirati i otisnuti se na put prema dalekoj Rusiji. Amy i Dan usput će otkriti je li NRR njihov prijatelj ili je sve tek pomno smišljena zamka. Kamo ih je u kratko vrijeme ova potraga odvela? Prošli su četiri kontinenta i vlastiti rođaci više puta umalo da ih nisu ubili, ali kraj putovanja još se ne nazire. Amy i Dan napokon će dobiti priliku saznati što se zapravo dogodilo njihovim roditeljima.

39 tragova - Jude Watson - Do grla u nevolji

Naši junaci Amy i Dan Cahill i njihova guvernanata Nellie odlaze u Australiju, ne kako bi slijedili novi trag, već da bi napokon otkrili što se dogodilo njihovim roditeljima. No nisu ni slutili u što se upuštaju dolaskom u Australiju. Možda im se čini da su vidjeli sve opasnosti ovog svijeta i da su na sve spremni. Biti živ zakopan, bježati pred jurećim vlakom, boriti se s krokodilom, biti zarobljen u grobnici s mumijom – sve su već doživjeli i preživjeli, ali to ne znači da je gotovo.

39 tragova - Peter Lerangis - Zmijsko leglo

Sve što su Amy i Dan mislili da znaju više ne vrijedi. Nakon Irinine tragične smrti sasvim je jasno da opreza nikad dosta i da moraju vrlo pažljivo razmisliti o tome koga će proglasiti svojim saveznikom, a koga neprijateljem. Razlika je ponekad jedva vidljiva, a o tome hoće li je znati prepoznati ovisi mnogo toga, prije svega njihovi životi.




Book 8: The Emperor's Code
Book 9: Storm Warning
Book 10: Into The Gauntlet
Book 11: Vespers Rising

download - sve knjige:
39 Tragova

16.07.2013. u 20:09 • 3 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Travanj 2015 (1)
Ožujak 2015 (1)
Veljača 2015 (1)
Siječanj 2015 (1)
Travanj 2014 (1)
Ožujak 2014 (2)
Veljača 2014 (6)
Siječanj 2014 (3)
Prosinac 2013 (1)
Studeni 2013 (3)
Kolovoz 2013 (8)
Srpanj 2013 (20)
Lipanj 2013 (30)
Svibanj 2013 (22)
Prosinac 2010 (1)
Studeni 2010 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Opis bloga


E-knjiga ili elektronička knjiga (eng. e-book) je elektronički (digitalni) ekvivalent tiskanoj knjizi. E-knjiga može sadržavati i online časopise i digitalne knjige napravljene da budu slušane kao audio knjige. E-knjige su tehnologija koja se rapidno razvija i mijenja. Neke e-knjige se proizvode simultano s proizvodnjom tiskanih knjiga, iako se u mnogo slučajeva kasnije stavljaju u prodaju. Često se e-knjige proizvode nakon što su knjige već tiskane, obično skenirajem (Robotic Scanners), a ponekad se tekst unosi tipkovnicom.

Linkovi


PREPORUKA za čitanje

Dvojac bez kormilara