e-knjige

nedjelja, 07.07.2013.

Camilla Läckberg

Camilla Läckberg - Ledena princeza

Ledena princeza smještena je u zimski krajobraz autoričine rodne Fjällbacke. Spisateljica Erica Falck vraća se u seoce na švedskoj obali nakon iznenadne smrti roditelja, ali tamo se susreće s još jednom tragedijom: (samo)ubojstvom Alex Wijkner, prijateljice iz djetinjstva. Upravo Erica pronalazi Alexino mrtvo tijelo u zaleđenoj kadi te isprva nevoljko, a kasnije iz osobnih razloga biva uvučena u slučaj. Uz pomoć detektiva Patrika Hedströma ona dolazi do šokantnih spoznaja o događajima koji su se nekoć odigrali u Fjällbacki. Uskoro postaje jasno da u malom mjestu postoji netko spreman učiniti bilo što da bi sačuvao davno zakopanu tajnu…

Camilla Läckberg - Propovjednik

Ljeto je, mnogo turista, sparina kakve se mještani ne sjećaju. Jednoga jutra maleni se dječak iskrade iz kuće i odlazi u Kraljevu klisuru igrati se viteza. Igru naprasno prekida kad spazi mrtvu ženu. Tajne se zapliću kad policija na mjestu događaja ispod leša pronađe još dva ženska kostura.
Istragu vodi Patrik Hedström, mlad i ambiciozan inspektor, koji je zajedno sa svojom djevojkom Ericom nakon Ledene princeze već postao kultni lik suvremenog skandinavskog krimića. Patrik i njegovi suradnici iz policijske postaje Tanumshede suočeni su s naizgled nerješivom tajnom: kosturi pripadaju dvjema ženama nestalima 1979. Kako su ubojstva povezana? Je li u pitanju ubojica koji se vratio nakon dvadeset godina ili se netko nadahnuo prijašnjim ubojstvima? Kad nestane još jedna djevojka, istraga se fokusira na obitelj Hult, koju se povezivalo i s prethodnim nestancima. Popis osumnjičenika je dugačak, a vremena je malo – hoće li mračne tajne obitelji Hult, potomaka religijskog fanatika Ephraima Hulta, dovesti do ubojice?

Camilla Läckberg - Kamenorezac

U svom trećem romanu iz serije psiholoških trilera smještenih u ribarskom gradiću Fjällbacki trenutačno najpoznatija švedska spisateljica prati misteriozan slučaj utapanja.
Posljednjih godina mnoge tragedije pogodile su Fjällbacku, ali možda nijedna dosad toliko potresna i užasavajuća: stari ribar, lovac na jastoge, u svojoj mreži izvukao je tijelo djevojčice. Ubrzo postaje jasno da je u pitanju ubojstvo. Istragu vodi detektiv Patrik Hedström, koji je nedavno i sâm postao otac. Težak je i pomalo jezovit zadatak otkriti tko stoji iza ubojstva nedužna djeteta, tim više što su Patrik i njegova životna partnerica Erica dobro poznavali djevojčicu Saru. Slučaj postaje još zamršeniji kada dođe do čudnih napada i na drugu djecu.
Usporedo s istragom ubojstva, roman nas vodi u prošlost Fjällbacke i prati životni put više generacija jedne obitelji, njihove uzavrele strasti, slomljene živote, ledene emocije. Godina je 1923. Anders Andersson mlad je i naočit kamenorezac zaposlen u kamenolomu lokalnog bogataša. Njegov susret s gazdinom kćeri Agnes početak je nevjerojatne priče koja seže sve do današnjih dana...
Jesu li i kako te dvije priče povezane? Istraga Sarina ubojstva iznijet će na vidjelo najcrnje tajne Fjällbacke, a ono što Patrik naposljetku otkriva promijenit će, možda i zauvijek, sliku i stanovnike tog idiličnog mjestašca.



download - sve knjige:
Camilla Läckberg - sve knjige
07.07.2013. u 11:15 • 4 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Opis bloga


E-knjiga ili elektronička knjiga (eng. e-book) je elektronički (digitalni) ekvivalent tiskanoj knjizi. E-knjiga može sadržavati i online časopise i digitalne knjige napravljene da budu slušane kao audio knjige. E-knjige su tehnologija koja se rapidno razvija i mijenja. Neke e-knjige se proizvode simultano s proizvodnjom tiskanih knjiga, iako se u mnogo slučajeva kasnije stavljaju u prodaju. Često se e-knjige proizvode nakon što su knjige već tiskane, obično skenirajem (Robotic Scanners), a ponekad se tekst unosi tipkovnicom.

Linkovi


PREPORUKA za čitanje

Dvojac bez kormilara