e-knjige

nedjelja, 30.06.2013.

Brenda Joyce

Brenda Joyce - Ljubičasta vatra

Još jedan izdanak obitelji Bragg, zlatni dečko Rathe, dosađuje se na zabavi u visokom društvu sve dok crvenokosa otresita ljepotica silom ne uđe u salon. Raspaljena dama svojim radikalnim govorom, kojim se zalaže za ženska prava ostavlja snažan dojam na sve prisutne, posebice na njega - a od tog trenutka nadalje, iskre među njima frcaju sve žešće i češće. Neukrotiva Grace O'Rorke razjarila je čitav grad, a uskoro će razbjesniti i Rathea neprihvaćanjem bilo čijih zamisli osim vlastitih. Iako se Grace pomalo zagrijala za ovog prezgodnog muškarca, njegov drski prijedlog da mu postane ljuubavnicom povrijedit će joj ponos. No to će odbijanje Braggu biti vrhunski poticaj jer ni on više ne može zaboraviti damu čije modre oči gore ljubičastim plamenom. Prepustite se nezaboravnoj pustolovini!

Brenda Joyce - Nepredvidivo srce

U nezaustavljivom bijegu od svega što užasava njezino neobuzdano srce, Candice Carter, simbol ljepote Novog Meksika, nedosanjani san svakog poželjnog i umišljenog ženika u bližoj i daljoj okolici, našla se usred pustinje suočena s posljednjim trenucima u svom životu. Ako ne može bolje od onoga što poznaje, onda neka bude tako – spremna je i umrijeti! Ali u krajnjem očaju Candice spoznaje da može i gore! Ni sama ne uspijevajući razumjeti kako, već u sljedećem trenutku našla se u čeličnom naručju Jacka Savagea – čovjeka koji ju je spasio od sigurne smrti i sada je vodi ravno u propast. Tko je taj divlji Apači ratnik u čijim žilama teče i bjelačka krv, i zašto ju je sudbina poslala ravno u ovu zabranjenu avanturu? Hoće li Candice i Jack pregaziti sva moralna načela i društvene obveze da bi uživali u istinskoj i neobuzdanoj ljubavi? Na kocki je baš sve – njezina neokaljana čast i zavjet koji je ovaj neustrašivi ratnik davno položio pred svojim plemenom. Može li ljubav porušiti godinama podizane bedeme i umjesto njih sagraditi mostove?

Brenda Joyce - Nevina vatra

Naivna i neiskusna, Miranda iza sebe ostavlja jedini život koji je ikad poznavala, kako bi se udala za muškarca kojega nikad nije vidjela. Njezin pratilac na tom putovanju prijatelj je njezinog zaručnika, Derek Bragg, grub, muževan rendžer čije je neotesano ponašanje i iskreni komentari glede njezine ljepote ispunjaju bijesom. Više od svega ostaloga, želi se vratiti kući, nedirnute čednosti i sreće. Derek nije imao pojma da će Miranda krivo shvatiti njegovo iskreno divljenje. Iako pokušava zanijekati svoje osjećaje, zna da se beznadežno zaljubljuje u nju. A ubrzo se i Miranda počinje boriti sa željom prema svom zaštitniku - i pitati ne bi li trebala žrtvovati svoju nevinost vatri koja bez nadzora bukti u njezinome srcu.

Brenda Joyce - Rajska vatra

Bilo je to prvi put da je Lucy Bragg iskusila opasnost... Život nasljednice veličanstvenog carstva i ljupke, ali tvrdoglave pripadnice visokog društva ispunjen je obiljem i privilegijama, sve dok je Shozkay Savage, mračan i priprost odmetnik, jednog dana ne otme i zadrži radi otkupnine, što u njoj budi bijes i strah... ali i sirovu, neutaživu strast prema tom kršnom bjeguncu. Zaklevši se da ce mu pobjeći, ona postaje žrtva vlastite razuzdane strasti i slijedi svojeg otmičara — suprotstavljajući se skandalima i ljubavnoj patnji, i riskirajući vlastiti život kako bi ostvarila neukrotivu i rasplamsanu ljubav, njoj ne samo zabranjenu, već i kobnu. Iako se ovaj roman tematski ne nadovezuje na prethodni, nešto ih ipak povezuje – snaga emocija i strasti koja izvire iz svake rečenice!

Brenda Joyce - Tamni plamenovi

Stigavši nepozvana u golemo kameno zdanje, drhtala je od užasa - i uzbuđenja. Jane Barclav bila je njegova štićenica. Njezina vesela nevina priroda bila je potpuno suprotna njegovoj nagloj ćudi. On je bio divlji, eksplozivni, neotesani teksaški bludnik - upravo ona vrsta muškarca koju ne može pripitomiti ni engleska ljepotica. Zajedno će biti uvučeni u mračnu oluju njihovih strastvenih sudbina...

Brenda Joyce - Vatrena oluja

Storm Bragg je pucala i jahala bolje od ijednog muškarca, ali je njezina obitelj zaključila da hlače od jelenje kože mora zamijeniti haljinom za bal i pokazati se gospodi San Francisca.
Iako joj udvaraju svi poželjni mladići u gradu, mlada goropadnica iz Teksasa vidi samo jednoga, a on nije gospodin. Brett D'Archand je čovjek koji je uspjeh postigao vlastitim radom - bahat, nemoguće privlačan, napadno senzualan - i u potrazi za suprugom koja će mu dati ugled.
Storm je posve očarana njime, ali on zbog nje gubi i glavu i srce. I, pod prijetnjom skandala i propasti, njih dvoje su primorani vjenčati se. Bit će to olujna zajednica slobodnih duhova, koje sputavaju samo nezatomive spone ljubavi.



download - sve knjige:
Brenda Joyce - sve knjige

30.06.2013. u 16:36 • 0 KomentaraPrint#

Raine Miller

Raine Miller - Zavedena

Foto-model Brynne Bennet ostavila je skandale u svojoj prošlosti i sad živi mirnim životom restauratorice umjetnina. Kada uspješan i karizmatičan londonski biznismen Ethan Blackstone kupi njezin goli portret, on poželi posjedovati mnogo više od njezine fotografije - želi Brynne u svome krevetu kako bi zadovoljila sve njegove skrivene želje. Brynne je opčinjena njegovom dominantnom prirodom, ali ne zna hoće li snaga njegove silne žudnje naposljetku probuditi ili otjerati demone koje nosi u sebi. Može li Ethan izbrisati ožiljke Brynneine prošlosti? Ili će sjene Ethanova tajanstvenog bivšeg života uništiti njihovu priliku za sreću?

Raine Miller - Sve ili ništa

Ethan Blackstone iznevjerio je povjerenje Brynne Benett i ona ga je ostavila. No Ethan ne želi živjeti bez nje i neće odustati – odlučan je vratiti svoju prekrasnu Amerikanku. Njihova je strast bila eksplozivna, ali tajne koje su skrivali jedno od drugog mračne su i zastrašujuće te dovoljno moćne da im unište šansu za zajednički život. Hoće li Ethan uspjeti spasiti Brynne od prošlosti koja je drži skamenjenu u strahu? Hoće li ikad više osjetiti toplinu njezina dodira i čvrstoću njezina povjerenja? Ovo je zaljubljeni muškarac koji je spreman učiniti što god je potrebno kako bi posjedovao srce žene koju voli.

Raine Miller - Oči širom otvorene

Na vidiku su velika iskušenja za Ethana i Brynne - demoni prošlosti prijete uništenjem strastvene veze koju su izgradili. Brynne i Ethan lako bi mogli izgubiti sve. Hoće li popustiti pred okolnostima izvan nji8hove kontrole ili će se boriti do posljednjeg atoma snage kako bi spasili jedno drugo i osvojili najveću nagradu - zajednički život?



download - sve knjige:
Raine Miller - sve knjige

30.06.2013. u 15:20 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 27.06.2013.

Christopher Paolini

Christopher Paolini - Eragon

Loveći u šumi Eragon nalazi prekrasan plavi kamen. Siromašni dječak s farme planira kamen prodati kako bi kupio hranu za svoju obitelj, no kad se iz njega izleže zmajica safirne boje, njegov će život krenuti sasvim drugim smjerom. Naoružani tek drevnim mačem i savjetima staroga pripovjedača, Eragon i Saphira putovat će kroz opasna područja staroga carstva kojim vlada kralj Galbatorix čije zlo ne poznaje granica i koji ne bira sredstva da bi dokazao kako je dostojan nositi naslijeđeni ogrtač legendarnih Jahača zmajeva koji su nekada čuvali mir u Alagaesiji.

Christopher Paolini - Prvorođeni

Eragon i njegova zmajica Safira upravo su spasili zemlju pobunjenika od strašnih i moćnih sila okrutnoga vladara Carstva, kralja Galbatoriksa. Eragon mora otputovati u Elesmeru, zemlju vila i vilenjaka, na daljnju obuku u magiji i mačevanju, a to su temeljna umijeća jahača zmaja. Putovanje je to koje se pamti cijeloga života, puno mjesta i ljudi koji ulijevaju strahopoštovanje i puno pustolovina. Ali na svakom koraku nailazi na kaos i izdaju pa ne zna kome treba vjerovati. U međuvremenu njegov rođak Roran mora u novu bitku, u svom rodnom Karvahalu, bitku koja Eragona dovodi u još veću opasnost.

Christopher Paolini - Vatra

Prošlo je samo nekoliko mjeseci otkako je Eragon izgovorio riječ „brisingr“, koja na drevnom jeziku označava vatru. Otada je naučio ne samo prizivati magiju riječima, nego je i svim svojim bićem uronio u nju. Nakon krvave bitke u Ognjenoj dolini, on i njegova zmajica Safira jedva su izvukli živu glavu. Ali na jahača i njegova zmaja već čekaju nove pustolovine, i on se zapleće u cijeli niz obećanja koja možda neće moći održati.
Obećao je svom bratiću Roranu da će mu pomoći spasiti njegovu voljenu Katarinu iz Galbatoriksovih pandža, ali duguje svoju odanost i mnogim drugima. Vardeni očajnički trebaju njegove sposobnosti i snagu, kao i vilenjaci i patuljci. Kad pobunjenici krenu u napad i opasnost vreba sa svih strana, Eragon mora donositi odluke: odluke koje će ga voditi preko cijelog Carstva i izvan njegovih granica, odluke koje će ga dovesti do nezamislive žrtve.



Nakon tri godine iščekivanja, početkom studenoga konačno će biti objavljen četvrti, ujedno i završni dio fantastičnog serijala “Nasljeđe”.

download - sve knjige:
Christopher Paolini - sve knjige

27.06.2013. u 20:10 • 1 KomentaraPrint#

Charlie Fletcher

Charlie Fletcher - Kameno srce

Kada George nehotice odlomi komadić malog kamenog zmaja koji se nalazi na zgradi Prirodoslovnog muzeja, nađe se odjednom uronjen u svijet koji ne razumije; nagnan je u paničnu utrku za preživljavanjem u gradu u kojem se oživjele skulpture i kameni kipovi bore, gdje je nemoguće znati kome vjerovati i gdje ništa nije onako kako se čini. Ovaj prvi dio uzbudljive trilogije Charlieja Fletchera uvodi vas u pustolovinu i u fascinantan i autentičan prostor Grada Londona koji više nikada nećete doživljavati na isti način.
Kameno srce je knjiga u kojoj iza svakog ugla čeka iznenađenje! Nećete je moći ispustiti iz ruku do samog kraja. A onda ćete poželjeti saznati što se događa u sljedećem nastavku.

Charlie Fletcher - Željezna ruka

Vremešnik, Rječnik, Kraljica Boadiceja, Crni Fratar, Ariel, Mala Tragedija, Zmaj iz Temple Bara, vodoriga po imenu Cjevčuga, Kraljica Amerike, sablasni Minotaur, sestre Sfinge i brojni vojnici i državnici od bronce i kamena sudjeluju u neobičnoj i fantastičnoj bitci za London u drugom nastavku slavne trilogije Charlia Fletchera.

Charlie Fletcher - Srebrni jezik

U Srebrnom jeziku, zadnjem dijelu trilogije Charlieja Fletchera, i posljednji znaci života u Londonu jenjaju pod snježnim pokrivačem. Nad grad se prevlači gusta i neprobojna magla koja ne naviješta dobro – iza njezina plašta grupiraju se bića u koje se uvlači ledena tama Zla, na čelu s glavnim zlikovcem, besmrtnim čovjekom po imenu Hodač.
Kroz tu pustoš probijaju se dječak George i njegova suputnica Edie, djevojčica s darom vidovitosti, a prate ih Topnik, kip iz Prvog svjetskog rata, drevna britanska Kraljica Boadiceja sa svojim kćerima, zlatokosa leteća djeva Ariel, kralj Rikard Lavljeg Srca i drugi zrcalnici. Ipak, i dječak i djevojčica morat će sami pronaći ključ svojih sudbina: na Georgeu je da zaustavi rat, a na Edie da otkrije tajnu svoje prošlosti sijevke.
Vremešnik, Rječnik, Kraljica Boadiceja, Crni Fratar, Ariel, Mala Tragedija, Zmaj iz Temple Bara, vodoriga po imenu Cjevčuga, Kraljica Amerike, sablasni Minotaur, sestre Sfinge i brojni vojnici i državnici od bronce i kamena sudjeluju u neobičnoj i fantastičnoj bitci za London.



download - sve knjige:
Charlie Fletcher - sve knjige

27.06.2013. u 19:57 • 0 KomentaraPrint#

nedjelja, 23.06.2013.

Charlaine Harris

Charlaine Harris - Mrtvi Do Mraka

Sookie Stackhouse cijeli je život čekala da upozna nekog vampira. Svijet se promijenio u dvije godine otkako su vampiri iskoračili iz lijesa, kako to oni u šali kažu. Stvorovi koji su dotad pripadali praznovjericama i stravičnim pričama postali su žitelji stvarnog svijeta. Velikog svijeta, onog iz novina i s televizije, svijeta u kojem su zatražili građansku ravnopravnost, premda ne dišu, premda žive od krvi – prave krvi, kao i one sintetičke, one zbog koje su se i odlučili izaći na vidjelo.
Sookie je živjela u mnogo manjem svijetu: sastojao se od Merlotteova bara, gdje je radila kao konobarica, od bakine kuće, gdje je živjela nakon pogibije svojih roditelja i, između njih, mjestašca Bon Temps u Louisiani, gdje je svatko svakoga znao i gdje je bilo nemoguće sačuvati tajnu.
Sookie je davala sve od sebe da ne saznaje tuđe tajne. Nije to bilo lako, kad su joj misli drugih ljudi nepozvane ulazile u svijest. Bilo je već sasvim teško nastojati ne slušati razmišljanja gostiju u baru. Bilo je posve nepodnošljivo nastojati ne čuti sve što pada na pamet dečkima s kojima se – nekoć – usuđivala izaći na spoj. Mlada, plavokosa i zgodna, Sookie je zbog tog svog hendikepa bila posve sama kad je jedan vampir ušetao u bar. Sookie mu je osluhnula misli, i otkrila da ih ne može čuti.

Charlaine Harris - Mrtvi život u Dallasu

Sookie Stackhouse, konobarica u Merlotteovu baru u mjestašcu Bon Tempsu u Louisiani, upravo se uspjela naviknuti na to da ima dečka. Bill je kavalir iz minulih vremena, zgodan, brižan, bogat i fenomenalan u krevetu (i ne nužno samo u krevetu). Bill je, pritom, i prvi vampir u ozbiljnoj vezi s jednom ljudskom djevojkom u cijelome kraju. Mještani to još kako-tako i prihvaćaju, a Sookie doslovce uživa: prvi put je našla nekog čije misli ne može čitati.
Jasno, ozbiljna veza pripadnika tih dvaju sojeva ima svoju cijenu. Vampiri iz Dallasa zamolit će svoju subraću iz Bon Tempsa za veliku uslugu: jedan od njih nije se vratio već pet dana, i samo vidovita Sookie može otkriti kakva ga je sudbina snašla. Tragovi je vode do sjedišta fundamentalističkog pokreta Društva sunca, posvećenog zatiranju svih krvopija koji ne mogu istrpjeti dnevnu svjetlost. Jedino ljudska Sookie može prodrijeti u njihove redove, izlažući sebe i svoje najmilije strahovitoj opasnosti… dok istinska opasnost pritom vreba na nju kada se (i ako) napokon vrati kući.

Charlaine Harris - Klub mrtvih

Sookie Stackhouse je djevojka koja ima nadnaravne ljubavne probleme. Njezin dečko vampir Bill u posljednje se vrijeme doima pomalo distanciranim i čini se da pada na testu bliskosti, a onda da bi stvar bila još gora, iznenadno objavljuje kako hitno mora otputovati u Seattle – nekim poslom (!?). Ali kada nekoliko dana kasnije Sookie jedva preživi napad vukodlaka zahvaljujući zaštiti zločestoga Erica Northmana, ona će od njega doznati još strašniju vijest: Bill je zapravo otišao u Mississippi, kamo ga je pozvala Lorena, njegova stvoriteljica i bivša ljubavnica.
A da stvari ne budu baš tako harmonične, izgleda da je Bill nestao.
Sada samo Sookie može otići Billovim tragom u zajednicu nadnaravnih bića Mississippija, pod nesmiljenom zaštitom tamošnjeg vampirskog kralja Russella Edgingtona. U njihovu omiljenom okupljalištu, Klubu mrtvih u gradu Jacksonu, Sookie će otkriti do koje mjere seže vukodlačka prijetnja – ili moguća pomoć. A od krvave pustolovine koja slijedi, za Sookie će pogubnije biti posljedice koje će pretrpjeti njezino napuklo srce.

Charlaine Harris - Mrtvi za svijet

Teško je izgubiti prvog dečka, a još teže kad vam se to dogodi u dobi od dvadeset šest godina. Sookie Stackhouse, konobarica u Merlotteovu baru u Bon Tempsu, pronašla je u vampiru Billu prvu, ako ne baš srodnu, onda barem podnošljivu dušu – jer jedino vampirima ne može čitati misli. Ali sada je Bill otišao. Iz njezina života, a i iz zemlje. Ponovno sama, Sookie ne može vjerovati prizoru koji zatekne na povratku kući s dočeka Nove godine kod Merlottea. Uz cestu hoda goli muškarac, visok i plavokos, s tijelom nordijskog junaka. Jadnik pojma nema tko je, ali Sookie ga dobro poznaje. To je Eric, Billov nadređeni u vampirskoj hijerarhiji. Samo, amnezija ga je sasvim promijenila. Eric je sada drag i simpatičan… i u velikom strahu. Oni koji su mu oduzeli pamćenje možda bi mu htjeli oduzeti i mnogo više. Istraživanje Ericova slučaja ponovno će uplesti Sookie u svijet nadnaravnih bića koja nastavaju Louisianu – vampira, vukodlaka, mjenjolika i vještica. Uplest će je i u još opasniju borbu za svoje srce, jer ovom nježnijem, obzirnijem Ericu vrlo je teško odoljeti. A kad se njezinom bratu Jasonu, jedinom bliskom rodu kojega još ima, zametne trag, Sookie će shvatiti da će teško moći održati svoju novogodišnju odluku – odluku da je više nitko nikada ne premlati…



Romanom Mrtvi do mraka započeo je slijed sve većih, nezaustavljivih svjetskih uspjeha. Uz deset knjiga – romana, kao i zbirki pripovjedaka – svijet Sookie Stackhouse oživjela je i HBO-ova hit-serija Okus krvi.

download - sve knjige:
Charlaine Harris - sve knjige

23.06.2013. u 17:09 • 0 KomentaraPrint#

Carlos Castaneda

Carlos Castaneda - 1. Učenje Don Juana

Želeći da sazna više o djelovanju halucinogenih gljiva, kaktusa i trava što ih koriste meksički Indijanci, antropolog Carlos Castaneda dolazi u doticaj sa starim Indijancem. Don Juan postepeno uvodi istraživača u čudesni svijet koji egzistira iza halucinogenih droga: svijet indijanske tradicije, stvarnosti magije, vjerovanja u "čuda".

Carlos Castaneda - 2. Odvojena stvarnost

Brujo (vrač) Don Juan poučava naučnika Carlosa potrebi mijenjanja životnih stavova: budi ratnik, živi kao ratnik, ponašaj se kao ratnik!
Carlos dolazi u doticaj s duhovima voda, zemlje, bilja i životinja.
Don Juan mu ukazuje na jedinstvo svih zemaljskih elemenata.

Carlos Castaneda - 3. Put u Ixtlan

"Put u Ixtlan" nastavak je Castanedinih jedinstvenih zapisa o njegovoj inicijaciji u tajne vračanja o tome kako se postaje "čovjekom od znanja" pod vodstvom jedne od najneobičnijih ličnosti koje su iznikle iz antropološkog istraživanja, Don Juana, Yakui Indijanca, kojeg je upoznao u sjeverozapadnom Meksiku.

Carlos Castaneda - 4. Priče o moći

"Iznimno smo sretni što imamo knjige Carlosa Castanede... 'Priče o moći' omogućile su nam da bolje shvatimo učenje koje je podloga magije."

Carlos Castaneda - 5. Drugi krug moći

Vrativši se iz bezdana, Castaneda mora položiti veliki ispit na svom putu prema besprijekornosti i slobodi: nadmudriti i savladati vradžbine Done Soledad koja se iz žene što je vodila poražavajući, besmislen život preobrazila u ratnicu, lovca, "umjetnicu u prikradanju".

Carlos Castaneda - 6. Orlov dar

Ovoga puta, u duboko osobnoj knjizi koja se ne zaboravlja lako, Castaneda vodi čitatelja u samo središte vračanja, prkosi mašti i razumu.
Potresajući temelje našeg vjerovanja u "prirodno" i "logično", uvodi nas u svijet jeze, tajanstvenih sila i zbunjujućih spoznaja.

Carlos Castaneda - 7. Unutrašnja vatra

"Unutrašnja vatra" je izvanredna knjiga, najneobičnije djelo ovog autora, koje potiče na mnoga razmišljanja, djelo u kojem Castaneda, pod vodstvom Don Juana i njegovih "sljedbenika", na osnovi Don Juanovih učenja i vlastitog iskustva naposljetku sklapa zapanjujuću, kristalno jasnu sliku "svijeta vračeva", od čijeg se dubljeg smisla čovjeku zavrti u glavi.

Carlos Castaneda - 8. Moć tišine

''Moć tišine'' - dosad najbriljantnija Castanedina knjiga u kojoj će vas znanje zabljesnuti poput munje i osvijetliti granice ljudskog uma. Don Juanove očaravajuće priče konačno otkrivaju istinsko značenje vračanja i čuda. Izoštrene u Sonorskoj pustinji, don Juanove nam vizije otkrivaju tajne vjerovanja i vlastite spoznaje koje su transcendentalne i za sve nas dragocjene.

Carlos Castaneda - 9. Umijeće sanjanja

"Umijeće sanjanja" deveta je Castanedina knjiga u kojoj govori o novim, očaravajućim mogućnostima spoznaja drugih svjetova; o posljedicama pomicanja spojne točke, o sanjanju sebe u snovima, o susretima s anorganskim bićima. Sve su to putevi kojima se dostiže druga, treća i još neke dalje stvarnosti.

Carlos Castaneda - 10. Magija pokreta

Ova vas knjiga uvodi u tensegritet Carlosa Castanede.

Carlos Castaneda - 11. Točak vremena

"Svi su putevi isti. Ni jedan ne vodi nikamo. Svi oni vode kroz šikaru, u šikaru i van šikare. Ima li taj put srce, to je jedino pitanje.
Ukoliko ima, tada je dobar... ukoliko ga nema tada nije ni od kakve koristi. Oba puta ne vode nikamo, samo jedan ima srce, a drugi ga nema. Putovanje jednim prava je radost; sve dok ga sijediš bit ćeš jedno s njim. Zbog drugog ćeš proklinjati svoj život. Jedan te čini snažnim, drugi ti snagu oduzima."

Carlos Castaneda - 12. Aktivna strana beskonačnosti

Književna biografija Carlosa Castanede - u 'Aktivnoj strani beskonačnosti' Castaneda govori kako su nastala ostala njegova djela...



download - sve knjige:
Carlos Castaneda - sve knjige

23.06.2013. u 16:11 • 0 KomentaraPrint#

petak, 21.06.2013.

Brenda Rickman Vantrease - Iluminator

Engleska, 14. stoljeće. Vrijeme kada hir nekog plemića ili krivi biskupov pogled mogu zapečatiti bilo čiju sudbinu. Tiskarski stroj još nije izumljen. Knjige, sve na latinskom ili normanskom francuskom, rijetke su i cijenjene, teškom mukom prepisivane, oslikane prekrasnim iluminacijama i izvan dosega običnog puka.
No previranja oko vlasti oslabila su zemlju, stari feudalni sustav polako počinje pucati, a apsolutna moć Crkve počinje se urušavati. Finn je majstor iluminacije i ne radi samo za Crkvu, već i za oksfordskog svećenika, heretika Johna Wycliffea. Iza leđa moćnog opata samostana Broomholm, Finn izrađuje iluminacije za Wycliffea – za prijevod Biblije na engleski, pa će tako Riječ Božja dospjeti i do običnih ljudi. Finn ima još jednu tajnu koja će njega i njegovu voljenu kćer dovesti u veliku opasnost. Životni će mu se put pritom susresti s lady Kathryn, gospodaricom posjeda Blackingham u Istočnoj Angliji, koja se, kao udovica koja živi sama, mukotrpno trudi ne bi li osigurala budućnost svojim petnaestogodišnjim sinovima blizancima. Iako se pokušava ne obazirati na pohlepno plemstvo ili Crkvu, lady Kathryn molbu Crkve da kao gosta u svoju kuću primi udovca Finna i njegovu kćer, neće smjeti odbiti. Iako u početku sumnja u njega, Finn će se uskoro pokazati kao iznimno društvo: obrazovan, perceptivan, ugodan i, kao takav, neodoljiv.



download:
Brenda Rickman Vantrease - Iluminator

21.06.2013. u 19:46 • 0 KomentaraPrint#

Branko Milenković - Ispovijest iz harema

Istinita priča Beograđanke koja je 4 godine provela u jednom arapskom haremu u Dubaiju. Poslije dramatičnog raspleta događaja i kraćeg boravka u Turskoj, u Beograd se vratila krajem 1995. Sada živi na Novom Beogradu.
"Jedna devojka mi je prišla, pomilovala me po grudima i upitala da li mi je ovo prvi put da idem kod Gospodara. Klimnula sam glavom. Ne plaši se, kazala je ona, nas dvije imamo iskustva. Poslije pola sata, možda cijeli sat, nisam imala osjećaj za vrijeme, u sobi se čulo nešto kao glazbeni instrument. Trajalo je to nekoliko sekundi, djevojke su izašle iz bazena. Došlo je vrijeme da upoznam Gospodara.
Zatvorila sam oči, pokušavajući da ne mislim ni na šta što me okružuje, ali nisam uspjevala. Onda sam osjetila na sebi još jedan par ruku. Bio je to čovjek četrdesetih godina, koji je sve vrijeme druženja šutio, povremeno se smijao i nazdravljao. Njih dvojica su me odvela do dvosjeda, nasuprot onome gdje su bili Turčin i djevojka iz Mađarske. Skinuli su mi majicu i grudnjak."



download:
Branko Milenković - Ispovijest iz harema

21.06.2013. u 19:36 • 0 KomentaraPrint#

Barbara Erskine - Naslijeđe vremena

Jezovita ali privlačna pripovijest o mračnim silama i mističnim moćima. Drevna crkva polagano odaje svoje tajne skrivene tijekom dugo vremena, ali Abi Rutheford strahuje da je ona jedina koja osjeća drevnu moć te građevine...
Vrijeme: sadašnjost. U Cambridgeu nalazimo Abi, tek proglašenu svećenicom Engleske crkve, koja s poslom započinje u ozloglašenoj župi. Glavni svećenik ondje je karizmatični no fundamentalistički nastrojeni Kier. On zamjera Abi na njezinoj sklonosti mističnome te također zbog toga što se bavi izlječenjima.
Kada Abi ima viziju u kojoj joj se otkriva kongregacija stare crkve, Kier ju optužuje za vještičarenje. Ali Abi se uskoro ukažu nove vizije: čitava mračna povijest jedne obitelji iz vremena Rimskog Carstva, puna izdaje i zaklinjanja na krvavu osvetu. Abi se mora boriti sa silama iz pretskazanja, s nadolazećom stravom, kao i s osobnim demonima, koristeći vještine starih Druida te šamana iz sumnjivih izvora...



download:
Barbara Erskine - Naslijeđe vremena

21.06.2013. u 19:31 • 0 KomentaraPrint#

Adrian Vispen - Kalahad - Sjenke prošlosti

Dvorac Valveron. Učenici treniraju kako bi postali čarobnjaci, ratnici, lopovi... Među njima se izdvaja jedan dječak, siroče Kalahad. Kalahad nakon gubitka obitelji u ratu započinje svoje školovanje i treniranje u tom magičnom dvorcu punom mračnih tajni iz prošlosti... Prva knjiga i početak sage o Kalahadu iz pera hrvatskog fantasy pisca.



download:
Adrian Vispen - Kalahad - Sjenke prošlosti

21.06.2013. u 19:07 • 0 KomentaraPrint#

Ad Astera - Maye - kraj vremena kakvog poznajemo

Ova skripta je nastala dijelom iz materijala koji je bio pripremljen za predavanje pod naslovom “Maye – kraj vremena kakvog poznajemo”, u Udruzi astrologa Hrvatske, a dijelom je proširen i dorađen za one koji su željeli više znati o samom Mayanskom kalendaru, civilizaciji i njihovim proročanstvima koje se naročito referiraju na 2012 godinu kao kraj jednog svijeta.
Sam materijal za skriptu je sakupljen iz niza web stranica i knjiga, video fileova, a neki dijelovi tekstova su preneseni onako kako ih je doti
čni autor napisao.
Cilj ove skripte nije objašnjenje kraja svijeta, niti utjerivanja straha da će svijet ipak završiti u kataklizmičkim događanjima, nego podizanje svijesti o mogućnostima koje stoje pred nama. Podižući svijest o svijetu oko nas možda ćemo biti spremniji se uhvatiti u koštac sa pravim problemima.
Cilj ove skripte je bio sakupljanje podataka iz cijelog niza izvora.
Neki su mitološki, neki su religiozni, neki su fatalistički a neki znanstveni. Kroz ovu priču o Mayanskom kalendaru provučene su mnoge priče drugih naroda, dokazi ostavljeni u kamenu i pismu, novija arheološka, geološka, astrofizička, biološka i druga otkrića koja mogu realno ukazati ne samo na postojanje Zemlje kao planete nego i na postojanje ljudskog roda te njegovog puta kroz uspone i padove.



download:
Ad Astera - Maye - kraj vremena kakvog poznajemo

21.06.2013. u 19:00 • 2 KomentaraPrint#

utorak, 18.06.2013.

Tess Gerritsen

Tess Gerritsen - Nestala

Do sada najbolji, najsloženiji i najnapetiji roman o detektivki Jane Rizzoli i medicinskoj istražiteljici Maure Isles.
Bezimena žena izgleda kao samo još jedno tijelo u mrtvačnici, sve dok doktorica Maure Isles ne vidi kako leš otvara oči.
Uskrsla žena, sada van sebe, hitno je prebačena u bolnicu, gdje će ubrzo ubiti zaštitara i uzeti taoce, od kojih je jedna trudna Jane Rizzoli, koja samo što se nije porodila. Dok napeti sati polako odmiću, Maure s Janeninim mužem, agentom FBI pokušava otkriti identitet ubojice. Taj slučaj je, međutim, mnogo složeniji od obične otmice, a Jane, zarobljena s naoružanom luđakinjom, jedina drži ključeve misterije.

Tess Gerritsen - Dvojnica

Posao patologinje Maure Isles je - smrt. No nikad ranije nije joj se zaledila krv u žilama i nikad joj izraz “slika i prilika" nije zvučao lako strašno istinito. Naime, nikad ranije beživotno tijelo na obdukcijskom stolu nije bilo njezino vlastito. Svejedno, ne može zanijekati vrtoglave dokaze pred svojim šokiranim očima i očima svojih kolega, uključujući i istražiteljicu Jane Rizzoli: žena pronađena ustrijeljena pred Maurinom kućom Maurina je slika i prilika, čak do najintimnijih tjelesnih pojedinosti...

Tess Gerritsen - Grijesi

Unutar zidova zatvorenog samostana otkriven je prizor neopisivog krvoprolića. Na snijegu su pronađene dvije redovnice, jedna mrtva, druga u kritičnom stanju - žrtve brutalnog divljačkog napada, naizgled bez ikakvog motiva. Kad obdukcija žrtve ubojstva, koju obavi mrtvozornica Maura Isles, otkrije šokantno iznenađenje, slučaj naglo i zabrinjavajuće skreće u posve drugom smjeru. Pronađeno je tijelo još jedne žene. A netko se svojski namučio da joj ukloni lice, ruke i noge. Kako se otkrivaju dugo skrivane tajne, tako doktorica Isles i istražiteljica iz Odjela za umorstva, Jane Rizzoli, postaju dijelom istrage koja vodi do užasne spoznaje o identitetu ubojice...

Tess Gerritsen - Harem mrtvih duša

Nebrojene godine, savršeno uščuvana mumija ležala je zaboravljena u prašnjavom podrumu muzeja. Iznenadno otkriće te mumije istodobno je važan događaj ali i tajna koja privlači pozornost. Nazvana Madam X, mumija - prema svemu sudeći, drevna egipatska rukotvorina - čini se božjim darom instituciji koja se bori s financijskim poteškoćama.
Ali mrtvozornica Matira Isles ubrzo otkriva sablasnu poruku skrivenu u lešu - zaprepašćujući dokaz daje ova stoljećima stara relikvija zapravo žrtva umorstva suvremenog doba. Za Mauru i Jane Rizzoli, istražiteljicu u odjelu za umorstva Bostonske policije, ovaj forenzički dokaz je nepogrešiv, a njegove implikacije zastrašujuće. A kad u skrivenim zakucima muzeja budu otkriveni sablasni ostaci još jedne žene, postat će jezovito jasno daje manijak na slobodi - i da ih izaziva.

Tess Gerritsen - Kirurg

On je ubojica koji pod okriljem noći tiho ulazi u kuće svojih žrtava. Preciznost ubojičinih rezova na ženskim tijelima dovodi se u vezu s njegovim poznavanjem medicine, osobito kirurgije, pa ga stoga novinari bostonskih novina prozivaju Kirurgom. Sve što istražitelji o njemu znaju jest to da žrtve uvijek ubija na isti način. Doktorica Catherine Cordell i sama je bila žrtvom ubojice koji je ubijao na isti način, no u okršaju se uspjela obraniti i ubiti napadača. Sad, kad se ponovno pojavi ubojica koji ubija na identičan način, njezina će pomoć policiji biti neophodna...

Tess Gerritsen - Klub Mefisto

Ove su latinske riječi načrčkane krvlju na mjestu okrutnog umorstva jedne mlade žene: “Sagriješila sam”. Jezovit je to božićni pozdrav bostonskoj mrtvozornici Mauri Isles i istražiteljici Jane Rizzoli, koje će žrtvu povezati sa zloslutnim Klubom Mefisto, neobičnim kultom koji želi dokazati da među nama postoji sam Sotona. Zatim, kad se sablasno pojavi i drugi leš, jasno je da netko - ili nešto - doista vreba u gradu. Članovi Kluba ubrzo počinju strahovati upravo od onoga što proučavaju. Je li manijakalni ubojica jedan od njih ili su nehotice prizvali čudovište iz tame? Pomno istražujući ovaj najneobičniji slučaj u svojim karijerama, Maura i Jane uputit će se na užasavajuće putovanje u samo središte zla.

Tess Gerritsen - Mjesto za ubijanje

Nešto se strašno dogodilo u snijegom zametenom selu u Wyomingu. Dvanaest sablasno jednakih kuca stoji mračno i napušteno. Hrana je ostala nedirnuta na blagovaoničkim stolovima. Automobili su još uvijek parkirani u garažama. Stanovnici su nestali, naizgled isparili.
To je uznemirujuće mjesto na kojem ce se Maura Isles naći zarobljena tijekom snježne oluje. Došavši u Wyoming na liječničku konferenciju, pridružit ce se skupini prijatelja na izletu u udaljenu skijašku kolibu. Kad zbog pogrešnog skretanja njezin automobil ostane zameten u dubokome snijegu, a ona cestom ode u dolinu, od nje više neće biti nikakva glasa.
Nekoliko dana nakon tajanstvenog nestanka njezina prijateljica Jane Rizzoli leti u Wyoming i kreće u potragu. Pronađeno je slupano vozilo s četiri mrtva tijela. Vlasti pretpostavljaju da je jedna od žena Maura. Je li to istina? I može li se njezin nestanak povezati s ranijim umorstvima u tom području? Potraga Jane Rizzoli za istinom dovodi je u tajanstveno selo, gdje zakopano ispod snijega leži zastrašujuće, jezivo otkriće...

Tess Gerritsen - Samo prividna smrt

Bezimena, prekrasna žena izgleda kao tek još jedan leš u mrtvačnici. Ali, kad bostonska mrtvozornica Maura Isles otvori vreću s tijelomu mrtvačnici i pogleda leš, prepadne se kao nikad u životu. Leš otvara oči. Veoma živu, ženu hitno prevezu u bolnicu. I bizarno se ubrzo pretvara u ubojito. Šokantno hladnom preciznošću, žena ubija čuvara i uzima taoce... Jedna od njih je i trudna pacijentica, istražiteljica Jane Rizzoli. Tko je ova silovita, očajna duša, i što želi? Dok napeti sati otkucavaju, Maura udružuje snage s Janeinim suprugom, agentom FBI-ja, Gabrielom Deanom, kako bi saznali identitet tajanstvene žene-ubojice...

Tess Gerritsen - Šegrt

Nakon uhićenja brutalnog serijskog ubojice nazvanog Kirurg, u Bostonu će se pojaviti novi ubojica koji će početi po gradu ostavljati svoj smrtonosni potpis. No iako je Kirurg zatvoren, istražiteljicu Jane Rizzoli zbunjivat će gotovo identičan način ubijanja, svojstven samo po zlu poznatom prethodniku. Novi ubojica samo će žene ubijati na isti način kao i Kirurg, a u svoje će smrtonosne igre uvesti i njihove supruge. Njih će vezati i, prije ubojstva, natjerati da gledaju kako im zlostavlja žene. Zbog identičnog načina ubijanja novoga će ubojicu istražitelji nazvati Šegrt, a u trenutku kad zloglasni Kirurg pobjegne iz zatvora stravi u Bostonu neće biti kraja.

Tess Gerritsen - Vrt kostiju

Julia Hamill kopa u svom vrtu kad njezina lopata nailazi na nešto mekano, ali nepopustljivo - ne na kamen, nego na ljudsku lubanju. Mrtvozornica Maura Isles brzo utvrđuje da kostur - ženski kostur - datira iz devetnaestoga stoljeća. Forenzički dokazi upućuju na nasilnu smrt.
Boston 1830-ih mjesto je bolesti i kuge - i nitko toga nije svjesniji od Norrisa Marshalla, studenta bostonskog medicinskog fakulteta. Norris je muškarac skromnog imovinskog stanja i uzdržava se obavljanjem sablasnog posla. On je pljačkaš grobova - kradljivac leševa.
Zbog nedostojnog zanimanja postaje osumnjičenik u istrazi dvaju okrutnih umorstava. Ubrzo postaje lovinom tajanstvenog ubojice, koji klizi kroz groblja i svjetlucave balske dvorane. Norris, međutim, ne shvaća da je ubojica mnogo bliže nego što on misli...
Ali, čije su kosti koje je Julia otkrila u svom vrtu? Uz pomoć Maure Isles, Julia otkriva daje istina šokantnija nego što su obje mogle zamisliti.



download - sve knjige:
Tess Gerritsen - sve knjige

18.06.2013. u 19:24 • 2 KomentaraPrint#

nedjelja, 16.06.2013.

George R. R. Martin

George R. R. Martin - 1. Pjesma leda i vatre

Eddard Stark danas je Knez Sjevera i vladar Oštrozimlja, no prije petnaest godina kao mladić svoj je mač stavio u službu Roberta Baratheona, brata po oružju i nesuđenog muža njegove mlađe sestre Lyanne. Kada su Lyanna i Eddardov stariji brat Brandon pogubljeni po naredbi Ludog Kralja Aerysa II, dvojica tek stasalih mladih plemića podigli su ustanak koji je prerastao u najkrvaviji građanski rat koji je Sedam kraljevstva ikada vidjelo.
Robert Baratheon sada sjedi kao kralj na samotnom Željeznom prijestolju, okružen ljudima kojima ne može vjerovati, njegova jedina prilika da nastavi sa svojim bezbrižnim životom suverena je da nagovori Eddarda da napusti svoj zamak Oštrozimlje i krene s njim na dvor u Kraljev grudobran kao Namjesnik, njegova desna ruka i upravitelj Sedam kraljevina. Rastrgan između obveze prema starom suborcu, prijatelju, kralju i ljubavi spram svoje brojne obitelji, Eddard će, kao uvijek kad je u pitanju dužnost i čast imena Stark, izabrati opasniji put…

George R. R. Martin - 2. Sraz kraljeva

Dok se davno nestali svijet čarolija ponovo vraća u Sedam kraljevina, stvarni se svijet raspada pod naletom samoproglašenih kraljeva. Raštrkana posvuda, djeca kneza Eddarda morat će naglo odrasli ne hi li preuzela uloge koje im je sudbina namijenila. Robb će s mačem u ruci i cjelokupnom vojskom Sjevera pokušati obraniti posjede svojega oca, Bran će u Oštro-zimlju od dječaka pokušali postati vladar, Sansa će u zarobljeništvu pronaći svog viteza na najneočckivanijem mjestu, Arya će n bijegu naućiti kako "lasičjom juhom" osvojiti zamak, a Jon će krenuti na svoj prvi pohod s onu stranu Zida. Za to vrijeme njihovi protivnici neće sjediti skrštenih ruku. Spletke, podvale i izdaje na dvoru kruh su nasušni, likovi nalik na članove obitelji liorgia ili jednog Machiavellija jedu se za doručak, a glave neprijatelja smatraju se uvijek prikladnim poklonom. Najnoviji Kraljev Namjesnik Tvrion ima savršen plan kako izigrati kraljicu Cersci, rizničara Petyra i kneza uhoda, eunuha Varysa. Ili možda i njegov plan i nije tako savršen kao što se čini?
Drugi dio ciklusa Pjesma Leda i Vatre Georgea K. K. Marli-na pod naslovom Sraz Kraljeva donijet će pregršt obrata i mnoštvo novih likova koji će zauzeti mjesta onih kojima sreća nije dala tla prežive.

George R. R. Martin - 3. Oluja mačeva

Dok vojske samoproglašenih kraljeva pustoše već poharanom zemljom, sa Sjevera se sprema seoba naroda. Zima dolazi, ali čini se da nitko osim Jona nije svjestan opasnosti koja stiže na tragu horde Divljaka. Ali, je li Jon svjestan opasnosti koju za njega nosi crvenokosa Ygritte?
Zmajevi mlade Daenerys stasat će kroz niz bitaka na dalekom Jugu, dok mlada kraljica stvara novu vojsku za svoj trijumfalni povratak u Zapadne Zemlje. No prije toga, kao što proročanstvo kaže, tri će puta biti izdana, samo od koga?
Za patuljasta pleća Tyriona Lannistera past će cjelokupna obrana Kraljeva Grudobrana pred naletom flote kralja Stanisa. Sve njegovo lukavstvo neće mu biti dovoljno da predvidi čija to, naoko prijateljska, ruka skriva bodež.
Desetogodišnja princeza Arva iskusit će život na dnu, neprestano u bijegu, okružena neprijateljima, sve dok ne spozna snagu čarobnih riječi "valar morgulis".

George R. R. Martin - 4. Gozba vrana

Bitka za Željezno prijestolje je, bar se tako čini, na trenutak zamrla kad su ugasli životi pretendenata na opasno zanimanje Kralja Sedam kraljevstva. Neproglašeno primirje traje dok se skupljaju snage za novi obračun, no tko se usuđuje pokušati podići stijeg u ratom uništenim područjima? Za sada nitko. Cersei vlada kao regent umjesto svog sina Tommena, Ayra u izbjeglištvu želi usavršiti svoje vještine, Samwise će naći novo zanimanje, a Brianne će pokušati ispuniti obećanje i pronaći Ayru i Sansu. Za to vrijeme neki igrači za koje smo mislili da ih više nećemo vidjeti i drugi koji već dugo čekaju u sjeni ponovno će pokušati prirediti figure za novu rundu u igri prijestolja.

George R. R. Martin - 5. Ples zmajeva

Martin će nas odvesti natrag u Oštrozimlje, sada za potpuno drugačijeg Theona Greyjoya potpuno drugačiji zamak od onog idiličnog mjesta iz prve knjige. Opsada grada Meereena pokazat će se kao ključni događaj koji će privući mnoge poznate nam likove spremne da pokušaju otplesati prve ili posljednje korake plesa zmajeva. Arya će morati napokon pronaći svoje pravo lice, a na Zidu Jon će se po tisućiti puta suočiti s nemogućom situacijom u pokušaju da pomiri zaklete neprijatelje, ljude s njegove strane Zida s ljudima s krive strane Zida. Međutim očito je da će kojih dvjesto stranica završetka ove knjige poslužiti kao početak iduće: čeka nas velika pomorska bitka, čeka nas odlučni juriš branitelja, čeka nas osvajanje prijestolnog zamka, čekaju nas bodeži u tami, potoci krvi, izdajstva na sve strane i puno crnih ptica s još više crnih vijesti. Zima dolazi, a kod Martina čini se to znači da među zavjerenicima ima sve manje strpljenja i da će se karte otkrivati sve brže i nemilosrdnije.

George R. R. Martin - Ledeni zmaj

O strašnom ledenom zmaju kojega nitko nije mogao poraziti, oduvijek su se plele legende. Zemlja nad kojom bi preletio ostajala bi zaleđena i mrtva. No Adara ga se nije bojala. Adara bijaše dijete zime, rođena u dobu ledenijem nego što ga je itko, pa čak i oni najstariji, pamtio.
Adara se nije sjećala prvoga puta kad je ugledala ledenog zmaja. Činilo joj se da je u njezinu životu bio oduvijek, da ga je krajičkom oka mogla primijetiti dok bi se igrala u snijegu kad bi se sva djeca već odavno bila povukla sa strašne hladnoće. Sa četiri ga je godine prvi puta dotakla, a s pet se prvi puta popela na njegova široka, ledena leđa. A zatim, jednog mirnog ljetnog dana kad je Adari bilo sedam godina, na farmu koja joj je bila dom, obrušili su se neprijateljski vatreni zmajevi sa sjevera. I jedino su dijete zime i ledeni zmaj što ju je volio njezin svijet mogli spasiti od potpunog uništenja. Ledeni zmaj dugo je očekivani prvijenac za djecu Georgea R. R. Martina, nagrađivanog autora serijala Pjesma Leda i Vatre.




download - sve knjige:
George R. R. Martin - sve knjige

16.06.2013. u 15:28 • 0 KomentaraPrint#

Carl Sagan - Svijet progonjen demonima

Carl Sagan u ovoj iznimnoj knjizi pokazuje kako je znanstveno mišljenje nužno za očuvanje demokratskih ustanova i naše tehničke civilizacije. Uvjerljivo pokapajući "vanzemaljce", nadriliječnike, "medije" i vještice, Sagan pokazuje kako metoda znanstvene misli može prodrijeti kroz predrasude i histeriju i razvidjeti istinu. Kontroverzna, provokativna i uzbudljiva knjiga.



download:
Carl Sagan - Svijet progonjen demonima

16.06.2013. u 01:12 • 0 KomentaraPrint#

Candace Bushnell - Štiklama do vrha

Na vjekovima postavljano pitanje – Što žene žele? – junakinje u ovoj knjizi jednoglasno kažu da žele da vladaju svijetom. U vrtlogu nemilosrdne borbe, izdaje, niskih udaraca, glamura i don perinjona, žene su te koje u štiklama neustrašivo osvajaju svijet – ambiciozne, moćne, uvijek pobjednice i nikako svetice, dok su njihovi muževi domaćice i bebisiterke, oni su pregaženi poslovni protivnici i ostavljeni ljubavnici.
Pozornica ovog modernog ženskog viteškog romana je ponovno New York i još jednom, iza težnje ka vrhu, želje za osvetom ili jednostavne borbe za opstankom, stoje jako i iskreno prijateljstvo i uvijek nepredvidiva ljubav.
Žene će knjigu čitati sa osijmehom na licu, kao neku vrstu moderne bajke u koju smo sve vjerovale. A muškarci, ako nekim čudom požele (ili budu natjerani) da je pročitaju, činit će to škrgućući zubima.



download:
Candace Bushnell - Štiklama do vrha

16.06.2013. u 01:07 • 1 KomentaraPrint#

Cally Taylor - Nebo može čekati

Večer uoči vjenčanja za muškarca svojih snova - dobrog, lijepog i duhovitog - Lucy Brown pogine nesretnim slučajem. Ne želeći prihvatiti razdvojenost od svoje srodne duše, Lucy odluči ostati u čistilištu nastojeći ispuniti zadatak koji će joj omogućiti da postane duhom i tako zauvijek ostane s Danom. Ispostavi se, međutim, da to nije ni približno tako jednostavno. Čistilište je više nalik na sobu u studentskom domu u sjevernom Londonu koju dijeli s dvoje cimera, a ako misli postati duhom, Lucy mora potpunom neznancu -informatičarskom štreberu Archieju - pomoći da pronađe pravu ljubav...



download:
Cally Taylor - Nebo može čekati

16.06.2013. u 01:04 • 0 KomentaraPrint#

Brunonia Barry - Čitačica čipke

Iz mitski gotovo nestvarnog grada američke povijesti – Salema – grada klasika američke književnosti Nathaniela Hawthornea, stiže još jedna uzbudljiva, neobična i snažna priča o vidovitosti, ludilu, obiteljskom zlostavljanju, Crvenim šeširima, krivnji i iskupljenju.
Towner Whitney dolazi iz obitelji žena koje generacijama posjeduju dar čitanja budućnosti iz uzoraka čipke. No, ono što Towner ubrzo spoznaje jest da je taj dar katkad više nalik prokletstvu nego blagoslovu. Kada joj je bilo samo 15 godina predvidjela je – i vidjela – nešto toliko strašno da je zauvijek nestala iz Salema i zaklela se da se u taj grad više nikada neće vratiti. No, kada nestane njezina najdraža teta Eva, Towner shvaća da je obitelj treba. Boreći se sa svojim mračnim sjećanjima, gonjena krivnjom i strahom, Towner kreće u potragu za odgovorima. Još jednim nestankom mlade djevojke opčinjene Propovjednikom paklenoga ognja, situacija postaje sve složenija, a čitatelji ostavljeni pred pitanjem: Može li se Towner suočiti s dramatičnom istinom o sebi i svojoj obitelji?



download:
Brunonia Barry - Čitačica čipke

16.06.2013. u 01:01 • 0 KomentaraPrint#

Brian W. Aldiss - Non-stop

Zajednica koja ne može ili ne želi shvatiti koliko beznačajan dio svemira zauzima nije zaista civilizirana. To znači da je u njemu onaj fatalni sastojak koji će je više ili manje izbaciti iz ravnoteže. Ovo je priča o jednoj takvoj zajednici.
Ideja koju osmisle ljudi, za razliku od milijarde efekata od kojih se sastoji naš svemir, rijetko je savršeno uravnotežena. Ona neizbježno nosi trag čovjekove krhkosti, a može biti vrlo slaba ili veličanstvena. Ovo je priča o jednoj takvoj veličanstvenoj ideji.
Za tu je zajednicu to bilo više od ideje: samo njezino postojanje. Jer ideja im je, kako to ideje obično rade, zastranila i progutala stvarne živote.



download:
Brian W. Aldiss - Non-stop

16.06.2013. u 00:56 • 0 KomentaraPrint#

Boyd Morrison - Potraga za Noinom arkom

Putovanje kroz vrijeme i kontinente u potrazi za najvećom povijesnom tajnom... Prije smrti, otac ambiciozne mlade arheologinje Dilare Kenner ostavlja zagonetne tragove o nalazištu legendarne Noine arke. Kad Dilara započne potragu - uz pomoć bivšega vojnog inženjera Tylera Lockea - vrlo brzo postaje zaokupljena pomišlju da bi je mogla pronaći. Ali njezine planove pomućuju zloslutni protivnici koji ne prezaju ni od čega kako bi stigli prvi do cilja... Od pada helikoptera u Atlantskom oceanu do daleke planine Ararat, Morrison vješto kombinira akciju sa stvarnim povijesnim i starozavjetnim činjenicama.



download:
Boyd Morrison - Potraga za Noinom arkom

16.06.2013. u 00:52 • 0 KomentaraPrint#

Arijana Čulina - Od Pizduna do tajkuna

Roman "Od pizduna do tajkuna" istovremeno je urnebesan humoristični roman i razorna kritika tranzicijskog hrvatskog društva. Pa ako vam ponekad i bude teško dok čitate kako funkcioniraju 'poslovne hijene', bar ćete im se dobro nasmijati. Pisat ću o svom vijugavom putu prema vrhu i preprekama koje sam na njemu morao svladavati atletski skokovima. Ako i vi želite da vam jedina briga u životu bude hoćete li ove godine skijati u Aspenu ili Garmisch-Partenkirchenu na trošak kompanije, dok se ostali muče da bi otplatili hipoteku ili platili stanarinu, ako želite novog BMWa koji ste oduvijek pohlepno gledali, novu jahtu usidrenu ispred vaše vile na obali i nikad ne osjetiti znoj od posla na čelu, ako ne želite izgarati na poslu 100 sati na tjedan i žrtvovati svaki vikend sljedećih 25 godina, ovo je priča za vas.



download:
Arijana Čulina - Od Pizduna do tajkuna

16.06.2013. u 00:45 • 0 KomentaraPrint#

Amy Welborn - Dekodirani Da Vincijev kod

Roman "Da vincijev kod" izazvao je brojne kontroverze i polemike u javnosti budući da se u njemu otvoreno napada kršćanstvo te se tvrdi da je Isus bio običan čovjek oženjen Marijom Magdalenom s kojom je imao i dijete, da je Biblija krivotvorena, a kršćanstvo kakvo danas poznajemo povijesna izmišljotina cara Konstantina. Ova knjiga predstavlja argumentiran i utemeljen odgovor na te tvrdnje, a u njoj se raspravlja i o ostalim kontroverzama iznesenima u romanu, uključujući i one o Svetom gralu, templarima, tajnom društvu Sionski priorij, skrivenim porukama djela Leonarda da Vincija itd.



download:
Amy Welborn - Dekodirani Da Vincijev kod

16.06.2013. u 00:41 • 0 KomentaraPrint#

subota, 15.06.2013.

Amos Oz

Amos Oz - Rimovanje života i smrti

Amos Oz, jedan od najcjenjenijih suvremenih svjetskih pisaca, u svome novom romanu Rimovanje života i smrti bavi se nekim vječnim pitanjima koja su u srži književnosti. Kakvu magičnu moć posjeduje pisac? Zašto mu vjerujemo? Kako on piše? Kako nastaju priče?
Glavni je junak romana pisac koji se priprema za književnu večer sjedeći u jednom kafiću u Tel Avivu. Za oko mu zapne seksi konobarica te počne o njoj stvarati vlastitu priču. Kako prolazi večer, u imaginarnu još neispričanu priču ulaze mladi pisac početnik, djevojka koja je čitala ulomke njegova romana, voditelj književne večeri, neki ljudi iz publike...
U vremenski sažetom romanu Rimovanje života i smrti Amos Oz pokazuje sve svoje pripovjedačko majstorstvo i pritom jednostavno, lagano, a istodobno promišljeno govori o umijeću pisanja, vezi između života, smrti i književnosti, ali i o prirodi i važnosti književne slave.

Amos Oz - Iznenada u dubini šume

Selo je bilo na kraju svijeta, tužno i sivo, u njemu su odavno nestale sve životinje, odrasli su o tome šutjeli, a djeci je bilo bolje da i ne pitaju previše. Ako bi bila previše znatiželjna, mogla su poput Nimija oboljeti od njištalice. U selu u kojem djeca odrastaju nikada ne vidjevši i ne čuvši nikakve životinje, o kojima pričaju mlada učiteljica i stari ribar, tek se pretpostavlja da je sve životinje odveo čudovišni Nehi koji svake noći kruži selom. Međutim, djevojčica Maja i dječak Mati s tim se ne žele pomiriti te odluče otići u mračnu šumu koja okružuje selo i pronaći duha i životinje...



download:
Amos Oz - Rimovanje života i smrti
Amos Oz - Iznenada u dubini šume

15.06.2013. u 11:55 • 0 KomentaraPrint#

petak, 14.06.2013.

J. R. Ward - Serijal Pali anđeli

J. R. Ward - Serijal Pali anđeli - Pohlepa

Iskupljenje nije riječ koju Jim Heron poznaje. No to će se promijeniti kada, nakon nezgode koja ga zadesi na gradilištu, postane pali anđeo sa zadatkom da sedam ljudskih duša spasi od sedam smrtnih grijeha. Neuspjeh ne dolazi u obzir. Prvi na popisu je njegov bivši šef Vin diPietro. Kako bi pridobio ženu svog života, ali i od zla otkupio vlastitu dušu,Vin će se morati udružiti s ovim neobičnim palim anđelom...

J. R. Ward - Serijal Pali anđeli - Požuda

Drugi roman serijala „Pali anđeli“. Jim Heron, pali anđeo, mora spasiti Isaaca Rothea, vojnika specijalnih postrojbi s mračnom prošlosti i tumornom budućnosti kojega prati atentator. Isaac završava u zatvoru, a brani ga javna pravobraniteljica Grier Childe. Dok se između njih dvoje razvija privlačnost, Jim Heron ga obavještava da mu je duša u opasnosti. Bespomoćan i u zatvoru, Isaac je rastrgan između ljubavi i borbe s demonima...

J. R. Ward - Serijal Pali anđeli - Zavist

Kao sin serijskog ubojice, detektiv Veck odrastao je u sjeni zla. Na tankoj liniji između dobra i zla, Veck se bori ne samo sa zločincima i psihopatima nego i sa svojim unutarnjim demonima. Slučaj brutalnog ubojstva povezuje ga s Sophiom Reilly koja ima moć promijeniti njegov usamljenički život. Kada Veck i Sophia upoznaju tajanstvenog Jima Herona, pred njima se otvara novi svijet i tisuće pitanja. Uvučeni su u bespoštednu bitku između dobra i zla, a jedini koji stoji između njih i vječnog prokletstva je karizmatični pali anđeo…

J. R. Ward - Serijal Pali anđeli - Gnjev

Novinarka Mels Carmichael doživljava potpuni šok kad jedne večeri pod njezin automobil pred mjesnim grobljem podleti nepoznati mladić. Nakon nesreće, on pati od amnezije i ona mu ponudi svoju pomoć kako bi se dosjetio svoje prošlosti. Jedina stvar koje se on sjeća je ime Jima Herona na nadgrobnom spomeniku iznad mjesta na kojem se probudio, potpuno gol i pun rana i ožiljaka. Dok zajedno otkrivaju njegovu prošlost, Mels i Matthias otkrivaju i snažnu privlačnost i strast koja ih privlači, te shvaćaju da ništa nije potpuno mrtvo i zakopano u prošlosti. I dok se oko njih odvija žestoka borba između anđela i demona, a ulozi postaju njihova srca i duše, postoji li nešto na Nebu - ili u Paklu - što može spasiti njih oboje?



download - sve knjige:
J. R. Ward - Serijal Pali anđeli

14.06.2013. u 23:29 • 0 KomentaraPrint#

nedjelja, 09.06.2013.

Amanda Quick

Amanda Quick - Afera

Amanda Quick - Dodir opasnosti

Amanda Quick - Izgubljena čast

Amanda Quick - Kasno je za vjenčanje

Amanda Quick - Lakoumnost

Amanda Quick - Ljubavna veza

Amanda Quick - Ljubavnica

Amanda Quick - Na mjesečini

Amanda Quick - Ne osvrći se

Amanda Quick - Obmana

Amanda Quick - Opasna udovica

Amanda Quick - Opasnosti

Amanda Quick - Plaćena pratilja

Amanda Quick - Plamteća svjetiljka

Amanda Quick - Plava komora

Amanda Quick - Ponoć

Amanda Quick - Predaja

Amanda Quick - Prsten

Amanda Quick - Randevu

Amanda Quick - Rijeka zna

Amanda Quick - Savršeni otrov

Amanda Quick - Skandal

Amanda Quick - Tajni napitak

Amanda Quick - Treći krug

Amanda Quick - U zagrljaju mjesečine

Amanda Quick - Vidovitost

Amanda Quick - Zavođenje

Amanda Quick - Zeleni kristal

Amanda Quick - Zloba

Amanda Quick - Živo srebro

Amanda Quick - Žudnja



download - sve knjige:
Amanda Quick - sve knjige
ili
Amanda Quick - sve knjige

09.06.2013. u 12:18 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 04.06.2013.

R. L. Stine

R. L. Stine - Božićna strava

Badnjak je. U robnoj kući Dalby dječak Kenny s mlađom sestrom i mamom kupuje božićne darove. Kenny nije baš uzoran klinac, sve mu ide na živce, a pogotovo Božić, nije posebno obziran prema tuđim osjećajima i koristi svaku priliku da malo napakosti. Nakon što rasplače svoju sestricu i naljuti Djeda Božićnjaka, bit će prisiljen suočiti se sa svojim nepodopštinama, zatočen u robnoj kući, na Badnju večer, sam samcat.
No, ubrzo će Kenny shvatiti da ipak nije sam. U posjet mu dolaze tri duha koja se, baš kao i on, jako vole šaliti na račun drugih. Tko će se posljednji smijati?

R. L. Stine - Čitačica misli

Sedamnaestogodišnja Ellie oduvijek ima vizije i u mislima može vidjeti skrivene tajne te predvidjeti užase koji će se tek zbiti. Što i nije loše ako su događaji koje predviđa lijepi. Ali jednog će dana, šetajući s psom, u Šumi Straha začuti kako je koščata ruka zaziva iz plitkog groba, a ubrzo zatim i ugledati ruku. Njezine vizije ovaj će je put dovesti do tijela djevojke koja je ubijena prije dvije godine.
Hoće li Ellie uspjeti pronaći ubojicu prije nego što on pronađe nju?

R. L. Stine - Ne zaboravi me

Najveća Daniellina želja je da bude jedinica. Naime, njezina mlađeg brata Petera roditelji obožavaju, njezine prijateljice misle da je on najslađe stvorenje na svijetu, a Peter je zanimljiviji čak i dečkima s kojima bi ona htjela izlaziti.
Međutim, kad se presele u staru kuću u kojoj se podrumska vrata sama otvaraju, u kojoj se čuju zastrašujući glasovi, Peter se počne ponašati čudno i zaboravno, a njegova učiteljica tvrdi da nikad nije upoznala učenika po imenu Peter Warner, Danielle će poželjeti da svoju želju nije nikada naglas izrekla. Pa naravno da se samo šalila! Ali, u svijetu u kojem živi i najgroznije želje se ostvaruju.

R. L. Stine - Tajni tulum

Prošlo je godinu dana otkako je Evan poginuo u Šumi Straha i Ellen se odselila, pa Meg Dalton osjeća kako je izgubila najbolje prijatelje. Jednostavno se sve promijenilo, a čak se i njezin dečko Tony ponaša čudno. No vijest da se Ellen vraća, makar samo u posjet rodnome gradu, mogla bi značiti da će se stvari ponovno vratiti na staro, pa će Meg početi s pripremama za veliki tulum iznenađenja.
No onda će početi primati prijeteće pozive i netko će joj s druge strane prošaptati: otkaži zabavu ili… A taj netko zaista je odlučan u namjeri da spriječi zabavu i spreman je na sve: čak i na ubojstvo. I premda sluti da se istina krije u mračnim dubinama Šume Straha, Meg se ne usudi tamo je potražiti. Dok ne bude prisiljena.

R. L. Stine - Vikend u koledžu

Tina Rivers čvrsto je odlučila da njezin romantični posjet dečku u koledžu neće ništa pokvariti. Čak ni činjenica da sa sobom mora povesti i svoju rođakinju Holly.

Možete zamisliti njezino iznenađenje kada, odmah po dolasku, sazna da je Josh nestao. Prema riječima njegova cimera Christophera, tijekom izleta u planine pokvario mu se auto. No, zašto joj Josh uopće nije spominjao odlazak na nekakav izlet? Ubrzo nakon toga, stvari postaju još čudnije: Holly također nema traga ni glasa. I dok Christopher uopće nije zabrinut i ima spreman odgovor na sva njezina pitanja, Tina je isprva zbunjena, a što više vremena prolazi, val panike koji je obuzima sve je veći, a jedna stvar postaje joj sve jasnija: o ljubavi i o smrti naučit će više nego što je ikada htjela znati.



download:
R. L. Stine - sve knjige
download:
R. L. Stine - Božićna strava
R. L. Stine - Čitačica misli
R. L. Stine - Ne zaboravi me
R. L. Stine - Tajni tulum
R. L. Stine - Vikend u koledžu

04.06.2013. u 22:30 • 1 KomentaraPrint#

Tad Williams

Tad Williams - Prijestolje od zmajokosti

Ova velika fantastična pustolovina, u kojoj sve vrvi od neobičnih bića i događaja, priča je o čudnovatoj zemlji Osten Ardu, nad koju se poslije smrti omiljenog i proslavljenog kralja Svijetlog Ivana, hrabrog i plemenitog ratnika, postupno nadvijaju tamne sjenke. Naime, njegov nasljednik, princ Elija, pod utjecajem opakog čarobnjaka Pryratesa sije zlo i obračunava se s kraljevim vjernim podanicima. Tako će i zagonetan nestanak princa Jošue, Elijinog brata, iznenada otkriti četrnaestodišnji dječak Simon, perač posuđa u kraljevskom dvorcu Visotvrđi, slučajno ga ugledavši zatočenog u tamnici, izmučenog i gotovo na umoru. Ipak, uz pomoć svog učitelja, dobrog čarobnjaka Morgenesa, uspjet će ga spasiti i pomoći mu pobjeći. Međutim, zli Pryrates uskoro to otkrije pa je i Simon prisiljen bježati iz Visotvrđe. U međuvremenu, nakon mnogo godina bude se i zle sile Kralja Oluje, a zagonetan je i nestanak Svjetloklina, čudotvornog moćnog mača pokojnoga kralja. Počinje uzbudljiva avantura čiji će glavni lik iznenada postati Simon, ni ne sluteći da je za to već davno "obilježen"... Ovaj opširni roman prvi je dio golemog djela po nazivom "Sjećanje, Tuga i Trn".

Tad Williams - Kamen oproštaja

Pripovijest o dječaku Simonu i njegovoj pustolovini tijekom potrage za čarobnim mačevima Sjećanjem, Tugom i Trnom započeta u Prijestolju od zmajokosti, Tad Williams nastavlja se u Kamenu oproštaja, drugom dijelu sage.
Dok Simon od zbunjenog mladića izrasta u mladog viteza, preostali preživjeli članovi “Saveza Pergamene” raštrkani širom Osten Arda svaki sa svojim djelićem odgonetke o ulozi triju čarobnih mačeva u bitci protiv Kralja Oluje, pokušavaju se okupiti u drevnoj čarobnoj naseobini vilenjaka sagrađenoj na vrhu gromadne stijene koju nazivaju Kamen Oproštaja.
Simona će zimsko putovanje dovesti u začarani svijet vječnog ljeta gdje stoluje kralj Sitha, Binabik će morati donijeti sudbonosnu odluku razapet između ljubavi i dužnosti, princ Jošua morat će ponovno osvojiti svoje kraljevstvo ali i srce svoje nevjenčane supruge, a princeza Miramele naići će na niz kušnji u svojoj potrazi za novim saveznicima.

Tad Williams - Toranj zelenog anđela - I

Treći dio sage Tada Willamsa Sjećanje, Tuga i Trn, nazvan Toranj zelenog anđela narastao je tijekom pisanja koji jednostavno nije bilo moguće ukoričiti u jednu knjigu, pa je objavljen u dvije knjige Opsada i Oluja.
Kralj Elija, sada već lutka u šakama prijetvornog Pyratesa, poslao je vojsku i grofa Fengbalda da dokrajči izbjeglice koji su se okupili oko utočišta njegova brata Jošue na Kamenu Oproštaja. Opsada Jošuina grada i očajnička bitka koju branitelji vode protiv nadmoćnog neprijatelja središnja je priča ove knjige. Preostali kamenčići u mozaiku polako se slažu, tajne se razotkrivaju jedna po jedna, a narod svijetlih Sitha pod vodstvom princa Jirikika mora donijeti odluku: umrijeti zatvorenih očiju ili uzeti oružje u ruke i stati u obranu ljudskog roda prije nego što se neprirodna oluja sruči na Osten Ard i uništi sve živo.
U drugoj polovici trećeg dijela pod nazivom Oluja, Jošua se odlučuje da s preživjelim izbjeglicama krene na Nabban, dok Miramele zagovara iznenadni napad na prijestolni zamak Visotvrđu i osvajanje preostalih dvaju čarobnih mačeva. Sada će Simon morati pokazati od čega je doista sazdan, a pritom će možda pronaći i istinu o svom porijeklu.

Tad Williams - Toranj zelenog anđela - II

Monumentalni treći dio sage Sjećanje, Tuga i Trn napokon objašnjava sve tajne, raspliće sve zaplete i daje sve odgovore, no da biste došli do njih treba još pročitati i drugi tom Tornja zelenog anđela, tih posljednjih 680 od ukupno 2720 stranica. Tu na samom kraju puta Simon će se ponovno vratiti na izvorište svih svojih pustolovina u Visotvrđu i Toranj Zelenog Anđela, gdje u samom srcu oluje leži ključ svih tajni. Svi protagonisti jedan po jedan bit će kao nekom čarobnom silom dovučeni na poprište posljednjeg od svih sukoba, konačni obračun s Inelukijem, Kraljem Oluje.
No kada se dim i magla raziđu tko će ostati na nogama, tko će preživjeti neumitnu kataklizmu, a tko će potonuti u mrak zaborava?

Tad Williams - Sjenovita međa I., II. i III.

U najsjevernijem dijelu Eiona leži kraljevstvo Sjenovite međe, tik uz rub tajanstvene Sjenovite brane. Princa Barricka i princezu Briony, dvoje nespremnih petnaestogodišnjih blizanaca, dopao je neočekivani zadatak da savladaju prijetnje koje su se nadvile nad kraljevstvo njihova oca.
Epska priča o misteriji, ljubavi i izdaji.

Tad Williams - Plameni čovjek

Pripovijetka Plameni čovjek, izvorno objavljena u zbirci Legende, priča je o knezu Sulisu, gospodaru Visotvrđe iz davnina, a pojavljuju se i neki drugi likovi, poznati iz trilogije Sjećanje, Tuga i Trn, kao što su Hakatri, Nelukijev stariji brat i Valada Geloj.
O knezu Sulisu pripovijeda njegova pokćerka Breda, što je jedini slučaj kada Tad Williams progovara kroz usta ženskog lika. Kao i sve legende, i Plameni čovjek priča je o tajanstvenim mjestima, čarolijama, ljubavi i izdaji.

Tad Williams - Rat cvjetova

Theo Vilmos jednom davno bio je glazbeno čudo od djeteta, dok je danas u tridesetoj samo propali pokušaj vokala u bendu osuđenom na anonimnost i propast.
Kada sve što mu je moglo krenuti po zlu ispadne još gore, Theo će s knjigom u ruci potražiti utjehu u samoći iznajmljene brvnare duboko u šumovitom dijelu Kalifornije.
Knjiga koju nosi sa sobom doista je neobičan zapis njegova praujaka koji je život proveo tražeći tajni ulaz u Vilinski svijet, a sudeći prema njegovim bilješkama čini se da ga je uspješno pronašao. No prije nego što Theo stigne do posljednje stranice neobične knjige naći će se oči u oči sa stravičnim stvorenjem poslanim s drugog svijeta čiji je jedini cilj ščepati Thea Vilmosa!




download - sve knjige:
Tad Williams - sve knjige

04.06.2013. u 21:04 • 0 KomentaraPrint#

L. Marie Adeline - Tajna

Život mlade udovice Cassie je postao jednoličan kao i smeđa košulja koju nosi dok konobari u jednom malom kafiću u New Orleansu. Nakon što joj je prije šest godina umro muž, život joj se sveo na odlaske i dolaske sa posla i ona čezne za čarima izazova.
Kada jedna tajanstvena i prelijepa žena zaboravi dnevnik u kafiću, Cassie ne može odoliti da ga ne pročita. Listajući stranice, otkriva najintimnije detalje njenoga života i saznaje za glamurozno tajno društvo u kojem seksualno oslobođene žene pomažu drugim ženama da stupe u dodir s najmoćnijim dijelom svog bića i ostvare besramne, skrivene želje. Svaka od njih nosi zlatnu narukvicu sa privjescima koji simbolično označavaju korake ka sveobuhvatnoj seksualnoj emancipaciji.
Cassie se pridružuje ovom društvu i, korak po korak, ostvaruje svoje fantazije, koje postaju sve intenzivnije i odigravaju se širom New Orleansa, ali uglavnom u Zdanju, predivnoj kući koja je sjedište Tajne. Malo-pomalo, Cassie će od povučene i stidljive žene koja više ne može pronaći uzbuđenje u životu evoluirati u ženu razigrane, putene seksualnosti.



download:
L. Marie Adeline - Tajna

04.06.2013. u 20:43 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 03.06.2013.

Meg Cabot - Nezasitna

Je li vam već puna kapa vampira? Ne znamo za vas, ali Meena Harper ne može čuti za njih. Ne vjeruje niti da postoje, a ipak sada mora pisati o njima, jer to od nje traže producenti televizijske serije (čitaj: sapunice) za koju radi. Nemojte nas pogrešno shvatiti, ona se razumije u natprirodne pojave, naime – točno zna kako će tko umrijeti. Naravno, nitko joj ne vjeruje. Ne biste ni vi, zar ne? No sva njezina vidovitost neće je spasiti onoga što slijedi kad upozna Luciena Antonescua (ne bi li joj već to rumunjsko prezime trebalo biti sumnjivo?), neodoljivog profesora kojemu jedinom ne može predvidjeti smrt. Premda osjeća snažnu privlačnost prema njemu, ne zna što je čeka, jer svoju budućnost nikada nije uspjela predvidjeti. Pa se tako nemalo iznenadi kad joj na vrata zakuca zgodni Alaric, koji ne samo da nosi prilično upečatljiv mač, nego još i tvrdi da je iz tajne vatikanske vojne jedinice lovaca na vampire. I sada je ni manje ni više nego želi pridobiti na svoju stranu, kao pomoćnicu u lovu na… ljubav njezinog života.



download:
Meg Cabot - Nezasitna

03.06.2013. u 22:28 • 1 KomentaraPrint#

Lucy Finn - Pazi što želiš

Susrevši zanosnog neznanca, Ravine Patton doslovno će ostati bez daha i provesti s njim strastvenu noć u kojoj će začeti sina Bradyja. Potom će Ravine još jednom ostati bez daha također nakon susreta s iznimno privlačnim neznancem, ali koji je ni manje ni više nego - duh, slučajno pušten iz boce.



download:
Lucy Finn - Pazi što želiš

03.06.2013. u 19:22 • 0 KomentaraPrint#

Sylvia Day

Sylvia Day - Pred tobom

Kada se mlada pripravnica Eva Tramell i fascinantni magnat Gideon Cross sretnu u predvorju poslovnog tornja, oboje osjete trenutačnu i snažnu međusobnu privlačnost. No, kako Eva i Gideon imaju emocionalne ožiljke iz prošlosti, zdrava romantična veza potpuna im je nepoznanica. Upuštaju se u strastvenu seksualnu vezu koja vrlo brzo prerasta u obostranu tjelesnu i emocionalnu ovisnost. Dok u tom složenom odnosu istražuju vlastite granice, postaju jedno drugom svjetlo u tami.

Sylvia Day - U tebi

Prelijep, bogat i moćan, Gideon Cross je san svake žene. Samo Eva može otkriti mračnu tajnu iz njegove prošlosti, ona je jedina koja ga može osloboditi. Glad i potreba, plamteća žudnja koja raste sa svakim novim dodirom, potpuno ih je usisala u vrtlog međusobne ovisnosti. Kada su razdvojeni samo jedan dan, i Gideon i Eva osjećaju prazninu i ništavilo. Njihova ljubav opasna je i opsesivna, ali i spremna na najveću žrtvu koja može otjerati sve demone.

Sylvia Day - Tvoja

Od trenutka kada sam prvi put srela Gideona Crossa, u njemu sam prepoznala nešto što trebam. Nešto čemu ne mogu odoljeti. Vidjela sam opasnu i ranjenu dušu – toliko sličnu mojoj. Nešto me privuklo k njoj. Trebao mi je za život koliko i srce koje mi kuca u grudima. Nitko ne zna što je sve stavio na kocku zbog mene. Kakva mi je opasnost prijetila niti koliko će sjena naših prošlosti postati mračna i beznadna. Isprepleteni svojim tajnama, pokušali smo prkositi sudbini.

Sylvia Day - Sedam godina čežnje

Prije sedam godina, u predvečerje svog vjenčanja, uzorno odgojena lady Jessica Sheffield postala je slučajnom svjedokinjom razuzdanog prizora kakav nijedna nevina mlada gospođica ne bi mogla ni zamisliti. Zaprepaštena, ali i neobično zaintrigirana, sačuvala je tajnu o skandaloznom Alistairu Caulfieldu i otišla pred oltar sa svojim uzornim zaručnikom, kao što se od nje i očekivalo. Ipak, tijekom šest godina spokojnog, ni po čemu osobitog braka, Caulfieldova slika ostala joj je urezana u mislima i raspirivala zabranjene maštarije i snove…

Sylvia Day - Užitak noći

U izmaglici između sna i jave, došao je da ostvari njezine najskrivenije želje. Lyssa Bates nikada nije osjetila takvu ekstazu, ali ni takvu bliskost. Tko je taj prelijepi tajanstveni stranac safirnih očiju koji ju je opčinio? Besmrtni zavodnik i strastveni ljubavnik, Aidan Cross je samo Lyssino snoviđenje, sve dok ne osvane na njezinim vratima kao čovjek od krvi i mesa. Moćna uzajamna privlačnost između njih dvoje prerasta u nešto više, ali Lyssa ne sluti da je Aidan na tajnoj misiji o kojoj ovise njihove sudbine.
Može li takva ljubav premostiti bezdan između dvaju svjetova i imati sretan kraj?


Sylvia Day - Vrele noći

I ona u svom srcu zna da ovaj muževan i ranjen viking na njezinu kućnom pragu zasigurno nije iz ovoga svijeta. Vizija iz njezinih najtajnijih erotskih maštarija – veličanstven, božanstven muškarac – uzbuđuje je svojom neodoljivom, opasno senzualnom aurom. Duboko u duši, Stacey zna da bi podčinjenost takvom muškarcu donijela nezamislivu opasnost i propast u njezin život, a ipak mu ne može odoljeti jer on je gospodar slatkih užitaka i ispunjenje svih njezinih želja.
Ipak, ljubav prema Conoru sa sobom donosi teret kakav nijedna smrtnica ne može nositi. Premda nalazi utjehu u Staceynoj strasti i toplini njezina gostoljubiva tijela, njegov istinski svijet je mračno kraljevstvo snova, rastrgano nasiljem i sukobima, koji ga sada slijede u Staceyin svijet…

Sylvia Day - Čarolija

Max Westin. Utjelovljenje seksa. Mogla je to namirisati, osjetiti u njegovoj blizini. Sve u vezi njega bilo je pomalo grubo, pomalo odvažno. Primitivno stvorenje. Baš kakva je i sama bila.
Malo ju je predugo držao za ruku, njegov snažno prikovani pogled jasno je odavao namjere da je želi osvojiti. Ukrotiti…
„Viktorija.“ Njezino ime, samo jedna riječ, ali izgovoreno s toliko posjedovanja da je gotovo mogla osjetiti ogrlicu oko vrata. „To ti je u prirodi,“ promrmljao je. „Želja da te se uzme.“
U ovoj igri mačke i miša sve je iluzija, osim strasti koja ne može biti stvarnija…




download - sve knjige:
Sylvia Day - sve knjige

03.06.2013. u 19:05 • 0 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Travanj 2015 (1)
Ožujak 2015 (1)
Veljača 2015 (1)
Siječanj 2015 (1)
Travanj 2014 (1)
Ožujak 2014 (2)
Veljača 2014 (6)
Siječanj 2014 (3)
Prosinac 2013 (1)
Studeni 2013 (3)
Kolovoz 2013 (8)
Srpanj 2013 (20)
Lipanj 2013 (30)
Svibanj 2013 (22)
Prosinac 2010 (1)
Studeni 2010 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Opis bloga


E-knjiga ili elektronička knjiga (eng. e-book) je elektronički (digitalni) ekvivalent tiskanoj knjizi. E-knjiga može sadržavati i online časopise i digitalne knjige napravljene da budu slušane kao audio knjige. E-knjige su tehnologija koja se rapidno razvija i mijenja. Neke e-knjige se proizvode simultano s proizvodnjom tiskanih knjiga, iako se u mnogo slučajeva kasnije stavljaju u prodaju. Često se e-knjige proizvode nakon što su knjige već tiskane, obično skenirajem (Robotic Scanners), a ponekad se tekst unosi tipkovnicom.

Linkovi


PREPORUKA za čitanje

Dvojac bez kormilara