e-knjige

nedjelja, 23.06.2013.

Charlaine Harris

Charlaine Harris - Mrtvi Do Mraka

Sookie Stackhouse cijeli je život čekala da upozna nekog vampira. Svijet se promijenio u dvije godine otkako su vampiri iskoračili iz lijesa, kako to oni u šali kažu. Stvorovi koji su dotad pripadali praznovjericama i stravičnim pričama postali su žitelji stvarnog svijeta. Velikog svijeta, onog iz novina i s televizije, svijeta u kojem su zatražili građansku ravnopravnost, premda ne dišu, premda žive od krvi – prave krvi, kao i one sintetičke, one zbog koje su se i odlučili izaći na vidjelo.
Sookie je živjela u mnogo manjem svijetu: sastojao se od Merlotteova bara, gdje je radila kao konobarica, od bakine kuće, gdje je živjela nakon pogibije svojih roditelja i, između njih, mjestašca Bon Temps u Louisiani, gdje je svatko svakoga znao i gdje je bilo nemoguće sačuvati tajnu.
Sookie je davala sve od sebe da ne saznaje tuđe tajne. Nije to bilo lako, kad su joj misli drugih ljudi nepozvane ulazile u svijest. Bilo je već sasvim teško nastojati ne slušati razmišljanja gostiju u baru. Bilo je posve nepodnošljivo nastojati ne čuti sve što pada na pamet dečkima s kojima se – nekoć – usuđivala izaći na spoj. Mlada, plavokosa i zgodna, Sookie je zbog tog svog hendikepa bila posve sama kad je jedan vampir ušetao u bar. Sookie mu je osluhnula misli, i otkrila da ih ne može čuti.

Charlaine Harris - Mrtvi život u Dallasu

Sookie Stackhouse, konobarica u Merlotteovu baru u mjestašcu Bon Tempsu u Louisiani, upravo se uspjela naviknuti na to da ima dečka. Bill je kavalir iz minulih vremena, zgodan, brižan, bogat i fenomenalan u krevetu (i ne nužno samo u krevetu). Bill je, pritom, i prvi vampir u ozbiljnoj vezi s jednom ljudskom djevojkom u cijelome kraju. Mještani to još kako-tako i prihvaćaju, a Sookie doslovce uživa: prvi put je našla nekog čije misli ne može čitati.
Jasno, ozbiljna veza pripadnika tih dvaju sojeva ima svoju cijenu. Vampiri iz Dallasa zamolit će svoju subraću iz Bon Tempsa za veliku uslugu: jedan od njih nije se vratio već pet dana, i samo vidovita Sookie može otkriti kakva ga je sudbina snašla. Tragovi je vode do sjedišta fundamentalističkog pokreta Društva sunca, posvećenog zatiranju svih krvopija koji ne mogu istrpjeti dnevnu svjetlost. Jedino ljudska Sookie može prodrijeti u njihove redove, izlažući sebe i svoje najmilije strahovitoj opasnosti… dok istinska opasnost pritom vreba na nju kada se (i ako) napokon vrati kući.

Charlaine Harris - Klub mrtvih

Sookie Stackhouse je djevojka koja ima nadnaravne ljubavne probleme. Njezin dečko vampir Bill u posljednje se vrijeme doima pomalo distanciranim i čini se da pada na testu bliskosti, a onda da bi stvar bila još gora, iznenadno objavljuje kako hitno mora otputovati u Seattle – nekim poslom (!?). Ali kada nekoliko dana kasnije Sookie jedva preživi napad vukodlaka zahvaljujući zaštiti zločestoga Erica Northmana, ona će od njega doznati još strašniju vijest: Bill je zapravo otišao u Mississippi, kamo ga je pozvala Lorena, njegova stvoriteljica i bivša ljubavnica.
A da stvari ne budu baš tako harmonične, izgleda da je Bill nestao.
Sada samo Sookie može otići Billovim tragom u zajednicu nadnaravnih bića Mississippija, pod nesmiljenom zaštitom tamošnjeg vampirskog kralja Russella Edgingtona. U njihovu omiljenom okupljalištu, Klubu mrtvih u gradu Jacksonu, Sookie će otkriti do koje mjere seže vukodlačka prijetnja – ili moguća pomoć. A od krvave pustolovine koja slijedi, za Sookie će pogubnije biti posljedice koje će pretrpjeti njezino napuklo srce.

Charlaine Harris - Mrtvi za svijet

Teško je izgubiti prvog dečka, a još teže kad vam se to dogodi u dobi od dvadeset šest godina. Sookie Stackhouse, konobarica u Merlotteovu baru u Bon Tempsu, pronašla je u vampiru Billu prvu, ako ne baš srodnu, onda barem podnošljivu dušu – jer jedino vampirima ne može čitati misli. Ali sada je Bill otišao. Iz njezina života, a i iz zemlje. Ponovno sama, Sookie ne može vjerovati prizoru koji zatekne na povratku kući s dočeka Nove godine kod Merlottea. Uz cestu hoda goli muškarac, visok i plavokos, s tijelom nordijskog junaka. Jadnik pojma nema tko je, ali Sookie ga dobro poznaje. To je Eric, Billov nadređeni u vampirskoj hijerarhiji. Samo, amnezija ga je sasvim promijenila. Eric je sada drag i simpatičan… i u velikom strahu. Oni koji su mu oduzeli pamćenje možda bi mu htjeli oduzeti i mnogo više. Istraživanje Ericova slučaja ponovno će uplesti Sookie u svijet nadnaravnih bića koja nastavaju Louisianu – vampira, vukodlaka, mjenjolika i vještica. Uplest će je i u još opasniju borbu za svoje srce, jer ovom nježnijem, obzirnijem Ericu vrlo je teško odoljeti. A kad se njezinom bratu Jasonu, jedinom bliskom rodu kojega još ima, zametne trag, Sookie će shvatiti da će teško moći održati svoju novogodišnju odluku – odluku da je više nitko nikada ne premlati…



Romanom Mrtvi do mraka započeo je slijed sve većih, nezaustavljivih svjetskih uspjeha. Uz deset knjiga – romana, kao i zbirki pripovjedaka – svijet Sookie Stackhouse oživjela je i HBO-ova hit-serija Okus krvi.

download - sve knjige:
Charlaine Harris - sve knjige

23.06.2013. u 17:09 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Travanj 2015 (1)
Ožujak 2015 (1)
Veljača 2015 (1)
Siječanj 2015 (1)
Travanj 2014 (1)
Ožujak 2014 (2)
Veljača 2014 (6)
Siječanj 2014 (3)
Prosinac 2013 (1)
Studeni 2013 (3)
Kolovoz 2013 (8)
Srpanj 2013 (20)
Lipanj 2013 (30)
Svibanj 2013 (22)
Prosinac 2010 (1)
Studeni 2010 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Opis bloga


E-knjiga ili elektronička knjiga (eng. e-book) je elektronički (digitalni) ekvivalent tiskanoj knjizi. E-knjiga može sadržavati i online časopise i digitalne knjige napravljene da budu slušane kao audio knjige. E-knjige su tehnologija koja se rapidno razvija i mijenja. Neke e-knjige se proizvode simultano s proizvodnjom tiskanih knjiga, iako se u mnogo slučajeva kasnije stavljaju u prodaju. Često se e-knjige proizvode nakon što su knjige već tiskane, obično skenirajem (Robotic Scanners), a ponekad se tekst unosi tipkovnicom.

Linkovi


PREPORUKA za čitanje

Dvojac bez kormilara