e-knjige

nedjelja, 23.06.2013.

Carlos Castaneda

Carlos Castaneda - 1. Učenje Don Juana

Želeći da sazna više o djelovanju halucinogenih gljiva, kaktusa i trava što ih koriste meksički Indijanci, antropolog Carlos Castaneda dolazi u doticaj sa starim Indijancem. Don Juan postepeno uvodi istraživača u čudesni svijet koji egzistira iza halucinogenih droga: svijet indijanske tradicije, stvarnosti magije, vjerovanja u "čuda".

Carlos Castaneda - 2. Odvojena stvarnost

Brujo (vrač) Don Juan poučava naučnika Carlosa potrebi mijenjanja životnih stavova: budi ratnik, živi kao ratnik, ponašaj se kao ratnik!
Carlos dolazi u doticaj s duhovima voda, zemlje, bilja i životinja.
Don Juan mu ukazuje na jedinstvo svih zemaljskih elemenata.

Carlos Castaneda - 3. Put u Ixtlan

"Put u Ixtlan" nastavak je Castanedinih jedinstvenih zapisa o njegovoj inicijaciji u tajne vračanja o tome kako se postaje "čovjekom od znanja" pod vodstvom jedne od najneobičnijih ličnosti koje su iznikle iz antropološkog istraživanja, Don Juana, Yakui Indijanca, kojeg je upoznao u sjeverozapadnom Meksiku.

Carlos Castaneda - 4. Priče o moći

"Iznimno smo sretni što imamo knjige Carlosa Castanede... 'Priče o moći' omogućile su nam da bolje shvatimo učenje koje je podloga magije."

Carlos Castaneda - 5. Drugi krug moći

Vrativši se iz bezdana, Castaneda mora položiti veliki ispit na svom putu prema besprijekornosti i slobodi: nadmudriti i savladati vradžbine Done Soledad koja se iz žene što je vodila poražavajući, besmislen život preobrazila u ratnicu, lovca, "umjetnicu u prikradanju".

Carlos Castaneda - 6. Orlov dar

Ovoga puta, u duboko osobnoj knjizi koja se ne zaboravlja lako, Castaneda vodi čitatelja u samo središte vračanja, prkosi mašti i razumu.
Potresajući temelje našeg vjerovanja u "prirodno" i "logično", uvodi nas u svijet jeze, tajanstvenih sila i zbunjujućih spoznaja.

Carlos Castaneda - 7. Unutrašnja vatra

"Unutrašnja vatra" je izvanredna knjiga, najneobičnije djelo ovog autora, koje potiče na mnoga razmišljanja, djelo u kojem Castaneda, pod vodstvom Don Juana i njegovih "sljedbenika", na osnovi Don Juanovih učenja i vlastitog iskustva naposljetku sklapa zapanjujuću, kristalno jasnu sliku "svijeta vračeva", od čijeg se dubljeg smisla čovjeku zavrti u glavi.

Carlos Castaneda - 8. Moć tišine

''Moć tišine'' - dosad najbriljantnija Castanedina knjiga u kojoj će vas znanje zabljesnuti poput munje i osvijetliti granice ljudskog uma. Don Juanove očaravajuće priče konačno otkrivaju istinsko značenje vračanja i čuda. Izoštrene u Sonorskoj pustinji, don Juanove nam vizije otkrivaju tajne vjerovanja i vlastite spoznaje koje su transcendentalne i za sve nas dragocjene.

Carlos Castaneda - 9. Umijeće sanjanja

"Umijeće sanjanja" deveta je Castanedina knjiga u kojoj govori o novim, očaravajućim mogućnostima spoznaja drugih svjetova; o posljedicama pomicanja spojne točke, o sanjanju sebe u snovima, o susretima s anorganskim bićima. Sve su to putevi kojima se dostiže druga, treća i još neke dalje stvarnosti.

Carlos Castaneda - 10. Magija pokreta

Ova vas knjiga uvodi u tensegritet Carlosa Castanede.

Carlos Castaneda - 11. Točak vremena

"Svi su putevi isti. Ni jedan ne vodi nikamo. Svi oni vode kroz šikaru, u šikaru i van šikare. Ima li taj put srce, to je jedino pitanje.
Ukoliko ima, tada je dobar... ukoliko ga nema tada nije ni od kakve koristi. Oba puta ne vode nikamo, samo jedan ima srce, a drugi ga nema. Putovanje jednim prava je radost; sve dok ga sijediš bit ćeš jedno s njim. Zbog drugog ćeš proklinjati svoj život. Jedan te čini snažnim, drugi ti snagu oduzima."

Carlos Castaneda - 12. Aktivna strana beskonačnosti

Književna biografija Carlosa Castanede - u 'Aktivnoj strani beskonačnosti' Castaneda govori kako su nastala ostala njegova djela...



download - sve knjige:
Carlos Castaneda - sve knjige

23.06.2013. u 16:11 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Travanj 2015 (1)
Ožujak 2015 (1)
Veljača 2015 (1)
Siječanj 2015 (1)
Travanj 2014 (1)
Ožujak 2014 (2)
Veljača 2014 (6)
Siječanj 2014 (3)
Prosinac 2013 (1)
Studeni 2013 (3)
Kolovoz 2013 (8)
Srpanj 2013 (20)
Lipanj 2013 (30)
Svibanj 2013 (22)
Prosinac 2010 (1)
Studeni 2010 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Opis bloga


E-knjiga ili elektronička knjiga (eng. e-book) je elektronički (digitalni) ekvivalent tiskanoj knjizi. E-knjiga može sadržavati i online časopise i digitalne knjige napravljene da budu slušane kao audio knjige. E-knjige su tehnologija koja se rapidno razvija i mijenja. Neke e-knjige se proizvode simultano s proizvodnjom tiskanih knjiga, iako se u mnogo slučajeva kasnije stavljaju u prodaju. Često se e-knjige proizvode nakon što su knjige već tiskane, obično skenirajem (Robotic Scanners), a ponekad se tekst unosi tipkovnicom.

Linkovi


PREPORUKA za čitanje

Dvojac bez kormilara