e-knjige

utorak, 18.06.2013.

Tess Gerritsen

Tess Gerritsen - Nestala

Do sada najbolji, najsloženiji i najnapetiji roman o detektivki Jane Rizzoli i medicinskoj istražiteljici Maure Isles.
Bezimena žena izgleda kao samo još jedno tijelo u mrtvačnici, sve dok doktorica Maure Isles ne vidi kako leš otvara oči.
Uskrsla žena, sada van sebe, hitno je prebačena u bolnicu, gdje će ubrzo ubiti zaštitara i uzeti taoce, od kojih je jedna trudna Jane Rizzoli, koja samo što se nije porodila. Dok napeti sati polako odmiću, Maure s Janeninim mužem, agentom FBI pokušava otkriti identitet ubojice. Taj slučaj je, međutim, mnogo složeniji od obične otmice, a Jane, zarobljena s naoružanom luđakinjom, jedina drži ključeve misterije.

Tess Gerritsen - Dvojnica

Posao patologinje Maure Isles je - smrt. No nikad ranije nije joj se zaledila krv u žilama i nikad joj izraz “slika i prilika" nije zvučao lako strašno istinito. Naime, nikad ranije beživotno tijelo na obdukcijskom stolu nije bilo njezino vlastito. Svejedno, ne može zanijekati vrtoglave dokaze pred svojim šokiranim očima i očima svojih kolega, uključujući i istražiteljicu Jane Rizzoli: žena pronađena ustrijeljena pred Maurinom kućom Maurina je slika i prilika, čak do najintimnijih tjelesnih pojedinosti...

Tess Gerritsen - Grijesi

Unutar zidova zatvorenog samostana otkriven je prizor neopisivog krvoprolića. Na snijegu su pronađene dvije redovnice, jedna mrtva, druga u kritičnom stanju - žrtve brutalnog divljačkog napada, naizgled bez ikakvog motiva. Kad obdukcija žrtve ubojstva, koju obavi mrtvozornica Maura Isles, otkrije šokantno iznenađenje, slučaj naglo i zabrinjavajuće skreće u posve drugom smjeru. Pronađeno je tijelo još jedne žene. A netko se svojski namučio da joj ukloni lice, ruke i noge. Kako se otkrivaju dugo skrivane tajne, tako doktorica Isles i istražiteljica iz Odjela za umorstva, Jane Rizzoli, postaju dijelom istrage koja vodi do užasne spoznaje o identitetu ubojice...

Tess Gerritsen - Harem mrtvih duša

Nebrojene godine, savršeno uščuvana mumija ležala je zaboravljena u prašnjavom podrumu muzeja. Iznenadno otkriće te mumije istodobno je važan događaj ali i tajna koja privlači pozornost. Nazvana Madam X, mumija - prema svemu sudeći, drevna egipatska rukotvorina - čini se božjim darom instituciji koja se bori s financijskim poteškoćama.
Ali mrtvozornica Matira Isles ubrzo otkriva sablasnu poruku skrivenu u lešu - zaprepašćujući dokaz daje ova stoljećima stara relikvija zapravo žrtva umorstva suvremenog doba. Za Mauru i Jane Rizzoli, istražiteljicu u odjelu za umorstva Bostonske policije, ovaj forenzički dokaz je nepogrešiv, a njegove implikacije zastrašujuće. A kad u skrivenim zakucima muzeja budu otkriveni sablasni ostaci još jedne žene, postat će jezovito jasno daje manijak na slobodi - i da ih izaziva.

Tess Gerritsen - Kirurg

On je ubojica koji pod okriljem noći tiho ulazi u kuće svojih žrtava. Preciznost ubojičinih rezova na ženskim tijelima dovodi se u vezu s njegovim poznavanjem medicine, osobito kirurgije, pa ga stoga novinari bostonskih novina prozivaju Kirurgom. Sve što istražitelji o njemu znaju jest to da žrtve uvijek ubija na isti način. Doktorica Catherine Cordell i sama je bila žrtvom ubojice koji je ubijao na isti način, no u okršaju se uspjela obraniti i ubiti napadača. Sad, kad se ponovno pojavi ubojica koji ubija na identičan način, njezina će pomoć policiji biti neophodna...

Tess Gerritsen - Klub Mefisto

Ove su latinske riječi načrčkane krvlju na mjestu okrutnog umorstva jedne mlade žene: “Sagriješila sam”. Jezovit je to božićni pozdrav bostonskoj mrtvozornici Mauri Isles i istražiteljici Jane Rizzoli, koje će žrtvu povezati sa zloslutnim Klubom Mefisto, neobičnim kultom koji želi dokazati da među nama postoji sam Sotona. Zatim, kad se sablasno pojavi i drugi leš, jasno je da netko - ili nešto - doista vreba u gradu. Članovi Kluba ubrzo počinju strahovati upravo od onoga što proučavaju. Je li manijakalni ubojica jedan od njih ili su nehotice prizvali čudovište iz tame? Pomno istražujući ovaj najneobičniji slučaj u svojim karijerama, Maura i Jane uputit će se na užasavajuće putovanje u samo središte zla.

Tess Gerritsen - Mjesto za ubijanje

Nešto se strašno dogodilo u snijegom zametenom selu u Wyomingu. Dvanaest sablasno jednakih kuca stoji mračno i napušteno. Hrana je ostala nedirnuta na blagovaoničkim stolovima. Automobili su još uvijek parkirani u garažama. Stanovnici su nestali, naizgled isparili.
To je uznemirujuće mjesto na kojem ce se Maura Isles naći zarobljena tijekom snježne oluje. Došavši u Wyoming na liječničku konferenciju, pridružit ce se skupini prijatelja na izletu u udaljenu skijašku kolibu. Kad zbog pogrešnog skretanja njezin automobil ostane zameten u dubokome snijegu, a ona cestom ode u dolinu, od nje više neće biti nikakva glasa.
Nekoliko dana nakon tajanstvenog nestanka njezina prijateljica Jane Rizzoli leti u Wyoming i kreće u potragu. Pronađeno je slupano vozilo s četiri mrtva tijela. Vlasti pretpostavljaju da je jedna od žena Maura. Je li to istina? I može li se njezin nestanak povezati s ranijim umorstvima u tom području? Potraga Jane Rizzoli za istinom dovodi je u tajanstveno selo, gdje zakopano ispod snijega leži zastrašujuće, jezivo otkriće...

Tess Gerritsen - Samo prividna smrt

Bezimena, prekrasna žena izgleda kao tek još jedan leš u mrtvačnici. Ali, kad bostonska mrtvozornica Maura Isles otvori vreću s tijelomu mrtvačnici i pogleda leš, prepadne se kao nikad u životu. Leš otvara oči. Veoma živu, ženu hitno prevezu u bolnicu. I bizarno se ubrzo pretvara u ubojito. Šokantno hladnom preciznošću, žena ubija čuvara i uzima taoce... Jedna od njih je i trudna pacijentica, istražiteljica Jane Rizzoli. Tko je ova silovita, očajna duša, i što želi? Dok napeti sati otkucavaju, Maura udružuje snage s Janeinim suprugom, agentom FBI-ja, Gabrielom Deanom, kako bi saznali identitet tajanstvene žene-ubojice...

Tess Gerritsen - Šegrt

Nakon uhićenja brutalnog serijskog ubojice nazvanog Kirurg, u Bostonu će se pojaviti novi ubojica koji će početi po gradu ostavljati svoj smrtonosni potpis. No iako je Kirurg zatvoren, istražiteljicu Jane Rizzoli zbunjivat će gotovo identičan način ubijanja, svojstven samo po zlu poznatom prethodniku. Novi ubojica samo će žene ubijati na isti način kao i Kirurg, a u svoje će smrtonosne igre uvesti i njihove supruge. Njih će vezati i, prije ubojstva, natjerati da gledaju kako im zlostavlja žene. Zbog identičnog načina ubijanja novoga će ubojicu istražitelji nazvati Šegrt, a u trenutku kad zloglasni Kirurg pobjegne iz zatvora stravi u Bostonu neće biti kraja.

Tess Gerritsen - Vrt kostiju

Julia Hamill kopa u svom vrtu kad njezina lopata nailazi na nešto mekano, ali nepopustljivo - ne na kamen, nego na ljudsku lubanju. Mrtvozornica Maura Isles brzo utvrđuje da kostur - ženski kostur - datira iz devetnaestoga stoljeća. Forenzički dokazi upućuju na nasilnu smrt.
Boston 1830-ih mjesto je bolesti i kuge - i nitko toga nije svjesniji od Norrisa Marshalla, studenta bostonskog medicinskog fakulteta. Norris je muškarac skromnog imovinskog stanja i uzdržava se obavljanjem sablasnog posla. On je pljačkaš grobova - kradljivac leševa.
Zbog nedostojnog zanimanja postaje osumnjičenik u istrazi dvaju okrutnih umorstava. Ubrzo postaje lovinom tajanstvenog ubojice, koji klizi kroz groblja i svjetlucave balske dvorane. Norris, međutim, ne shvaća da je ubojica mnogo bliže nego što on misli...
Ali, čije su kosti koje je Julia otkrila u svom vrtu? Uz pomoć Maure Isles, Julia otkriva daje istina šokantnija nego što su obje mogle zamisliti.



download - sve knjige:
Tess Gerritsen - sve knjige

18.06.2013. u 19:24 • 2 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Travanj 2015 (1)
Ožujak 2015 (1)
Veljača 2015 (1)
Siječanj 2015 (1)
Travanj 2014 (1)
Ožujak 2014 (2)
Veljača 2014 (6)
Siječanj 2014 (3)
Prosinac 2013 (1)
Studeni 2013 (3)
Kolovoz 2013 (8)
Srpanj 2013 (20)
Lipanj 2013 (30)
Svibanj 2013 (22)
Prosinac 2010 (1)
Studeni 2010 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Opis bloga


E-knjiga ili elektronička knjiga (eng. e-book) je elektronički (digitalni) ekvivalent tiskanoj knjizi. E-knjiga može sadržavati i online časopise i digitalne knjige napravljene da budu slušane kao audio knjige. E-knjige su tehnologija koja se rapidno razvija i mijenja. Neke e-knjige se proizvode simultano s proizvodnjom tiskanih knjiga, iako se u mnogo slučajeva kasnije stavljaju u prodaju. Često se e-knjige proizvode nakon što su knjige već tiskane, obično skenirajem (Robotic Scanners), a ponekad se tekst unosi tipkovnicom.

Linkovi


PREPORUKA za čitanje

Dvojac bez kormilara