e-knjige

utorak, 04.06.2013.

Tad Williams

Tad Williams - Prijestolje od zmajokosti

Ova velika fantastična pustolovina, u kojoj sve vrvi od neobičnih bića i događaja, priča je o čudnovatoj zemlji Osten Ardu, nad koju se poslije smrti omiljenog i proslavljenog kralja Svijetlog Ivana, hrabrog i plemenitog ratnika, postupno nadvijaju tamne sjenke. Naime, njegov nasljednik, princ Elija, pod utjecajem opakog čarobnjaka Pryratesa sije zlo i obračunava se s kraljevim vjernim podanicima. Tako će i zagonetan nestanak princa Jošue, Elijinog brata, iznenada otkriti četrnaestodišnji dječak Simon, perač posuđa u kraljevskom dvorcu Visotvrđi, slučajno ga ugledavši zatočenog u tamnici, izmučenog i gotovo na umoru. Ipak, uz pomoć svog učitelja, dobrog čarobnjaka Morgenesa, uspjet će ga spasiti i pomoći mu pobjeći. Međutim, zli Pryrates uskoro to otkrije pa je i Simon prisiljen bježati iz Visotvrđe. U međuvremenu, nakon mnogo godina bude se i zle sile Kralja Oluje, a zagonetan je i nestanak Svjetloklina, čudotvornog moćnog mača pokojnoga kralja. Počinje uzbudljiva avantura čiji će glavni lik iznenada postati Simon, ni ne sluteći da je za to već davno "obilježen"... Ovaj opširni roman prvi je dio golemog djela po nazivom "Sjećanje, Tuga i Trn".

Tad Williams - Kamen oproštaja

Pripovijest o dječaku Simonu i njegovoj pustolovini tijekom potrage za čarobnim mačevima Sjećanjem, Tugom i Trnom započeta u Prijestolju od zmajokosti, Tad Williams nastavlja se u Kamenu oproštaja, drugom dijelu sage.
Dok Simon od zbunjenog mladića izrasta u mladog viteza, preostali preživjeli članovi “Saveza Pergamene” raštrkani širom Osten Arda svaki sa svojim djelićem odgonetke o ulozi triju čarobnih mačeva u bitci protiv Kralja Oluje, pokušavaju se okupiti u drevnoj čarobnoj naseobini vilenjaka sagrađenoj na vrhu gromadne stijene koju nazivaju Kamen Oproštaja.
Simona će zimsko putovanje dovesti u začarani svijet vječnog ljeta gdje stoluje kralj Sitha, Binabik će morati donijeti sudbonosnu odluku razapet između ljubavi i dužnosti, princ Jošua morat će ponovno osvojiti svoje kraljevstvo ali i srce svoje nevjenčane supruge, a princeza Miramele naići će na niz kušnji u svojoj potrazi za novim saveznicima.

Tad Williams - Toranj zelenog anđela - I

Treći dio sage Tada Willamsa Sjećanje, Tuga i Trn, nazvan Toranj zelenog anđela narastao je tijekom pisanja koji jednostavno nije bilo moguće ukoričiti u jednu knjigu, pa je objavljen u dvije knjige Opsada i Oluja.
Kralj Elija, sada već lutka u šakama prijetvornog Pyratesa, poslao je vojsku i grofa Fengbalda da dokrajči izbjeglice koji su se okupili oko utočišta njegova brata Jošue na Kamenu Oproštaja. Opsada Jošuina grada i očajnička bitka koju branitelji vode protiv nadmoćnog neprijatelja središnja je priča ove knjige. Preostali kamenčići u mozaiku polako se slažu, tajne se razotkrivaju jedna po jedna, a narod svijetlih Sitha pod vodstvom princa Jirikika mora donijeti odluku: umrijeti zatvorenih očiju ili uzeti oružje u ruke i stati u obranu ljudskog roda prije nego što se neprirodna oluja sruči na Osten Ard i uništi sve živo.
U drugoj polovici trećeg dijela pod nazivom Oluja, Jošua se odlučuje da s preživjelim izbjeglicama krene na Nabban, dok Miramele zagovara iznenadni napad na prijestolni zamak Visotvrđu i osvajanje preostalih dvaju čarobnih mačeva. Sada će Simon morati pokazati od čega je doista sazdan, a pritom će možda pronaći i istinu o svom porijeklu.

Tad Williams - Toranj zelenog anđela - II

Monumentalni treći dio sage Sjećanje, Tuga i Trn napokon objašnjava sve tajne, raspliće sve zaplete i daje sve odgovore, no da biste došli do njih treba još pročitati i drugi tom Tornja zelenog anđela, tih posljednjih 680 od ukupno 2720 stranica. Tu na samom kraju puta Simon će se ponovno vratiti na izvorište svih svojih pustolovina u Visotvrđu i Toranj Zelenog Anđela, gdje u samom srcu oluje leži ključ svih tajni. Svi protagonisti jedan po jedan bit će kao nekom čarobnom silom dovučeni na poprište posljednjeg od svih sukoba, konačni obračun s Inelukijem, Kraljem Oluje.
No kada se dim i magla raziđu tko će ostati na nogama, tko će preživjeti neumitnu kataklizmu, a tko će potonuti u mrak zaborava?

Tad Williams - Sjenovita međa I., II. i III.

U najsjevernijem dijelu Eiona leži kraljevstvo Sjenovite međe, tik uz rub tajanstvene Sjenovite brane. Princa Barricka i princezu Briony, dvoje nespremnih petnaestogodišnjih blizanaca, dopao je neočekivani zadatak da savladaju prijetnje koje su se nadvile nad kraljevstvo njihova oca.
Epska priča o misteriji, ljubavi i izdaji.

Tad Williams - Plameni čovjek

Pripovijetka Plameni čovjek, izvorno objavljena u zbirci Legende, priča je o knezu Sulisu, gospodaru Visotvrđe iz davnina, a pojavljuju se i neki drugi likovi, poznati iz trilogije Sjećanje, Tuga i Trn, kao što su Hakatri, Nelukijev stariji brat i Valada Geloj.
O knezu Sulisu pripovijeda njegova pokćerka Breda, što je jedini slučaj kada Tad Williams progovara kroz usta ženskog lika. Kao i sve legende, i Plameni čovjek priča je o tajanstvenim mjestima, čarolijama, ljubavi i izdaji.

Tad Williams - Rat cvjetova

Theo Vilmos jednom davno bio je glazbeno čudo od djeteta, dok je danas u tridesetoj samo propali pokušaj vokala u bendu osuđenom na anonimnost i propast.
Kada sve što mu je moglo krenuti po zlu ispadne još gore, Theo će s knjigom u ruci potražiti utjehu u samoći iznajmljene brvnare duboko u šumovitom dijelu Kalifornije.
Knjiga koju nosi sa sobom doista je neobičan zapis njegova praujaka koji je život proveo tražeći tajni ulaz u Vilinski svijet, a sudeći prema njegovim bilješkama čini se da ga je uspješno pronašao. No prije nego što Theo stigne do posljednje stranice neobične knjige naći će se oči u oči sa stravičnim stvorenjem poslanim s drugog svijeta čiji je jedini cilj ščepati Thea Vilmosa!




download - sve knjige:
Tad Williams - sve knjige

04.06.2013. u 21:04 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Travanj 2015 (1)
Ožujak 2015 (1)
Veljača 2015 (1)
Siječanj 2015 (1)
Travanj 2014 (1)
Ožujak 2014 (2)
Veljača 2014 (6)
Siječanj 2014 (3)
Prosinac 2013 (1)
Studeni 2013 (3)
Kolovoz 2013 (8)
Srpanj 2013 (20)
Lipanj 2013 (30)
Svibanj 2013 (22)
Prosinac 2010 (1)
Studeni 2010 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Opis bloga


E-knjiga ili elektronička knjiga (eng. e-book) je elektronički (digitalni) ekvivalent tiskanoj knjizi. E-knjiga može sadržavati i online časopise i digitalne knjige napravljene da budu slušane kao audio knjige. E-knjige su tehnologija koja se rapidno razvija i mijenja. Neke e-knjige se proizvode simultano s proizvodnjom tiskanih knjiga, iako se u mnogo slučajeva kasnije stavljaju u prodaju. Često se e-knjige proizvode nakon što su knjige već tiskane, obično skenirajem (Robotic Scanners), a ponekad se tekst unosi tipkovnicom.

Linkovi


PREPORUKA za čitanje

Dvojac bez kormilara