e-knjige

srijeda, 29.05.2013.

Deborah Harkness

Deborah Harkness - Otkrivanje vještica

Otkriće tajanstvenoga alkemičarskog rukopisa u oxfordskoj knjižnici Bodleiani povjesničarku Dianu Bishop, jedinu osobu na svijetu koja ga može otvoriti, odvest će u neslućenu potragu za porijeklom. Diana Bishop moćna je vještica iz slavne američke vještičje obitelji, ali od najranijeg djetinjstva i nasilne smrti roditelja ne želi upotrebljavati ni razvijati svoje moći. Snažna magija oslobođena iz izgubljene knjige u Oxford privlači stvorenja koja uz ljude nastanjuju svijet – vještice, vampire i demone. Svi oni žele se dočepati moćne knjige koja krije tajnu o postanku vrsta. Diana Bishop u životnoj je opasnosti, a pomoći će joj genetičar Matthew Clairmont, vampir star više od 1500 godina. No ljubav vještice i vampira zabranjena je od davnina...

Deborah Harkness - Sjena noći

Nakon pronalaska alkemičarskog rukopisa označena kao Ashmole 762, vrsna povjesničarka i osrednja vještica Diana Bishop sa svojim novopečenim suprugom vampirom Matthewom de Clairmontom kreće na put kroz vrijeme. Odredište njihovoga vremenskog putovanja Matthewova je Stara kuća u Oxfordu. Godina je 1590. i Diana upada među sve najslavnije ljude toga doba – od Waltera Raleigha i Williama Shakespearea do same kraljice Elizabete I.

Deborah Harkness - Knjiga života

...Jedino što može sačuvati njihovu ljubav jest sastavljanje tajnovitog rukopisa s tri izgubljene stranice. Matthew, Diana i njihovi malobrojni prijatelji diljem svijeta, od londonskih palača do sveučilišnih laboratorija Nove Engleske, pomoću drevnih znanja i postignuća moderne znanosti traže izgubljene stranice i tajnu koju one kriju. U najnapetijem nastavku Diana Bishop morat će osloboditi sve svoje moći da pomogne svome mužu i da zajedno osiguraju budućnost za svoju djecu.
Knjiga života maestralan je krešendo trilogije All souls u kojem su vještice, vampiri i demoni prikazani dojmljivo trodimenzionalno, roman prepun strasti koji govori o nama danas i vječnoj ljubavi za kojom svatko traga. S više od milijun primjeraka prodanih samo u Sjedinjenim Američkim Državama i s prijevodima na trideset četiri jezika trilogija Deborah Harkness jedan je od najuspješnijih serijala proteklih godina.



download - sve knjige:
Deborah Harkness - sve knjige

29.05.2013. u 20:23 • 0 KomentaraPrint#

David Mitchell

David Mitchell - Atlas oblaka

Atlas oblaka Davida Mitchella izniman je roman, satkan od šest pripovjednih niti, u kojem se muzikalno virtuozno i jezično raskošno isprepleću znanstvena fantastika, politički triler i povijesni pastiš. Priča seže unatrag u devetnaesto stoljeće, kolonijalizam i divljaštvo na otocima Pacifika, te unaprijed u mračnu budućnost, onkraj sloma civilizacije. Idealistični Amerikanac 1850. nevoljko plovi Tihim oceanom; razbaštinjeni skladatelj na prevaru se uvlači u dom sifilisom shrvana genija; kalifornijska novinarka istražuje zataškanu tajnu projekta nuklearke; mali nakladnik bježi od kriminalca kojemu je objavio nenadani bestseler; klonirana restoranska poslužiteljica čeka izvršenje smrtne presude zbog protukorpokracijskog djelovanja; a Zachary, mladić s postapokaliptičnih Havaja, svjedoči sumraku znanosti i civilizacije – to su redom pripovjedači Atlasa oblaka.

David Mitchell - Livada crnog labuda

Livada Crnog Labuda utonula je u sumorno siječanjsko raspoloženje.
Jason Taylor, trinaestogodišnji mucavac i pupajući pjesnik, strepi od još jedne smrtno dosadne godina u najmrtvijem seocetu na svijetu, u engleskoj zabiti Worcestershire.
Ali u njegov život tek što nisu provalili banda školskih nasilnika, obiteljska kataklizma, Falklandski rat, invazija Cigana i mušičavi stvorovi zvani - djevojke.
U svom novom romanu trostruki finalist nagrade Man Booker, David Mitchell, okreće se poluautobiografskoj priči o odrastanju u provinciji ispričanoj u prvom licu.
Poslije virtuozne parade višestrukih pripovjedača i polifone strukture Atlasa oblaka, David Mitchell progovara intimnim tonom frustriranog, senzibilnog mladca Jasona Taylora koji pokušava naći svoj glas kao pjesnik i dobiti pravo glasa za obiteljskim stolom, izboriti svoje mjesto u škvadri i u srcu tamnooke Dawn Madden.
A sve se to događa u davno prošlo vrijeme kad je sve bilo drukčije - telefoni su imali brojčanike, kompjuteri memoriju od 16 kilobajta, djevojke sakoe s podstavljenim ramenima, Duran Duran su vladali top listama, Britanija morima, a svjetska je recesija prijetila.



download:
David Mitchell - Atlas oblaka
David Mitchell - Livada crnog labuda

29.05.2013. u 20:00 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 28.05.2013.

Don Winslow - Divljaci

Sunce sja nad Južnom Kalifornijom. More zapljuskuje plažu pod terasom vile. Dva najbolja prijatelja, Ben i Chon, uživaju u odbojci na pijesku i svojoj zajedničkoj djevojci Opheliji. Ben je intelektualac, Budist, mirotvorac i međunarodni dobrotvor. Chon je mornarički specijalac s ratnim iskustvom u Iraku i Afganistanu. Ophelia je nesputano glasna u najintimnijim trenucima, pa je zovu O.
Lijepo se živi.
Lijep život ima samo jedan uzrok – sjemenu vrhunske marihuane koje je Chon donio s terena, i koje se sad za njihov račun hidroponički uzgaja na brojnim lokacijama u okolici. Omiljen proizvod, zahvalna klijentela i jamstvo kvalitete ostvarenje su američkog sna. I meksičke noćne more.
Kartel Baja, natjeran frakcijskim borbama na prenošenje poslovanja na teritorij SAD-a, ne može dopustiti konkurenciju Bena i Chona. I zato jednog krasnog jutra u idilu stiže videosnimka – devet odrubljenih glava meksičkih policajaca. Poruka je jasna: divljaci stižu.



download:
Don Winslow - Divljaci

28.05.2013. u 22:39 • 0 KomentaraPrint#

Elizabeth Kostova - Povjesničarka

Roman čija se radnja istodobno odvija u tri različita vremenska razdoblja dvadesetog stoljeća, a središnju temu predstavlja potraga za legendarnim Vladom Tepesom Drakulom, za kojeg neki istraživači pretpostavljaju da je možda živ. Potraga za njim započinje još tridesetih godina dvadesetog stoljeća, kada je znatiželju profesora Bartolomewa Rossija zaokupila jedna neobična knjiga. Međutim, stravični i krvavi događaji ubrzo su ga natjerali da odustane. Knjigu dvadeset godina kasnije pronalazi njegov student Paul, ali i on odustaje od pokušaja da riješi zagonetku, a kasnije i nestaje, da bi, nakon sljedećih dvadeset godina, fatalnu knjigu pronašla njegova kći, povjesničarka.



download:
Elizabeth Kostova - Povjesničarka

28.05.2013. u 22:20 • 0 KomentaraPrint#

nedjelja, 26.05.2013.

Pauline Reage - Djevojka O

Roman o sadomazohističkom odnosu djevojke "O" s njezinim ljubavnikom. On je odvodi u jedan dvorac, gdje ona postaje zatočenicom koja trpi najbrutalnija mučenja i ponižavanja, a ujedno mora služiti kao objekt seksualnoga iživljavanja svih muškaraca uključenih u tu okrutnu igru. Iako je izgubila slobodu i vlastitu volju, te joj trpi i tijelo i duša, ona i dalje voli svojega ljubavnika, a njezina emocionalna ovisnost o njemu nema granica. Obilježena boravkom u dvorcu, "O" i po povratku u vanjski svijet ostaje robinjom... Autorica detaljno opisuje prizore seksualnih "igara" i orgija.



download:
Pauline Reage - Djevojka O

26.05.2013. u 12:26 • 0 KomentaraPrint#

Daniel Glattauer

Daniel Glattauer - Protiv sjevernog vjetra

Slučajan susret u bespuću internetske galaksije povezat će Emmu Rothner i Lea Leikea. Emma želi otkazati pretplatu na časopis nakladničke kuće "Like", ali greškom šalje mejl na privatnu Leovu adresu. On joj iz pristojnosti odgovori. Emmi osjeti naklonost prema njemu pa mu otpise i na taj način u živote dvaju protagonista uđe nemir.
Postoji li u svakodnevicom zaposjednutoj stvarnosti zaštićenije mjesto za doživljavanje čežnje od virtualnoga prostora?
Roman Daniela Glattauera opisuje modernu ljubav koja kompjutorskim medijem dostiže visine opsjednutosti i platonske nježnosti te iz temelja mijenja emocionalne živote protagonista. Ovaj izvrstan roman, suvremeni predstavnik klasičnog žanra romana pisama, poetičan je pokazatelj kako ljudski duh i njegov najčišći oblik - ljubav, ostaju isti bez obzira na razvoj tehnologije i njezin sveprisutni utjecaj.

Daniel Glattauer - Svih sedam valova

Poznajete ljubavnu priču u kojoj se dvoje ljudi koji se nikada nisu vidjeli besmrtno zaljube jedno u drugo preko e-maila? Priča Emmi i Lea zaslužuje priliku za drukčiji svršetak. Leo se godinu poslije vraća iz Bostona gdje ga dočekuju mailovi od Emmi. Iako je u vezi, a Emmi još uvijek udana, njihovi osjećaji i dalje su snažni. Odlučuju se za susret koji će možda biti fatalan za oboje... Potpuno neobičan ljubavni roman za one koji vjeruju da prava ljubav uvijek pronađe svoj put.



download:
Daniel Glattauer - sve knjige

26.05.2013. u 11:54 • 0 KomentaraPrint#

Daniel Defoe - Robinson Crusoe

Nakon što njegov brod doživi oluju i potone, kapetan broda R. Crusoe spašava se na jednom obližnjem otoku. Kako otok na prvi pogled djeluje nenaseljeno, Robinsonu je jasno da će se morati dobro potruditi da bi preživio. Uskoro otkriva da nije sam, da se na otoku nalazi pleme ljudoždera i da se uz takvu opasnost mora boriti i sa silama prirode... To je priča o brodolomcu koji se, udaljen od civilizacije, uspijeva održati u sukobu s nesklonom prirodom i time dokazati svoju ljudsku veličinu.



download:
Daniel Defoe - Robinson Crusoe

26.05.2013. u 11:20 • 0 KomentaraPrint#

Dan Wells

Dan Wells - Gospodin monstrum

Spasio je grad od serijskog ubojice i postao lokalni junak, no pakao za Johna Waynea Cleavera tek počinje. Nakon što je okusio krv i oslobodio čudovište u sebi, sve mu je teže obuzdati svoje mračne porive. Stroga pravila koja je sebi postavio i piromanija više nisu dovoljni. Johnova žudnja za ubijanjem sve je jača, a Clayton potresaju nova stravična ubojstva. Vidjevši brutalno izmasakrirana trupla, John odmah posumnja na demona.
Rješavanje misterije i ovaj je put zadnja crta obrane za Johnovu tamnu stranu...
Roman magnetične privlačnosti koji se čita u jednom dahu.

Dan Wells - Ja nisam serijski ubojica

John je usamljeni tinejdžer koji radi u obiteljskoj mrtvačnici i opsjednut je serijskim ubojicama. Naizgled dobar dečko iz susjedstva, John je zapravo psihopat opasan za okolinu. Svoju mračnu stranu obuzdava pomoću strogih pravila za imitaciju „normalnog“ ponašanja.U njegovu malom gradiću zaredaju se jeziva ubojstva zbog čega je istodobno zgrožen i opčinjen zlodjelima.
Hoće li uspjeti pobijediti moćnog protivnika i svladati čudovište u sebi, neizvjesno je do samoga kraja.

Dan Wells - Ne želim te ubiti

Zaustavio je serijskog ubojicu i spasio grad od zla, no konačna bitka za Johna Cleavera još nije završena. U okrutnoj demonskoj igri mačke i miša, plijen su opet nevini iz Johnova susjedstva. Mora jednom za svagda zaustaviti demona, a vlastite mračne želje zaključati tako duboko u sebi da nikad ne dobiju priliku da se ostvare. John Cleaver još jednom mora ispuniti svoje poslanje i ubiti ubojicu, a na tom opasnom putu prepunom sumnje, divljaštva i smrti možda pronađe i svoje srce... Posljednji roman iz serijala o tinejdžeru sociopatu koji se svakodnevno bori sa svojim demonima.



download - sve knjige:
Dan Wells - sve knjige

26.05.2013. u 11:00 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 23.05.2013.

Dan Simmons

Dan Simmons - Endymion


Dugo očekivani nastavak HYPERIONA i PADA HYPERIONA, romana koji su se već uvrstili među najbolja SF djela svih vremena.
Dvjesto pedeset godina nakon propasti Hegemonije i Mreže, sve je naizgled u najboljem redu. Čovjek je, navodno, pobijedio TehnoSrž i spriječio AI u izgradnji strojnog boga - Konačne inteligencije…Ali jednoga dana proradiše ponovno entropijska polja Vremenskih Grobnica. Sfinga nakon dugog mirovanja otvara svoja vrata, iz nje izlazi jedna djevojčica i … Djevojčica je središte poslanja s neznanim ciljem i svrhom, titanske borbe koja će odlučiti o sudbini svjetova…. Sjajna hiperionska saga iz daleke budućnosti ide dalje.

Dan Simmons - Hyperion

Dvadeset i deveto je stoljeće. Nad Hegemonijom - savezom brojnih planeta naseljenih ljudima - nadvile su se dvije opasnosti: invazija ratobornih otpadnika čovječanstva, tzv. Odstranjenih, i zagonetni plan umjetne inteligencije zvane TehnoSrž, od ljudi stvorene, ali sada osamostaljene.
Sedam izabranika, hodočasnika, krenulo je put Vremenskih Grobnica na svijetu Hyperionu, gdje prebiva ubitačni stvor Shrike, neuništiv strah i trepet, jači od zakona prostora i vremena. Odakle su se pojavile Vremenske Grobnice? Ttko ili što je Shrike? Kakvu je sudbinu ljudima namijenila TehnoSrž? U spašavanju sebe i čovječanstva, sedmorica izabranih trebali bi riješiti ništa manje već tajnu postojanja samoga svemira…
HYPERION je prekrasni vatromet mašte, budućih tehnologija, religija, znanstvenih izazova i tajne samog vremena. Napet kao najbolji krimić, užasavajuć kao najjači horor, prosvjetljavajuć kao najbolja znanstvena fantastika.

Dan Simmons - Ilium

Sa visova Olimpus Monsa na Marsu moćni Zeus i njegova besmrtna porodica bogova, boginja i polubogova gledaju strahovitu borbu i posmatraju – a često i utiču na – legendarne podvige Parisa, Ahileja, Hektora, Odiseja i sukobljenih vojski Grka i Trojanaca.
Tomas Hokenberi, nekadašnji profesor iz dvadeset prvog vijeka i izučavalac Ilijade takođe posmatra. Hokenberijeva dužnost je da posmatra i izvještava o tome kako se odvija Trojanski rat za takozvana božanstva koja su smatrala da će im koristiti ako ga vrate iz mrtvih. Ali muza kojoj služi ima za umornog naučnika novi zadatak, po nalogu Afrodite lično. Uz pomoć tehnologije četrdesetog vijeka, Hokenberi treba da se ubaci na Olimp, špijunira njegove božanske stanovnike... i konačno uništi Afroditinu sestru i suparnicu, boginju Paladu Atenu.

Dan Simmons - Ljeto noći

Stara, napola napuštena i na kraju školske godine bizarno opustjela, u neobičnom stilu sagrađena zgrada škole Old Central na kraju naselja Elm Haven u Illinoisu tog ljeta, posljednjeg prije konačnog i neopozivog zatvaranja i prepuštanja propadanju, počinje otkrivati svoje opasne i mračne tajne. Sve započinje otkrićem tajnog prolaza u mračnim i pljesnivim odajama ispod podruma u kojima tajanstveno nestaje svaki trag učeniku četvrtog razreda Tubbyju. Početak bezbrižnih ljetnih praznika za posljednje učenike škole pretvara se u pravu noćnu moru.

Dan Simmons - Ljubav i smrt

U pitanju je zbirka priča koja sadrži 5 priča odnosno novela. Naslov knjige je i ključ za razotkrivanje bazičnih odnosa u svakoj cjelini. Paralelno postojanje, sukob, uzročno-posljedična veza ovih pojmova, elemenata svekolikog života čovjekovog, jedna su od najčešćih tema umjetnosti, a u Simmonsovom slučaju u pitanju je gotovo opsesivna vezanost za njih, koja se provlači u svim njegovim knjigama (što Simmons lucidno otkriva u Predgovoru ove zbirke). Naravno, Simmons je suviše dobar pisac da bi dozvolio da njegove ideje-pokretači opterete pripovijedanja, tj. on ne upada u zamku pisanja sa tezom, već ostavlja da tkivo priče nesputano teče a da se ideje tek nazru u dubljim slojevima značenja.

Dan Simmons - Olimp

Simmons je jedan i samo jedan. Sada nam je njegova mašta podarila opet
sličan biser uživanja u dobroj znanstvenoj fantastici. Dvije knjige (prva je Ilij, druga Olimp) epski opsežni, sjajni romani o visokotehnološkim bogovima, ljudskim herojima, o totalnom ratu između ljudi i samozvanih bogova, o moćnom Zeusu i njegovoj obitelji bogova, božica i polubogova na Olympos Monsu na Marsu, o sukobljenim vojskama bogova, Grka i Trojanaca, o Ahilu, Hektoru, Odiseju… ali, čekajte, sve se odigrava ne prije nove ere već u 40. stoljeću nove ere! A tu su još i naši potomci, posthumanci, ništa im nije jasno i ništa ne znaju, osim zabave, malo ih je ostalo… a gdje su ostali
završili? Istodobno, iz svemira stižu na Zemlji i na Mars potomci ljudi koji su nekoć davno otišli u svemir.

Dan Simmons - Pad Hyperiona

Na svijetu Hyperionu otvaraju se zagonetne Vremenske Grobnice, a sedam hodočasnika stavlja svoj život na kocku u susretu sa stvorom zvanim Shrike - kreaturom o kojoj ovisi sudbina cijelog čovječanstva.
Hegemoniju - savez brojnih planeta naseljenih ljudima - napali su Odstranjeni, mutantu ljudskog porijekla koji žive u svemirskim naseobinama. Li i umjetna inteligencija (AI) koju su ljudi stvorili i koja sada održava čitavu civilizaciju Hegemonije, izgleda da se okrenula protiv ljudi. AI je započela projekt stvaranja Konačne inteligencije - projekt izgradnje, zapravo, Boga. Boga Stroja: konačni deus ex machina. Njegov nastanak značit će istrijebljenje čovječanstva.
Nešto vuče Hegemoniju, AI, Odstranjene i cijeli svemir prema stvoru zvanom Shrike i prema Vremenskim Grobnicama iz kojih je on izašao. U jednome trenutku putovi čovjeka, stroja i boga će se sjeći. Ništa više neće biti isto.

Dan Simmons - Pjesma boginje Kali

Na početku ovog zapanjujućeg debitantskog romana jednog od najvećih suvremenih američkih pisaca, glavni junak Robert Luzak je naivni idealista. Kao pjesnik i novinar, dobija zadatak da napiše članak o M. Dasu, slavnom indijskom pjesniku koji je nestao prije izvjesnog vremena i za koga se govorka da se ponovo pojavio (ili uskrsnuo) u Kalkuti. Štaviše, čini se da je Daš napisao novo, izvanredno djelo i Luzak treba da pregovara s njim o pravima za objavljivanje u Americi. Sve to zvuči prilično jednostavno - idi u Indiju, upoznaj se sa čovjekom, ponudi mu novac i proslavi se, ali na kraju Pjesme boginje Kali Luzak će otputovati do samog središta pakla, odakle će se vratiti čovjek koji je ostao bez igde ičega.

Dan Simmons - Šuplji čovjek



download - sve knjige:
Dan Simmons - sve knjige

23.05.2013. u 18:57 • 1 KomentaraPrint#

srijeda, 22.05.2013.

Colin Falconer - Sultanov harem

Sulejman Veličanstveni – Sultanov harem dramatična je i nezaboravna priča o surovosti i strasti smještena u veliki harem Otomanskog Carstva. U Konstantinopolju vlada samo jedan čovjek: sultan Sulejman Veličanstveni. U srcu njegove palače nalazi se harem u kojem žive stotine predivnih žena – neke od njih su supruge, neke konkubine, a neke samo obične robinje. Među njima je i Gülbehar, sultanova miljenica i majka njegova nasljednika Mustafe. Tu je i Julija, kći talijanskoga plemića koju su oteli kada je pokušala pobjeći iz Venecije sa svojim ljubavnikom te Hürrem, Tatarka iz ruskih stepa. Sve tri su ljepotice, ali Hürrem je najopasnija – beskrupulozna u svojoj želji da vlada haremom, a na kraju i samim sultanom. Pametna i moćna, ona pažljivo smišlja propast svojih suparnica, umiljava se vladaru i dolazi u samo središte carske moći. Upravo će zbog opsjednutosti ovom djevojkom Sulejman izgubiti saveznike i sinove, a na kraju ostati i bez svoje carske loze. Ovaj je roman neodoljiva priča o svijetu intriga, senzualnosti i moći, u kojemu carstvom ne vladaju ni sila ni politika, nego lijepe i tajanstvene žene iza zidova harema.



download:
Colin Falconer - Sultanov harem

22.05.2013. u 22:31 • 0 KomentaraPrint#

Coelho Paulo

Coelho Paulo - Alkemičar

Na dugom putu do ostvarenja svojih snova, glavni junak Coelhovog romana, vođen znamenjem i učeći univerzalni Jezik svijeta, otkriva tajnu života i čovjekova postojanja na Zemlji. Satkan od svevremenih istina, mudrosti i simbola što ih sadrže drevna ezoterijska znanja, Biblija i kabala, prožet toplinom, na tragu Saint-Exuperya i Bacha, ovaj će roman zasigurno naći put do mnogih srca.

Coelho Paulo - Dnevnik jednog Čarobnjaka

Uzbudljiva priča o hodočašću Paula Coelha. Putem za Santiago, srednjovjekovnim putem koji počinje u Pirinejima i vodi preko sjevera Španjolske do katedrale Svetog Jakova.
Iskustvo ovog hodočašća ostvarenog 1986. godine bilo mu je inspiracija za priču prepunu pustolovina, koja je, u isto vrijeme, fascinantna parabola o potrebi pronalaženja sopstvenog puta u životu. Na kraju, Coelho nas dovodi do zaključka da se čudesno uvijek nalazi na putu običnih ljudi.

Coelho Paulo - Peta gora

Radnja romana događa se u 9. stoljeću prije Krista. Biblijska priča o starozavjetnom proroku Iliji poslužila je Coelhu, uz njegovu bogatu imaginaciju da izgradi čudesan roman, prepun mudrosti i emocija, univerzalnih i najintimnijih. Prateći njegovu priču ne možemo izbjeći poniranje u spoznavanje samog sebe i smisao vlastitog postojanja, a također nalazimo motiv da promijenimo i obnovimo, ponovo sagradimo sami sebe.

Coelho Paulo - Pobjednik ostaje sam

Najnoviji roman planetarno popularnoga pisca odvija se u svijetu mode, filma, slave, bogatsva i posvemašnjg glamura, u manje od dvadeset četiri sata, za vrijeme Filmskog festivala u Cannesu. Uspješan ruski poduzetnik u takvu luksuznom okruženju ipak želi samo jedno - vratiti svoju ljubljenu, bivšu suprugu Ewu koja ga je ostavila zbog uspješnog modnog dizajnera. Mora li on pokrenuti sve najmračnije snage u sebi da bi privukao njezinu pozornost.

Coelho Paulo - Vještica iz Portobella

Kako pronaći hrabrost da budemo dosljedni sebi čak i ako nismo sigurni tko smo?
To je središnje pitanje romana Vještica iz Portobella, novoga djela Paula Coelha, autora međunarodnih bestselera. Posrijedi je priča o tajanstvenoj ženi po imenu Athena, a pripovijedaju je mnogi koji su je dobro poznavali ili je gotovo uopće nisu poznavali.
Kao i Alkemičar, Vještica iz Portobella jedna je od onih priča koje preobražavaju čitateljevo shvaćanje ljubavi, strasti i žrtvovanja.

Coelho Paulo - Zahir

Nakon što mu supruga, uspješna novinarka i ratna izvjesteljica, nakon desetogodišnjeg braka nestaje pod sumnjivim okolnostima, u životu slavnoga i bogatog pisca dolazi do dubokog unutrašnjeg loma. On odlazi u potragu za ženom, ali se ta izvanjska potraga, koja ga vodi kroz razne europske zemlje (pa i Hrvatsku), te Aziju, pretvara u retrospektivno sagledavanje i preispitivanje čitavog njegova dotadašnjeg života, svih njegovih bitnih momenata i prijelomnih trenutaka. Ovaj roman, koristeći se naslovnim motivom koji potječe iz islamske tradicije, zapravo govori o traganju modernoga urbanog čovjeka, izgubljena u kaosu i besmislu suvremene užurbanosti, težnje za uspjehom i potrošačkim potrebama, za istinskim duhovnim ispunjenjem. U tom smislu inicijalna potraga za iščezlom suprugom prerasta u svojevrsno hodočašće. U portret i životnu priču glavnog lika autor unosi brojne autobiografske elemente.



download - sve knjige:
Coelho Paulo - sve knjige

22.05.2013. u 22:01 • 4 KomentaraPrint#

Clive Cussler

Clive Cussler - Atlantida

Prošlo je devet milenija od nestanka zemlje zvane Atlantida. U Indijskom oceanu i u Coloradu pronađem su materijalni dokazi o postojanju drevne civilizacije zbrisane s lica Zemlje kataklizmičkim udarom komete. Kakvu je poruku, čvrsto urezanu u kamen, drevni narod - koji je svoju ligu pomorskih država nazivao Amenes - ostavio za sobom: poruku nade, ili upozorenja na buduće katastrofe?
No, Čovječanstvu na Zemlji opet prijeti sudnji dan, ovaj put izazvan bolesnim umom čovjeka, koji sofisticiranim lomljenjem i pomicanjem ledene ploče na Antarktici želi poremetiti rotacijsku ravnotežu Zemlje i izazvati opću kataklizmu s potopom...
U uzbudljivoj prici u čijem su središtu Dirk Pitt i njegov kolega Al Giordino iz američke Nacionalne agencije za mora i podmorje, neustrašivi junaci Cusslerovih romana, razotkriva se katastrofični plan sljedbenika nacističkoga carstva, Trećeg Reicha, o uništenju svijeta radi podizanja Četvrtog carstva.

Clive Cussler - Blago

Karte do izgubljenog zlata, vrhunska umjetnička djela i rijetke knjige, mape skrivenih nalazišta nafte i minerala koje mogu promijeniti svjetsku ravnotežu moći. Dirk Pitt otkriva tajni trag blaga Aleksandrije - trag koji ga dovodi do nemilosrdne zavjere s ciljem potpune svjetske dominacije. Vjerski fanatici prijete zbacivanjem vlada Egipta i Meksika, izlažući Ameriku invaziji i ekonomskom kolapsu. Iznenada, od istoka do zapada, anarhisti svojim smrtonosnim pipcima posežu u srce Sjedinjenih Država. A Dirk Pitt, čvrsti junak Clivea Cusslera, suočava se s najopasnijim ubojicom na svijetu. Međunarodna banda terorista pokreće igru na otvorenome moru kako bi postali svjetska sila - a Pitt je jedini čovjek koji ih može zaustaviti.

Clive Cussler - Crni vjetar

Krajem Drugog svjetskog rata nekoliko je japanskih podmornica poslano prema Sjedinjenim Američkim Državama. Niti jedna nije stigla do cilja... No, pedeset godina kasnije iz potonulih podmornica nestaju projektili s "crnim vjetrom". Dirk Pitt, već legendarni Cusslerov junak, kao i u mnogo drugih romana, dovesti će i ovaj slučaj do (zadovoljavajućeg) kraja.

Clive Cussler - Enigma

Na osamljenom grčkom otoku jedan "oldtimer" zrakoplov iz Prvog svjetskog rata napada američku vojnu bazu. Na otoku se nalazi Dirk Pitt, Cusslerov stalni lik, ovaj puta u ulozi bojnika koji istražuje sabotaže u podmorju. Istraživanjima se želi otkriti tajna Enigme, čudesne ribe, ali se neočekivano otkrivaju tragovi djelovanja međunarodne bande krijumčara droge kojoj je na čelu jedan od najbližih Hitlerovih suradnika ...Elementi za zanimljivu i napetu priču...

Clive Cussler - Izgubljeni grad

U potopljenom Izgubljenom gradu iznenada se pojavila i počela bujati biljka nazvana Gorgonin korov. Ona prijeti da uguši sva mora na zemlji. Kurt Austin, vođa tima za specijalne zadatke Nacionalne agencije za mora, uz pomoć arheologinje Skye Labelle, morati će riješiti zagonetku nastanka korova, ali i pronaći način da ga se uništi. Istovremeno, duboko u ledenjaku u Alpama, pronađen je dio aviona i leš nepoznatog čovjeka s čudesnom kacigom. U kakvoj su vezi ove dvije priče i što ih povezuje otkriva Cussler u ovom avanturističkom romanu.

Clive Cussler - Kiklop

Bogati američki financijer nestaje u starom cepelinu prilikom lova na blago. Iz kubanskih voda cepelin lebdi prema Floridi s posadom mrtvaca -sovjetskih kozmonauta.
Dirk Pitt otkriva šokantan plan: tajna skupina američkih industrijalaca podigla je koloniju na Mjesecu, tajnu bazu koju će braniti pod svaku cijenu.
Ugroženi u svemiru, Rusi se spremaju zadati strašan udarac na Kubi - a samo ih Dirk Pitt može zaustaviti.
Od kubanskih mučionica do hladnih oceanskih dubina, Pitt juri kako bi zaustavio zavjeru koja prijeti razaranjem.

Clive Cussler - Ledeni brijeg

Još jedna od avantura stalnog Cusslerovog lika Dirka Pitta. U ovom romanu Dirk rješava misterij davno izgubljene jahte, a sada pronađene ispod goleme količine leda. Jahta je bila na putu prema Bijeloj kući, noseći putnike na važan sastanak.

Clive Cussler - Odiseja

I djeca Dirka Pitta, legendarnog junaka Clivea Cusslera, rade za NAMP. Dijele i očevu ljubav za morem i pustolovinama. Kada dođu u opasnost istražujući otrov koji ugrožava ekologiju oceana, u pomoć će im pohitati Pitt i njegov vjerni Giordano. No, iza oluje koja ugrožava Pittovu djecu, otkriva se i pakleni plan koji prijeti cijelom svijetu.

Clive Cussler - Operacija orao

Politika, napredne tehnologije, ljubavna veza, pomorske misterije... još jedan od "pomorskih avanturističkih romana" Clivea Cusslera s glavnim junakom Dirkom Pittom. Ovaj put mu je glavni suparnik bogatašica Min Koryo Bougainville koja sa svojim unukom Lee Tongom drži golemo carstvo, izgrađeno na prijevarama i groznim zločinima. Istovremeno, Dirk, uz poznatu melodiju "Žute ruže iz Teksasa" spašava s južnjačkim parobrodom i njegovom posadom vladu Sjedinjenih Američkih Država.

Clive Cussler - Sahara

Novi zadatak odvodi Dirka Pitta, stalnog lika Cusslerovih avanturističko-špijunsko-ratno-ljubavnih romana, u državu Mali gdje istražuje s grupom suradnika uzroke ekološke katastrofe koja prijeti uništenjem života u svim morima svijeta. Sljedeći trag kroz užarenu pustinju nalazi postrojenja za reciklažu nuklearnog otpada ali i rudnik zlata u kojem kao robovi rade svi oni koji su naslutili tajnu zagađenja.



download - sve knjige:
Clive Cussler - sve knjige

22.05.2013. u 21:20 • 0 KomentaraPrint#

Chris Carter

Chris Carter - Krvnik

U jednoj losangeleskoj crkvi, na stubama oltara, u krvi leži svećenikovo truplo odrubljene glave. Pažljivo namješteno, raširenih nogu, ruku prekriženih preko prsa, od svega je najužasnije što je svećenikova glava zamijenjena za pseću.
Isprva, detektiv Robert Hunter vjeruje kako je riječ o ritualnom ubojstvu. No kad se pojavljuje još mrtvih tijela prisiljen je na novu procjenu. Sve su žrtve umrle na način kojeg su se najviše bojale. Njihove su se najgore noćne more doslovno ispunile. Ali, kako je ubojica mogao znati? I što povezuje ove naizgled nasumične žrtve?
Hunter se nađe na tragu sadističkog ubojice koji mu stalno izmiče, nekoga tko, kako se čini, ima moć da pročita misli svojih žrtava. Nekoga tko može naslutiti što njegove žrtve najviše plaši. Nekoga tko neće prezati ni od čega da postigne svoj izopačeni cilj.

Chris Carter - Ubojica Krucifiks

U napuštenoj kući u National Forestu, Los Angelesa, pronađena je divljački ubijena mlada žena. Bila je naga i obješena na dva drvena stupa, a koža joj je bila oderana s lica - dok je još bila živa. Na zatiljku joj je urezan neobični dvostruki križ - potpis psihopata koji je poznat kao ubojica Krucifiks.
Ali to nije moguće jer je ubojica Krucifiks uhvaćen prije dvije godine i pogubljen!
Je li moguće da je to djelo ubojice imitatora? Nekoga tko je otkrio sve pojedinosti ranijih umorstava, pojedinosti koje nikad nisu bile objavljene? Ili je detektiv Robert Hunter primoran suočiti se s nezamislivim? Je li pravi ubojica Krucifiks još uvijek negdje vani, spreman krenuti u okrutno orgijanje ubijanja, izrugujući se Hunteru koji ga ne može uhvatiti?
Robert Hunter i njegov novi partner uskoro će se naći u noćnoj mori koju nisu mogli ni zamisliti....



download:
Chris Carter - sve knjige

22.05.2013. u 21:10 • 0 KomentaraPrint#

Charlotte Rogan - U čamcu

Godina je 1914. i Prvi svjetski rat samo što nije počeo. Grace Winters putuje u New York zajedno sa svojim mladim, imućnim suprugom na otmjenom brodu Carica Aleksandra. Iznenadna eksplozija na brodu natjerat će putnike da se pokušaju spasiti u čamcima za spašavanje. U jednom od njih našla se i Grace s još tridesetak preživjelih. Vodstvo na njihovom čamcu preuzima iskusni mornar John Hardie, no izmučeni hladnoćom, glađu i žeđu, očajni i histerični brodolomci spremni su sklopiti sudbonosne saveze i bez imalo milosti odlučivati o tome tko će preživjeti. U čamcu je prvi roman Charlotte Rogan.



download:
Charlotte Rogan - U čamcu

Oznake: Charlotte Rogan, U čamcu

22.05.2013. u 21:04 • 0 KomentaraPrint#

Becca Fitzpatrick

Becca Fitzpatrick - Tiho, tiho, anđele

Iako nije maštala o novoj ljubavi, nakon što upozna tajanstvenog Patcha, savjesna i ambiciozna srednjoškolka Nora Gray uvjerit će se kako zaljubljivanje nikad nije bilo lakše i opasnije. Nora s majkom živi na osamljenom imanju u okolici Portlanda, a susret s Patchem sve će promijeniti. Njegove crne oči nagoviještaju nevolje, ali Nora se ne uspijeva oduprijeti kemiji među njima. Unatoč vlastitim sumnjama, privlači je mistika koja ga obavija te zajedno s najboljom prijateljicom Vee odluči doznati što se krije iza njegova pogleda. No čini se kako je Patch u stopu prati i zna o njoj više nego što mu je ikada htjela priznati. Neobjašnjivi susreti i situacije u koje zapada Noru će natjerati da mu se obrati za pomoć kada je nitko drugi ne bude shvaćao ozbiljno. Ono što slijedi pokazat će joj kako Patch zaista nije tipični školski kolega već sasvim suprotno, pali anđeo protjeran iz raja na zemlju, gdje već stoljećima pokušava vratiti svoja krila. Nora se tako nepovratno upliće u nepoznat i opasan svijet u kojem se krivi potezi kažnjavaju smrću.

Becca Fitzpatrick - Crescendo

Nora i Patch zapliću se u nove pustolovine, a nakon svega što su prošli njihova je veza ponovno na kušnji. Unatoč svojoj anđeoskoj prošlosti, Patch je daleko od idealnog poimanja anđela čuvara. Progonjena tajnovitom sudbinom svog oca, Nora sve češće razmišlja o njemu i onome što se zapravo dogodilo one noći kad je krenuo u Portland i zauvijek nestao iz njezina života. Želeći rasvijetliti događaje oko očeva nestanka, Nora pokreće lavinu događaja koji ne slute na dobro. U potrazi za istinom shvatit će kako je njezin život daleko od života prosječne srednjoškolke i zapitati se je li u pozadini svega tajna loza palih anđela – nefila. No, Patch se počinje povlačiti i izbjegavati odgovore na pitanja. U svojoj će se potrazi Nora ponovno naći u životnoj opasnosti, ovaj put svjesna da možda ne može računati na Patchevu pomoć. Odavno se uvjerila da su njegove tajne mračnije od svega što je mogla zamisliti.

Becca Fitzpatrick - Tišina

Kad preostane jedino tišina, može li se napokon čuti istina?
U tišini svoje glave, bez sjećanja na protekle mjesece, Nora ne zna tko je Patch, ne prepoznaje tko joj je prijatelj, a tko neprijatelj. No, zna da je bila oteta i da pod svaku cijenu mora saznati tko joj je oduzeo slobodu, sjećanje i gotovo ju ubio. U njezinom se životu pojavljuje tajanstveni stranac, čija joj sama prisutnost budi sva osjetila i tjera je na nepromišljene poteze…
No, hoće li ljubav koju je osjećala prema Patchu probiti maglu začaranog zaborava, prije nego što joj njezin najveći neprijatelj do sada oduzme majku, sudbinu i budućnost?




download - sve knjige:
Becca Fitzpatrick - sve knjige

22.05.2013. u 20:58 • 7 KomentaraPrint#

Barbara Frale - Templari

Stotinama godina nakon što je francuski kralj Filip Lijepi 1314. dao spaliti na lomači posljednjeg velikog meštra templarskog reda Jacquesa de Molaya i jednog od njegovih najprisnijih suradnika Geoffroya de Charnyja, povijest templara bila je obavijena velom tajni. Templare su pratili mitovi i legende, kao što su priče o Svetom gralu, Zavjetnoj škrinji, a često su povezivani i s okultnim društvima.
Dobivši od Vatikana dozvolu za proučavanje srednjovjekovnih dokumenata u Tajnom vatikanskom arhivu, talijanska povjesničarka i stručnjakinja za srednjovjekovnu povijest, Barbara Frale, otkrila je 2001. godine „Pergament iz Chinona“, zapisnik saslušanja velikog meštra Jacquesa de Molaya i drugih visokih vitezova templarskog reda. Dokument je bacio potpuno novo svjetlo na povijest templara, kao i ulogu Crkve u ukidanju tog reda. Barbara Frale podiže veo tajne s mita o templarima, odbacujući pritom ezoterična i bajkovita tumačenja, koja su mu nerijetko bila pripisivana, a pripisuju mu se i danas.



download:
Barbara Frale - Templari

Oznake: Barbara Frale, Templari

22.05.2013. u 20:47 • 0 KomentaraPrint#

B. D. Benedict - Paralelni svijet

U ovoj su knjizi sabrani primjeri paranormalnih pojava koji su uvjerljivo dokumentirani i dokazani. Duhovi, prekognicije, telepatija, nestanci ljudi, spontano izgaranje, inkarnacija i karma na taj način dobijaju novu vrijednost dostojnu zanimanja akademske zajednice. Ovaj iznimno zanimljivi tekst potvrđuje mišljenje istraživača paranormalnog da život ne prestaje umiranjem tijela, već se nastavlja u nama neshvatljivom, ali toliko bliskom «paralelnom svijetu».



download:
B. D. Benedict - Paralelni svijet

22.05.2013. u 20:38 • 0 KomentaraPrint#

Arthur Conan Doyle - Dolina straha

Arthur Conan Doyle rođen je 1859. godine u Edinburghu u rimokatoličkoj obitelji. Otac Charles bio je vladin službenik i patio je od epilepsije i alkoholizma. Mladi Arthur školovao se u isusovačkim školama. U svojim kasnijim pričama o Sherlocku Holmesu često se koristio likovima svojih prijatelja na Stonyhurst Collegeu.1884. godine Doyle se oženio s Luise Hawkins, a 1885. diplomirao je medicinu na Edinburgh University. Nakon diplome vršio je medicinsku praksu i specijalizirao okulistiku u Hampshireu.
Tamo je ostao do 1891. kada je postao pisac u punom smislu riječi.



download:
Arthur Conan Doyle - Dolina straha

22.05.2013. u 20:34 • 0 KomentaraPrint#

Arthur C. Clarke - Misterije svijeta

U ovoj knjizi Arthur Clarke, čije sjajne proročanske i upozoravajuće romane čitaju milijuni ljudi, istražuje taj, znanosti još nedokučiv svijet. Teme koje su obrađene u ovoj knjizi su: NLO, Divovi u zemlji, bića iz jezera, krugovi i uspravno kamenje i mnoge druge.



download:
Arthur C. Clarke - Misterije svijeta

22.05.2013. u 20:26 • 0 KomentaraPrint#

Antti Tuomainen - Iscjelitelj

Helsinki je suočen s nemilosrdnim klimatskim promjenama: poplavljeni su tuneli podzemne željeznice, na ulicama gore napušteni automobili, vlasti su izdale upozorenja o malariji, tuberkulozi, eboli i kugi. Ljudi bježe na daleki sjever Finske i Norveške gdje su uvjeti života još podnošljivi. Pisac Tapani Lehtinen jedan je od rijetkih kojih su još sposobni i voljni živjeti u gradu. Kada njegova voljena supruga Johanna nestane, Tapani se daje u očajničku potragu za njom. Čini se da je Johannin nestanak povezan s novinskim člankom na kojem je radila, o politički motiviranom serijskom ubojici poznatom kao “Iscjelitelj”. Triler koji oduzima dah.



download:
Antti Tuomainen - Iscjelitelj

22.05.2013. u 20:20 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 20.05.2013.

Alice Hoffman

Alice Hoffman - Kralj rijeke

Više od stoljeća stanovnici gradića Haddan u Novoj Engleskoj strogo su podijeljeni, a polaznici elitne škole Haddan nemaju ništa zajedničko s lokalnim ljudima. Međutim, tajanstveni događaji iz prošlosti povezuju ih jače nego što to trenutačni polaznici škole mogu i zamisliti, a zagonetna smrt iz jedne kobne listopadske noći razotkrit će prave razloge odvojenosti i duboko skrivane tajne. Kolidirat će potpuno drugačiji svjetovi, neraskidivo će se ispreplesti naizgled nespojive životne priče: ona Carlin Leander, petnaestogodišnje stipendistice, odane i jednako toliko ponosne, Betsy Chase, žene koja bježi od vlastite sudbine, Abela Graya, nekonformističkog policajca koji ne dopušta da neizrečena djela – prošla i sadašnja – prođu nekažnjeno, i ona Augusta Piercea, samotnjaka i čudaka koji je neočekivano skupio hrabrost upravo u najtežem životnom trenutku.

Alice Hoffman - Plavi dnevnik

Kada se Ethan Ford, savršen muž, idealan susjed i čovjek na koga se svi u svako doba mogu osloniti jednog prelijepog ljetnog jutra ne pojavi na poslu, nitko od njegovih bližnjih i ne sumnja da on već petnaest godina bježi od prošlosti koja ga neumitno su-stiže. Nitko i ne pomišlja tla je čovjek kojega poznaju duboko pohranio svoju pravu narav i svoj identitet; da je rođen pod drugim imenom, a da su djela iz njegova "prošlog" života tako strašna da ih je odlučio utopiti u jezeru koje je bilo svjedokom zločina.

Alice Hoffman - Vradžbina

Ljubav i mržnja, odanost i izdaja ocrtavaju ovu kratku priču čija je radnja smještena u vrijeme Španjolske inkvizicije. Glavne junakinje dvije djevojčice Estrella i Catalina obećaju si da će njihovi životi biti isprepleteni zauvijek. No postoji tajna o Estrelli i njenoj obitelji – De Madrigali su Židovi koji svoju vjeru slijede u tajnosti, praveći se da su katolici kako bi izbjegli progone. Priča je to o prijateljstvu i ljubomori, o snazi ljubavi, otpora i ljudskog duha. Autoričina lirična proza i pronicljiva karakterizacija stapaju se i stvaraju priču punu beznađa iz koje (ipak) proviruje nada.



download - sve knjige:
Alice Hoffman - sve knjige

20.05.2013. u 18:51 • 0 KomentaraPrint#

Adolf Hitler - Mein Kampf

Mein Kampf (Moja borba) je knjiga njemačkog nacističkog diktatora Adolfa Hitlera, u kojoj se kombiniraju elementi autobiografije i Hitlerovih političkih i ideoloških gledišta, koja su kasnija postala načela nacističke ideologije.



download:
Adolf Hitler - Mein Kampf

20.05.2013. u 17:59 • 0 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Travanj 2015 (1)
Ožujak 2015 (1)
Veljača 2015 (1)
Siječanj 2015 (1)
Travanj 2014 (1)
Ožujak 2014 (2)
Veljača 2014 (6)
Siječanj 2014 (3)
Prosinac 2013 (1)
Studeni 2013 (3)
Kolovoz 2013 (8)
Srpanj 2013 (20)
Lipanj 2013 (30)
Svibanj 2013 (22)
Prosinac 2010 (1)
Studeni 2010 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Opis bloga


E-knjiga ili elektronička knjiga (eng. e-book) je elektronički (digitalni) ekvivalent tiskanoj knjizi. E-knjiga može sadržavati i online časopise i digitalne knjige napravljene da budu slušane kao audio knjige. E-knjige su tehnologija koja se rapidno razvija i mijenja. Neke e-knjige se proizvode simultano s proizvodnjom tiskanih knjiga, iako se u mnogo slučajeva kasnije stavljaju u prodaju. Često se e-knjige proizvode nakon što su knjige već tiskane, obično skenirajem (Robotic Scanners), a ponekad se tekst unosi tipkovnicom.

Linkovi


PREPORUKA za čitanje

Dvojac bez kormilara